Gönderen Konu: toyota corolla eski kasa sahipleri burayaa  (Okunma sayısı 165140 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: Ynt: toyota corolla eski kasa sahipleri burayaa
« Yanıtla #680 : Nisan 03, 2011, 11:11:09 »
gitcem zaten bu ara sanayiye.. 3-5 şey var taktığım onları söylicem
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • (Toyota Corolla 1996-Volkswagen Jetta 2008)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #681 : Nisan 03, 2011, 20:05:32 »
o usta hiç toyotaya binmemiş heralde 70 de ses yapacak benzin döker yakarım bu arabayı :)
Sen cidden o arabayı 70 de ses yapıyo diye yakar mısın :D :D
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 97 GLİ 1.6 16 v stock 114 hp (o0)
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #682 : Nisan 03, 2011, 20:58:43 »
Sen cidden o arabayı 70 de ses yapıyo diye yakar mısın :D :D
benım arabam yapmayacağı için en azından şimdilik yakarım :) :)
97 GLİ 1.6 16 v stock 114 hp corolLasq (o0)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 97 GLİ 1.6 16 v stock 114 hp (o0)
« Yanıtla #683 : Nisan 03, 2011, 21:00:13 »
Türkay//: balatalara taş falan girmiş olmasın? Yada ahmet beyin dediği gibi montaj hatası falan? Ben gayet memnunum. :S

Yücel bey//: öyle birşey olamaz. Şanzıman, baskı balata ses yapıyorsa kesin bir sıkıntı vardır.

Engin bey//: uyumsuz tüp sorunu bu başka birşey değil.

ama bi çok toyota var tek nokta tüp olan onlarda böle bi sıkıntı yok markasından olabilir mi acaba
97 GLİ 1.6 16 v stock 114 hp corolLasq (o0)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #684 : Nisan 03, 2011, 21:57:45 »
 Arkadaslar yardımcı olurmusunuz                                                                                                                                                                                                                                                           http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=33021.0
AE 101 A/C 96 XEİ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #685 : Nisan 03, 2011, 23:58:24 »
ilker bey merhaba;
bende 97 model glı aldım 8 ay fılan oldu ılk aldıgımda arkaya ıkı kısı bıle bınse hafıf kasıste ve otobanda 140 150 km hızda arka paçalıklar yere surtuyodu tanıdıgım bır özel servıste arkadasım vardı lıfte kaldırdık ve gordugumuz manzara sol amasor patlak arka amasorlerı değiştirdik sorun çözuldu ve savrulma yapıyordu o bıle gectı fakat herkesınde belırttıgı gıbı special yanı abs li modeller harıcı hepsınde kızaklama sorunu var ve ben aracımı cok tıtız ve bakımlı kullanıyorum en ufak bı seste hosuma gıtmeyen bı durumda değiştiriyorum aracın fren dısklerı balata ve kampanalarını değiştirildim sorunum hala cozulmedı en kral ustayada gıttım bana dedıgı tek sey su oldu abı bu arabalarda kızaklama sorunu var sen ne yaparsan yap bu duzelmez he rahatsızda oluyosan bu durumdan special alcaksın dedı :):):):)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #686 : Nisan 04, 2011, 09:33:41 »
Yücel efsane kasalarda öyle bir ses yok.pirizdirekin ucunu(volant burcuna giren yer) yağlamamış olabilirler.

Atilla amca bu dedigin yer neresi tam anlayamadım aracın aks kollarını şanzumana sokuyorlar orası mı oluyor .Ustayla telefonda konuştum ısrarşla bizim yaptıgımız işle alakası yok diyor .Ses şanzumandan geliyor diyor .Bende dedim bu ses yoktu bu arabada boşa atınca dahi geliyor dedim .Abi getir bakalım dediler ama bilmiyorum artık nedendir .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #687 : Nisan 04, 2011, 10:09:23 »
Aracım çalışırken motor ısınana kadar rölantisi  1500 ile 2000 arasında oluyo sizce bu normalmidir?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #688 : Nisan 04, 2011, 10:39:44 »
Aracım çalışırken motor ısınana kadar rölantisi  1500 ile 2000 arasında oluyo sizce bu normalmidir?
Saygın otomatik jigle dediğimiz olay budur ve çok normaldir.
Yücel efsane kasalarda öyle bir ses yok.pirizdirekin ucunu(volant burcuna giren yer) yağlamamış olabilirler.

Atilla amca bu dedigin yer neresi tam anlayamadım aracın aks kollarını şanzumana sokuyorlar orası mı oluyor .Ustayla telefonda konuştum ısrarşla bizim yaptıgımız işle alakası yok diyor .Ses şanzumandan geliyor diyor .Bende dedim bu ses yoktu bu arabada boşa atınca dahi geliyor dedim .Abi getir bakalım dediler ama bilmiyorum artık nedendir .
   evet Yücel prizdireği soktukları deliğin en iç tarafında volant diskinin ortasında bir burç vardır,onu yağlamak lazımdır(gresle).
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #689 : Nisan 04, 2011, 10:56:33 »
Benim sitemdeki BMW2002 restorasyon aşamaları 1 deki sol tarafta motor sökük vaziyette resim var,şanzımanın ortasında motor tarafına bakan uzun mil çeklindeki frezeli çumbuk prizdirek dişlisidir,en uç noktası incedir orası volant diskine girer,yağlanacak yer orasıdır.       http://www.toyotadostlari.com/sevgili-araba-ve-toyota-dostlari/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #690 : Nisan 04, 2011, 15:44:52 »
Atilla amca anlattıgnı az çok anladım resimdeki bmw arkadan çekiş oldugundan bizimkinden farklı bir yapıya sahip. Benim gördügüm kadarı ile şanzıman yerine
takıldıktan sonra aks kollarını oroda  bulunan deligin içine bastırarak sokuyorlar içinde dişliler felan var karşılıklı  oraya oturtuyorlar.aks kafalarını ve onların girdigi deligin içindeki dişlileri yagladılarında sorun
çözülür mü ? Yoksa bahsi geçen işlem için tekrar şanzumanı baskı balatayı komple indirmelerimi gerekli.? sadece tekerler söküldükten sonra aks kollarını söküp kafalarını gresleyip girdigi yerdeki dişlileri yaglayıp takmaları yeterli mi ? amca kusura bakma vallaha çok bunaldım bu araba konusu beni can evimden vuruyor .Başka ustaya söylemem gerekli birşey varsa onlarıda deyiverde birdaha birdaha ugraşmayım.
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #691 : Nisan 04, 2011, 17:10:12 »
Yücel canım kardeşim önden çekişli arabaları arkadan çekişlilerden farkı Şanzıman blokuyla diferansiyelin aynı gövdede yer almasıdır.akslar diferansiyele girer ve yağlanması gerekmez.bmw de gördüğün prizdirek ile senin arabadaki aynıdır.prizdirekin freze dişlisi azıcık ve ucuda normal bir şekilde gresle yağlanır.debriyaj balatası o frezeye, uçta volanta girer balata yağa karşı çok hassas olduğundan çok az eser miktarda yağ sürülür.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #692 : Nisan 04, 2011, 18:04:54 »
Anlaşılan bize servisin yolu göründü.Atilla amca senin dedigin yeri ustaya söyleyim anlar heralde .inşallah başka yerden sorun çıkmaz garip olan hiç ses gelmeyen bir
arabayla sanayiye gelip baskı balata degiştikten sonra ses gelen bir arabayla eve dönmüş olmak

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • AE101 96 XEİ AC MY10 BRC
« Yanıtla #693 : Nisan 04, 2011, 19:12:26 »
Atilla amca anlattıgnı az çok anladım resimdeki bmw arkadan çekiş oldugundan bizimkinden farklı bir yapıya sahip. Benim gördügüm kadarı ile şanzıman yerine
takıldıktan sonra aks kollarını oroda  bulunan deligin içine bastırarak sokuyorlar içinde dişliler felan var karşılıklı  oraya oturtuyorlar.aks kafalarını ve onların girdigi deligin içindeki dişlileri yagladılarında sorun
çözülür mü ? Yoksa bahsi geçen işlem için tekrar şanzumanı baskı balatayı komple indirmelerimi gerekli.? sadece tekerler söküldükten sonra aks kollarını söküp kafalarını gresleyip girdigi yerdeki dişlileri yaglayıp takmaları yeterli mi ? amca kusura bakma vallaha çok bunaldım bu araba konusu beni can evimden vuruyor .Başka ustaya söylemem gerekli birşey varsa onlarıda deyiverde birdaha birdaha ugraşmayım.
Yücel kardeş öle samıyorum orası yaglanması için şanzıman tekrar inmesi gerek benim aracda bayırda kalkarken yarım debriyajda bir ses gelıyor ustalar atilla abinin dedigi yerden geliyor demişlerdi şanzıman sölkülmeden yağlanmıyormus fakat bir zararıda yokmuş .
.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  AE101 96 XEİ AC MY10 BRC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #694 : Nisan 05, 2011, 10:06:44 »
Abiler dün servisi aradım artık dayanamadım durumu anlattım .Şanzumanla motor arasında bir metal bir parça varmış Ustanın dedigine göre bazen eski balatayı
sökerken onu eyebiliyorlarmış.Oda volana sürütüyormuş o ses ondan gelebilir diyorlar .Benim aklıma birşey daha geliyor yeni hatırladım.Ön lastikleri taktıktan sonra orada
bir tur çevirdi bir ses geldi ondan sonra arkadaş korkma bu ses fren diskini arkasında muhafazadan geliyor dedi sonra lastigin arkasına geçip muhafaza dedigi parçayı geri çekti sonra düzeldi .Acaba diyorum tam düzlemedi belli hılzarda ses yayılıyor  olabilirmi veya diger lastiktede aynı durum söz konusu olabilir mi . Bu neden egilir dedim vidaları takmak için saga sola çeviriyoruz ya o esnada tutuyoruz ondan egiliyor dedi .Valla sorun bulunana kadar bana raht uyku yok ben bu tip konulara çok takılan bir adamım .Birde hani önceden ses olsa gam yemiyecem .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • efsane
« Yanıtla #695 : Nisan 05, 2011, 14:55:31 »
serdar benim aracın fotosunu koymussun. ve haberim olmadan sebebi nedir.
Yücel kardeş öle samıyorum orası yaglanması için şanzıman tekrar inmesi gerek benim aracda bayırda kalkarken yarım debriyajda bir ses gelıyor ustalar atilla abinin dedigi yerden geliyor demişlerdi şanzıman sölkülmeden yağlanmıyormus fakat bir zararıda yokmuş .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • AE101 96 XEİ AC MY10 BRC
« Yanıtla #696 : Nisan 05, 2011, 19:55:35 »
serdar benim aracın fotosunu koymussun. ve haberim olmadan sebebi nedir.
hakan bey sadece tesadüf aracımda aynı model  ve bende foto olmadıgı için kolayına kacıp netten googleden aratıp buldum art bir niyet söz konusu değil Aman tazmınat davası felan acmayın :D hemen kaldırıyorum
.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  AE101 96 XEİ AC MY10 BRC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 238000
  • Model Yılı: '05
  • 14 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #697 : Nisan 05, 2011, 20:05:34 »
Değerli arkadaşlarım,abilerim,kardeşlerim;
98 model corolla'larda 105 ve 114 Hp arasındaki motor farkını nereden anlayabiliriz? Sadece Dyno testinde mi çıkar? Ruhsata güvenmiyorum çünkü ruhsatta 78 Kw Lpg işletirken ve araç muayenede 72 Kw yazıyordu formlarda.
Eşekten şeker esirgenmez ama eşek yaratılışı bakımından otu beğenir..
Emektarlar:99 Passat TDI-98 Fiat Uno 70 S-97 Europa 1.4 RN-2004 Honda Jazz LS-1.6 XLİ 1998-Toyota Corolla 1.4 D-4D Terra Sedan-Honda Civic 2013

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • (Toyota Corolla 1996-Volkswagen Jetta 2008)
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #698 : Nisan 05, 2011, 20:38:07 »
Değerli arkadaşlarım,abilerim,kardeşlerim;
98 model corolla'larda 105 ve 114 Hp arasındaki motor farkını nereden anlayabiliriz? Sadece Dyno testinde mi çıkar? Ruhsata güvenmiyorum çünkü ruhsatta 78 Kw Lpg işletirken ve araç muayenede 72 Kw yazıyordu formlarda.
98 model corollaların hepsi 114 beygir :)
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 238000
  • Model Yılı: '05
  • 14 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #699 : Nisan 05, 2011, 20:42:10 »
98 model corollaların hepsi 114 beygir :)

Sadece speciallerde değil mi yani? benim XLİ ama motor üzerinde 4A-FE falan yazmıyor,muallakta kaldım.
Eşekten şeker esirgenmez ama eşek yaratılışı bakımından otu beğenir..
Emektarlar:99 Passat TDI-98 Fiat Uno 70 S-97 Europa 1.4 RN-2004 Honda Jazz LS-1.6 XLİ 1998-Toyota Corolla 1.4 D-4D Terra Sedan-Honda Civic 2013