0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Acaba psikolojik mi? Ben de bazen aracın sanki arkası attı gibi gelirdi. Ama sadece psikolojik olduğunu gördüm
spidan al avrupa arabaların orijinal kafalarını üreten marka. oto GÜVEN sabri kahveci 0212 5772515 te var.
efsaneci arkadaşlarıma bir sorum var: yolda tek başıma giderken, hiç bir ağırlık yokken yani, araç 100-110 ibreye gelince, direksiyon bomboştaymış gibi geliyor. araç biraz daha dokunsam uçuşacak gibi. bu normal mi? araç zaten kendisi hafif, içinde sadece ben varım, dolayısıyla yere basmıyor olabilir mi? yere bu kadar yakın araç, daha yüksek hızlarda bunu yapar diye düşünüyordum. acaba bir yerde sıkıntı mı var bilmediğim? lastikler yeni, jantlar 15" sac jant. daha fazla yere basması lazım değil mi??
arkadaşlar fren yağını değiştirmem lazım imiş önerilerinizi bekliyorum.
Neden? DOT 4
ücretsiz check-up a gittim değişmesi gerektiğini söylediler yağ eskimiş ve kirlenmiş dediler. dot 4 dediğin orjinal yağmı? atilla abi ne düşünür acaba bu konuda?
Ertan efsanelerin orj hidroliği dot3 dür fakat geliştirilmiş olan dot4 koyun, böylece bir sene yerine birbuçuk yıl ömürlü yağ kullanmış olursunuz.
abi fren hidroliği değiştirme aralığı nedir peki? bide tavsiye edeceğin motor yağı, yağ filtresi, hava filtresi, benzin filtresi varmı?
fren hidroliği diğer sıvılara benzemez, havanın nemini emerek kendi kalitesini bozar. hidrolik kutularının üstünde açtıktan sonra tamamını kullanın yazar. internetten soruşturursan hidrolik üreticileri değiştirme aralığını dot3 te 1 , dot4 de 1,5 yıl olarak belirtir ve bu kesin bir kuraldır ama maalesef bizim tamircilerimiz çoğunlukla hidrolik değiştirmeye lüzum görmezler onun için frenler iyi tutmaz ve kazaya sebebiyet verir. ben o kadar sene arabalarla uğraştım hidrolik değiştirmeyi 18 sene önce ae101 in kullanıcı kitabından öğrendim.
bundan sonra dikkate almak lazım ilk işim bayramdan sonra fren yağını ve diğer periyodik bakımlarını yaptırmak olacak. bide tavsiye edeceğin motor yağı, yağ filtresi, hava filtresi, benzin filtresi varmı atilla abi?
yağ filtresi hava filtresi bunları servisten alacaksın, benzin filtresini sanayiden taiwan malı al serviste çok pahalı. mobil1 5w50 koymanı öneririm.
abi kusura bakma çok soruyorum biraz pimpirikliyimdir bu tavsiye ettiğin yağın değişim aralığı yine 10000 km de birmi arabada genelde 10w40 kullanılmış bir sıkıntı çıkarmı 5w40 ın 10w40 a göre faydaları varmıdır.
5w40 değil, mobil1 5w50 bunlar tam sentetik ve koruması 10w40 yarı sentetikle kıyaslanamaz bile. üstelik 15 bin km yi çok rahat yaparsın yalnızca yağ seviyesini kontrol edeceksin eksilirse yine aynı yağla tamamlıyacaksın.
peki atilla abi şuan 10w40 yarı sentetik yağ var motorda ve koyulduğundan beri hiç eksilmedi. 5w50 tam sentetik koyarsam eksilme olurmu? olursa yakmadan dolayımı olur yoksa contalardanmı kaçırır. motor sesinde değişiklik olurmu?
5w50 ile eksilme olmaz, motorun saat gibi çalışır. eskiden corollalara servisler mobil super S 15w50 kullanırdı, sonradan mobil super S 10w40 oldu yani bizim arabalarda 40 da 50 de kullanılabilir hatta km si çok arttıysa 10w60 da kullanılabilir.[/quotekm şuan 123000 de ama bu yağlar arasında nasıl faklılıklar var onu anlayamadım işte
Alıntı yapılan: (Gizli Üye) - Ekim 19, 2012, 11:58:14 5w50 ile eksilme olmaz, motorun saat gibi çalışır. eskiden corollalara servisler mobil super S 15w50 kullanırdı, sonradan mobil super S 10w40 oldu yani bizim arabalarda 40 da 50 de kullanılabilir hatta km si çok arttıysa 10w60 da kullanılabilir.[/quotekm şuan 123000 de ama bu yağlar arasında nasıl faklılıklar var onu anlayamadım işte 200-250 bin km 5w50 kullanabilirsin.