Gönderen Konu: toyota corolla eski kasa sahipleri burayaa  (Okunma sayısı 165129 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
Ynt: Ynt: toyota corolla eski kasa sahipleri burayaa
« Yanıtla #880 : Nisan 23, 2011, 11:26:25 »
sabah işe gerliken tekrar denemeleri yaptım .ses başladıgı zaman vitesi boşa alıp ayagımı debriyaj pedalına basılı tuttum fakat ses kesilmedi.ses aynı şiddetiyle devam ediyor .İnternetten araştırmama göre baskı balata toplanması esnasında bir kasıntı olursa butip sorunlar çıkıyormuş.Bizim baskı balata bilya tekrar inip toplanacak
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • AE101 96 XEİ AC MY10 BRC
« Yanıtla #881 : Nisan 24, 2011, 20:28:55 »
Arkadaslar debriyaj setimi değiştirmeyi düşünüyorum sebebi kalkıslarda titreme  ve ses den dolayı halen üzerindeki fabrika çıkışda takılan set 122 binde araç. fakat  ne dir ne değil dir bir bilgim yok aisin orj diye duydum daıkın de var japan malı imiş aynı marka set fiyatların da ciddi farklar var hepden karısdı kafam aynı sete 200 tl diyen 250 tl diyen 310 tl diyen sahtesi varmıdır  aısının .yada kar farkımıdır anlamıs değilim. http://www.ozenticaret.com.tr/asp/product/24/Toyota-Corolla-1-6-Debriyaj-Setiözen ticaret nasıl bir site dir bu set alınabilir mi mesela. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  AE101 96 XEİ AC MY10 BRC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #882 : Nisan 24, 2011, 21:56:20 »
Bursadaki büyük bir kuruluştan veya güvendiğin bir yerden Aisin al.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 238000
  • Model Yılı: '05
  • 14 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #883 : Nisan 25, 2011, 08:57:55 »
Atilla abi yazınız çok güzel,temennim de sizinle aynı yönde,fakat şu da var,eskiden karışan bir il olarak Türk-Kürt olarak değil ama Mezhep farkı olarak Çorum'da çok farklı değil.
Eşekten şeker esirgenmez ama eşek yaratılışı bakımından otu beğenir..
Emektarlar:99 Passat TDI-98 Fiat Uno 70 S-97 Europa 1.4 RN-2004 Honda Jazz LS-1.6 XLİ 1998-Toyota Corolla 1.4 D-4D Terra Sedan-Honda Civic 2013

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #884 : Nisan 25, 2011, 12:41:42 »
Evet arkadaşlar benim meşur 60-65 te başlayan ses için sanırım çözüm yolunu buldum gibi .Cumartesi gün iş çıkışı şaşmaz sanayi ye gittim.
4 lastik bilyasını kontrol ettirdim sorun yok .Oradan çıktım Toyota ustalarının bulundugu bir yer var oraya dogru gittim.Girişte büyük gösterişli bir servis var.Baktım içerisi felan derli toplu tertemiz .Girdim içeri selam verdim usta buyrun dedi.Dedim usta 60-65 te başlayan bir ses var .Buyrun bereber bakalım dedi bindik ses 60 ta başladı bu ses mi ? Evet abi dedim şanzıman giriş çıkış bilyalarından geliyor abi dedi degişecek dedi bu km rede normal dedi .Bilya yüzeyindeki plastik kapak zamanla aşınıyor oda bilyanın bu şekilde ses yapmasına neden oluyor dedi .Bir an önce yaptırmanda feyda var dedi .Malzeme işçilik dahil 300-350 tl yi geçmeyecegini söyledi .Ustaya dedim bak usta baştan anlaşalım eger iş bitiminde ses gelmeye devam ederse para vermem dedim .Oda tamam abi dedi .Biz çıraklıktan yetişme toyotacıyız sonradan toyotacı degil dedi .Yag degiştirince usta oldugunu sananlar var dedi .Senin bunu söylemene gerek bile yok usta adam zeten yapamadıgı bir iş için para istemeye utanır dedi.Bakalım durumu düzeltince o ustaya götürecem yaptıracam .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • efsane
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #885 : Nisan 25, 2011, 13:08:58 »
keşke o dediğin ustaları bızde bulabılsek. neyse ıı kı bulmusun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #886 : Nisan 25, 2011, 13:32:46 »
Valla hacım 1 aydır çektigimi Allah biliyor .Artık namazlarda felan dua etmeye başlamıştım .Rastgele oraya dönmeyi tercih ettim bir an vede sonuca ulaştım gibi birşey.Hayırlısı ile bir yaptırırsam kafam rahatlayacak .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #887 : Nisan 25, 2011, 14:01:56 »
arkadaşlar şimdi bu işi yaptıracagım ustayı ben hiç tanımıyorum .Ustanın ismi SEZAİ ÖZÇELİK özel TOYOTO servisi gayet temiz düzenli bir ortam .Usta çok kesin konuşuyor  diger götürdügüm 6 usta farklı birşey söyledigi için olaya tereddütle yaklaşıyorum.Aracın şanzumanını rastgele indirtip toplatmak istemiyorum.Bu ustaya tanıyanınız hakkında
bilgisi olanınız var mı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #888 : Nisan 26, 2011, 21:08:09 »
toyota 1993, otomatik şanzıman bulabilecek var mı acaba?  sağolsun, kendini usta sanan biri, aks kafalarını değiştirirken diferansiyele bi gıdım yağ koymayı akıl edememiş. gitmiş şanzımana yağ koymuş, halbuki bu arabalarda diferansiyelle şanzıman arasında yağ alışverişi yok. direkt diferansiyele koyması gerekirdi. bizim şansımanın diferansiyel kısmı ayvayı yedi kısacası. şanzımanın içini ise hiç bilmiyorum. Nazar değdi bizim Toyota'ya :(((((((((((((((((((((((((((((((((((((
Taa Çorum Alaca'da benden otomatik şanzıman bekliyorlar, lanet olsun 1993 model arabanın otomatik şanzımanı da hiçbir yerde bulamıyorum. çıkma falan bulmam gerek. abilerim var mıdır acaba bildiğiniz bir yer?
Toyota Corolla 1993, 1.6 gl, Otomatik, 123 binde (öyle de kalsa keşke)

*** Toyota olsun, çamurdan olsun ! ***

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • (Toyota Corolla 1996-Volkswagen Jetta 2008)
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #889 : Nisan 26, 2011, 21:14:08 »
toyota 1993, otomatik şanzıman bulabilecek var mı acaba?  sağolsun, kendini usta sanan biri, aks kafalarını değiştirirken diferansiyele bi gıdım yağ koymayı akıl edememiş. gitmiş şanzımana yağ koymuş, halbuki bu arabalarda diferansiyelle şanzıman arasında yağ alışverişi yok. direkt diferansiyele koyması gerekirdi. bizim şansımanın diferansiyel kısmı ayvayı yedi kısacası. şanzımanın içini ise hiç bilmiyorum. Nazar değdi bizim Toyota'ya :(((((((((((((((((((((((((((((((((((((
Taa Çorum Alaca'da benden otomatik şanzıman bekliyorlar, lanet olsun 1993 model arabanın otomatik şanzımanı da hiçbir yerde bulamıyorum. çıkma falan bulmam gerek. abilerim var mıdır acaba bildiğiniz bir yer?
Geçmiş olsun :(
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #890 : Nisan 26, 2011, 21:25:04 »
    internette bir adres buldum burayla görüş, gerekirse senin eski şanzımanın diferansiyel kısmı değiştirilebilir.  istanbul iki tellidede bir otm. şanzıman ustası var,tamirciler ona yaptırıyor.      http://www.hondatoyotavolvocikmayedekparca.com/Default.asp?islem=ktd&id=192

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #891 : Nisan 26, 2011, 21:40:13 »
 Emin  buraya da bir telefon ediver      http://otocikmayeri.com/otomatik-sanziman.php

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #893 : Nisan 26, 2011, 22:22:00 »

Gecmis olsun.

Japonya'dan getirtirsen gonderme ucreti dahil 500 dolari gecmez.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Allah cümleye kaza bela vermesin.
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 38 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #894 : Nisan 26, 2011, 23:20:46 »
Geçmiş olsun. Otomatik araçlarında bu olumsuzluğu var. Şanzımana bir şey olmamıştır belkide. Servise götürdünüz mü acaba? Umarım en kolay şekilde halledersiniz. Bu arada imzanızdaki 123binde (öylede kalsa keşke) dikkatimi çekti.
2007 Yaris 1.3 Sol M/M
2012 Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Satıldı :(
1996 Corolla 1.6GLİ A/T AC  Satıldı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #895 : Nisan 26, 2011, 23:54:50 »
Öncelikle geçmiş olsun .Normal manuel vitesli toyota lar da defransiyel ve şanzıman yagı ayrı ayrı mı .Ben şanzıman ve defransiyel aynı yerden yaglanıyor diye biliyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #896 : Nisan 27, 2011, 02:56:53 »
3 vitesli A131 tipi sanzumanda diferansiyel ve sanzuman ayni yagi paylasmiyor. Diferansiyel yagi ayri, sanzuman yagi ayri oluyor.
4 vitesli A245E tipi sanzumanda yag bir.Ayrica diferansiyel yagi eklemeye gerek yok.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #897 : Nisan 27, 2011, 08:17:33 »
Emin ortaya bir konu attı ,ondan sonra arazi oldu.bizde elimizi yoruyoruz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #898 : Nisan 27, 2011, 09:44:33 »
Atilla amca Cuma gün inşallah arabayı yaptıracam .Fakat aklımda kuşkular var nasıl diyecek olursan.Bu şanzıman giriş çıkış bilyaları
degişecek  bu işlemden sonra şanzımanda düzen tutmama gibi bir sorun olurmu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #899 : Nisan 27, 2011, 12:43:52 »
Atilla amca Cuma gün inşallah arabayı yaptıracam .Fakat aklımda kuşkular var nasıl diyecek olursan.Bu şanzıman giriş çıkış bilyaları
degişecek  bu işlemden sonra şanzımanda düzen tutmama gibi bir sorun olurmu.
   giriş bilyası dediği prizdirek bilyası. çıkış bilyasıda normal şanzımanlardaki kamalı mil bilyası olmalı. Yücel her şehirde sırf şanzıman tamir eden ustalar vardır, diferansiyellerdede aynı özel ustalar vardır, normal tamirciler şanzıman ve diferansiyelleri söküp bu ustalara götürürler. bir bilgi daha motor rektifiye atölyeleri vardır ,motoru bazıları kendileri söker A dan Z ye yeniler, bazende tamirci motoru söker telefon eder, atölyeci gelip alır motoru yapar getirir.bu ustalar şanzımanı 100 liraya yaparsa tamirci senden 300 alır. motordada atölyeci sorar kaç km lik olsun diye tamircinin talimatına göre 1000 lira alırsa ustan senden en az 2000 alır. bu km mevzu kafadan atma bir bilgi değil,istanbulda arkadaşım olan tamircinin rektifiyecisiyle ahbap olduk onun verdiği bilgi. 100 binlik 200 binlik rektifiyelerin malzeme kalitesi farklı farklı oluyor. ben senin yerinde olsam sanayilerde en iyi şanzımancı kim diye araştırma yapardım ve onunla temasa geçerdim.