Gönderen Konu: toyota corolla eski kasa sahipleri burayaa  (Okunma sayısı 165132 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 16 EFSANE 08
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
Ynt: Ynt: toyota corolla eski kasa sahipleri burayaa
« Yanıtla #840 : Nisan 20, 2011, 13:13:21 »
herkese slmlar.
(96 gli otomatik) aracım bazen çekiş düşüklüğü ve yakıt fazlalaşması oluyor. yani genelde iyi çekişi vs güzel ama bazan sanki %20-30 cıvarında bi çekiş düşüklüğü oluyor. acaba sebebi nedir. bakım olarak yag-filtreler-distrübütör -tevzi makarası buji ve buji kablosu değiştim. artık bakım yapacak bi şeyi kalmadı.
aklıma elektrik dalgalanması gibi geldi. ama sebebi nedir. veya neye baktırmam gerek onu bilmiyorum.
1996 GLİ otomatik 1.6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • efsane
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #841 : Nisan 20, 2011, 13:19:56 »
hocam 25-30 luk dusuklugu nasıl farkedıyorsunuz. yakıtınız nedır lpg mı benzınmı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 16 EFSANE 08
« Yanıtla #842 : Nisan 20, 2011, 13:27:25 »
hakan bey genel kullanım alarak farkediyorum. lpg kullanıyorum. yani bu yüzdeyi genel olarak verdim. çünkü mesela işe giderken gayet çekişi vesaire düzgünken dönerken araba sanki zorlanıyor gibi . ve bu zaman zaman oluyor. şöyle düşünün elektrik genelde 220 volt gelirken bazen 200-bazen 180 e düşer . onun gibi
1996 GLİ otomatik 1.6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • efsane
« Yanıtla #843 : Nisan 20, 2011, 13:46:22 »
lpg dende olabılır. yakıt pis gelmiş olabılır, lpg tankı bitmeye yakın yapıyorsa tabıkı.
balata sıkması gıbı bırsey de olabılır. benım bırkac ay once balata sıkması basıma gelmıstı. on sol teker bırakmıyordu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #844 : Nisan 20, 2011, 14:05:47 »
Benim aracım da da aynı sorun var .Bazen yer uçagı oluyor araba bazen birşey sanki tutuyor arabayı bende sizin gibi bütün bakımlarını yaptırdım ama çok aşırı degiştigini söyleyemem
bende frenlerden kıllanıyorum birincisi fren pedalı çok sert ikinci frenler güven vermiyor gibime geliyor .Geçen kanpanaları söktürdüm el freni ayarı için adam abi bune ya ayagın frende mi geziyorsun dedi yok kardeşim dedim balata spreyi ile temizledi ama ben kıllandım allah için .Durumu düzeltince frenciye götürecem komple elden geçirecem arabayı
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • efsane
« Yanıtla #845 : Nisan 20, 2011, 15:35:07 »
arkadaşlar fren merkezi bakımı yaptırın. iyi bir frencıye gıdın yalnız. ben iyi bir yer buldum adam 270 lıra ıstemıstı ama sonunda kafası rahatlıyor ınsanın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #846 : Nisan 20, 2011, 21:30:23 »
Benim aracım da da aynı sorun var .Bazen yer uçagı oluyor araba bazen birşey sanki tutuyor arabayı bende sizin gibi bütün bakımlarını yaptırdım ama çok aşırı degiştigini söyleyemem
bende frenlerden kıllanıyorum birincisi fren pedalı çok sert ikinci frenler güven vermiyor gibime geliyor .Geçen kanpanaları söktürdüm el freni ayarı için adam abi bune ya ayagın frende mi geziyorsun dedi yok kardeşim dedim balata spreyi ile temizledi ama ben kıllandım allah için .Durumu düzeltince frenciye götürecem komple elden geçirecem arabayı
  40-50 km lik bir yol yaptığınızda cantların dördününde sıcaklığını kontrol edin,sıcak olan jant varsa oranın freninde sıkma veya hava vardır.dördüde ısınıyorsa merkezde sibob arızası veya hava vardır.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: -
« Yanıtla #847 : Nisan 20, 2011, 23:08:36 »
boşuna dememişler EFSANE diye bence haketmiş çok hoşuma giden kontağı kapattığın zaman bile benzin ibresinin inmemesi yol tutuşu ve yılan gibi süzülmesi.trafikteyken bir efsane gördüğüm zaman mutlaka süzülüşünü izlerim çok hoşuma gidiyor.ayrıca tv izlemem tesadüfen toyotanın son reklamını gördüm süper bir şey yapmış adamlar pardon çocuklar artık reklam bekler oldum...geçen cumartesi sorun olmadığı halde buji ve kabloları değiştirdim aradaki farkı görünce gerçekten farkına varmadan sorun varmış efsanemde çekiş arttı ve yakıt azaldı 1 lt de 2 km inanılmaz bir şey tavsiyem sizde kontrol edin...iyi forumlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 16 EFSANE 08
« Yanıtla #848 : Nisan 21, 2011, 00:02:48 »
buji kablolarını hangi marka aldınız
1996 GLİ otomatik 1.6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #849 : Nisan 21, 2011, 00:06:49 »
abi efsanelerin kasaların tek sıkıntısı usta .Abi araba ustayı sevmiyor çünki araba arıza yapmıyor basit ve rutin bakımlar için gidiyor ondada sagolsun bizim ustacıklarımız arabada olmayan arızaları çıkarmayı başarıyorlar .Benim başıma gelen gibi en son benim olayda babamla karar aldık komple baskı balatayı birkez daha söktürüp sıfırdan toplatacagız.babamın tanıdıgı iyi bir toyota ustası varmış ona götürecek miş.bakalım babam sen karışma ben yaptıracam diyor.
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #850 : Nisan 21, 2011, 10:52:05 »
yücel abi çok ciddiyim, dörtnalı deneyin.. ben 10 yıl hiç sapmadan izmir akdemir yetkili servise gittim, başka yerde anahtar değdirmedim, sonra özcan abinin zoruyla gittim. bi tanışırız diyerek gittim o günden beridir araba yetkili servis görmedi.. işlerinde gerçekten çok çok iyiler
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #851 : Nisan 21, 2011, 14:53:25 »
Türkay gittim sadık usta benim sorunu dinledi sesi dinlettim .sagolsun life bile kaldırmadı arabayı .Bu ses bunların çogunda var  bu sesi kesemezsin dedi usta 214 bin km redir yoktu 13 yıldır gelmeyen ses baskı balata degişinc başladı dediysemde vardır siz duymamışsınızdır dedi eyvallah dedim çıktım.Başka usta bulup baskı balatayı komple söktürüp baştan toplatacam biryerlerde hata var kesinlikle .Abil olmazsa satarım geçerim ne ytapayım
ben arabada sesle yaşayamam .Allah a dua ediyorum o sorun çözülür gittigim ustalara tek tek gezip siz usta felan degilmişsiniz diyecem .
O kadar efsane kullananla konuştum yok abi öyle bir ses yok .Benim aklım gelen debriyaj bilyası abi dün gene denedim 2 vites 65 e kadar
bastım boşa salladım ötüyor.Hayır ben degil arabadakilerde duyuyor sesi .ustalara duyuramadım yok diyo boşta gelmiyor diyo.sanayinin ortasında bana yaktıracaklar arabayı o kadar sinirleniyorum. Size usta diyeninde usta diye geleninde diye başlayacam .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #852 : Nisan 21, 2011, 16:46:14 »
Yücel ben sana daha önce yazmıştım komple söktürüp yeniden monte ettir diye. aklımada birşey geliyor, senin usta şanzımanı sökerken prizdireki kastırıp bilyasını bozabilir veya bilyayı yerinden oynatmış olabilir. arabada bilya veya dişli arızası varsa ses yapması için,arabanın, 60-70 km hıza çıkması gerekmez. birşey daha sorayım bu ses hangi viteste olursa olsun 60-70 km demi oluyor ,yoksa 3.cü viteste 40 kmde 4.de 60 ta 5.de 70 temi ses yapıyor?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • AE101 96 XEİ AC MY10 BRC
« Yanıtla #853 : Nisan 21, 2011, 18:51:08 »
Hayırlı aksamlar kazasız belasız sürüşler  dilerim .Yücel arkadasımızın ses sorunu için gerçek den kayda değer bir şeyler söyleyememek üzücü fakat sunu belirteyim bu araclarda ustaların kolayına kacıp dedikleri gibi böyle kronik bir ses yok. Ses demişken Araç rolantide çalışırken ' fıss ' dıye standart bir ses duyuyorum  boğaza dogru kulak yaklasınca bariz belli oluyor hava çekiyor veya veriyor gibi sizin araçlarınızdada böyle bir ses mevcutmudur. Saygılar..
.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  AE101 96 XEİ AC MY10 BRC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #854 : Nisan 21, 2011, 22:09:11 »
Türkay gittim sadık usta benim sorunu dinledi sesi dinlettim .sagolsun life bile kaldırmadı arabayı .Bu ses bunların çogunda var  bu sesi kesemezsin dedi usta 214 bin km redir yoktu 13 yıldır gelmeyen ses baskı balata degişinc başladı dediysemde vardır siz duymamışsınızdır dedi eyvallah dedim çıktım.Başka usta bulup baskı balatayı komple söktürüp baştan toplatacam biryerlerde hata var kesinlikle .Abil olmazsa satarım geçerim ne ytapayım
ben arabada sesle yaşayamam .Allah a dua ediyorum o sorun çözülür gittigim ustalara tek tek gezip siz usta felan degilmişsiniz diyecem .
O kadar efsane kullananla konuştum yok abi öyle bir ses yok .Benim aklım gelen debriyaj bilyası abi dün gene denedim 2 vites 65 e kadar
bastım boşa salladım ötüyor.Hayır ben degil arabadakilerde duyuyor sesi .ustalara duyuramadım yok diyo boşta gelmiyor diyo.sanayinin ortasında bana yaktıracaklar arabayı o kadar sinirleniyorum. Size usta diyeninde usta diye geleninde diye başlayacam .
hiç bilemedim abi ya.. hayırlısı diyelim o zaman
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 16 EFSANE 08
« Yanıtla #855 : Nisan 22, 2011, 09:24:26 »
günaydın arkadaşlar.
atilla abi soru senin için uygunsa cevaplarmısın yaklaşık şehir içi 100 km deki yakıt sarfıyatını öğrenebilirmiyim.
1996 GLİ otomatik 1.6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #856 : Nisan 22, 2011, 09:49:33 »
günaydın arkadaşlar.
atilla abi soru senin için uygunsa cevaplarmısın yaklaşık şehir içi 100 km deki yakıt sarfıyatını öğrenebilirmiyim.

Fetullah, bu şehir içi sarfiyat olayı çok alengirli bir konu,hiçbirinizin buna kafayı takmamanızı öneririm.iki ay önce İstanbuldaydım,Avcılardan Acarkent(beykoz) e tam üçbuçuk saatte gittim.taş çatlasın 60 km. yani şehir, trafiğin sıkışıklığı, saat bunlar değişken parametreler,en güzeli şehir dışı yakış oda 90-100 km hızda size arabanın sarfiyatını en güzel veren kıstastır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 16 EFSANE 08
« Yanıtla #857 : Nisan 22, 2011, 10:01:00 »
eyvallah ağabi
sağol .
1996 GLİ otomatik 1.6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #858 : Nisan 22, 2011, 11:34:33 »
Atilla amca olay şöyle araç sogukken ilk 100 -200 metrede ses gelmiyor ondan sonra yavaştan başlıyor.vites fark etmeksizin araç 60-65 km hızda bulundugu sürece ses geliyor .60 -65 km hıza çıkarıp rampa aşagı boşa atıyorum ses gelmeye devam ediyor .Yani ses boştada geliyor .Eşim ev hanımı o bile bu sesi
duyuyor bizim namlı ustalarımız hani abi ne sesi diyor.Veya biz ne sesler duyduk bu ses ne ki abi diye traji komik cevaplar veriyorlar .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #859 : Nisan 22, 2011, 11:47:04 »
Atilla amca olay şöyle araç sogukken ilk 100 -200 metrede ses gelmiyor ondan sonra yavaştan başlıyor.vites fark etmeksizin araç 60-65 km hızda bulundugu sürece ses geliyor .60 -65 km hıza çıkarıp rampa aşagı boşa atıyorum ses gelmeye devam ediyor .Yani ses boştada geliyor .Eşim ev hanımı o bile bu sesi
duyuyor bizim namlı ustalarımız hani abi ne sesi diyor.Veya biz ne sesler duyduk bu ses ne ki abi diye traji komik cevaplar veriyorlar .
  Yücel arabanın ön tekerlerini teker teker krikoya kaldırıp 60-70 km hız yap bakalım iki tekerdede ses varmı? kriko arabanınki değil arabalı olacak ve rotilin oradan kaldırılacak. burada paylaş.