0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Atilla abi merhaba;98 1.6 gli kullanıyorum örneğin birinci viteste 20 km hızla giderken ayağımı gazdan çekip basıyorum önden lık lık sesler geliyor vites değiştirirken de lıkırtılı sesler geliyor bir arkadaşım akslardandır dedi ama tam sağ veya sol yapıp kullandığımda ses gelmiyor bozuk yollardada lıkırdıyor viraj demir lastikleri olabilirmi yoksa akslardanmı yapar?
atilla amca 96 ae101 var bende enjeksiyonlu triger bilyasından ara sıra lok lok lok diye ses geliyor 2 bin km böle kullandım dağıldığında ne gibi sorunlar çıkarır ilk fırsatta yaptırcam komple değiştirmem gerek galiba servisten mi alayım setini önerdiğin bir marka varmı saygılar
Gökhan kardeşim başının ağrımasını istemiyorsan servisten triger seti alıp çok iyi ustan varsa ona yoksa servise taktır. triger bilyası kilitlerse triger kayışı sıyırır yolda kalırsın büyük riske girersin, hemen değiştirmeni tavsiye ederim.
akslarda veya frezelerinde boşluk olmuştur, çok pati çekildiyse olması normaldir. iyibir usta çok çabuk teşhisi koyar.
boşluk varsa tamirmi ediliyor yoksa aksların değişmesimi gerekir?
Atilla Abi1993 corolla 1.6 GL Lpgli Karbüratörlü aracımda araç dururken direksiyonu çevirirken sol tarafta bir uğultu hafif titreme oluyornedeni nedir
arkadaşlar derdim büyük arabayı sabahları çalıştırdığımda (motor soğukken) egzozdan siyah duman geliyor benzin kokusu geliyor + otomatik jigle 1 dk sonra devreye giriyor. siyah dumanda gaz verip bıraktıkça çıkıyor gazı bırakınca kesiliyor rolantide çalışırkennormal buhar atıyor ama egzoz ucunda bir siyahlık var. acaba yağmı yakıyor neyapmam lazım soğudum arabadan sattırcak bana kendini. üstelik bakımlarınıda yeni yaptırdım
Atilla abi aldığım parçalar bunlar hepside servisten üstelik topkapıdaki Ali ustaya yaptırdım bakımıda.
Ertan Ali usta bakım yaptıysa sorun yoktur, bilhassa servisten alınan parçalarla. şimdi gelelim senin arabadan soğumana neden olan şikayetlerine, şehir içinde kullanılan bütün arabaların eksoz uçları siyahtır, ancak uzun yolda siyahlık kül rengine dönüşür. sabah çalışınca siyah duman motorun soğuk olmasından dolayı çiy yakıt dumanıdır, ısındıkça düzelir, böyle evhamlarla arabadan soğumak ancak ae101 sahiplerine mahsustur, arabada kusur olmadığından iş hayali arızalara kalır. arabanın kıymetini bil benimde canımı sıkma!!!!!!!