Gönderen Konu: toyota corolla eski kasa sahipleri burayaa  (Okunma sayısı 165144 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
Ynt: Ynt: toyota corolla eski kasa sahipleri burayaa
« Yanıtla #620 : Mart 23, 2011, 10:11:56 »
Taha kardeş,öncelikle hoş geldin. Bende 95 Gli var. Arka amortisörleri geçen yol değiştirmiştim ama üç kişi bindiği anda (kasislerde) tak tak vurmaya başladı. Amortisör tekrar patladı tabi. Garanti kapsamında olduğu için yenisini aldım ve takoz attırdım. Şuana kadar da gayet memnunum. Takoz mutlaka atılmalı bence.
ne marka amortisör almıştınız?
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #621 : Mart 23, 2011, 11:40:08 »
Kimse helezon degiştirmiyor .Araçta yükü çeken helezondur.Amartisör sadece aracın esnemesini helezondan yaylanmanın tepkisini azalmaya yarar eger helezonlarını özelliklerini kaybetmiş ise aracınız sürekli olarak amartisör patlatır.Çünki yayaylar esnemenin verdigi etkiyi direk amartisöre yansıtır buda bütün yükün amartisere verilmesini saglar .Bu olay yeni aldıgınız yaylı kakanepeye benzer yeni aldıgınızda gayet sert ve rahattır zamanla yumuşar ve rahtlıgı azalır daha ileri seviyede oturdugunuzda kanepenin içine gömülürsünüz sizi rahatsız eder ve degiştirirsiniz aracınızın helezonlarıda aynıdır araç yük yokken hiçbrşey belli olmaz ama arkaya 3 kişi bindiginde gerçekle yüzleşirsiniz .Ben degiştirecegim sizde tasiye ederim
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #622 : Mart 23, 2011, 12:49:52 »
birkaç kere daha yazdım,bizim amortisörler gazlıdır,normal yağlı tip amortisörler randıman vermez vede sık sık patlar.gazlı amortisör arabayı kaldırır.kyb kullanmak lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #623 : Mart 24, 2011, 12:57:56 »
Birkaç ay içerisnde aracımın gerekli bütün rutin bakımların ı yaptırmak istiyorum.Bu konuda sizlerden marka ,fiyat,ve işçilik konusunda bilginiz dahilinde yanlarına yazmanızı rica ediyorum.Bu arada araç 214.000 de 13 yıldır bizde bazı parçalar fabrikasının taktıgı.

Distiribitör kapagı ve tevzi makarası : Hiç degişmemiş 1 ay önce bakıldıgında artık bakırların yendigini gördük

Devirdaim pompası - termostat    : hiç degişmemiş hararet ve su eksiltme gibi bir arızası yok fakat usta su kaçırmış
                                                     fakat durmuş dedi .

Baskı balata seti : Vistesler sert girip çıkıyor 2000 devrin altındaki ivmelenmelerde silkeleme var .Herhangi bir kaçırma yok.

Arka Helezonlar   : Babam sagolsun 3 sene üzüm bagına malzeme ve su taşıdıgından artık iyice araba pısmış durumda .hele arkayada 2-3 kiçi oturdumu komik bir görüntü ortaya çıkıyor.

Frenler :Ön fren balatalarını  TRW ile degiştirecegim Arkalar yeni degişti.Fren hortumlarını vede Fren hidroligini komple degiştirecegim.Merkez kontrollerinide yaptıracagım.

Ön cam : Taş vurugu var vede artık özelligini yitirmiş durumda Cam lastik altlarında birkaç yerde pas gördüm Hem onların tadilatını hemde camın degişimini yaptıracagım.

Bunları yaptırdıktan sonra :Ön arka tamponları vede ayna başlarını boyatmayı düşünüyorum.Jant alıp birde ön tarafa sis farı taktırayım diyorum .Bu bakımlardan sonra 5 sene daha sorunsuz binerim umudundayım .

BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #624 : Mart 24, 2011, 13:03:29 »
valla şu ön camı alıp indirim yapıyolarsa bende değiştiririm :) taş izi var çünkü :)
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #625 : Mart 28, 2011, 09:45:56 »
selamlar arkadaşlar, abiler,
tampondaki çizikleri boyatmak istiyorum. Ankara'da önerebileceğiniz bir yer var mıdır?
Toyota Corolla 1993, 1.6 gl, Otomatik, 123 binde (öyle de kalsa keşke)

*** Toyota olsun, çamurdan olsun ! ***

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #626 : Mart 28, 2011, 17:14:44 »
yalnız dikkatimi çekiyor da tanımadık kişilere (örneğin ben) pek bilgi verilmiyor. Ama böyle olursa hiçbir şey öğrenemeyiz. Ha öğreniriz de, kazığı yeriz, öyle öğreniriz. Bilenler bilmeyenlere yardım ederse sevinirim. Yeni araba aldık, ne yaptıralım dedim kimse bir şey demedi. Neresine baktıralım dedim yine demedi.
Toyota Corolla 1.6 gl vişne çürüğü, boyatacağım kaportasını. Çizildi baya. Bunu Ankara'da nerede yaptırıyorsunuz?
Toyota Corolla 1993, 1.6 gl, Otomatik, 123 binde (öyle de kalsa keşke)

*** Toyota olsun, çamurdan olsun ! ***

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #627 : Mart 28, 2011, 17:25:17 »
yalnız dikkatimi çekiyor da tanımadık kişilere (örneğin ben) pek bilgi verilmiyor. Ama böyle olursa hiçbir şey öğrenemeyiz. Ha öğreniriz de, kazığı yeriz, öyle öğreniriz. Bilenler bilmeyenlere yardım ederse sevinirim. Yeni araba aldık, ne yaptıralım dedim kimse bir şey demedi. Neresine baktıralım dedim yine demedi.
Toyota Corolla 1.6 gl vişne çürüğü, boyatacağım kaportasını. Çizildi baya. Bunu Ankara'da nerede yaptırıyorsunuz?
  Emin sakin ol hemen kızma.herkes devamlı internet başında değilki,kaportanı asla komple boyatma.rötüş veya parça bazında boyatabilirsin.yoksa satarken zarar edersin araba değerinden kaybeder.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #628 : Mart 28, 2011, 18:46:37 »
Atilla amca bu benim efsane sabahları ilk çalışmada 5-10 saniye böyle titriyor sonra yavaş yavaş devir yükselmeye başlıyor .Bazende marş gıv deyip çalışıyor vede rolanti anında 1200-1300 lere ulaşıyor .bu normal mi sibop sıkışması felan birşeyler okudum bizim arabalarda böyle birşeyler oluyor mu .Motor ısınınca rolanti tam 8 gaz benzin fark
 etmeksizin .Ustaya gösterdim sibop ayarlarında felanda bir anormallik yok dedi gayet iyi dedi.yagı suyu herşeyi normal bujiler yeni .Kelebek ve rolanti aksamına da hiç el degdirmedim bozulmasından korkuyorum.Eger bu durum anormal degil ise böyle devam edecegim.

Atilla amca benim silecek kolunu kendime dogru çekince su fışkırtmıyor sadece camı siliyor ben yanlış hatırlamıyor isem hem su fışkırtıyordu hemde camı siliyordu.Bu benim
hatırladıgım gibi mi yoksa normal olanı su fışkırtmaması mı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #629 : Mart 28, 2011, 20:33:52 »
Yücel araba ilk çalıştığında titriyorsa büyük bir ihtimalle bujiler ihtiyarlamıştır.benim arabada iki kere aynısı oldu ,buji değiştirdim anında düzeldi.silicek kolunu çekince suyun fışkırması lazım(kontak açıkken) suyu kontrol et fiskiyelerin delikleride tıkalı olabilir,yine çalıçmazsa motora ve sigortasına bak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #630 : Mart 29, 2011, 01:06:18 »
yücel kardeşim silecek kolu üzerinde düğme var düğmeye bastım mı su fışkırır ve silcek otomatik olarak çalışır fasılalı silecek deniyor buna yanılmıyorsam benim XEİ mde böyle yani kolu çekince su gelmiyor silecek kolunun üzerinde düğme var düğmeye basınca su geliyor.
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #631 : Mart 29, 2011, 08:39:56 »
herkese günaydın, hayırlı masailer... :)

Beim 1994 model corolla GLİ var ve çok memnunum. ancak bir kaç gündür bir sorun çıktı o da şöyle ki : sabahları ilk çalıştırdığımda düşük devirle çalışıyor ve gaza biraz bastığımda normal ilk çalışma devri olan 1300-1500 devire yükseliyor, ancak motor ısınmasına rağmen devri 1000-1100 devir arasında çalışıyor ve düşmüyor.
   acaba daha önceleri böyle bir sorun başına gelen ve çözüm bulan var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 238000
  • Model Yılı: '05
  • 14 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #632 : Mart 29, 2011, 08:41:02 »
yücel kardeşim silecek kolu üzerinde düğme var düğmeye bastım mı su fışkırır ve silcek otomatik olarak çalışır fasılalı silecek deniyor buna yanılmıyorsam benim XEİ mde böyle yani kolu çekince su gelmiyor silecek kolunun üzerinde düğme var düğmeye basınca su geliyor.
Mustafa bey bende de durum aynı,yani çekince değil üstündeki düğme ile su fışkırtıyor.
Eşekten şeker esirgenmez ama eşek yaratılışı bakımından otu beğenir..
Emektarlar:99 Passat TDI-98 Fiat Uno 70 S-97 Europa 1.4 RN-2004 Honda Jazz LS-1.6 XLİ 1998-Toyota Corolla 1.4 D-4D Terra Sedan-Honda Civic 2013

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #633 : Mart 29, 2011, 11:36:46 »
Mustafa bey bende de durum aynı,yani çekince değil üstündeki düğme ile su fışkırtıyor.
Bu kasa toyotalarda böyle yücelin ki farklıysa onu bilemicem...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 96 Corolla GLİ
    • www.bereketli44.meb.k12.tr
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #634 : Mart 29, 2011, 11:53:16 »
Atilla amca bu benim efsane sabahları ilk çalışmada 5-10 saniye böyle titriyor sonra yavaş yavaş devir yükselmeye başlıyor .Bazende marş gıv deyip çalışıyor vede rolanti anında 1200-1300 lere ulaşıyor .bu normal mi sibop sıkışması felan birşeyler okudum bizim arabalarda böyle birşeyler oluyor mu .Motor ısınınca rolanti tam 8 gaz benzin fark
 etmeksizin .Ustaya gösterdim sibop ayarlarında felanda bir anormallik yok dedi gayet iyi dedi.yagı suyu herşeyi normal bujiler yeni .Kelebek ve rolanti aksamına da hiç el degdirmedim bozulmasından korkuyorum.Eger bu durum anormal degil ise böyle devam edecegim.

Atilla amca benim silecek kolunu kendime dogru çekince su fışkırtmıyor sadece camı siliyor ben yanlış hatırlamıyor isem hem su fışkırtıyordu hemde camı siliyordu.Bu benim
hatırladıgım gibi mi yoksa normal olanı su fışkırtmaması mı ?
aynı durum bende de var. aracım 96 GLİ. titreme her sabah oluyor. hararet yükselince kesiliyor.
Malatya/Yazıhan-Bereketli KÖyü İlköğretim Okulu
www.bereketli44.meb.k12.tr

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #635 : Mart 29, 2011, 11:53:37 »
Atilla amca bujileri TOYAN dan aldım orjinal bujisi.Degiştireli 3-4 ay oldu olmadı 2000-3000 km anca yapmışımdır.Yalnız distiribitör kapagını henüz degiştirmedim ondan şüpheleniyorum .Birde dün akşam benzinde bırakmıştım arabayı sabah bastım hem gıv dedi çalıştı hemde o
titremeyi yapmadı benim anlamadıgım bu olayı bazen yapıp bazen yapmaması.Rolanti ayarlayıcısı kirlenmişte olabilir.

silecek kolu ise benim bilfigim kadarıyla kolu kendine çekince hem su atıyor hemde silecek çalışıyordu 13 yıldır araç bizde .son 3-4 yıldır bu çalışmıyor sizin dediginiz gibi dügmeye basıncada su fışkırtıp silecek çalışıyor fakat kolu çektiginizdede hem su hem silecek çalışıyordu.hatta babam bir dönem jaklardan felan diye baktırmış düzelmişti şimdi gene aynısı .Muhtemelen silecek kolu ile alakalı bir arıza.dügmeye basınca su fışkırıyor silecek te çalışıyor problem kolda olabilir .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #636 : Mart 29, 2011, 11:56:41 »
ilginç ben kendi arabamda silecek kolunu çektiğim zaman sadece silecek çalışıyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #637 : Mart 29, 2011, 12:05:28 »
Yücel buji seçeneğini sil demekki problem orada değil.würth veya stp enjektör temizleyici kullanmanı tavsiye ederim.silecek kolunu yukarı kaldırınca silecek kumandası hangi pozisyondaysa o durumda su fışkırtır.hachback arabalarda arkadan su fışkırınca silecek çalışır,senin araba normal.açarsam silecek kapalıysa su fışkırtınca silecek çalışmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #638 : Mart 29, 2011, 17:21:27 »
Atilla amca Enjektör temizleyici alıp katacam.Bu würth markayı çok övüyorlar Malum benzin pahalı depo 200 liraya ancak fulleniyor.Bu katkıyı full depoya katmak şart mı.

Silecek olayını boş verelim .Ben yanlış hatırlıyor olabilirim diye düşünüyorum birde silecek çalışırken  kolu çekeyim ne yapacak bakalım .

Devir daim motorunu ve termostatını degiştireyim diyorum 213.000 km de hiç degişmemiş su kaçagı şu anlık yok ama usta baktı bir ara kaçırmış durmuş dedi.banada gösterdi.Dogru hatırlıyorum bir ara az da olsa su kaçırma yapıyordu araba .bunun orjinali ne marka bana maliyeti işçiligi ne olur .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #639 : Mart 29, 2011, 17:53:29 »
Atilla amca Enjektör temizleyici alıp katacam.Bu würth markayı çok övüyorlar Malum benzin pahalı depo 200 liraya ancak fulleniyor.Bu katkıyı full depoya katmak şart mı.

Silecek olayını boş verelim .Ben yanlış hatırlıyor olabilirim diye düşünüyorum birde silecek çalışırken  kolu çekeyim ne yapacak bakalım .

Devir daim motorunu ve termostatını degiştireyim diyorum 213.000 km de hiç degişmemiş su kaçagı şu anlık yok ama usta baktı bir ara kaçırmış durmuş dedi.banada gösterdi.Dogru hatırlıyorum bir ara az da olsa su kaçırma yapıyordu araba .bunun orjinali ne marka bana maliyeti işçiligi ne olur .
depoyu fullersen iyi olur ama yarım depoya kutunun yarısını koy benzini iyice bitir,yine yarım depo yap kalan ilacı koy böylece cebinden bir anda 200 çıkmaz.