0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ben de her yanı döşedim ledle bir orta konsol kaldı sökmüşlüğüm de var ama üşendim hep.. bakalım bir gün onu da yaparım dediğim gibi işte ya, kaputun altında, kapakta dome diye yazılmış olan olması lazım
efsanemın yol tutusuna kesınlıkle laf ettırmem kuru zemınde tabı ıslak zemınde kayma yapıyor ama kuru zemınde gozum kapalı ıstedıgım vıraja gırıyorum ne savurma ne kontrolden cıkma kesınlıkle yok onemlı olan aracın 1 bakımlı olması yanı fren dısklerınden kampanalardan tutunda lastıklere kadar hersey etmen sonucta...
sigorta kutusunun altında yazılar var ya orda yazıyordu.. neyse hallettin ya önemli olan o aklında bulunsun tepe lambasının sigortası da aynı
Atilla amca benim yavru yan rüzgarlardan etkilenme başladı .ön takım a soktum rot ayarına soktu rot balans ve diger herşeye baktırdım herhangi bir sorun çıkmadı .geçen sene arka amartisörleri degiştirdim monreo aldım. bütün amartisörlerin körüklerini ve lastik takozlarını degiştirdim.yalnız şu var amartisörcüye sordum önler nasıl diye patlak degil dedi ama ben kıllanıyorum.neden diyecek olursan aracın arkasına bastırıyorum bir sertlik var hopur hopur hoplamıyor .ön tarafa az bir güç uyguluyorum araba hopluyor .Fabrikasını taktıgı amartisörler ömrünü tamamlamışolabilirler mi ? Otobanda otobüsün yanından geçtim 120 ile felan aracın burnu sola dogru gitti geri topladım .
Türkay Bey,bende 2 hafta kadar önce komple led yaptırdım,sol taraftaki kalorifer peteğinin altındaki kapı kilidi ve sis farı diğmesinin altını+göstergelerin arka kısmını+orta konsolu ve iç tavan aydınlatmasını komple şerit ledlerden ufak parçalarla yaptırdım.Sıfır araçlar gibi oldu,şu anda herkes hayran fotoğraflarını bir akşam çekip buradan paylaşırım.Tek derdim parlaklık ayarı düğmesi bayağı vasfını yitirdi,ama gözüde yoran bir durumu olmuyor.Düşünen arkadaşlara tavsiye ederim.
Bence kendi yaşıtlarının ve kendi sınıfının en iyileirnden biri.Siz neden kötü olarak imaetmeye çalıştınız bilmiyorum.Birçok kullanıcı şu hatayı yapıyor..Araçlarda aracın viraja girmesini yol tutuşunu etkileyen etkenler vardır bunlar lastik, ön takım düzeni , amartisör ve yaylar gibi bu saydıgım parçalardan birinde bile olumsuz bir durum varsa her arabanın yol tutuşu kötüdür.Bu saydıgım parçalar haricinde birde şöförlük kabiliyeti vardır oda genel yetenektir kullanmayı bilmeyene porsh versen onlada viraja gireme bu araba yol tutmuyor der.Şu nu da iddia ederim kendi yaşındakendi sınıfındaki her arabayla onun girdiginden 10 km daha hızlı viraja girerim .
hep söktüğüm yerler valla ama hiç oturup uğraşmadım bir tatilde sıkılırken oralara da el atarım artık yaşıtları derken hangi araçlarla karşılaştırıyorsunuz ki? şahin de yaşıtı, broadway de yaşıtı, e200 de yaşıtı, 7.50li de yaşıtı.. ae101 kasanın frenleri de yol tutuşu da rezalet, bir üst kasaya çıkınca, şu tutulmayan çirkin kasa bile 101e göre çok daha iyi yol tutuyor.. ayrıca focus denemenizi öneririm şiddetle. ben yol tutuş için uğraştım ilk başta, yol tutuşundan aşırı memnunum şu anda ancak konfor gerçek anlamda sıfır 5cm yay, 195 taban lastik, anatomik spoyler.. ancak şu anda yol tutuyor..
yok abi çıkmıyor ön konsol elimde kalcak valla bi yerler vida falan var alt taraf kolay çıkıyorda ama üst yerınde bile oynamıyor :S
atilla abi yine bilgiler tamamen ters düştü. benim bildiğim de hafif araba daha iyi yol tutar. bu yüzden bir sürü firma yol tutuş için araçları hafifleştiriyor, lotusun bütün modelleri hafif olması için özellikle uğraşılıyor, hafifliği yol tutuş için yapıyorlar. yeni araçların ağır olması kullandıkları konfor öğeleri ve güvenlik donanımları yüzünden, öyle olmaları zorunluluk olduğu için.. geçenlerde izlediğim top gear programının bir bölümünde özellikle söylüyorlardı bütün bu ağırlıktan kurtulunca ortaya mükemmel bir sonuç çıkıyor, daha iyi yol tutuş, daha iyi hızlanma, daha az yakıt vs vs. neyse zaten konu o değil, yaşıtları ve sınıfa bir bakalım;alfa 155; çok çirkin çok tipsiz, ama güzel yol tutan bir araçtıaudi a4 ve bmw 3 serisi D sınıfına giriyor sanırım saymayalım hadi onlarıcitroen xsara, 98de çıktı diye hatırlıyorum corolladan çok daha iyi yol tutardıfiat tempra var, ondan yine iyi corollanın yol tutuşu. ford escord; tipik bir ford, kalas gibi ama dülük gibi yola yapışıyorhonda civic, ikisi de aynı, ikisi de kötühyundai accent; o dönem bu ikisini karşılaştırmak küfür, elantra ile karşılaştırılabilir, daha doğru olur, o bile küfür olur.. o dönemki hyundai ile bugünkü hyundai bir değil.kia da aynı şekilde..mazda 323, hiç bir fikrim olmayan araç..mitsubishi; lancer, carisma, galant.. hepsi de çok güzel yol tutan, corolla ile kıyaslanamıcak kadar yola yapışan araçlarnissan sunny; çok bindim, bir yıl kadar kullandık bile ancak kıyaslama imkanım olmadı hiç, hatırlamıyorum bile aracı.. sadece kliması aklımda kaldı, üşütüyordu..opel astra; hiç bir fikrim yok malesef.. ancak daha iyi olduğunu tahmin ediyorum, yenileri karşılaştırınca (annemin 2009 corollası babamın 2009 astrası var)peugeot 406; pejo olamayacak kadar kaliteli bir araç.. bugün bile efsaneyi satıp binebileceğim bir araç.. yol tutuşu efsaneden iyi.. 405le karşılaştırırsak corollanın karşısında şansı yok 405in.renault 19 ve belki çok zorlarsak megane; megane işin içine girince o corolladan daha iyi, ancak 19 söz konusuysa corolla çok daha iyiseat cordoba ve toledo; en ufak fikrim yoksubaru impreza, yorum yazmama gerek var mı?vw bora; ciddi anlamda güzel yol tutuyor, ancak efsane daha eski bu araçtan..
dur ya sen şeyleri söktün mü? alttaki parça çıkınca o parçanın altında kalan iki tane daha vida olacak.. onları ne yaptın? sökmeden çekiştirmiyorsun inşallah?