0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yusuf kardeşim araban garbüratörlümü enjektörlümü? lpg varmı? nerede yaşıyorsun bunları yazarsan destek olmaya çalışırım.
Atilla abi aracım karbüratörlü lpgli ve samsunda yaşıyorum
özellikle atilla abicim ve diğer üstadlar sanayiye giderken devreye girip çıkan jiklem hava avans ayarlarından sonra devreye girmez oldu yardımlarınızı bekliyorum yada yarın sabah gidicem neyse halledicez inşallah
Yusuf kardeşim iyi bir motorcuya gidip motorun kompresyonunu ölçtür eğer bazı silindirlerin kompresyonu çok düşükse sübaplarda yanık vardır, kompresyon güzelse lpg servisine gidip kontrol ettir, yine geçmezse servise giderek arıza tesbiti iste.
Atilla abi arabamdaki sorunu şu başlıkta belirtmiştimburada http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=47675.0 Mehmet kardeşimiz farklı bir yorum yapmış bu göre senin yorumun ne abi zira mehmet kardeşimizbuji kablosunda veya karbüratörün pislenmesinden bahsetmiş
abi ben dün kalsın akşam alıyım soğusun motor dedim ama neyse kendim elledim birazda yardım aldım hallettik şimdi araç soğukta 1500e yakın çalışıyo jikle devreden çıkıncada 900 gibi ayarladım... otomatik jiklem girip çıkıyo sadece rölanti ayar vidasından ayar yaptım jiklede ayarladım havalar dahada soğusun çok soğukta 1500 de çalışsın diye ayarlıyıcam normal motor ısınıncada rölanti civatasından ayarı yaptım süper oldu inşallah.... isteyene resimlerini koyabilirim....
fotoğraftaki karbüratörümün gaz kelebeğine hükmeden bir şeyi anlayamadım yardım bekliyorum.... soğukta uzuyor motor ısındıkça kısalıyor özellikle ilk çalıştırmada uzun durduğu için araca gaz vermiş gibi oluyor pedala gerek kalmadığını fark ettim bu arada aracım 93 1.3 xl .... şimdiden teşekkürler....