0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Benim aracım da da aynı sorun var .Bazen yer uçagı oluyor araba bazen birşey sanki tutuyor arabayı bende sizin gibi bütün bakımlarını yaptırdım ama çok aşırı degiştigini söyleyemem bende frenlerden kıllanıyorum birincisi fren pedalı çok sert ikinci frenler güven vermiyor gibime geliyor .Geçen kanpanaları söktürdüm el freni ayarı için adam abi bune ya ayagın frende mi geziyorsun dedi yok kardeşim dedim balata spreyi ile temizledi ama ben kıllandım allah için .Durumu düzeltince frenciye götürecem komple elden geçirecem arabayı
Türkay gittim sadık usta benim sorunu dinledi sesi dinlettim .sagolsun life bile kaldırmadı arabayı .Bu ses bunların çogunda var bu sesi kesemezsin dedi usta 214 bin km redir yoktu 13 yıldır gelmeyen ses baskı balata degişinc başladı dediysemde vardır siz duymamışsınızdır dedi eyvallah dedim çıktım.Başka usta bulup baskı balatayı komple söktürüp baştan toplatacam biryerlerde hata var kesinlikle .Abil olmazsa satarım geçerim ne ytapayımben arabada sesle yaşayamam .Allah a dua ediyorum o sorun çözülür gittigim ustalara tek tek gezip siz usta felan degilmişsiniz diyecem .O kadar efsane kullananla konuştum yok abi öyle bir ses yok .Benim aklım gelen debriyaj bilyası abi dün gene denedim 2 vites 65 e kadarbastım boşa salladım ötüyor.Hayır ben degil arabadakilerde duyuyor sesi .ustalara duyuramadım yok diyo boşta gelmiyor diyo.sanayinin ortasında bana yaktıracaklar arabayı o kadar sinirleniyorum. Size usta diyeninde usta diye geleninde diye başlayacam .
günaydın arkadaşlar.atilla abi soru senin için uygunsa cevaplarmısın yaklaşık şehir içi 100 km deki yakıt sarfıyatını öğrenebilirmiyim.
Atilla amca olay şöyle araç sogukken ilk 100 -200 metrede ses gelmiyor ondan sonra yavaştan başlıyor.vites fark etmeksizin araç 60-65 km hızda bulundugu sürece ses geliyor .60 -65 km hıza çıkarıp rampa aşagı boşa atıyorum ses gelmeye devam ediyor .Yani ses boştada geliyor .Eşim ev hanımı o bile bu sesiduyuyor bizim namlı ustalarımız hani abi ne sesi diyor.Veya biz ne sesler duyduk bu ses ne ki abi diye traji komik cevaplar veriyorlar .