Gönderen Konu: toyota corolla eski kasa sahipleri burayaa  (Okunma sayısı 164847 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
Ynt: Ynt: toyota corolla eski kasa sahipleri burayaa
« Yanıtla #2580 : Ekim 19, 2012, 21:32:51 »
Atilla amca,

İyi akşamlar.

Dün Gaziantep Toyota Özel Net servisindeydim. Oradaki ustalaın hepsi Gaziantep Muhittinoğlu'nda 14 sene çalışmışlar. Şimdi kendi yerlerini açtılar. Servisteki orjinal parça ile dışardaki yan sanayi ürün arasındaki fark nedir dedim. Onlar da hiç bir şey değil dediler.

Yani yetkili servis sadece Toyota yazılı olanını kazzıklıyor, dışardakinde Toyota yok dedi. ;) Yani yetkili servisten almaya gerek yok dedi. Aynı şey dedi... Neden bu kadar fiyat farkı vr dedim. O da servisler kazık fiyatına satıyor dedi...

Kafam karıştı... ;)
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2581 : Ekim 19, 2012, 22:59:26 »
Atilla amca,

İyi akşamlar.

Dün Gaziantep Toyota Özel Net servisindeydim. Oradaki ustalaın hepsi Gaziantep Muhittinoğlu'nda 14 sene çalışmışlar. Şimdi kendi yerlerini açtılar. Servisteki orjinal parça ile dışardaki yan sanayi ürün arasındaki fark nedir dedim. Onlar da hiç bir şey değil dediler.

Yani yetkili servis sadece Toyota yazılı olanını kazzıklıyor, dışardakinde Toyota yok dedi. ;) Yani yetkili servisten almaya gerek yok dedi. Aynı şey dedi... Neden bu kadar fiyat farkı vr dedim. O da servisler kazık fiyatına satıyor dedi...

Kafam karıştı... ;)
   inanma servislerdeki parçaların üzerinde halogram var. dışardan aldığın çin malı bir hava filtresi veya buji arabanın performansını anında düşürür. ben arabayı alırken eski sahibine nekadar yakıyor dedim 50 lira dedi, hemen sonkara gidip bir takım buji ve hava filtresi alıp taktım 35 lira yaktı. üzerinden çıkan hava filtresi yepyeniydi ama yan sanayi bujilerin üstündede denso yazıyordu ama randımansızdı.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 533 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2582 : Ekim 20, 2012, 21:33:42 »
Atilla amca,

Benim efsane mekanik direksiyon. Aracım 97 Model. Bu aracın direksiyon milinin çıkarılıp yağlanması var mı bakım periyodunda?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2583 : Ekim 20, 2012, 23:55:51 »
Atilla amca,

Benim efsane mekanik direksiyon. Aracım 97 Model. Bu aracın direksiyon milinin çıkarılıp yağlanması var mı bakım periyodunda?
her halde direksiyon kutusunun içindeki milden bahsediyorsun, öyle bir yağlama yoktur ancak direksiyon kutusunun yağını kontrol ettir, eksikse tamamlat.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 533 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2584 : Ekim 21, 2012, 11:06:09 »
her halde direksiyon kutusunun içindeki milden bahsediyorsun, öyle bir yağlama yoktur ancak direksiyon kutusunun yağını kontrol ettir, eksikse tamamlat.

Mekanik direksiyonlarda direksiyon kutusu var mıydı? Ben hidrolik direksiyonlarda biliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2585 : Ekim 21, 2012, 11:23:43 »
Mekanik direksiyonlarda direksiyon kutusu var mıydı? Ben hidrolik direksiyonlarda biliyorum.
Müjdatım direksiyon kutusu olmayan araba olmaz, motorun arka tarafında rotların bağlı olduğu üstünede direksiyon milinin bağlandığı 50-60 cm uzunluğunda uzun bir silindirdir. hidrolik direksiyonda bu kutuya borular la hidrolik basınç verilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 230000
  • Model Yılı: '97
  • 21 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2586 : Ekim 23, 2012, 08:05:43 »
arkadaşlar arabam yaklaşık 2 aydır radyatör tahliye deposundaki suyu bitiriyor bide sabahları motor soğukken çalıştırdığım zaman motor kısmından şırıl şırıl su sesi geliyor inip bakıyorum ama yerde bişey yok bu neden olabilir. su sesi olayı eski arabamdada vardı (93 model 1,6 xl) bi ustaya gösterdim radyatör kapağın bozulmuş dedi değiştirdik düzeldi. sorun ciddimi sizce?
CESARETLE ATILAN İLK ADIMLAR BÜYÜK BAŞARILARIN MÜJDECİSİDİR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Allah cümleye kaza bela vermesin.
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 38 kere teşekkür etti
  • 70 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2587 : Ekim 24, 2012, 14:06:38 »
arkadaşlar arabam yaklaşık 2 aydır radyatör tahliye deposundaki suyu bitiriyor bide sabahları motor soğukken çalıştırdığım zaman motor kısmından şırıl şırıl su sesi geliyor inip bakıyorum ama yerde bişey yok bu neden olabilir. su sesi olayı eski arabamdada vardı (93 model 1,6 xl) bir ustaya gösterdim radyatör kapağın bozulmuş dedi değiştirdik düzeldi. sorun ciddimi sizce?
Ertan bahsettiğin sorunun aynısı benim eski aracımda da olmuştu. Sorun radyatör üst kapağı çatlaması idi. Bu plastik bir parça kaynak olmuyor. yapıştırılabiliyormuş ama tekrar açıyormuş. Birde bakır üst kapak yapılabiliyormuş ama önermediler. Ben kale marka ile komple değiştirmiştim radyatörü. Sorun çözülmüştü.
2007 Yaris 1.3 Sol M/M
2012 Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Satıldı :(
1996 Corolla 1.6GLİ A/T AC  Satıldı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2588 : Ekim 24, 2012, 17:58:06 »
Ertan bahsettiğin sorunun aynısı benim eski aracımda da olmuştu. Sorun radyatör üst kapağı çatlaması idi. Bu plastik bir parça kaynak olmuyor. yapıştırılabiliyormuş ama tekrar açıyormuş. Birde bakır üst kapak yapılabiliyormuş ama önermediler. Ben kale marka ile komple değiştirmiştim radyatörü. Sorun çözülmüştü.
söylediğim gibi bende eski arabamda yaşadım bu sorunu ama benimki radyatör üst kapağı değil radyatör kapağını değiştirince düzelmişti ama eski arabam su eksiltmiyordu şimdiki aaba tahliye deposundaki suyu bitiriyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Allah cümleye kaza bela vermesin.
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 38 kere teşekkür etti
  • 70 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2589 : Ekim 24, 2012, 20:37:02 »
söylediğim gibi bende eski arabamda yaşadım bu sorunu ama benimki radyatör üst kapağı değil radyatör kapağını değiştirince düzelmişti ama eski arabam su eksiltmiyordu şimdiki aaba tahliye deposundaki suyu bitiriyor.
Atilla amca olaya el atacaktır. Şimdiden herkese hayırlı bayramlar diliyorum.
2007 Yaris 1.3 Sol M/M
2012 Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Satıldı :(
1996 Corolla 1.6GLİ A/T AC  Satıldı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2590 : Ekim 24, 2012, 23:30:47 »
Ertan şu anda en ucuz deneme radyatör kapağını değiştirmen. arabanın altında su birikintisi olmuyorsa motor yağının rengi normalse en öncelikli ihtimal kapaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 533 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2591 : Ekim 27, 2012, 21:51:17 »
Atilla amca ve tüm toyotacılar herkesin kurban bayramı kutlu olsun...

Benim efsane benzindeyken gaza yüklendiğim zaman pusuyor sanki benzin içemiyor. Hafif gazdan ayağımı çekince normal düzeyde benzini harcıyor.

Acaba bu çeyrek depodaki benzinden ve benzin filtresi hiç değiştirmediğimden mi? Yoksa aracı küstürdüğümden mi? Yoksa Çeyrek depodaki benzim artık tortu oluştu ondan mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2592 : Ekim 27, 2012, 22:17:27 »
Müjdat senin ve TCT ailesinin kurban bayramını kutlarım. benzin filtren tıkalı olursa ve depodaki benzinin uzun süredir duruyorsa söylediğin arızayı yapar. bu benzinin fakir karışımından olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '23
  • 5 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2594 : Kasım 02, 2012, 18:05:11 »
Arkadaşlar herkese Merhaba.98 gli spesialim var.Arabayı alalı 9 ay oldu ama hiçbirşeyden çekmedim arka frenlerden çektiğim kadar.Arabamı çok seviyorum ama frenleri beni üzüyor.Aldığımda çok güzeldi taki arka balataları değiştirene kadar.İlk değişimde balatalar sert geldi frenler tutmadı tekrar değiştirdim.Bu sefer arka sağ tekerden ses gelmeye başladı.Sese gıcık olup bu sefer balata çaktırdım.Oda ses yaptı, onu söktürüp daha yumuşak balata çaktırdım.Bunlarda da ses var ama artık sese razıyım.Arabanın el frenini 2-3 kez sert çekip bıraktığımda sağ arka tekerlek kilitleniyor resmen dönmüyor.Bayram öncesi sanayiye gittim, sağ el fren telinden olabilir dendi ve el fren teli değişti.Sonuç yine hüsran.Bu sefer balataları geri çeken yay ( fren silindirinin altındaki) görevini yapmıyor balatayı geri çekmiyor dendi.O anda yay bulamadık, eski yayı kısaltıp taktık.Denemelerde normal çıktı.Ancak bayram dolayısıyla yola çıktım araç ful dolu.bir ara frene bastım, basmaz olaydım.fren pedalı yavaş yavaş alta kadar gidiyor ama araba durmuyor, pedal yumuşacık.İkinci basışta duruyor.Arabayı sağa çekip hidrolik kaçağı varmı diye kontrol ettim kaçakda yok.Ama sağ arka jant ateş gibi olmuş.bir sigara içip arabaya tekrar bindim.Baktım benim fren düzelmiş.Basınca duruyor.Ne iştir anlamadım canım sıkıldı.Aklı esince duruyor aklı esince teker kilitleniyor, canı isteyince düzeliyor.Sinirlerim alt üst oldu. Dört tekerden havasınıda aldırmıştım halbuki.Arkadaşlar bu sorun neden olabilir.Başına gelen arkadaşımız oldumu hiç.Fren kendi kendine nasıl kilitlenir aklım almıyor.Arabama ben özendikçe o beni üzüyor. Sanırım ilk başta orjinal balata taklamakla hata yaptım ama frenin kilitlenmesinin balatayla ne ilgisi var çözebilmiş değilim.Ustada kafayı sıyırmak üzere, lütfen yardım

Konuyu yeni başlıkta açmıştım burayı bulamadığım için şimdi buraya taşıdım arkadaşlar kusura bakmayın.Herkes okusun diye ::)
İnsanlar başaklara benzer.İçleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2595 : Kasım 05, 2012, 10:07:32 »
Ertan efsanelerin orj hidroliği dot3 dür fakat geliştirilmiş olan dot4 koyun, böylece bir sene yerine birbuçuk yıl ömürlü yağ kullanmış olursunuz.

atilla abi dot4 fren yağı hangi marka önerirsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2596 : Kasım 05, 2012, 13:55:51 »
atilla abi dot4 fren yağı hangi marka önerirsin.
Ertan en iyisi Ate dir, bulamazsan shell, mobil, hangisi olsa olur. fren merkezinin üstüne bir etiket koyup kullandığın hidroliğin marka ve tipini yaz, gerektiğinde eksik tamamlamak için lazım olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2597 : Kasım 05, 2012, 15:16:09 »
abi yarın bakıma götürcem toyotronic e 120.000 bakımı yapıcaz dedi yağ yağ filtresi hava filtresi yakıt filtresi debriyaj hidroliği fren hidroliği buji fln hepsi değişecek dedi bunlarda hangi marka kullanacak bilmiyorum bi önceki bakımıda orda yapılmış bu işlemler bana kaça maal olur acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2598 : Kasım 05, 2012, 15:31:21 »
abi yarın bakıma götürcem toyotronic e 120.000 bakımı yapıcaz dedi yağ yağ filtresi hava filtresi yakıt filtresi debriyaj hidroliği fren hidroliği buji fln hepsi değişecek dedi bunlarda hangi marka kullanacak bilmiyorum bir önceki bakımıda orda yapılmış bu işlemler bana kaça maal olur acaba?
en azından yağ ve hava filtrelerini hatta bujileri servisten al. bakım ücreti için bir şey diyemiyeceğim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2599 : Kasım 06, 2012, 09:06:32 »
bu motor yağında hangi marka tercih edilir mobil 1 var mobil süper s var mobil s var yada daha değişik tavsiye edebileceğiniz bir marka model varsa önerilerinizi bekliyorum ve kaç litre almam lazım. birde bizim arabalara en uygun antifiriz hangisidir renk olarakta özellik larakta kırmızı iyi diyolar ama her araba için iyi olmayabiliyormuş conta fln eritiyormuş sizce nasıl birşey tercih etmeleyim