Gönderen Konu: toyota corolla eski kasa sahipleri burayaa  (Okunma sayısı 165131 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
Ynt: Ynt: toyota corolla eski kasa sahipleri burayaa
« Yanıtla #860 : Nisan 22, 2011, 14:02:15 »
Atilla amca bu işlemi kendim yapamam fakat rot balansçılar aks bilyalarına bakıyorlamış onlara baktırmayı düşünüyorum .Birde life aracı kaldırıp 60-65 kadar hızlandrıp alttan sesin neren geldigini dinletecem.geçen akşam 2 vites hafif megilde 65 kadar bastım aracı boşa attım böyle ciiiiiiii  diye öterek hızı 60 ın altına inene kadar öttü.abi viteslerle alakalı olsa belli bir viteste yapar .Valla bundan sonra top babamda ben halletirecem sen karışma dedi bakalım .Birde senden aldıgım ilgileri babamada aktarıyorum sorunun çözümünde yardımı olması açısından bakalım sizinde yardımlarınızla sorun çözülecek inşallah.Sonucu kesinlikle paylaşacam çünki bu tip bir tecrübe herhalde 1 milyanda bir başa gelir oda zaten beni bulur
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #861 : Nisan 22, 2011, 15:50:06 »
merhaba atilla abi benım 96 xei var ve üzerinde tek nokta denılen lpg si var once benzinde calısıyor sonra lpg ye gecıyor abı sımdı bı sorum olacak benım araba sabah motor sogukken calıstırdıgımda bır dakıka falan calıstırıyom akıntı olsun dıye sonra yola cıkıyorum 100 metre falan gıttıkten sonra bosa aldıgımda stop edıyor tabı benzinde çalısıyor araba. ısındıgı zaman bır sey olmuyor ıkıncısı ısındıgı zaman da mesela 120 km ıle gıderken arabayı rampa asagı bosa aldıgımda da stop edıyor bu sorun neden kaynaklanıyordur otogaz cıya gıtıım dedı full sıralı sıstem taktırmalısın e pekı sabah benzınde gıderkende sogukken stop edıyor hıc bısey demedı bı yardımcı olurmusun abı cok canımı sıkıyor bu olay her zman arabayı kamyon gıbı ısıtmak zorunda kalıyorm yola cıkmak ıcın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #862 : Nisan 22, 2011, 15:52:53 »
arkadaslar bır seyı belırtmek ıstıyorum yanlıs anlamayın atılla abı dıye basladım yazıma ama bılen dıger arkadaslar varsa lutfen onlarda yardımcı olabılırmı bana

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #863 : Nisan 22, 2011, 17:47:03 »
Sefa kardeşim, araba soğukken motor ısınana kadar otomatik jiklede çalışır,1200-1400 civarı devir gösterir. senin araba bu devirleri göstermiyorsa jikleyi kontrol ettirmen lazım. İstanbula yolun düşerse Çobançeşmedeki Sonkar Toyota ya git depo müdürü Behçet beyi bul selamımı söyle T.C.T den geldiğini söyle.alakadar olur, bu tip arızalar biraz teknolojik bilgi ve alaka gerektirir. onun için servise gitmeni öneririm.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #864 : Nisan 22, 2011, 17:53:17 »
arkadaşlar blogumdaki bu yazımı herkesin okumasını istiyorum.      http://www.toyotadostlari.com/sokak-gosterileri/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #865 : Nisan 22, 2011, 18:18:48 »
tesekkur ederım abı ınsallah yolum dusunce gıderım param olunca bırde malıyetı ne kadar olur kı abı bunun bana bı bılgın varmı bu arada yazın cok guzel abı yuregıne saglık

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #866 : Nisan 22, 2011, 18:22:30 »
tesekkur ederım abı ınsallah yolum dusunce gıderım param olunca bırde malıyetı ne kadar olur kı abı bunun bana bı bılgın varmı bu arada yazın cok guzel abı yuregıne saglık
    sağol kardeşim.fiat hakkında bir bilgim yok ama Behçet beyin sana o husustada yardımcı olacağına inanıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • AE101 96 XEİ AC MY10 BRC
« Yanıtla #867 : Nisan 22, 2011, 18:22:55 »
Hayırlı aksamlar kazasız belasız sürüşler  dilerim .Yücel arkadasımızın ses sorunu için gerçek den kayda değer bir şeyler söyleyememek üzücü fakat sunu belirteyim bu araclarda ustaların kolayına kacıp dedikleri gibi böyle kronik bir ses yok. Ses demişken Araç rolantide çalışırken ' fıss ' dıye standart bir ses duyuyorum  boğaza dogru kulak yaklasınca bariz belli oluyor hava çekiyor veya veriyor gibi sizin araçlarınızdada böyle bir ses mevcutmudur. Saygılar..
Yardımcı olursanız sevinirim Teşekkurler..
.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  AE101 96 XEİ AC MY10 BRC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #868 : Nisan 22, 2011, 18:30:23 »
Yardımcı olursanız sevinirim Teşekkurler..
  Serdar hava filtre bağlantılarını ve boruları kontrol et bir yerde yırtık veya yerinden çıkma yoksa merak edilecek birşey yok demektir. bu arada hava filtresinide kontrol et.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #869 : Nisan 22, 2011, 18:33:19 »
Okudum ve sana sonuna kadar hak veriyorum abi.

Abi sen prizendirek bilyası deyince biraz araştrdım.Birçok forum ve farklı araçlar için okudum birçok araç sahibinin başına gelmiş bu olay baskı balata degişimi başlamış ses
hepte benim soruna benzeyen sorunlar anlatılıyor .Benimde sorun prezindirek bilyasından sanırım hatta kullanıcı biri bendeki şu sorunu anlatmış ben size aktarmayı unuttum.
araç ilk çalıştııgnda rolanti 1200-1300 lerde ikekn böyle sanki hırlayan bir pervane sesi gibi ses geliyor .Debriyaja basılı tutunca ayagını ses kesip sadece motor sesi kesiliyor debriyajı bırakınca ses devam ediyor acaba diyorum ben ses bunla baglantılı olabilir mi ? Vatandaş tada bu ses varmış sorunun prasendirek bilyasıdan oldugunu söylemişler.araç hyundai

Bir tane daha konu okudum onun sorunuda benle aynı degan defransiyel sesi gibi ses geliyormuştu .aks kollarını girdigi yerde bilyalar felan varmış onları degiştirmiş ses kesilmiş oda baskı balatadan sonra olmuş.araç GOLF.

Bir araç daha var birabir benim sorunum olmuş baskı balata degişiminden sonra ses başlamış usta prezendirek bilyasını degiştirmiş ses kaybolmuş.araç ford focus
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #870 : Nisan 22, 2011, 18:36:45 »
  Serdar hava filtre bağlantılarını ve boruları kontrol et bir yerde yırtık veya yerinden çıkma yoksa merak edilecek birşey yok demektir. bu arada hava filtresinide kontrol et.
Teşekkürler atilla abi  .. 
.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  AE101 96 XEİ AC MY10 BRC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #871 : Nisan 22, 2011, 18:42:07 »
Yücel kardeş insallah sorunun üzerine yoğunlastıgın yerden cıkar Triger setini ne zaman değiştin kafanı karıştırmak istemem ama bır ihtimal diyorum baskı balata değişimine denk  gelen bir sıkıntıda olabilir .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #872 : Nisan 22, 2011, 18:57:11 »
Yücel araba boştayken prizdirek döner, debriyaja basınca prizdirek durur. demekki %90 prizdirek bilyası bozuk. hirlama debriyaja basınca durduğundan bu kanaata vardım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #873 : Nisan 22, 2011, 20:25:59 »
bende aynı kanaate vardım şimdi gene denedim debriyaja basıyorum ses kesiliyor ayagımı kaldırıyorum hırlama vari ses geliyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #874 : Nisan 22, 2011, 20:38:20 »
Yücel araba boştayken prizdirek döner, debriyaja basınca prizdirek durur. demekki %90 prizdirek bilyası bozuk. hirlama debriyaja basınca durduğundan bu kanaata vardım.
Atilla amcaya katılıyorum debriyaj bilyan bozuk Yücel

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #875 : Nisan 22, 2011, 22:09:52 »
Atilla amcaya katılıyorum debriyaj bilyan bozuk Yücel
  debriyaj değil prizdirek bilyası Tolga.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Allah cümleye kaza bela vermesin.
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 38 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #876 : Nisan 22, 2011, 22:55:37 »
arkadaşlar blogumdaki bu yazımı herkesin okumasını istiyorum.      http://www.toyotadostlari.com/sokak-gosterileri/
:alkis: Yazını okudum Atilla amca ellerine sağlık. Umarım vatanımız üzerinde oynanan bu oyunları çok geçmeden tüm millet olarak fark ederiz.
2007 Yaris 1.3 Sol M/M
2012 Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Satıldı :(
1996 Corolla 1.6GLİ A/T AC  Satıldı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #877 : Nisan 22, 2011, 23:20:20 »
:alkis: Yazını okudum Atilla amca ellerine sağlık. Umarım vatanımız üzerinde oynanan bu oyunları çok geçmeden tüm millet olarak fark ederiz.
    sağol kardeşim, hepimizin önce vatan demesi gerekiyor. o gafillerde çok pişman olacak ama kırılan kalpler kolay tamir edilmez.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #878 : Nisan 22, 2011, 23:24:26 »
atilla amca bu prizindirek bilyası nerede araçta .ve degişimi nasıl yapılıyor.Bu işin maliyeti nedir .Bu şekilde kullanmamın herhangi bir sakınca sı varmı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #879 : Nisan 22, 2011, 23:58:18 »
Yücel dilini eşek arısı soksun! prizdirek. şanzımanın volant boşluğunun içinde ,debriyaj balatasının girdiği üzeri kanallarla dolu uzun bir çubuk şeklinde dişli milidir. şanzımanın üst kapağını ihtiyaten sökebilirler ama esas milin kapak civataları sökülerek prizdirek kolayca yerinden çıkar ve bilya değişir. iyi bir tamirci bulman lazım,iyice araştır senin ustalarda iş yok kafaları çalışmıyor.