Gönderen Konu: toyota corolla eski kasa sahipleri burayaa  (Okunma sayısı 165126 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAMURAY artık yok.Yeni gözde 2006 e12 sol granit g
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: Ynt: toyota corolla eski kasa sahipleri burayaa
« Yanıtla #920 : Nisan 29, 2011, 08:43:46 »
dur ben atilla abiden önce söyleyeyim :D :D
bizim arabaların amortisörleri gazlıdır,gazlı amortisör arabayı bir miktar kaldırır.kyb gazlı amortisör takarsanız efsane muhteşem olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #921 : Nisan 29, 2011, 08:53:42 »
   eğer senin arabaya daha önce zeka özürlü bir tamirci şanzıman yağı değişmediyse  üzerindekide atf-ll olması gerekir. yağı komple değişemezsin o ancak şanzıman dağıtılınca mümkün olur. bence böyle bir ihtimal % 1 ,onun için gönül rahatlığıyla yağı değiştir, fazla evhamlı olma.

Atilla abi, zeka özürlünün biri aks kafalarını değiştirirken eksilen yağı koymamış diferansiyele. haliyle dediğin gibi arabanın şanzıman ayvayı yedi. Aslında diferansiyel yedi desek daha doğru olur. Bilyalar çil yavrusu gibi dağılmış, diferansiyelin ordaki. Dolayısıyla ben zaten komple yağı değiştireceğim. Yani akşam yazarken demişim ya "yağın hepsini değiştirsem olmaz mı?" diye. Başka şansım yok, çünkü şanzımanda şu an yağ falan yok :) saçma bir soru sormuşum o yüzden.
Kitapçıkta DEXRON III yazdığını keşfettim senden tavsiye aldıktan sonra. Ama diyor ki DEXRON II de kullanabilirsiniz. DEXRON III almam daha iyi olur sanırım??

Çok sağol Atilla Abi ve bilgilerini bizimle paylaşan diğer arkadaşlar, abiler, ablalar.

Bir usta nasıl bilmez diferansiyelden boşalan yağı şanzımandan değil, diferansiyek kısmından doldurması gerektiğini. işte bu yüzden ben tövbe ettim, bir daha otomatik falan almam.
Toyota Corolla 1993, 1.6 gl, Otomatik, 123 binde (öyle de kalsa keşke)

*** Toyota olsun, çamurdan olsun ! ***

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #922 : Nisan 29, 2011, 09:01:42 »
Geçmiş olsun :(

kardeş görmemişim mesajınızı. acemiliğimi bağışlayın. çok teşekkür ediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #923 : Nisan 29, 2011, 09:03:48 »
Emin ortaya bir konu attı ,ondan sonra arazi oldu.bizde elimizi yoruyoruz.

Abi kusura bakma, telaştan hiç görmemişim mesajlarını. Çok sağolun. Ustaya telefon ettik, yaptırdı diferansiyel kısmını. 650 TL'ye maloldu. Bakalım usta hatasını kabul edecek mi? Göreceğiz.
Herkese teşekkür ediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #924 : Nisan 29, 2011, 09:05:46 »
Gecmis olsun.

Japonya'dan getirtirsen gonderme ucreti dahil 500 dolari gecmez.

Ahmet abi servise sordum 7.600 TL dediler, Japonya'da getirteceklerdi. Ama usta yaptırdı 650 TL'ye. 10 numara oldu dedi ama hiç güvenemedim açıkçası. Adam daha diferansiyele yağ koymayı beceremedi. ARkadaşlar o yüzden tavsiye üzerine gidin ustalara, yoksa benim gibi bilmeyen birine rastlarsınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #925 : Nisan 29, 2011, 09:24:52 »
Abi kusura bakma, telaştan hiç görmemişim mesajlarını. Çok sağolun. Ustaya telefon ettik, yaptırdı diferansiyel kısmını. 650 TL'ye maloldu. Bakalım usta hatasını kabul edecek mi? Göreceğiz.
Herkese teşekkür ediyorum.
  benim ae101 in kitabı dexron ll yazıyor, lakin seninki dexron lll diyorsa lll kullan daha iyi ve gelişmiş yağdır.yağ koyma yerine çok sağlam bir şekilde yağ etiketi bağla ve kocaman bir şekilde kullandığın yağın markasını ve tipini yaz, bir dahaki değişimde yanlışlık olmasın. ucuz atlatmışsın geçmiş olsun.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #926 : Nisan 29, 2011, 09:40:05 »
Günaydınlar herkese.. benim bir sorum olacaktı.. Arabam park halindeyken sağ arka kapıya biri fena sürtmüş. Bu sürtme izlerini (çok derin değiller) nasıl yok edebilirim. Pasta yapsak geçermi. Aracın rengi lacivert

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1995-Toyota Gli
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #927 : Nisan 29, 2011, 10:54:39 »
Erhan kardeşim, geçen hafta ben de 95 gli efsanemin ön amortisörlerini değiştirdim.  Atilla abinin tavsiyeleri üzerine KYB aldım tanesi 125 Tl. Aracın duruşu bile değişti. Daha önce küçük bir çukurdan geçsem ön taraftan bir şeyler kopacak gibi oluyordu, şimdi ses seda yok. Tavsiyem KYB'dir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • corolla
« Yanıtla #928 : Nisan 29, 2011, 11:04:08 »
2000 üstü çoğu modellerden kat kat iyi bir araba ... helal olsun bu japonlara
corollagl

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #929 : Nisan 29, 2011, 11:15:59 »
2000 üstü çoğu modellerden kat kat iyi bir araba ... helal olsun bu japonlara

+onyüzbinmilyon

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1995-Toyota Gli
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #930 : Nisan 29, 2011, 11:20:59 »
Arkadaşlar bu efsanelerin yakıt sarfiyatı nedir? Benim araç 95 gli, sıralı sistem var. 25 litre gaz ile şehir içinde 220-230 km gidiyor. Biraz fazla mı acama?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #931 : Nisan 29, 2011, 11:30:28 »
abi forumda araştır bununla ilgili çok geniş kapsamlı konular var...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #932 : Nisan 29, 2011, 14:46:44 »
Arkadaşlar bu efsanelerin yakıt sarfiyatı nedir? Benim araç 95 gli, sıralı sistem var. 25 litre gaz ile şehir içinde 220-230 km gidiyor. Biraz fazla mı acama?
  Berdan arkalar değişmediyse onlarıda değişirsen arabanın yol tutuşuna ve süspansiyonuna inanamıyacaksın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #933 : Nisan 29, 2011, 16:21:09 »
ARKADAŞLAR SORUN ÇÖZÜLMÜŞTÜR

arkadaşlar 1 aydır benim uykularımı kaçıran neredeyse aracımı satmam neden olacak sorun uzun ugraşlar sonucunda çözülmüştür.Ankara ataman toyota ustalarına teşekkürü bir borç bilirim.Arkadaşlar aracımın arka motor takozu degişmiştir motor takozu yan sanayi takılmıştı Usta life kaldırır kaldırmaz abi bunu kim takştı dedi dedim böyle böyle abi bu olmaz orjinali olsun kopuk olsun bundan iyi dedi.Daha sonra kendilerinde çıkma ve orjinal yedek parçada bulunuyor.orjinal 180  tl oldugundan ben çıkma varmı demek zorunda kaldım şanzıma çok temiz sıfır ayarında bir çıkma denk geldi abi taktık.şanzıman yagını sordum abi olmaz bu arabanın şanzıman yagı orjinal japon tam sentetik yagdır heryerde bulunma her yag koyulmaz dedi .degiştir udtam dedim.orjinal janzuman yagınıda koydurdum.birde bor katkı aldım janzımanlar için özel 50 tl fiyatı var .şanzıman yagını üzerine birde o katkıyı koydular .Diger ustaların yanlış taktıgı vidalarıda söküp dogru yerlerine taktılar .liften indirdik yola çıktık araçta tık ses yok .hah dedi usta valla senin gibi ustanın elini öperim dedim.herşey dahil toplam 200 lira para harcadım.Usta bu araba kolay kolay ne şanzıman bozar neden motor arızası verir dedi .

orjinal çıkma kulak : 50
orjinal yag              :50
bor dişli katkısı       : 50
işçilik                      : 50
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #934 : Nisan 29, 2011, 16:34:47 »
e hadi gözün aydın yücelim,şu anki duygularını tahmin edebiliyorum,onca azamandır sogudugun binmek istemediğin dönemlerin acısını cıkarırsın şimdi,ohhh seste yok,yağ gibi akar  gider emektar efsane :D :D
haydi geçmiş olsun...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #935 : Nisan 29, 2011, 16:46:57 »
Yücelim geçmiş olsun ,hatırlarsan benim 124 muratla ilgili, ziftlemeden sonra oluşan tramvay gibi ses çıkaran  hacımurat ın şanzıman takozundan ileri gelen sesle ilgili yazımı. bu kadarla geçmiş olsun. şanzımana yarı sentetik koymuşlar fullsentetiğin litresi 37 lira. o ustanın bende elini öpmek isterim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #936 : Nisan 29, 2011, 17:00:11 »
Yücel kafana takma şanzımanında hiçbirşey yok evvel Allah basit birşey çıkacak.motor ve şanzıman kulaklarını iyice kontrol ettir.vaktiyle bende 124 Murat varken alt ziftleme yaptırdım araba onlarda bir gün kaldı gittim aldım ,araba tramvay gibi ötüyor şanzıman de,diferansiyel de hepside uyar,servise gittim, şanzıman arka kulağı ziftlemede biraz erimiş şanzımanın gövdesi traverse oturmuş dişli sesleri arabanın gövdesini titreştirerek o sese sebeb oluyormuş.onun için ehil eli bulup ona gideceksin.
    Yücelim eski yazıyı koydum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #937 : Nisan 29, 2011, 23:04:44 »
Benim sorunum da tam olarak bu. Benim araba da aynı bu şekilde. Ufak bi çukurdan bile geçerken araba dörde bölünecek gibi oluyor. Hiçbir şekilde esnemiyor araba. KYB daha önce de tavsiye edilmişti. Sanırım ben de kyb alacam.
Erhan kardeşim, geçen hafta ben de 95 gli efsanemin ön amortisörlerini değiştirdim.  Atilla abinin tavsiyeleri üzerine KYB aldım tanesi 125 Tl. Aracın duruşu bile değişti. Daha önce küçük bir çukurdan geçsem ön taraftan bir şeyler kopacak gibi oluyordu, şimdi ses seda yok. Tavsiyem KYB'dir.

Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #938 : Nisan 29, 2011, 23:22:34 »

100 kilometrede 10 litre yakıyorum ben. Şehir içi.
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #939 : Nisan 30, 2011, 00:17:30 »
herkesten allah razı olsun başından sonuna hep yanındaydınız.hep bir umudum vardı biri çıkacak sorun basit bir yerden çıkacak diye .öyle de oldu .Atilla amca gittigimiz servis babamın 15 senelik dostuymuş babama da kızmadım degil adamlar fiyatlarda gerçekten maliyet noktasında para aldı allah için allah 1 degil 1000 kere razı olsun hepsinden .şanzıman yagının bidonuna özellikle baktım o kazıgı bir kere yedim petrol ofisi yagına 100 tl ödeyerek.made in japan full sentetik yag vede ozel bir yag imiş usta 1-2 gün sonra ilk günki olur aracının vitesleri dedi .Valla nazar degecek diye korkuyorum .eve gelene kadar o kadar yumuşadıkı anlatamam .Abi forumda ki herkes allah razı olsun biryerlere yönlendirdiler sogolsunlar .Ama açık söyleyim ne dörtnal ,  ne yüceller ,ne tyt  ne  de başkası .ATAMAN toyota abi adamlar artık vidaların yerini bile ezberlemişler. Benim gittigim yerler aracı life kaldırıp bakmak zahmetinde bile bulunmadan şanzıman degişecek şanzıman bilayası degişecek yok şu degişecek bu degişcek diyip durdular .Benim olayım herkese ders olsun ben madden ve maneviyen baya bi çöküntüye ugradım başkları ugramasın .Birde bana şu ders oldu TOYOTA arabasıa kesinlikle yan sanayi parça takılmayacak
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "