Gönderen Konu: toyota corolla eski kasa sahipleri burayaa  (Okunma sayısı 165133 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Ynt: Ynt: toyota corolla eski kasa sahipleri burayaa
« Yanıtla #800 : Nisan 12, 2011, 19:26:57 »
merhabalar;

aracımın sorununa bir türlü çözüm bulamadım ve malesef ustalarda bulamıyor,sürekli yanlış yönlendiriliyorum.

servis en iyi bilir dedim ama; boschcar servisi de sorunu bulamadı ve hala aynı sıkıntıyla güzelim efsanemi kullanmaya devam ediyorum.Tek umudum burası..

SORUNUM ŞÖYLE;

((aracımın sistemi benzinde çalışıp 3000 devir sonrası gaza geçiyor.))
-Tüpte kullandım istop ettim,1 saat sonra(süreyi örnek veriyorum) veya sabah kalktığımda(otomatik benzinde başlıyor) ilk marşta motor almıyor.ikinci marş  7 sn sürüyor yine 2 kez gibi de  pompalama yapıyorum.
-aracı kendim benzine alıp öyle stop ettiğimde ve yine benzinde çalıştığında hiç bir sıkıntı yok ilk marşta alıyor.
-Motor sıcakken yine 1 marş yetiyor.(tüpte stop edip benzinde çalışdığında)
-benzin pompası dediler değiştim olmadı
-tüp sisteminde sorun dediler brc servisine götürdüm baktılar ayarlama yaptılar sümilatörü değiştiler yine olmadı.

memlekette sorunumu hiç bir usta çözemedi LÜTFEN bana yardımcı olabilir misiniz ?

Tüp sistemi sıralı değil sanırım.Lpg regülatörün değişecek büyük ihtimal.
Söylesem tesiri yok.sussam gönül razı değil,
                                                          FUZULİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 94 1.6 gli efsane :)
  • Kan Grubu: 0+
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #801 : Nisan 12, 2011, 23:09:54 »
valla atilla abi bende söküp atacam tüpü zaten böle giderse gerek yok böle can sıkmaya :))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #802 : Nisan 13, 2011, 01:15:13 »
Sadık ustayla telefonla konuştum biraz önce Türkay kardeşim selamını ilettim.Sagolsun ilgilendi adam telefonda zaten olayı bitirdi .Abi çözülmeyecek sorun yoktur önemli olan seni kazanmak dedi.Allah razı olsun adam en azından motive ediyor ötekiler gibi burun kıvırmıyor .

dörtnalın bu yönü beni çok çekiyor.. canla başla uğraşıp çözüyorlar.. gittin orda bozdun geldin bize toplatıyorsun diye başına kakmıyorlar.. tamam aralarında konuşuyor olabilirler ancak müşterinin canını sıkmıyorlar
merhabalar;

aracımın sorununa bir türlü çözüm bulamadım ve malesef ustalarda bulamıyor,sürekli yanlış yönlendiriliyorum.

servis en iyi bilir dedim ama; boschcar servisi de sorunu bulamadı ve hala aynı sıkıntıyla güzelim efsanemi kullanmaya devam ediyorum.Tek umudum burası..

SORUNUM ŞÖYLE;

((aracımın sistemi benzinde çalışıp 3000 devir sonrası gaza geçiyor.))
-Tüpte kullandım istop ettim,1 saat sonra(süreyi örnek veriyorum) veya sabah kalktığımda(otomatik benzinde başlıyor) ilk marşta motor almıyor.ikinci marş  7 sn sürüyor yine 2 kez gibi de  pompalama yapıyorum.
-aracı kendim benzine alıp öyle stop ettiğimde ve yine benzinde çalıştığında hiç bir sıkıntı yok ilk marşta alıyor.
-Motor sıcakken yine 1 marş yetiyor.(tüpte stop edip benzinde çalışdığında)
-benzin pompası dediler değiştim olmadı
-tüp sisteminde sorun dediler brc servisine götürdüm baktılar ayarlama yaptılar sümilatörü değiştiler yine olmadı.

memlekette sorunumu hiç bir usta çözemedi LÜTFEN bana yardımcı olabilir misiniz ?
abi ben senin yerinde olsam motor sıcakken bir kere vurdurarak çalıştırmaya çalışırdım. eğer vurdurarak hemen çalışırsa marş motoruna bakmalı.. atilla abinin dediği gibi biraz bekledikten sonra daha kolay çalışma söz konusuysa yakıtta sorun var demektir, yani yakıt sistemi incelenmeli.. depodan enjektöre kadar her yer.. bir de sıcakken zor çalışmayla ilgili yanlış hatırlamıyorsam subaplarla ilgili bir yazı okurken rastlamıştım.subaplar da kontrol edilse iyi olur
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #803 : Nisan 13, 2011, 10:59:45 »
Kardeş ne kadar sana yardımı olur bilmem.Brc sistemi vardı benim aracım dada aynı sorunu yaşıyordum hele kışın deli oluyordum lpg de bırakınca benzinde 2 kerede zor çalışır araç 1 dakikada fla kendine anca geliyordu.Bu sorun için inan bizde çok usta gezdik ama çözüm bulamadık.Araç babamdan bana geçince gititm bütün sistemi söktürdüm sıralı sistem taktırdım şimdi kafam rahat şık diye çalışıyor araba .Ha şunu söyleyim soguk havalarda ilk marşta çalışıyor fakat rolanti yavaş yavaş yükseliyor .ama benzinde bırakırsan hem marş süresi kısalıyor hemde rolanti 2-3 saniye içinde yerine oturuyor.Senin sorun tahminimce gaz emilatöründen kaynaklı olabilir veya map dedikleri bir parça var benzin gaz geçişi için Bu arçalardaki sıkıntıda araç bu tip hatalar ve arızalar verebiliyor bilgin olsun .En güzeli benzinde binmek fakat abi ne mümkün litresi 4 küsür 50 liraya 12 litre benzin ediyo .oda şehir içinde 100 -130 km arası yol gidiyor.Ben lpg ile şehir içinde o paraya 230 km yol yapıyorum
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #804 : Nisan 13, 2011, 18:18:12 »
Yücel kardeşim anlattığına göre yaşadığımız sorun birebir aynı.Ankara da sen bu işi çözemediysen ben burdaki usatalardan boşuna çözüm bekliyorum.

dediğin gbi benzinde çok soğuklarda bile sorun yaşamıyorum rolanti de kendine çabuk geliyor.

O zaman sorunun lpg sisteminden olduğu sonucunu çıkarabiliriz.En son Erzuruma gideceğim orda iyi bir lpg servisi varmış çözüm bulacağım inşallah..Olmadı lpg yi komple değiştiririm sıralı taktırırım o damı olmadı lpg yi söker atarım :))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • (Toyota Corolla 1996-Volkswagen Jetta 2008)
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #805 : Nisan 13, 2011, 18:27:21 »
Bu sorunun aynısı bizde de oldu. Lpg emilatörü değişti düzeldi.
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #806 : Nisan 13, 2011, 18:43:02 »
hasan kardeş bende de ona benzer bir parça değişti ama üzerinde simulatör yazıyor.aynı parçadan mı bahsediyoruz acaba ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #807 : Nisan 13, 2011, 18:44:45 »
değişen parçanın fotosunu yüklemeye çalıştım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • (Toyota Corolla 1996-Volkswagen Jetta 2008)
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #808 : Nisan 13, 2011, 18:49:20 »
Evet similatördü karıştırdım similatör değiştikten sonra yapmadı
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #809 : Nisan 13, 2011, 18:51:28 »
evet malesef  aynı parça değiştim ama sıkıntı aynen devam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #810 : Nisan 14, 2011, 11:59:33 »
Kardeş bu emilatör diye bahsettigimiz parça . Bu lpg sorunları ile ilgili bir başlık var o hala aktif Mehme bey var sagolsun kendisi çok yardımcı oluyor
Google ye özençler otogaz diye yaz oradaki çorum bölge bayi mehmet bey telefonla konuş yardım rica et toyota club den oldugunu da söyle
Bende bu tarz bir sorun anlatmıştım sorunun buharlaştırıcı ünitesinden oldugunu söylemişti .Hatta bir iki test yaptırdı basit şeyler .Banada sormuştu zor çalışma 2 seferde çalıma gibi sorunlarını kendisi ile temasa
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #811 : Nisan 15, 2011, 18:24:15 »
Arkadaşlar bugün itibari ile acı gerçekle karşı karşıya kaldım.Daha öncede götürdügüm usta ile birlikte toplam 5 ustaya götürdüm aracımı
İkiler oto İsmail Usta, TYT Turgay usta , Yüceller Toyota Sefer usta , Kılık Otomotiv  Ahmet Usta , Dörtnal Toyota Sadık Usta   bu ustaların hepsi kendi alanların çok iyi diye anılan ustalar .Hepsi sesi dinledi sırasıyla cevaplar ustaya göre :

İkiler oto İsmail Usta : Aracın normal sesi sen takıntı yapıyorsun .Yapacak birşey yok

TYT Turgay usta  : istavroz dişlisi ötüyor sıfır şanzıman takılırsa şayet ses kesilir

Yüceller Toyota Sefer usta  : şanzıman inecek vaz geçtim kalın şanzıman yagı koyalım keser 100 tl ödedim  sonuç : koca bir sıfır

Kılık Otomotiv  Ahmet Usta  : Abi ses defransiyel sesi bilya felan degil bu sesi kesemessin kesmen için sıfır şanzıman ve defransiye alman gerek şanzıman yagı koyan seni ayal üstü       kandırmış ( çarpmış) senin magduriyetinden faydalanmış.

Dörtnal Toyota Sadık Usta : Abi defransiye sesi bu araçları %30 unda bu ses  vardı fark edenlerin garanti kapsamında degiştirildi kullananlar devam etti . Sıfır şanzıman ve defransiye e defransiyel bulmadıkça sesi kesemezsin .Bu şekilde kullan ses artarsa ona göre çözümüne bakılır muhtemelen  artmaz ve azalmaz daha çok yol yaparsın sen bu arabayla .

Sonuç olarak arkadaşlar ben bir ses sahibi oldum .Ustalara derdimi anlatsamda ustalar life bile kaldırıp yapılan işe bakma zahmetini göstermedi hepsi aynı şeyi söyledi.Ben hala ınat söylüyorum ki benim aracımda böyle bir ses yoktu hadi ben kafayı yedim garipten sesler duyuyorum karım ve kardeşimde bu aracı binip kullananlar arasında onlar da mı yedi
13 yıldır hiç duymadık ta yeni mi fark ediyoruz. Yani buradan şu çıkıyor biz aslında 13 yıllık bir gerçegi yeni fark ediyormuşuz ( ustalara göre ) Sözün bittigi yerdeyim ne yapayım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #812 : Nisan 15, 2011, 18:38:42 »
çok ilginç gerçekten 5 ustanın da çözümü bulamaması düşündürücü !!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 97 GLİ 1.6 16 v stock 114 hp (o0)
« Yanıtla #813 : Nisan 15, 2011, 19:56:17 »
çok ilginç gerçekten 5 ustanın da çözümü bulamaması düşündürücü !!!
ilker abi sorun aynı bende de var brz tek nokta tüp var bende çözüm bulamadım bu duruma çok ustaya çok gazcıya gittim hepsi normal diyor ama araba benzınde çalışmıyor anormal olan durum o mehmet usta fikri aklıma yatmıyor değil arayıp bi rica etmek lazım sonuçta gazcı adam eğer sende bulursan muhakkak irtibata geçelim
97 GLİ 1.6 16 v stock 114 hp corolLasq (o0)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #814 : Nisan 15, 2011, 20:03:46 »
 engin ben pazartesi tüpün takıldığı servise tekrar gideceğim boşuna servis olmamışlar heralde!!! tesisatı tekrar kontrol ettirip gerekirse yenilemelerini isteyeceğim.umarım garantisi bitmemiştir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Müngke Tengriyin Küçüdür.
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #815 : Nisan 15, 2011, 21:05:59 »

İkiler oto İsmail Usta : Aracın normal sesi sen takıntı yapıyorsun .Yapacak birşey yok

TYT Turgay usta  : istavroz dişlisi ötüyor sıfır şanzıman takılırsa şayet ses kesilir

Yüceller Toyota Sefer usta  : şanzıman inecek vaz geçtim kalın şanzıman yagı koyalım keser 100 tl ödedim  sonuç : koca bir sıfır

Kılık Otomotiv  Ahmet Usta  : Abi ses defransiyel sesi bilya felan degil bu sesi kesemessin kesmen için sıfır şanzıman ve defransiye alman gerek şanzıman yagı koyan seni ayal üstü       kandırmış ( çarpmış) senin magduriyetinden faydalanmış.

Dörtnal Toyota Sadık Usta : Abi defransiye sesi bu araçları %30 unda bu ses  vardı fark edenlerin garanti kapsamında degiştirildi kullananlar devam etti . Sıfır şanzıman ve defransiye e defransiyel bulmadıkça sesi kesemezsin .Bu şekilde kullan ses artarsa ona göre çözümüne bakılır muhtemelen  artmaz ve azalmaz daha çok yol yaparsın sen bu arabayla .

Sürrealist Ahmet Usta

Neo-Platonist Uzlaşımcı  Sefer Usta

Devrimci Turgay Usta

Kantçı Sadık Usta

Nikbin Egzistansiyalist İsmail Usta

''Arıza Tespit Felsefe Ekolü''nde hepside duayenliğini,üstadlığını dosta düşmana hülasa cümle aleme ispatlamış ustalar.

Son tahlilde;

''Durmak yok benzine devam.''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Müngke Tengriyin Küçüdür.
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #816 : Nisan 15, 2011, 21:10:59 »
evladım teşhis koyabilmek için böyle yap diyorum. benim arabada Allaha şükür tüp yok.üç kuruş kar için başıma dert açamam(bağkur emeklisi olduğum halde).

Bu cümleler benim için senet hükmündedir.Sayın Attila Bey büyüğümün bu şekilde düşünmesi hüccettir.Kafi.Bir bildiği olduğuna can-ı gönülden inanıyorum.Görüşlerim beni bağlar kimseye teşmil etmiyorum.Saygılar Ağabey.Yorumlarınızı zevkle okuyorum.İletilerinizden bir çok şey öğrendim.Teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #817 : Nisan 15, 2011, 21:13:58 »
Diferansiyel yagi eksik olabilir mi?
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #818 : Nisan 15, 2011, 23:08:28 »
Bu cümleler benim için senet hükmündedir.Sayın Attila Bey büyüğümün bu şekilde düşünmesi hüccettir.Kafi.Bir bildiği olduğuna can-ı gönülden inanıyorum.Görüşlerim beni bağlar kimseye teşmil etmiyorum.Saygılar Ağabey.Yorumlarınızı zevkle okuyorum.İletilerinizden bir çok şey öğrendim.Teşekkürler.
   Sağol Aybars kardeşim.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 97 GLİ 1.6 16 v stock 114 hp (o0)
« Yanıtla #819 : Nisan 16, 2011, 16:51:06 »
engin ben pazartesi tüpün takıldığı servise tekrar gideceğim boşuna servis olmamışlar heralde!!! tesisatı tekrar kontrol ettirip gerekirse yenilemelerini isteyeceğim.umarım garantisi bitmemiştir.
tmm ilker abi inş düzelir bu sorun bende ona göre giderim servise arabanın yakışı ve çekişi nasıl memnun musun ?
97 GLİ 1.6 16 v stock 114 hp corolLasq (o0)