Gönderen Konu: toyota corolla eski kasa sahipleri burayaa  (Okunma sayısı 165135 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: Ynt: toyota corolla eski kasa sahipleri burayaa
« Yanıtla #760 : Nisan 08, 2011, 20:40:30 »
selam,bende 96 xei 117000km,lpgli,klimalı...daha 1 ay oldu alalı.şehir içi 250-280 krş yakması normal midir?
syg
abdullah.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 97 GLİ 1.6 16 v stock 114 hp (o0)
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #761 : Nisan 08, 2011, 23:13:04 »
iki parça ya orta konsol, alt konsolu çıkarmak için iki vida var, onları söktün, alt parçayı çıkardın.. alt parçayı çıkardıktan sonra altında biraz incele 2 tane daha vida olması lazım öyle hatırlıyorum
tmm aga yarın denerim tekrar ya kırılacak ya çıkacak :)
97 GLİ 1.6 16 v stock 114 hp corolLasq (o0)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #762 : Nisan 09, 2011, 23:29:49 »
Arkadaşlar hepinize merhaba. Ben Hataydan Oğuzhan 7 yıldır 97 model corolla gli kullanıcısıyım. Araçla7 yılda yaklaşık 100bin kmyol yaptık ailece ve Allah bu arabayı tasarlayandan ve yapandan razı olsunki rutin bakımları dışında hiçbir masraf çıkartmadı. Sizden bir yedek parça için yardım isteyeceğim. Geçtiğimiz günlerde ön gösterge camı solduğu için söküp temizlemek gafletinde bulundum fakat sökmez olaydım. Temizleyeyim derken daha da soldurdum güzelim camı ve suan göstergeler biraz buğulu görünüyor. Bu camın yenisini bulabileceğim bir yer varmıdır. Yardımcı olursanız sevinirm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #763 : Nisan 10, 2011, 08:29:43 »
Merhaba arkadaşlar 60-65 km hızlarda gelen ses için dün en sonunda dayanamayarak Ankarada iyi diye bilinen iki servise gittim .İlk gittigim yer TYT toyota servisi turgay usta .kendisi sesin istavroz dişlisinden geldigini yeni sıfır bir şanzıman alınıp takılmadıkça bu sesin kesilmeyecegini söyledi baskı balata degişimi ile gelen sesin alakası olmadıgını söyledi.Bu şekilde kullanmaya devam et çok aşırı rahatsız edici hal alırsa şanzıman indirilip bakılacak dedi.Diger gittigim yer ise YÜCELLER toyota sefer usta ilk önce teste çıktık araçla sesi dinledi defransiyelden geliyor abi  şanzumanın inmesi gerekli dedi .Birde baskı balata sökülürken şanzıman yagı boşaltıldı kendi yagı geri koyulmuştu.Boşaltılan çapaklı yag geri konulmaz ondan sonra böyle olur dedi.Ne yapacaz ustam dedim kardeş ya bu şanzıman inecek yada 80 numara dişli yagı viskoziteli- birde özel bir katkı var onu koyacaz kullanmaya devam edecenzamanla keser dedi bakalım yagı koydular şu anlık kesilen ses felan yok abi bu yaştan bu km den sonra bu tip şeyler normal dedi .Birde aracın arkası çöküktü hemde baya baya onu da halletiler özel bir lastik takoz yaptırmışlar şimdi ön tarafla eşit hala geldi aracın duruşu degişti .Birde açılmışken fren ayarlarını yaptılar kanpaları felan yıkayıp temizlediler herşey dahil 160 lira verdim .Birde sesi kesseydik harika olcaktı sefer usta kardeş hiç canını sıkma yapılacagı yaptık bu şekilde kullanabildigin kadar kullan dedi

BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #764 : Nisan 10, 2011, 09:05:47 »
yücel abi ankarada servis diyorsun sanayi diyorsun dörtnala uğramıyorsun :)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #765 : Nisan 10, 2011, 10:07:16 »
Yücel şanzımana eski yağ koymanızdan dolayı bu arızanın oluştuğuna inanmıyorum.Türkayın dediği gibi iyi bir yere git ,şanzımanı indirt,taktırdığın debriyajı söktürt iyice kontrol ettirerek yeniden monte ettir,bir yerde mutlaka bir hata var. bu anımı da okuyun            http://www.toyotadostlari.com/resmi-servis-takintim/           

1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #766 : Nisan 10, 2011, 18:25:08 »
atilla amca valla şu an çok kötüyüm anlatamam gözümden esirgedigim aracımda hiç alakası olmayan bir ses başladı .yemin ederim 500 tl param gitti baskı balata degişti ama hiç olmayan ve beni ciddi anlamda rahatsız eden bir ses başladı .sırf duymamak için bugün teyibin sesini daha çok açtım ama ses gene duyuluyor deli olacam .Gittigim iki adamda bana nerdeyse sövmedikleri kaldı başka yerde yaptırıyorsunuz sonra gelip düzelttiriyorsunuz felan filan diye konuşup durdular kimisi ben buna normalde bakmam geri çevirmemek için bakıyorum diyo abi ne insanlık suçu mu işşedik anlamıyorum ki ortada bir hata var bir ses peydah oldu herkes paramı almaya çalışıyor yüceller denen yerdeki usta aklı sıra beni kandırdı akşam akşam çarptım diye belki seviniyordu .kalın yag koydu sözüm ona seste ufak bir azalma yok nerdeyse arttıgı bile söylenebilir.Birde DÖRTNAL da sadık usta varmış ona götüreyim inşallah o çözüm olur. Şuna yemin edebilirim üzerinden çıkan yag daha tertemizdi hiçbirşey yoktu zaten 4-5ay önce koydurmuştum atilla amca önermişti.vede aracın vitesleri felan çok rahatlamıştı .Kendi - akrabamı aradım sanayide yıllardır kaportacıdır durumu anlattım oda dmez mi zaten vardır sen duymuyorsundur şanzıman degişmeden o ses kesilmez dedi abi sinirimden aglayacam valla bu arabada defransiyel sesi olsa baskı balata degişince mi ortaya çıkar allah aşkına ne alaka daha 4 ay önce şanzıman yagını degiştirdim neden ses gelmedide şimdi geliyor .Benim korkum daha başka yerlerede zarar vermesi
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #767 : Nisan 10, 2011, 19:01:42 »
Yücel kafana takma şanzımanında hiçbirşey yok evvel Allah basit birşey çıkacak.motor ve şanzıman kulaklarını iyice kontrol ettir.vaktiyle bende 124 Murat varken alt ziftleme yaptırdım araba onlarda bir gün kaldı gittim aldım ,araba tramvay gibi ötüyor şanzıman de,diferansiyel de hepside uyar,servise gittim, şanzıman arka kulağı ziftlemede biraz erimiş şanzımanın gövdesi traverse oturmuş dişli sesleri arabanın gövdesini titreştirerek o sese sebeb oluyormuş.onun için ehil eli bulup ona gideceksin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #768 : Nisan 11, 2011, 01:23:46 »
yücel abi sadık ustaya gidiyorsun, bizim selamımızı söylüyorsun, başından geçenleri anlatıyorsun eminim ki çözecektir sorunu..ben yetkii servisten başka yere elletmezdim aracı, sadık ustayla tanışana kadar...
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #769 : Nisan 11, 2011, 10:33:16 »
Abi hepinizden allah razı olsun .Vakit ayırıp yazıyorsunuz .Yüceller servis denen şerefsiz insan diyorum ben onlara sözüm ona şanzıman yagını degiştirip sesi kesecek ne
kesilen ses var nede araçta fark var .Kalın yag koydu viteslerim daha dişli geçiyor.Dün babama dinlettim sesi nede olsa  13 yıllık arabası babam oglum bu ses muhtemelen
bilya sesi dedi aracın ne vitese giriş çıkışında anormallik var ne vitesten atma var ne şanzumanı yagsız bıraktık sürekli km re bakımları olan bir araç .Yalnız Atilla amca bu
arka kulak degişti baskı balata degişirken onunda eskisini söktüler gittim kendim aldım .Ama ne olursa olsun sadık ustaya götürüp gösterecem neyse söylesin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • efsane
« Yanıtla #770 : Nisan 11, 2011, 10:42:46 »
atilla abi şanzıman yağı kaç km de değişir. kaç numara koymak lazım ben 90 biliyorum. kaç litre konuluyor. herhangibi başka birşey yaptırmaya gerek varmı. insan bilsede yinede fikir danışmak istiyor sizin gibi eski bir ustaya .
Yücel kafana takma şanzımanında hiçbirşey yok evvel Allah basit birşey çıkacak.motor ve şanzıman kulaklarını iyice kontrol ettir.vaktiyle bende 124 Murat varken alt ziftleme yaptırdım araba onlarda bir gün kaldı gittim aldım ,araba tramvay gibi ötüyor şanzıman de,diferansiyel de hepside uyar,servise gittim, şanzıman arka kulağı ziftlemede biraz erimiş şanzımanın gövdesi traverse oturmuş dişli sesleri arabanın gövdesini titreştirerek o sese sebeb oluyormuş.onun için ehil eli bulup ona gideceksin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #771 : Nisan 11, 2011, 11:13:46 »
atilla abi ben de bu durumdan çok dertliyim, kaç numara kondu bilmiyorum ama bir kaç yıl önce şanzıman yağım değişti, vitesler çok dişli geçiyor, hatta 2. vitese çok zor giriyor, tam devir çevirmişsem sıyırmadan girmiyor 2. vitese :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • efsane
« Yanıtla #772 : Nisan 11, 2011, 11:21:36 »
turkay sanada bir soru sorcam birazdan müsaitsen :)
ledle alakalı. tepe lambasından alma ve yeri ile alakalı. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #773 : Nisan 11, 2011, 11:22:42 »
turkay sanada bir soru sorcam birazdan müsaitsen :)
ledle alakalı. tepe lambasından alma ve yeri ile alakalı. 
müsaitim abi, biraz sonra çıkcam ama şimdilik müsaitim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #774 : Nisan 11, 2011, 12:16:04 »
atilla abi şanzıman yağı kaç km de değişir. kaç numara koymak lazım ben 90 biliyorum. kaç litre konuluyor. herhangibi başka birşey yaptırmaya gerek varmı. insan bilsede yinede fikir danışmak istiyor sizin gibi eski bir ustaya .
atilla abi ben de bu durumdan çok dertliyim, kaç numara kondu bilmiyorum ama bir kaç yıl önce şanzıman yağım değişti, vitesler çok dişli geçiyor, hatta 2. vitese çok zor giriyor, tam devir çevirmişsem sıyırmadan girmiyor 2. vitese :(
çocuklar şanzıman yağı 3 senede veya 40000 km de değişir, 75w90 yarı sentetik castrol veya tam sentetik mobil koyun. tam sentetik 35,yarı sentetik 20 lira.vites geçişleriniz çok güzelleşir.benim araba 3 e geçerken cartlıyordu castrol yarı sentetik koydum cartlama gittiği gibi vites geçişleri harika oldu.2litre alacaksınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #775 : Nisan 11, 2011, 12:18:23 »
Hakan 90 numara yağ koyarsan viteslere geçiremezsin. :kötü:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #776 : Nisan 11, 2011, 12:54:05 »
son götürdügüm yer 80 numara koydu birde katkı koydu atila amca bunun bir zararı olur mu . Yalnız petrol ofisinin yagını koydu öyel mobil veya castrol gibi birşey koymadı üzerinde 80  numara hipoid şanzumanlar içindir felan yazıyordu . Bence en güzel castrol 75-90 koydurmak veya orjinal yagı olan mobil tam sentetik koydurmak .Km göz önünde bulundurulursa castrol yarı sentetik koydurmak daha mantıklı geliyor .varsa azda olsa aşınma kapatr diye düşünüyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #777 : Nisan 11, 2011, 14:05:27 »
çocuklar şanzıman yağı 3 senede veya 40000 km de değişir, 75w90 yarı sentetik castrol veya tam sentetik mobil koyun. tam sentetik 35,yarı sentetik 20 lira.vites geçişleriniz çok güzelleşir.benim araba 3 e geçerken cartlıyordu castrol yarı sentetik koydum cartlama gittiği gibi vites geçişleri harika oldu.2litre alacaksınız.
sorayım sadık ustama ne koydu diye.. olmazsa tam sentetik castrol koyarım.. o da 75w90 mı atilla abi? bir de bor power koyayım mı şanzıman yağ katkısı? cartlama çok canımı sıkıyor abi :( düşük devirlerde sorun yok, yüksek devirlerde geçmiyor..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • efsane
« Yanıtla #778 : Nisan 11, 2011, 14:24:58 »
türkay efsanenin kapı altına led takmak istiyorum malum yaz geldiyor oynamak lazım biraz :)
bildiğim eşikteki plastiğin altından geçen kablolardan kırmızı ve beyaz tavan lambasına gıdıyormus. ne diyorsun.
bütün kapıların altına olacak. kapı açılınca yanacak biri yada hepsi farketmez hangısı kolaysa.
birde ön tarafa tampon panjur v.s takmak istesek ne şekilde nereye öneririniz arkadaşlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • efsane
« Yanıtla #779 : Nisan 11, 2011, 14:26:26 »
abi 75w90 demek istedim,ama 2 lıtreden daha fazla dıye zannediyordum hatta bir ara usta bıraaz bosaltıp sonra ıyı dıye gerı koymustu. fazla gıbı geldı bana. fazla koymanın sakıncası olurmu.
Hakan 90 numara yağ koyarsan viteslere geçiremezsin. :kötü: