Gönderen Konu: toyota corolla eski kasa sahipleri burayaa  (Okunma sayısı 165135 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: Ynt: toyota corolla eski kasa sahipleri burayaa
« Yanıtla #780 : Nisan 11, 2011, 14:45:55 »
türkay efsanenin kapı altına led takmak istiyorum malum yaz geldiyor oynamak lazım biraz :)
bildiğim eşikteki plastiğin altından geçen kablolardan kırmızı ve beyaz tavan lambasına gıdıyormus. ne diyorsun.
bütün kapıların altına olacak. kapı açılınca yanacak biri yada hepsi farketmez hangısı kolaysa.
birde ön tarafa tampon panjur v.s takmak istesek ne şekilde nereye öneririniz arkadaşlar.
abi ben ayak aydınlatmasına elektriği kapı switchlerinden aldım, kırmızı kablo geliyor ona, o kırmızı kablo eksi, yani kapıdaki anahtarlar eksi tetikli, beyaz kabloyu bilmiyorum ama herhangi bir yerden artı çekebilirsin eğer kırmızıdan eksiyi alacaksan, artı daima gelsin yeter... ben aküden direk çekmiştim artıyı. benim yaptığım sistemde sadece sürücü kapısı bağımsı, diğer 3 kapı birbirine bağlı, biri açılınca hepsi açılıyor.. eğer her kapının ayrı ışığı yansın istersen kırmızı kablodan aldığın eksiye bi diyot eklersin her kapı bağımsız olur abi
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • efsane
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #781 : Nisan 11, 2011, 14:52:07 »
diyot, kapı, swiç;) ben seni sonra yine rahatsız etcem demekki :) sagolasın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #782 : Nisan 11, 2011, 15:41:50 »
diyot, kapı, swiç;) ben seni sonra yine rahatsız etcem demekki :) sagolasın
başlayınca bitirmeden bırakmazsın hakan abi eminim, kolay baya :)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • efsane
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #783 : Nisan 11, 2011, 15:43:41 »
inşallah, bakalım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #784 : Nisan 11, 2011, 15:44:26 »
sorayım sadık ustama ne koydu diye.. olmazsa tam sentetik castrol koyarım.. o da 75w90 mı atilla abi? bir de bor power koyayım mı şanzıman yağ katkısı? cartlama çok canımı sıkıyor abi :( düşük devirlerde sorun yok, yüksek devirlerde geçmiyor..
  bor filan koyma,mobil tam sentetik 75w90 nın vites geçişlerinin muhteşem olduğunu söylüyorlar.castrolun tam sentetiği varmı bilmiyorum ama yarı sentetiğinden ben çok memnunum.2-3 günde vitesler kendine geliyor.mobili bulup koyarsan daha çok memnun kalacağını sanıyorum.bulamazsan castrol yarı sentetik koy.
son götürdügüm yer 80 numara koydu birde katkı koydu atila amca bunun bir zararı olur mu . Yalnız petrol ofisinin yagını koydu öyel mobil veya castrol gibi birşey koymadı üzerinde 80  numara hipoid şanzumanlar içindir felan yazıyordu . Bence en güzel castrol 75-90 koydurmak veya orjinal yagı olan mobil tam sentetik koydurmak .Km göz önünde bulundurulursa castrol yarı sentetik koydurmak daha mantıklı geliyor .varsa azda olsa aşınma kapatr diye düşünüyorum
   o yağı boşalttır bir kutuya doldurt ilerde sana lazım olmasa bile birine lazım olur.toyotaya 75w90 dan başka yağ asla konmaz.Türkaya söylediklerimden birini kullan.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #785 : Nisan 11, 2011, 15:49:29 »
sağolasın atilla abim.. ankaraya gidince bir el atayım şu işe

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #786 : Nisan 11, 2011, 17:04:47 »
Toyota servisine tam sentetik koydurayım inşallah ses artmaz
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #787 : Nisan 11, 2011, 19:20:42 »
Duz vitesli arabam olsa herhalde Redline'in 75W-90 yagini ya da Mobil 1'in yagini  bir denerdim.Tam sentetik disli yagi.Fark edecek mi diye gormek icin...

http://www.redlineoil.com/product.aspx?pid=46&pcid=7

Bizim arabanin sanzuman yagini degistirmeye niyetlendim.Aldigim yaglardan biri Redline D4. Dexron III tasiye edilen araclarda kullanilir diyor web sitesinde. Bir de GL4 seviyesinde koruma saglar diyor. Bazi vitesli araclarin sanzumanlarinda da kullaniliyormus. Beni asil sasirtan bu oldu. Nasil oluyor bu?

Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #788 : Nisan 11, 2011, 19:58:54 »
Duz vitesli arabam olsa herhalde Redline'in 75W-90 yagini ya da Mobil 1'in yagini  bir denerdim.Tam sentetik disli yagi.Fark edecek mi diye gormek icin...

http://www.redlineoil.com/product.aspx?pid=46&pcid=7

Bizim arabanin sanzuman yagini degistirmeye niyetlendim.Aldigim yaglardan biri Redline D4. Dexron III tasiye edilen araclarda kullanilir diyor web sitesinde. Bir de GL4 seviyesinde koruma saglar diyor. Bazi vitesli araclarin sanzumanlarinda da kullaniliyormus. Beni asil sasirtan bu oldu. Nasil oluyor bu?

Ahmet o işte bir yanlışlık var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #789 : Nisan 11, 2011, 20:01:42 »
Toyota servisine tam sentetik koydurayım inşallah ses artmaz
yücel kardeş sanırım sen debriyajı set deiştirdin eski parcalardan birini kullanmış olabılırler baskı rulmanı gibi işi yapan adamların günahını almak ıstemem ama yapan çok ş... para avcıları var yani yapılan işçilikde kesinlikle hata var sanzıman tarafda ön takımla ilgili parçalr sökülüyor onlardanda olabilir arabanın kaputunu açıp arac giderken öne oturup ses dınlemesi yapacak usta lazım sana Benim basımda da tekleme derdi var 1500 2000 devir arası genelde gazdada benzındede neler yapmadım ki en iyi denen ustalar bile bi çözüm bulamadılar
AE 101 A/C 96 XEİ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #790 : Nisan 12, 2011, 09:54:36 »
Bünyamin kardeş vallahi her arabaya binişimde ayrı canım sıkılıyor .3 tane ustaya gittim hepsi para tuzagından başka birşey degil .Abi adama anlatıyoru usta bak bu
arabada da böyle bir ses yoktu baskı seti degişti test için yol çıktık sesi duydum ustaya söyledim ama kabul ettiremedim .Daha sonra başka ustaya gittim oda istavroz dişlisinden dedi.
başka ustaya gittim şanzıman yagını eskisini koymuşlar yeni yag koyalım birazda numarasını büyütelim dedi 80 numara yag koydu birde katkı koydu .abi 2-3 güne keser dedi
150 km yol yaptım ne kesilen var nede birşey neredeyse arttı bile deyebilirim hayır başka yerlere zarar vermesinde korkuyorum .  abi ya montajda hata var yada başka
biryerde kesinlikle biryerde bir anormallik var ustalara kabul ettireiyorum ya arkadaş 13 yıldır kullandıgım arabayı benden iyi mi biliyorsunuz diyorum bu seferde abi başka yere
yaptırıyorsun bize düzelttirmeye çalışıyorsun .La arkadaş insanlık suçu mu işledik ne yaptık .ortada bir sorun var ve düzeltilemsi gerekiyor .İnsaflı olanlar ugraşamayacagını
söyleyip ses fazla önemseme diyor insanfsız olanlarda 100 tl ye şanzıman yagı degiştirip gönderiyorlar
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #791 : Nisan 12, 2011, 10:50:39 »
Sadık ustayla telefonla konuştum biraz önce Türkay kardeşim selamını ilettim.Sagolsun ilgilendi adam telefonda zaten olayı bitirdi .Abi çözülmeyecek sorun yoktur önemli olan seni kazanmak dedi.Allah razı olsun adam en azından motive ediyor ötekiler gibi burun kıvırmıyor .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 94 1.6 gli efsane :)
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #792 : Nisan 12, 2011, 13:24:31 »
merhabalar;

aracımın sorununa bir türlü çözüm bulamadım ve malesef ustalarda bulamıyor,sürekli yanlış yönlendiriliyorum.

servis en iyi bilir dedim ama; boschcar servisi de sorunu bulamadı ve hala aynı sıkıntıyla güzelim efsanemi kullanmaya devam ediyorum.Tek umudum burası..

SORUNUM ŞÖYLE;

((aracımın sistemi benzinde çalışıp 3000 devir sonrası gaza geçiyor.))
-Tüpte kullandım istop ettim,1 saat sonra(süreyi örnek veriyorum) veya sabah kalktığımda(otomatik benzinde başlıyor) ilk marşta motor almıyor.ikinci marş  7 sn sürüyor yine 2 kez gibi de  pompalama yapıyorum.
-aracı kendim benzine alıp öyle stop ettiğimde ve yine benzinde çalıştığında hiç bir sıkıntı yok ilk marşta alıyor.
-Motor sıcakken yine 1 marş yetiyor.(tüpte stop edip benzinde çalışdığında)
-benzin pompası dediler değiştim olmadı
-tüp sisteminde sorun dediler brc servisine götürdüm baktılar ayarlama yaptılar sümilatörü değiştiler yine olmadı.

memlekette sorunumu hiç bir usta çözemedi LÜTFEN bana yardımcı olabilir misiniz ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #793 : Nisan 12, 2011, 14:44:24 »
İlker sabah çalıştırırken kontağı açıp bir iki dakika bekle öyle çalıştırmayı dene.enjeksiyonlu arabalarda pompalama yapılmaz.sonucu bildir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 16 EFSANE 08
« Yanıtla #794 : Nisan 12, 2011, 15:31:56 »
atilla abi sağol tavsiyenle bu gün gittim servisten orjinal buji ve hava filtresi aldım . sonuçlarını sonra yazarım. bir de distrübütör kapağının içindeki dişler bitmek üzere servise sordum buji kabloları ile beraber 280 civarı dışarıdan alabileleceğim önerebileceğin bi marka varmı yardımların için teşekkür ederim.
1996 GLİ otomatik 1.6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #795 : Nisan 12, 2011, 15:40:29 »
atilla abi sağol tavsiyenle bu gün gittim servisten orjinal buji ve hava filtresi aldım . sonuçlarını sonra yazarım. bir de distrübütör kapağının içindeki dişler bitmek üzere servise sordum buji kabloları ile beraber 280 civarı dışarıdan alabileleceğim önerebileceğin bi marka varmı yardımların için teşekkür ederim.

kardeşim bu parçalarda servise söğüşlenmeye gerek yok piyasadan jaopn malı yan sanayi distribütör kapağı ve tevzi makarası al ustana taktır.ben yazın 45 liraya almıştım.buji kabloları bozulmadan değişmez. bozulursa araba tekleme yapar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 16 EFSANE 08
« Yanıtla #796 : Nisan 12, 2011, 16:08:33 »
atilla abi sağol . tavsiyeni dinliyorum. ona göre hareket edeceğim. kolay gelsin
1996 GLİ otomatik 1.6

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #797 : Nisan 12, 2011, 18:09:51 »
arkadaşlar merabalar.bende 93 xl var.bozuk yollara düştüğümde direksiyon kutusundan takır tukur sesler geliyor.bi problemden mi yoksa bu araçların tipik özelliğimi bu ses.bilen varsa bi tavsiyede bulunursa sevinirim.teşekkür

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 94 1.6 gli efsane :)
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #798 : Nisan 12, 2011, 18:19:19 »
atilla abi  sonucu bildiririm ama her seferinde bu şekilde beklemek doğal mı niye hemen almıyor benzinde sıkıntı yok da tüpde niye böyle ???  senin arabada tüp varmı bilmiyorum abi ama varsa marşı 1-2 dk bekleyip mi yapıyorsun?? bana pek normal gibi gelmedi..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #799 : Nisan 12, 2011, 18:50:37 »
evladım teşhis koyabilmek için böyle yap diyorum. benim arabada Allaha şükür tüp yok.üç kuruş kar için başıma dert açamam(bağkur emeklisi olduğum halde).