0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ee100 ve ae101 nedir abi farklı kasalarmı?
Kasa aynı kasa motor farkı var. AE101'ler 1.6 motor, EE100'ler 1.3 motor
anladım karbüratörlüler yani. peki 1.6 karbüratörlülerde ee100 diyemi geçiyor mesela 1.6 xl veya 1.6 gl gibi
distribütörden olacağını sanmıyorum. araba arızalı olduğundan 11 bine verirler alınca bildir yardımcı olurum.
atilla abi arabanın sahibi bugün aradı servisten çıkmış araba sorun disribütörün içinden soyulmuş kablo çıkmış bir parça buda ateşlemeyi etkiliyormuş onun için tekliyormuş araba. sence inanıp gidip pazarlık yapıyımmı yoksa boşweriyimmi
özel servisse 200-250, resmi servisse 350-400 alırlar diye tahmin ediyorum. bujiler orj değil keşke servisten alsaydın.
z rotların değişmesi gerekiyomuş Bu parçayı değiştirdikten sonra rot-balans gerekir mi ?
Atilla amca,Bugün Gaziantep Özel TOYKAR servisine gittim. Önce Şanzımanı indirdiler. Herhangi bir sızdırma yoktu orada Hazır şanzımanı sökmüşken Baskı balataya da baktırdım. Balata neredeyse bitmiş... Neyse biz de komple Debriyaj Baskı Balata aldık Rulmanıyla beraber... 180 TL'ye Valeo taktık. Güney Kore malıydı.Sonra yandaki triger kayışları ne varsa söküldü. Motor üst kapağı çıkarıldı. Motor yağ sızıntısı buloundu. Eksantirik contasından ve yenisiyle değiştirildi. 15 lira verildi. Sonra herşey takıldı. Yağ filtresi değiştirttik . 15 de ona verdik. Bujileri ve Yağı daha önce almıştım. Onları da değiştirttim. Toplamda 400 tl verdim herşeye işçilik dahil.Amma her şey süper oldu. Görsem debriyajım yumuşacık oldu. Biraz atikleşti.... Bu arada ustam aldığım bujilerin orjinal olduğunu söyledi. Öncekiler NGK Fransa yapımıydı. Bunlar DENSO W16EXRU-11 Made in JAPAN Motorum çok sağlıklıymış. usta bunları da bujinin sadece alt ateşleme bölümüne bakarak söyledi... ;Şeytan kulağına... Yani El emeği 200 civarı verdim. Toplamda Debriyaj baskı balata ile braber...
Müjdat arabanı güle güle kullan. iyi bir ustaya düşmüşsün. balans değilde rot ayarı gerekir. sürat yaparken arabada ve direksiyonda titreme varsa balans da yaptırman lazım gelir.
yüksek hızda frenleme yapınca bazen çok az titreme oluyor.
Disklerden olmasin??
yaa sol aks fası gıttı yıne bunun kalıtelısı varmı orjınal olarak sadece kafa satan varmı yada kalıtelı yan sanayı kullanan ve yardımcı olabılecek olan varmı_?
efsaneci arkadaşlarıma bir sorum var: yolda tek başıma giderken, hiç bir ağırlık yokken yani, araç 100-110 ibreye gelince, direksiyon bomboştaymış gibi geliyor. araç biraz daha dokunsam uçuşacak gibi. bu normal mi? araç zaten kendisi hafif, içinde sadece ben varım, dolayısıyla yere basmıyor olabilir mi? yere bu kadar yakın araç, daha yüksek hızlarda bunu yapar diye düşünüyordum. acaba bir yerde sıkıntı mı var bilmediğim? lastikler yeni, jantlar 15" sac jant. daha fazla yere basması lazım değil mi??