Gönderen Konu: toyota corolla eski kasa sahipleri burayaa  (Okunma sayısı 164805 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Ynt: Ynt: toyota corolla eski kasa sahipleri burayaa
« Yanıtla #2640 : Kasım 29, 2012, 21:27:58 »
Arkadaşlar efsanemin manuel olan ön camlarını 3 yıl önce Çin malı universal halatlı motor ile elektrikli yaptırmıştım.2 yılda darma duman.İniyo kalkmıyo.Tırrrrrt tırrrt edip durdu.Zaten çalışırken de çok yavaştı.Ostim i aradım.Çıkma kriko ve motor sordum.Son 240 tl dedi sağ sol kapılar için.Neyse Kendi ilimde buldum çıkmacıda 215 tlye anlaştık.60 tl montaj ile şimdi camlar canavar gibi.Japon parçacıda Denso buji 4 tanesi 25 tl idi.Önceki bujiler NGK idi.Pek hoşuma gitmedi açıkcası.Forumda yazılanlar ve Atilla Abinin uyarıları neticesinde servisten orjinalini aldım.Tanesi 10 tl cik.11 olan tırnak aralığını araba tüplü olduğu için 9 a düşürüp taktık.Çalıştırıp ayara soktuk.Egzost şarıl şarıl işemeye başladı.Ustam ,bir araba hiç mi çiğ gaz atmaz yav  dedi.Vesselam...
Söylesem tesiri yok.sussam gönül razı değil,
                                                          FUZULİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2641 : Kasım 30, 2012, 10:14:00 »
Yusuf kardeşim araban garbüratörlümü enjektörlümü? lpg varmı? nerede yaşıyorsun bunları yazarsan destek olmaya çalışırım.

Atilla abi aracım karbüratörlü lpgli ve samsunda yaşıyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2642 : Kasım 30, 2012, 11:58:53 »
Atilla abi aracım karbüratörlü lpgli ve samsunda yaşıyorum
   Yusuf kardeşim iyi bir motorcuya gidip motorun kompresyonunu ölçtür eğer bazı silindirlerin kompresyonu çok düşükse sübaplarda yanık vardır, kompresyon güzelse lpg servisine gidip kontrol ettir, yine geçmezse servise giderek arıza tesbiti iste.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2643 : Kasım 30, 2012, 13:58:04 »
sayın abilerim otomatik jikle devir ayarını nerden yapıcaz fotoğraf paylabilecek olan var mı yazlık kışlık ayarlıyoruz demişsiniz ama....
aracım 93 xl 1.3 karbüratörlü
:d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2644 : Kasım 30, 2012, 15:28:48 »
özellikle atilla abicim ve diğer üstadlar sanayiye giderken devreye girip çıkan jiklem hava avans ayarlarından sonra devreye girmez oldu yardımlarınızı bekliyorum yada yarın sabah gidicem neyse halledicez :D inşallah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2645 : Kasım 30, 2012, 15:46:22 »
özellikle atilla abicim ve diğer üstadlar sanayiye giderken devreye girip çıkan jiklem hava avans ayarlarından sonra devreye girmez oldu yardımlarınızı bekliyorum yada yarın sabah gidicem neyse halledicez :D inşallah
   sanayide garbüratörcüler vardır iyi bir ustaya giderek yaptırırsın. basitçe hallederler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2646 : Kasım 30, 2012, 15:52:10 »
   Yusuf kardeşim iyi bir motorcuya gidip motorun kompresyonunu ölçtür eğer bazı silindirlerin kompresyonu çok düşükse sübaplarda yanık vardır, kompresyon güzelse lpg servisine gidip kontrol ettir, yine geçmezse servise giderek arıza tesbiti iste.
Atilla abi arabamdaki sorunu şu başlıkta belirtmiştim
burada http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=47675.0 Mehmet kardeşimiz farklı bir yorum yapmış bu göre senin yorumun ne abi zira mehmet kardeşimiz
buji kablosunda veya karbüratörün pislenmesinden bahsetmiş

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2647 : Aralık 01, 2012, 03:58:15 »
teşekkürler abicim ama sanayiden korkuyorum heralde yarın sabah servise gidicem.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2648 : Aralık 01, 2012, 22:50:46 »
Atilla abi arabamdaki sorunu şu başlıkta belirtmiştim
burada http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=47675.0 Mehmet kardeşimiz farklı bir yorum yapmış bu göre senin yorumun ne abi zira mehmet kardeşimiz
buji kablosunda veya karbüratörün pislenmesinden bahsetmiş

Yusuf buji kablosu bozuk olsa rölantide ve yüksek devirde titrer yani tekler, garbüratörde pislik olsa yüke binince araba apışır gaz yemez, ben sana en pratik ve güvenli arıza tesbit kriterini yazdım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2649 : Aralık 02, 2012, 02:41:35 »
anlamadım ben servis işinden sanayiye gittim yok arabayı bırak sabah bakarız filan bi ton iş yarın sabah gerekli müdahaleyi yapıp ayarlıyıcam inşallah bugün bişiler denedim sanırım doğru yerlerde uğraşıyorum eğer yapabilirsem tekrar bilgilendiririm ii geceler....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2650 : Aralık 02, 2012, 11:11:47 »
Arabayı bırakmaya gerek yo sabahleyin götürürsün, kendin kurcalama

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2651 : Aralık 02, 2012, 12:23:36 »
abi ben dün kalsın akşam alıyım soğusun motor dedim :D ama neyse kendim elledim birazda yardım aldım hallettik şimdi araç soğukta 1500e yakın çalışıyo jikle devreden çıkıncada 900 gibi ayarladım... otomatik jiklem girip çıkıyo sadece rölanti ayar vidasından ayar yaptım jiklede ayarladım havalar dahada soğusun çok soğukta 1500 de çalışsın diye ayarlıyıcam normal motor ısınıncada rölanti civatasından ayarı yaptım süper oldu inşallah.... isteyene resimlerini koyabilirim....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2652 : Aralık 02, 2012, 17:47:57 »
abi ben dün kalsın akşam alıyım soğusun motor dedim :D ama neyse kendim elledim birazda yardım aldım hallettik şimdi araç soğukta 1500e yakın çalışıyo jikle devreden çıkıncada 900 gibi ayarladım... otomatik jiklem girip çıkıyo sadece rölanti ayar vidasından ayar yaptım jiklede ayarladım havalar dahada soğusun çok soğukta 1500 de çalışsın diye ayarlıyıcam normal motor ısınıncada rölanti civatasından ayarı yaptım süper oldu inşallah.... isteyene resimlerini koyabilirim....
  helal olsun forumda ustalarımız çoğalıyor ne güzel.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2653 : Aralık 02, 2012, 22:51:36 »
teşekkür ederim abicim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2654 : Aralık 07, 2012, 17:57:46 »
Atilla amca,

Uzun süre çeyrek depo benzini kullanmayıp  durdursam sonra da kullansam acaba benzinin oktanı düşer ve güçsüzleşir mi?
Tamamen benzinin tüketip ondan sonra da benzin alsam benzin filtresini tıkar mıyım?
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2655 : Aralık 14, 2012, 06:23:51 »
fotoğraftaki karbüratörümün gaz kelebeğine hükmeden bir şeyi anlayamadım yardım bekliyorum.... soğukta uzuyor motor ısındıkça kısalıyor özellikle ilk çalıştırmada uzun durduğu için araca gaz vermiş gibi oluyor pedala gerek kalmadığını fark ettim bu arada aracım 93 1.3 xl .... şimdiden teşekkürler....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2656 : Aralık 14, 2012, 10:21:59 »
fotoğraftaki karbüratörümün gaz kelebeğine hükmeden bir şeyi anlayamadım yardım bekliyorum.... soğukta uzuyor motor ısındıkça kısalıyor özellikle ilk çalıştırmada uzun durduğu için araca gaz vermiş gibi oluyor pedala gerek kalmadığını fark ettim bu arada aracım 93 1.3 xl .... şimdiden teşekkürler....
  Salih resmi daha uzak plandan çekseydin daha fazla veri elimizde olurdu, resimleri yandan, önden arkadan daha uzaktan çek. o parçaya gelen hortumlar nereden geliyor onu bilmek lazım. hortumlarda su varsa otomatik jigle parçasıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 230000
  • Model Yılı: '97
  • 21 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2657 : Aralık 17, 2012, 12:20:07 »
arkadaşlar aracımın monifold contası eskimiş ilk çalıştırmada kars kazı gibi bi tıss lama oluyor ama sadece motor soğukken yapıyor tıss lamayı bu yakıtı arttırırmı? bana arttı gibi geldi 50 liralık benzinle 120 km rahat gdiyordum şimdi 100 km anca yapıyor. üstelik yeni bakımdan çıktı orjinal hava ve yağ filtresi ve buji kullanmama rağmen. bunu egzozcumu yapar motorcumu?
CESARETLE ATILAN İLK ADIMLAR BÜYÜK BAŞARILARIN MÜJDECİSİDİR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2658 : Aralık 17, 2012, 18:38:47 »
motorcu yapar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2659 : Aralık 18, 2012, 04:58:58 »
atilla abim geçenlerde disribütör arızası yasamıstım benden önceki sahibi yan sanayiyle işi çözmüş diye bizde güvendik yeni getirtik olmadı neyse şöyle böyle derken ustanın elinde ae92 1.6 modülü felan bişiler birlikte yaptık çalıştı neyse 3 hafta kullandık sonra bobini yedi tamam bobinde çıkmaydı dedik yan sanayi yeni aldık taktık gene ateşleme hiç yok :D gülsem mi ağlasammı bilmiyom bana toplam maliyeti bu süreçte 600tl yi buldu servise gitsem belki biraz daha fazla verirdim problemim çözülürdü ama bende sorun devam neyse bendeki bu distributor yanıgı oldugu surece abicim sana sözünü verdiğim detaylı fotoğraflar biraz gecikicek şimdi ustayı değiştirdim bi çıkma distribütör takıp denicez eğer sorun hallolursa ostimden mi getirtsek yoksa sıfırdan tekrar içini serviste toplatsam... kara veremedim tekrar arızalanıp kalmaktan korkuyom belki baska bişiyden oluyodur diyede çekiniyom sizlerden fikir bekliyorum... ayrıca belirtiyim bu gune kadar aracımın elektrik aksamında herhangi bi sıkıntım olmadı hiç ampulum bile patlamadı bunuda konjuktörden süphelendiğim için söylüyorum sorusturdum oraya gelene kadar baska problem cıkarır ateşlemeden önce teyp ampul gider dediler ne derece doğru?   başta atilla abim sonra diğer üstadlar sizlerden yorum bekliyorum... birde son sorum alsam servisten tekrar 6 ay sonra arızalansa garanti nasıl olur? ben bundan korkuyorum... çevremdekiler sat kurtul diyolar kıyamıyorum ilk gözağrım...