Gönderen Konu: toyota corolla eski kasa sahipleri burayaa  (Okunma sayısı 164793 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
Ynt: Ynt: toyota corolla eski kasa sahipleri burayaa
« Yanıtla #2660 : Aralık 18, 2012, 10:46:55 »
Salih senin arabadaki gibi elektronik ateşlemelerde modül, bobin beraber değişmeli. sen ae92 modül koydurdun ama bobin ae101 1.3 tahminim bobinin değerleri uymadı. modül sağlam kaldıysa ae 92 bobin taktır.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 133000
  • Model Yılı: '03
  • 39 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2661 : Aralık 18, 2012, 18:39:34 »
  Atilla abi merhaba;
98 1.6 gli kullanıyorum örneğin birinci viteste 20 km hızla giderken ayağımı gazdan çekip basıyorum önden lık lık sesler geliyor vites değiştirirken de lıkırtılı sesler geliyor bir arkadaşım akslardandır dedi ama tam sağ veya sol yapıp kullandığımda ses gelmiyor bozuk yollardada lıkırdıyor viraj demir lastikleri olabilirmi yoksa akslardanmı yapar?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2662 : Aralık 18, 2012, 18:55:28 »
  Atilla abi merhaba;
98 1.6 gli kullanıyorum örneğin birinci viteste 20 km hızla giderken ayağımı gazdan çekip basıyorum önden lık lık sesler geliyor vites değiştirirken de lıkırtılı sesler geliyor bir arkadaşım akslardandır dedi ama tam sağ veya sol yapıp kullandığımda ses gelmiyor bozuk yollardada lıkırdıyor viraj demir lastikleri olabilirmi yoksa akslardanmı yapar?
  akslarda veya frezelerinde boşluk olmuştur, çok pati çekildiyse olması normaldir. iyibir usta çok çabuk teşhisi koyar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 193000
  • Model Yılı: '96
  • 6 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2663 : Aralık 19, 2012, 00:38:00 »
atilla amca 96 ae101 var bende enjeksiyonlu triger bilyasından ara sıra lok lok lok diye ses geliyor 2 bin km böle kullandım dağıldığında ne gibi sorunlar çıkarır ilk fırsatta yaptırcam komple değiştirmem gerek galiba servisten mi alayım setini önerdiğin bir marka varmı saygılar
===Denenmiş Denenmez===

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2664 : Aralık 19, 2012, 03:50:35 »
atilla abicim ilginden dolayı teşekkürler serviste çalışmış yeni ustama :D sordum ben bu konuyu fark etmez dedi ikisininde aynıdır birbirine olur dedi bende bi yorum yapamadım... yarın tekrar görüşücez mutlaka bir daha sorucam...
:d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2665 : Aralık 19, 2012, 09:34:04 »
atilla amca 96 ae101 var bende enjeksiyonlu triger bilyasından ara sıra lok lok lok diye ses geliyor 2 bin km böle kullandım dağıldığında ne gibi sorunlar çıkarır ilk fırsatta yaptırcam komple değiştirmem gerek galiba servisten mi alayım setini önerdiğin bir marka varmı saygılar
Gökhan kardeşim başının ağrımasını istemiyorsan servisten triger seti alıp çok iyi ustan varsa ona yoksa servise taktır. triger bilyası kilitlerse triger kayışı sıyırır yolda kalırsın büyük riske girersin, hemen değiştirmeni tavsiye ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 193000
  • Model Yılı: '96
  • 6 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2666 : Aralık 19, 2012, 12:56:14 »
Gökhan kardeşim başının ağrımasını istemiyorsan servisten triger seti alıp çok iyi ustan varsa ona yoksa servise taktır. triger bilyası kilitlerse triger kayışı sıyırır yolda kalırsın büyük riske girersin, hemen değiştirmeni tavsiye ederim.
  teşekkürler atilla amca ilk fırsatta değiştircem
===Denenmiş Denenmez===

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 39 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2667 : Aralık 19, 2012, 13:40:15 »
  akslarda veya frezelerinde boşluk olmuştur, çok pati çekildiyse olması normaldir. iyibir usta çok çabuk teşhisi koyar.
[/quote]

boşluk varsa tamirmi ediliyor yoksa aksların değişmesimi gerekir?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 230000
  • Model Yılı: '97
  • 21 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2668 : Aralık 19, 2012, 18:21:04 »
arkadaşlar bildiğiniz üzere bizim arabalarda torpido aydınlatması yok bende kafama koydum ufak bi çalışma yaptım sizlerle paylaşmak isterim. bana göre çok şık ve orjinal durdu.
CESARETLE ATILAN İLK ADIMLAR BÜYÜK BAŞARILARIN MÜJDECİSİDİR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2669 : Aralık 20, 2012, 04:57:24 »
bu gün fark ettiğim bi problemi sizlerle paylaşmak istiyorum... uzun zamandır önceki sahibinde olmuş olan yan sanayi distribütörü toplamaya çalışıyorum neyse bu gun söktük ve fark ettiğim aksaklıkların basında önce silkeleme sonra sabahları ateşleme kesen aracımda modülden bobine giden kablonun koptugunu fark ettim ateşleme tamamen kesilince :D neyse söktük onuda daha düzgün şekilde yarın yapıcam yeni kablo çekicem de fark ettiğim bi bulguyu sizlere anlatayım distribütör sert dönuyodu kuru çalıştıgı için olabilir dedim ama içime kurt düştü neyse avans ağırlıklarına baktım sertleşmiş bende güzelcene otomatik avansın yatağını ana şaft yatağını avans ağırlıklarının bağlantı yerlerini güzelce yağladım baya fark etti belkide ileride bana otomatik avans görevini tam yapamadıgında çekişte teklemeye kadar gidicekti şimdiden fark ettim eğer benzer bi problemi olan varsa önce güzelce temizlik yağlama yapsın ve kesinlikle parça değiştirmeden önce servise danışsın sanayicilere inanmasın :D bizim eski sahibinde yemişler canım orijinal distribütörü.... saygılar....
:d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2670 : Aralık 20, 2012, 11:47:50 »
Atilla Abi
1993 corolla 1.6 GL Lpgli Karbüratörlü aracımda araç dururken direksiyonu çevirirken sol tarafta bir uğultu hafif titreme oluyor
nedeni nedir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2671 : Aralık 20, 2012, 14:18:29 »
arkadaşlar derdim büyük arabayı sabahları çalıştırdığımda (motor soğukken) egzozdan siyah duman geliyor benzin kokusu geliyor + otomatik jigle 1 dk sonra devreye giriyor. siyah dumanda gaz verip bıraktıkça çıkıyor gazı bırakınca kesiliyor rolantide çalışırkennormal buhar atıyor ama egzoz ucunda bi siyahlık var. acaba yağmı yakıyor neyapmam lazım soğudum arabadan sattırcak bana kendini. üstelik bakımlarınıda yeni yaptırdım >:(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2672 : Aralık 20, 2012, 15:11:34 »
Atilla Abi
1993 corolla 1.6 GL Lpgli Karbüratörlü aracımda araç dururken direksiyonu çevirirken sol tarafta bir uğultu hafif titreme oluyor
nedeni nedir
Yusuf kardeş büyük ihtimalle aks kafası bozuk, değiştirirken spidan marka ara bul.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2673 : Aralık 20, 2012, 15:13:07 »
arkadaşlar derdim büyük arabayı sabahları çalıştırdığımda (motor soğukken) egzozdan siyah duman geliyor benzin kokusu geliyor + otomatik jigle 1 dk sonra devreye giriyor. siyah dumanda gaz verip bıraktıkça çıkıyor gazı bırakınca kesiliyor rolantide çalışırkennormal buhar atıyor ama egzoz ucunda bir siyahlık var. acaba yağmı yakıyor neyapmam lazım soğudum arabadan sattırcak bana kendini. üstelik bakımlarınıda yeni yaptırdım >:(
bakım yaptırırken hava filtreni ve bujileri servisten almadıysan bu durum çokça görülür.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2674 : Aralık 20, 2012, 16:11:32 »
Atilla abi aldığım parçalar bunlar hepside servisten üstelik topkapıdaki Ali ustaya yaptırdım bakımıda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2675 : Aralık 20, 2012, 16:14:05 »
daha öncede eklemiştim Atilla abi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2676 : Aralık 21, 2012, 01:02:51 »
Atilla abi aldığım parçalar bunlar hepside servisten üstelik topkapıdaki Ali ustaya yaptırdım bakımıda.
  Ertan Ali usta bakım yaptıysa sorun yoktur, bilhassa servisten alınan parçalarla. şimdi gelelim senin arabadan soğumana neden olan şikayetlerine, şehir içinde kullanılan bütün arabaların eksoz uçları siyahtır, ancak uzun yolda siyahlık kül rengine dönüşür. sabah çalışınca siyah duman motorun soğuk olmasından dolayı çiy yakıt dumanıdır, ısındıkça düzelir, böyle evhamlarla arabadan soğumak ancak ae101 sahiplerine mahsustur, arabada kusur olmadığından iş hayali arızalara kalır. arabanın kıymetini bil benimde canımı sıkma!!!!!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • BOZKURT 68
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2677 : Aralık 21, 2012, 01:10:56 »
Merhaba arkadaşlarım Corollanın ciğeri bilen biri olarak sizlere elimden geldiği kadar sizler yardımcı olmaya çalışırım. Arka da yaylanma konusuna değineyim helezon yayları zamanla özelliğini yitirmiş olabilir bence 2 arka helezon yayı ve arka amortisörü değiştirin marka olarak kyb veya monreo takın kyb de garanti problemi olabillir ama monreo da kesinlikle sıkıntı olmaz ben aynı zamanda yedek parça işi yapıyorum sorunsuz marka monreo gardaşım benim kendimde 1998 model GLİ SPECİAL ABS KLİMA AİRBAG HERŞEY MEVCUT resim atma işini bilmiyorum yeni üye oldum resim atabilirsem aracımın durumunu göreceksiniz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2678 : Aralık 21, 2012, 10:08:55 »
  Ertan Ali usta bakım yaptıysa sorun yoktur, bilhassa servisten alınan parçalarla. şimdi gelelim senin arabadan soğumana neden olan şikayetlerine, şehir içinde kullanılan bütün arabaların eksoz uçları siyahtır, ancak uzun yolda siyahlık kül rengine dönüşür. sabah çalışınca siyah duman motorun soğuk olmasından dolayı çiy yakıt dumanıdır, ısındıkça düzelir, böyle evhamlarla arabadan soğumak ancak ae101 sahiplerine mahsustur, arabada kusur olmadığından iş hayali arızalara kalır. arabanın kıymetini bil benimde canımı sıkma!!!!!!!
abi ben ali ustaya veya servisten alınan parçalara kabahat bulmuyorum daha önce karşılaşmadığım bi durumla ilk kez karşılaşınca insanın canı sıkılıyor kızmana gerek yok. üstelik çok yakmaya başladı araba

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 39 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2679 : Aralık 21, 2012, 10:24:33 »
Salih bey merhaba;

http://www.hizliresim.com/ 

Linki tıklayın gözat tan resmi seçip yükleyin çıkan ekranda forumlar kısmını kopyalayıp mesajınıza yapıştırın.