Gönderen Konu: toyota corolla eski kasa sahipleri burayaa  (Okunma sayısı 165136 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota Corolla 1995-XEİ ....... 38-TR-095
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: Ynt: toyota corolla eski kasa sahipleri burayaa
« Yanıtla #720 : Nisan 07, 2011, 10:53:45 »

bu arada ön paneldeki dügmelerin içerisinde ampülleri var. sol tarafta arka sis far dügmesi .kapı iç kitleme dügmesi.sag tarafta dörtlü dügmesi rezistans dügmesi havalandırma bölümün orası.ben söktüm hemsini yeniledim hemen hepsi patlakmış aracı içi alenen aydınlandı gibi oldu valla akşam yanınca ya ne güzel duruyormuş bende sinir oluyordum gece nasıl bulunacak bu dügmeler niye düşünmemişler diye .kalorifer konsolunu orayıda söktüm çok basit zaten yansıtıcıyı görmeliydiniz neredeyse yag katran haline gelmiş sıcak suylu cirlop gibi yaptım ampulünüde degiştirdim şim canavar gibi oldu araba sanki fabrikadan yeni çıkmış gibi ışıklandırmaları görmelisiniz inşallah fotolarını çekip eklerim.

Resimlerini merakla bekliyoruz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 97 GLİ 1.6 16 v stock 114 hp (o0)
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #721 : Nisan 07, 2011, 13:13:21 »
dikkatli çek ama :D allah korusun kırılmasın tırnaklar bayağı hassas çünkü

aga bugun bagaja led döşedim tmm bantlarken kısa devre oldu sigorta attı nerde bu bagajın sigortası ya kaç saattir bulamadım kumandadan da kitlemiyor acilll yardım istiyorum !!!
97 GLİ 1.6 16 v stock 114 hp corolLasq (o0)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #722 : Nisan 07, 2011, 13:17:20 »
motorun içindeki sigorta panelinde diye tahmin ediyorum ama hangisi işte

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #723 : Nisan 07, 2011, 13:40:40 »
şöför tarafında kaput mandalının ilerisinde plastık bir somunlu sigorta kapağı var ,biraz büyüktür,kapağın iç tarafında yazısı olması lazım.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 16 EFSANE 08
« Yanıtla #724 : Nisan 07, 2011, 15:00:24 »
kolay gelsin arkadaşlar . bende 96 gli otomatik var. bujilerde densomu - ngk mı  hangisi yakıtta daha iyidir.yoksa farketmezmi birde parçacıdan aldığın ngk ya baktım üzeride tse yazıyor . yabancı marka ise tse niye yazıyor.
1996 GLİ otomatik 1.6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 16 EFSANE 08
« Yanıtla #725 : Nisan 07, 2011, 15:03:36 »
aradaşlar birde forumun bir yerinde denk gelmişti. bir arkadaş rolantinin düşmediğini ve sebebini arayıp duruyorduu. geçenlerde aracıma lpg taktırırken farkettin. emme manifoldunu delerken ustanın deldiği yeri yanlış olduğu için rölanti bi türlü düşmedi. sonra beni aklıma geldi. yerini değiştirip  vakum sensörü tarafına alınca konu halloldu. bilgi olsun diye yazdım.
1996 GLİ otomatik 1.6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #726 : Nisan 07, 2011, 17:04:31 »
kolay gelsin arkadaşlar . bende 96 gli otomatik var. bujilerde densomu - ngk mı  hangisi yakıtta daha iyidir.yoksa farketmezmi birde parçacıdan aldığın ngk ya baktım üzeride tse yazıyor . yabancı marka ise tse niye yazıyor.
  bujileri servisten al denso verirler.piyasadakilere güvenme.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #727 : Nisan 07, 2011, 19:47:12 »

Bu parçanın görevini bilen var mı arkadaslar
AE 101 A/C 96 XEİ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #728 : Nisan 07, 2011, 20:30:55 »
Throttle position sensor* gibi gorunuyor.Gaz kelebeginin aciklik durumunu algilayan parca.

*Potansiyometre
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #729 : Nisan 07, 2011, 20:50:33 »
Throttle position sensor* gibi gorunuyor.Gaz kelebeginin aciklik durumunu algilayan parca.

*Potansiyometre
Bu parcanın bozuk olması ne gibi arızalara tekabul eder bilişrmisniz
AE 101 A/C 96 XEİ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #730 : Nisan 07, 2011, 21:00:15 »
Oncelikle ekseriyetle check engine ikaz isigi yanar bu parca bozuksa. Yuksek yakit tuketimine neden olur.Motorun calismasinda tereddut/teklemeye yol acar.

http://www.wellsve.com/sft503/counterp_v2_i1_1998.pdf
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #731 : Nisan 07, 2011, 21:43:15 »
Bu parcanın bozuk olması ne gibi arızalara tekabul eder bilişrmisniz

gaz yememe ve apışmaya neden olur gibime geliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #732 : Nisan 07, 2011, 21:45:59 »
şöför tarafında kaput mandalının ilerisinde plastık bir somunlu sigorta kapağı var ,biraz büyüktür,kapağın iç tarafında yazısı olması lazım.
direk orda atilla abinin de dediği gibi. ama kaput altında olması lazım dome yazan sigorta diye hatırlıyorum bagajdaki ampüle gelen sigorta
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #733 : Nisan 07, 2011, 21:47:31 »
   gaz yememe ve apışmaya neden olur gibime geliyor.
Atilla abi benim sorunum bundan sanırım ( 96 toyota problem baslıgındakı ) gazdan ayağını çekince apışıyor dediğin gibi gaz verincede silkelenerek ivmeleniyor .
AE 101 A/C 96 XEİ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #734 : Nisan 07, 2011, 21:48:30 »
Oncelikle ekseriyetle check engine ikaz isigi yanar bu parca bozuksa. Yuksek yakit tuketimine neden olur.Motorun calismasinda tereddut/teklemeye yol acar.

http://www.wellsve.com/sft503/counterp_v2_i1_1998.pdf
Gaz kelebeğinin pozisyonunu belirleyen ve birinci kategoride yer alan bu sensor sürücünün gaz pedalını nasıl kullandığına ilişkin bilgileri ECU'ya iletmekledir. TPS arıza yaptığında motorda gaza tepki vermekte yavaşlamalar ve kararsızlıklar görülmeye başlamaktadır. Yine, dönüş kablosunda belirlenen minimum değerden daha yüksek voltaj bulunması durumunda rölanti devri yükselmektedir. Bu durum yüksek vakumla bir araya geldiğinde bilgisayar aracın yavaşladığını düşünerek enjektörlere gerekli emri veremeyecek ve sonuçta yakıt akışı bozulacaktır.   alıntı        /www.elektrik.gen.tr/icerik/otomotiv-sektöründe-sensör

TPS, radyolarımızın sesini ayarlamakta kullanılan değişken direncin veya potansiyometrenin aynısıdır. Direnci sağlayan karbon parçasının üzerinde hareket eden fırçalar akım kaynağından uzaklaştıkça elektronlar daha uzun mesafe katetmek zorunda kalacaklarından direnç artmaktadır. Üç kabloya sahip bu parçanın terminalleri, akıma (karbon kısmın bir ucuna bağlı), ECU'ya giden çıkışa (fırçaya bağlı) ve şaseye (direnç elemanının diğer ucu) bağlıdır.
AE 101 A/C 96 XEİ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #735 : Nisan 07, 2011, 23:46:25 »
abi orda değilmiş kaputun içinde 20 A lık bi sigortaymış kullanım kılavuzundan baktım bulup değiştirdim , bu arada bagajın içide çok dehşet oldu bembeyaz resmen içine gir otur o derece :) :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #736 : Nisan 07, 2011, 23:49:55 »
direk orda atilla abinin de dediği gibi. ama kaput altında olması lazım dome yazan sigorta diye hatırlıyorum bagajdaki ampüle gelen sigorta
yok türkay içerde değilmiş hepsini söküp denedim kullanma kılavuzunda hepsi ayrıntılı yazıyormuş bakınca çözdüm sağol ilgilendiğin için yarın bide şu ön göğüsü sökebilirsem oraya da led döşeyim ama kırmadan nasıl olacak bılmıyorum :=)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #737 : Nisan 07, 2011, 23:52:12 »
ben de her yanı döşedim ledle bir orta konsol kaldı :D sökmüşlüğüm de var ama üşendim hep.. bakalım bir gün onu da yaparım :D dediğim gibi işte ya, kaputun altında, kapakta dome diye yazılmış olan olması lazım
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #738 : Nisan 07, 2011, 23:59:27 »
herkese merhaba;

efsanemın yol tutusuna kesınlıkle laf ettırmem kuru zemınde tabı ıslak zemınde kayma yapıyor ama kuru zemınde gozum kapalı ıstedıgım vıraja gırıyorum ne savurma ne kontrolden cıkma kesınlıkle yok onemlı olan aracın 1 bakımlı olması yanı fren dısklerınden kampanalardan tutunda lastıklere kadar hersey etmen sonucta...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #739 : Nisan 08, 2011, 00:01:38 »
herkese merhaba;

efsanemın yol tutusuna kesınlıkle laf ettırmem kuru zemınde tabı ıslak zemınde kayma yapıyor ama kuru zemınde gozum kapalı ıstedıgım vıraja gırıyorum ne savurma ne kontrolden cıkma kesınlıkle yok onemlı olan aracın 1 bakımlı olması yanı fren dısklerınden kampanalardan tutunda lastıklere kadar hersey etmen sonucta...
corollanın yol tutuşu iyi mi? ilk kez böyle diyen birini görüyorum.. başka ne araçlar kullandınız?