0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
o usta hiç toyotaya binmemiş heralde 70 de ses yapacak benzin döker yakarım bu arabayı
Sen cidden o arabayı 70 de ses yapıyo diye yakar mısın
Türkay//: balatalara taş falan girmiş olmasın? Yada ahmet beyin dediği gibi montaj hatası falan? Ben gayet memnunum. :SYücel bey//: öyle birşey olamaz. Şanzıman, baskı balata ses yapıyorsa kesin bir sıkıntı vardır. Engin bey//: uyumsuz tüp sorunu bu başka birşey değil.
Aracım çalışırken motor ısınana kadar rölantisi 1500 ile 2000 arasında oluyo sizce bu normalmidir?
Yücel efsane kasalarda öyle bir ses yok.pirizdirekin ucunu(volant burcuna giren yer) yağlamamış olabilirler.Atilla amca bu dedigin yer neresi tam anlayamadım aracın aks kollarını şanzumana sokuyorlar orası mı oluyor .Ustayla telefonda konuştum ısrarşla bizim yaptıgımız işle alakası yok diyor .Ses şanzumandan geliyor diyor .Bende dedim bu ses yoktu bu arabada boşa atınca dahi geliyor dedim .Abi getir bakalım dediler ama bilmiyorum artık nedendir .
Atilla amca anlattıgnı az çok anladım resimdeki bmw arkadan çekiş oldugundan bizimkinden farklı bir yapıya sahip. Benim gördügüm kadarı ile şanzıman yerine takıldıktan sonra aks kollarını oroda bulunan deligin içine bastırarak sokuyorlar içinde dişliler felan var karşılıklı oraya oturtuyorlar.aks kafalarını ve onların girdigi deligin içindeki dişlileri yagladılarında sorunçözülür mü ? Yoksa bahsi geçen işlem için tekrar şanzumanı baskı balatayı komple indirmelerimi gerekli.? sadece tekerler söküldükten sonra aks kollarını söküp kafalarını gresleyip girdigi yerdeki dişlileri yaglayıp takmaları yeterli mi ? amca kusura bakma vallaha çok bunaldım bu araba konusu beni can evimden vuruyor .Başka ustaya söylemem gerekli birşey varsa onlarıda deyiverde birdaha birdaha ugraşmayım.
Yücel kardeş öle samıyorum orası yaglanması için şanzıman tekrar inmesi gerek benim aracda bayırda kalkarken yarım debriyajda bir ses gelıyor ustalar atilla abinin dedigi yerden geliyor demişlerdi şanzıman sölkülmeden yağlanmıyormus fakat bir zararıda yokmuş .
serdar benim aracın fotosunu koymussun. ve haberim olmadan sebebi nedir.
Değerli arkadaşlarım,abilerim,kardeşlerim;98 model corolla'larda 105 ve 114 Hp arasındaki motor farkını nereden anlayabiliriz? Sadece Dyno testinde mi çıkar? Ruhsata güvenmiyorum çünkü ruhsatta 78 Kw Lpg işletirken ve araç muayenede 72 Kw yazıyordu formlarda.
98 model corollaların hepsi 114 beygir