0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Atilla amca,İyi akşamlar.Dün Gaziantep Toyota Özel Net servisindeydim. Oradaki ustalaın hepsi Gaziantep Muhittinoğlu'nda 14 sene çalışmışlar. Şimdi kendi yerlerini açtılar. Servisteki orjinal parça ile dışardaki yan sanayi ürün arasındaki fark nedir dedim. Onlar da hiç bir şey değil dediler.Yani yetkili servis sadece Toyota yazılı olanını kazzıklıyor, dışardakinde Toyota yok dedi. Yani yetkili servisten almaya gerek yok dedi. Aynı şey dedi... Neden bu kadar fiyat farkı vr dedim. O da servisler kazık fiyatına satıyor dedi...Kafam karıştı...
Atilla amca,Benim efsane mekanik direksiyon. Aracım 97 Model. Bu aracın direksiyon milinin çıkarılıp yağlanması var mı bakım periyodunda?
her halde direksiyon kutusunun içindeki milden bahsediyorsun, öyle bir yağlama yoktur ancak direksiyon kutusunun yağını kontrol ettir, eksikse tamamlat.
Mekanik direksiyonlarda direksiyon kutusu var mıydı? Ben hidrolik direksiyonlarda biliyorum.
arkadaşlar arabam yaklaşık 2 aydır radyatör tahliye deposundaki suyu bitiriyor bide sabahları motor soğukken çalıştırdığım zaman motor kısmından şırıl şırıl su sesi geliyor inip bakıyorum ama yerde bişey yok bu neden olabilir. su sesi olayı eski arabamdada vardı (93 model 1,6 xl) bir ustaya gösterdim radyatör kapağın bozulmuş dedi değiştirdik düzeldi. sorun ciddimi sizce?
Ertan bahsettiğin sorunun aynısı benim eski aracımda da olmuştu. Sorun radyatör üst kapağı çatlaması idi. Bu plastik bir parça kaynak olmuyor. yapıştırılabiliyormuş ama tekrar açıyormuş. Birde bakır üst kapak yapılabiliyormuş ama önermediler. Ben kale marka ile komple değiştirmiştim radyatörü. Sorun çözülmüştü.
söylediğim gibi bende eski arabamda yaşadım bu sorunu ama benimki radyatör üst kapağı değil radyatör kapağını değiştirince düzelmişti ama eski arabam su eksiltmiyordu şimdiki aaba tahliye deposundaki suyu bitiriyor.
Ertan efsanelerin orj hidroliği dot3 dür fakat geliştirilmiş olan dot4 koyun, böylece bir sene yerine birbuçuk yıl ömürlü yağ kullanmış olursunuz.
atilla abi dot4 fren yağı hangi marka önerirsin.
abi yarın bakıma götürcem toyotronic e 120.000 bakımı yapıcaz dedi yağ yağ filtresi hava filtresi yakıt filtresi debriyaj hidroliği fren hidroliği buji fln hepsi değişecek dedi bunlarda hangi marka kullanacak bilmiyorum bir önceki bakımıda orda yapılmış bu işlemler bana kaça maal olur acaba?