Gönderen Konu: toyota corolla eski kasa sahipleri burayaa  (Okunma sayısı 165142 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Allah cümleye kaza bela vermesin.
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 38 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
Ynt: Ynt: toyota corolla eski kasa sahipleri burayaa
« Yanıtla #660 : Nisan 02, 2011, 13:45:05 »
Engin sana tavsiyem,1- ön arka komple trw balata al tak 2-fren hidroliğini komple değiştirt3-eğer ekonomik durumun müsaitse ön arka dört adet KYB amortisör tak.fren diye bir problemin kalmayacak,araban daha yükselecek ve yo tutuşu harika olacak.
Atilla amca benim araçta balataların değişim zamanı yaklaştı. Şu an kullandığım balata ve diskleri yetkili serviste orj. taktımıştım. Çok memnunum. Sen Engin arkadaşa trw balatayı önerince sorayım dedim. Yanlışım varsa düzeltiniz, bu trw 1.kalite yan sanayi ürünü mü oluyor? Orj. balata mı önerirsin yoksa trw balatayı mı? Birde bu balatayı nasıl edinebiliriz. Sahteleri (Çin malı filan) olur mu?
2007 Yaris 1.3 Sol M/M
2012 Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Satıldı :(
1996 Corolla 1.6GLİ A/T AC  Satıldı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Azla mutluluk çokla didişmekten iyidir (Denis Dide
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #661 : Nisan 02, 2011, 14:16:03 »
cook yakıyo cook bu yotota 98 xli.ac.1.6
selam arkadaşlar 98 corollam bu gaz zamından evvel 175.180 krş km de yakıyordu  şehir içi  bir iki ay arabaya  binemedim araba yattı  sonra gaza gelen zamdan sonra  cıkardım işe gidip geliyorum bakıyorum 250 krş yakıyor km  bukadar fark edermi anlmadım arabanın calısmasında filen da bişey yok yani rolenti düsmesi ceişten düşme filen yok arabada yakıta bakıyorum 250  krş dan asağı  düşmüyor hepsi böyle acaba yoksa benım toyota mı cok yakıyor. ustaya sordum getir sipop ayarlarını yeniden yapalım diyor bakımla birlikte düşer diyor ama pek benım inancım yok.ustalara. lütfen bu konuda bana yardım ve görüşlerinizi bekliyorum.ben ankadayım ankarada gazı ve arabayı göstecegim iyi bir toyota ustası varsa da tavsiye alırım.servis olmaz.servise gıcıgım saygılar sunuyorum şimdiden hekeze........bsmmd@hotmail.com

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #662 : Nisan 02, 2011, 14:34:06 »
Atilla amca benim araçta balataların değişim zamanı yaklaştı. Şu an kullandığım balata ve diskleri yetkili serviste orj. taktımıştım. Çok memnunum. Sen Engin arkadaşa trw balatayı önerince sorayım dedim. Yanlışım varsa düzeltiniz, bu trw 1.kalite yan sanayi ürünü mü oluyor? Orj. balata mı önerirsin yoksa trw balatayı mı? Birde bu balatayı nasıl edinebiliriz. Sahteleri (Çin malı filan) olur mu?
Faruk TRW LUCAS Toyotanın kullandığı bir marka, Avrupada üretilen Toyotaların bir kısmında orj.olarak kullanılıyor.büyük ve güvenilir firmalardan alırsan sorun olmaz.arkalar daha önce değişmediyse onlarıda TRW tak.disklerin değişmesine gerek yok.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Allah cümleye kaza bela vermesin.
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 38 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #663 : Nisan 02, 2011, 15:08:04 »
Faruk TRW LUCAS Toyotanın kullandığı bir marka, Avrupada üretilen Toyotaların bir kısmında orj.olarak kullanılıyor.büyük ve güvenilir firmalardan alırsan sorun olmaz.arkalar daha önce değişmediyse onlarıda TRW tak.disklerin değişmesine gerek yok.
Yaza doğru değişireceğim. Teşekkürler Atilla amca.
2007 Yaris 1.3 Sol M/M
2012 Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Satıldı :(
1996 Corolla 1.6GLİ A/T AC  Satıldı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #664 : Nisan 02, 2011, 18:15:45 »
selam arkadaşlar bende 95 226.000 km de bir xei var bugün arabayı yıkamak istediğimde 4 camında dışardan su döküldüğünde dış fitilden içeri su aldığını farkettim dışardan camlara su döküldüğünde kapı içlerinden su damlama sesi geliyor efsanede böyle bir durum farkeden oldumu şimdiden teşekkürler..
-Farklı olmaya çalıştıkça,farklı yönlerini kaybediyor insanlar ..'

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #665 : Nisan 02, 2011, 19:02:54 »
selam arkadaşlar bende 95 226.000 km de bir xei var bugün arabayı yıkamak istediğimde 4 camında dışardan su döküldüğünde dış fitilden içeri su aldığını farkettim dışardan camlara su döküldüğünde kapı içlerinden su damlama sesi geliyor efsanede böyle bir durum farkeden oldumu şimdiden teşekkürler..
normaldir merak etme.kapıların alt tarafında delik vardır,onların açık olmasına dikkat et gelen su oradan dışarı gider.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #666 : Nisan 02, 2011, 19:35:37 »
normaldir merak etme.kapıların alt tarafında delik vardır,onların açık olmasına dikkat et gelen su oradan dışarı gider.
kapının içini açtığımda cam kaldırma motorunun üstüne su damladığını gördüm,motora veya butonlara herhangi bir sorun yaşatırmı.gözlemlediğim kadarıyla en çok su alan sağ ön kapı ve kapının butonu arada çalışmıyo bu yüzden olabilirmi atilla abi fitillerin değiştirilmesi bu durumu çözermi teşekkürler.
-Farklı olmaya çalıştıkça,farklı yönlerini kaybediyor insanlar ..'

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 97 GLİ 1.6 16 v stock 114 hp (o0)
« Yanıtla #667 : Nisan 02, 2011, 20:45:40 »
Engin sana tavsiyem,1- ön arka komple trw balata al tak 2-fren hidroliğini komple değiştirt3-eğer ekonomik durumun müsaitse ön arka dört adet KYB amortisör tak.fren diye bir problemin kalmayacak,araban daha yükselecek ve yo tutuşu harika olacak.
balataları değiştirebilirim üstündekilerde yeni aslında ama kötü balata takılmış yağmurda falan ses yapıyor bunlarıda yapsam bi ABS gibi olmaz ama daha güvenli olabilr sanırım
97 GLİ 1.6 16 v stock 114 hp corolLasq (o0)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #668 : Nisan 02, 2011, 21:46:32 »
balataları değiştirebilirim üstündekilerde yeni aslında ama kötü balata takılmış yağmurda falan ses yapıyor bunlarıda yapsam bi ABS gibi olmaz ama daha güvenli olabilr sanırım
  hidrolik,hidrolik,hidrolik.dot3 her sene,dot4 1,5 senede değişecek bunun başka yolu yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #669 : Nisan 02, 2011, 23:31:50 »
fren hidroliği çok uzun seneler değişmez ise "p valf" arızasına sebep olur, fren gücünün dağıtımında sapmalar meydana gelir. tamiri için ya valf'i söküp düz boru bağlarlar(ki bu durum tavsiye edilmez daha çabuk kitlenir frenler) yada servise giderseniz 300tl+ işçilikten aşşağı kurtulamazsınız.

bu sıvının zamanlar oluşan asidik etkisi vardı ondan oluyor diye biliyorum.

balata olarak trw candır. servisin taktığı balatanın yerine gözü kapalı kullanabilirsiniz. hem fiyatıda uygun 10.000km'ye yaklaştım ne ses nede pedalda bir hissizleşme vs... gibi durumla karşılaştım.
93AE101(sw) 89100km =)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #670 : Nisan 03, 2011, 00:41:01 »
fren hidroliği çok uzun seneler değişmez ise "p valf" arızasına sebep olur, fren gücünün dağıtımında sapmalar meydana gelir. tamiri için ya valf'i söküp düz boru bağlarlar(ki bu durum tavsiye edilmez daha çabuk kitlenir frenler) yada servise giderseniz 300tl+ işçilikten aşşağı kurtulamazsınız.

bu sıvının zamanlar oluşan asidik etkisi vardı ondan oluyor diye biliyorum.

balata olarak trw candır. servisin taktığı balatanın yerine gözü kapalı kullanabilirsiniz. hem fiyatıda uygun 10.000km'ye yaklaştım ne ses nede pedalda bir hissizleşme vs... gibi durumla karşılaştım.
kesinlikle katılıyorum, ben hidroliği biraz geç değiştirdim, p valfi, üst ana merkez, balatalar, diskler hepsi nanay oldu  :( hidroliğe önem göstermek şart!

ben ilk kez trw kullandım, bu güne kadar hep orjinal toyota servisinin taktıklarını kullanıyordum, trwyi taktım 9 bin km kadar yaptım ses yapıyor şu anda.. ustama göstermem lazım ama zaman bulamadım bir türlü :(
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #671 : Nisan 03, 2011, 01:38:54 »
Yaylar uzerinde mi Turkay? Balatayi fren yapilmadigi zaman tutan yaylar olmazsa ses yaparmis.
Fren yaparken ses yapiyorsa o ayri tabii.
Mumkunse seramik balata taktir bir dahaki sefere.Jantlar da tertemiz durur, balata tozuyla kararmaz.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #672 : Nisan 03, 2011, 09:15:42 »
Arkadaşlar efsaneciler acil yardımınızı ihtiyacım var.dün sanayiye gittim baskı balatamdan şüphelendigim için şüphelerim dogru çıktı baskım çok cddi şekilde kaçırıyormuş neyse degiştireli dedik .servisten orjinal eyşın marka orjinalini aldım .söktüler arka motor takozu da kopmuş onuda aldım.bizim araçta bir sürü birşey varmış sökülünce çıktı debriyaj bilyası felan gitmiş zaten.Neyse Volan sanayide nam yapmış bir ustaya balataya uygun şekilde tornalatıldı .baştan sona takip ettimişçilik gerçekten çok iyiydi hatta bundan önce baskı balata degiştiren ustanın yanlış taktıgı vidaları bile düzelttiler .Neyse araba liften indi teste çıktık arabada vites fark etmeksin 3-4-5 viteslerde 60 km ile 70 km arasında inceden bir ses başlıyor üst hızlarda ve alt hızlada kayboluyor.ustaya söyledim bak usta böyle bir ses hatırlamıyorum ben bu arabda dedim.ustada abi şanzımanına el attık nede defransiyeline altı üstü baskı balata degiştirdik dedi bu ses ne bilya sesi nede defransiyel sesi bu ses aracın orjinal sesi dedi bunların şanzımanları aliminyum yalıtım malzemeside iyi olmadıgından bu tip sesler gelir dedi .usta peki dedim daha önceden neden böyle bir ses duymuyordum da şimdi duydum dedim.bak kardeş dedi senin baskın kaçırıyor bilyan dagılmış arka motor kulagın kopmuş sol motor kulagının vidaları çok gevşemiş kendinde yaparken gördün.bunların hepsi degişti ve sıkıldı şu ana boşluk yapan hiçbir parça yok şu an aracın olması gerektigi hale geldi ha bun dışında bir bilya boxuklugun varsa o ortaya çıkmıştır onada birşey diyemem dedi.zaten gün cumartesi olması yüzünden başka servisede gösteremedim ama ben bu olaydan kıllandım.ya başka bir sorun var yada yanlış yapılan bir iş işin garip tarafın sadece 60 -70 km hızlarda gelip diger hızlarda gelmemesi inceden bir ses 60 a gelince başlıyor sabit 60 la git hep duyuyorsun .Yardım edin lütfen sizin araçlarınızda bu tip bir şanzıman defransiyel sesi gibi ses varmı.Akşam eşimede sordumya bu ses varmıydı yoksa ben kafayı mı yiyorum dedi ilk başta bu arabanın her zaman ki sesi dedi daha sonradan beni de kuşkulandırdın dedi emin olmadım dedi.
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #673 : Nisan 03, 2011, 09:22:03 »
kapının içini açtığımda cam kaldırma motorunun üstüne su damladığını gördüm,motora veya butonlara herhangi bir sorun yaşatırmı.gözlemlediğim kadarıyla en çok su alan sağ ön kapı ve kapının butonu arada çalışmıyo bu yüzden olabilirmi atilla abi fitillerin değiştirilmesi bu durumu çözermi teşekkürler.
Anıl yepyeni toyotanın fitilleri değişmez.senin parkettiğin yer de arabanın sağ tarafı, yağmurun rüzgarla cama çarpması sonucu normalden fazla su almış.herhalde camda biraz aralık kalmış.butonlara kontak kapalıyken 20-30 kere kuvvetlice bas,böylece oksit tabakası yok olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #674 : Nisan 03, 2011, 09:23:16 »
Anıl yepyeni toyotanın fitilleri değişmez.senin parkettiğin yer de arabanın sağ tarafı, yağmurun rüzgarla cama çarpması sonucu normalden fazla su almış.herhalde camda biraz aralık kalmış.butonlara kontak kapalıyken 20-30 kere kuvvetlice bas,böylece oksit tabakası yok olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #675 : Nisan 03, 2011, 09:34:25 »
Yücel efsane kasalarda öyle bir ses yok.pirizdirekin ucunu(volant burcuna giren yer) yağlamamış olabilirler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #676 : Nisan 03, 2011, 10:02:37 »
Yaylar uzerinde mi Turkay? Balatayi fren yapilmadigi zaman tutan yaylar olmazsa ses yaparmis.
Fren yaparken ses yapiyorsa o ayri tabii.
Mumkunse seramik balata taktir bir dahaki sefere.Jantlar da tertemiz durur, balata tozuyla kararmaz.
bilmiyorum ki ahmet abi.. fren yapıldığında geliyor ses, az basarsam frene ötüyor, sert basınca ses yok.

ben aslında hava kanallı disk ve seramik balata takacaktım ancak vizeye 1 hafta kaldığını farkedince 1 hafta içinde alelacele her şeyi yaptırdım arabaya :( benim hava kanallı diskler ve seramik balatalar yalan oldu :(
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #677 : Nisan 03, 2011, 10:31:14 »
Arkadaşlar efsaneciler acil yardımınızı ihtiyacım var.dün sanayiye gittim baskı balatamdan şüphelendigim için şüphelerim dogru çıktı baskım çok cddi şekilde kaçırıyormuş neyse degiştireli dedik .servisten orjinal eyşın marka orjinalini aldım .söktüler arka motor takozu da kopmuş onuda aldım.bizim araçta bir sürü birşey varmış sökülünce çıktı debriyaj bilyası felan gitmiş zaten.Neyse Volan sanayide nam yapmış bir ustaya balataya uygun şekilde tornalatıldı .baştan sona takip ettimişçilik gerçekten çok iyiydi hatta bundan önce baskı balata degiştiren ustanın yanlış taktıgı vidaları bile düzelttiler .Neyse araba liften indi teste çıktık arabada vites fark etmeksin 3-4-5 viteslerde 60 km ile 70 km arasında inceden bir ses başlıyor üst hızlarda ve alt hızlada kayboluyor.ustaya söyledim bak usta böyle bir ses hatırlamıyorum ben bu arabda dedim.ustada abi şanzımanına el attık nede defransiyeline altı üstü baskı balata degiştirdik dedi bu ses ne bilya sesi nede defransiyel sesi bu ses aracın orjinal sesi dedi bunların şanzımanları aliminyum yalıtım malzemeside iyi olmadıgından bu tip sesler gelir dedi .usta peki dedim daha önceden neden böyle bir ses duymuyordum da şimdi duydum dedim.bak kardeş dedi senin baskın kaçırıyor bilyan dagılmış arka motor kulagın kopmuş sol motor kulagının vidaları çok gevşemiş kendinde yaparken gördün.bunların hepsi degişti ve sıkıldı şu ana boşluk yapan hiçbir parça yok şu an aracın olması gerektigi hale geldi ha bun dışında bir bilya boxuklugun varsa o ortaya çıkmıştır onada birşey diyemem dedi.zaten gün cumartesi olması yüzünden başka servisede gösteremedim ama ben bu olaydan kıllandım.ya başka bir sorun var yada yanlış yapılan bir iş işin garip tarafın sadece 60 -70 km hızlarda gelip diger hızlarda gelmemesi inceden bir ses 60 a gelince başlıyor sabit 60 la git hep duyuyorsun .Yardım edin lütfen sizin araçlarınızda bu tip bir şanzıman defransiyel sesi gibi ses varmı.Akşam eşimede sordumya bu ses varmıydı yoksa ben kafayı mı yiyorum dedi ilk başta bu arabanın her zaman ki sesi dedi daha sonradan beni de kuşkulandırdın dedi emin olmadım dedi.
o usta hiç toyotaya binmemiş heralde 70 de ses yapacak benzin döker yakarım bu arabayı :) bence muhakkak başka bi servise götür çözülecek bi sorun gibi duruyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #678 : Nisan 03, 2011, 10:36:20 »
Yücel efsane kasalarda öyle bir ses yok.pirizdirekin ucunu(volant burcuna giren yer) yağlamamış olabilirler.
arkadaşlar şu konu için acillllllll yardım lazım !!!!!!!

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=32938.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #679 : Nisan 03, 2011, 10:50:49 »
Türkay//: balatalara taş falan girmiş olmasın? Yada ahmet beyin dediği gibi montaj hatası falan? Ben gayet memnunum. :S

Yücel bey//: öyle birşey olamaz. Şanzıman, baskı balata ses yapıyorsa kesin bir sıkıntı vardır.

Engin bey//: uyumsuz tüp sorunu bu başka birşey değil.
93AE101(sw) 89100km =)