0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ahmet bey teşekkür ederim..bilgi için saolunatilla abi selam .hava sıcaklık müşürünün tam arkasında motora bağlı olan müşür...Su ile alakalı bir müşür...diye tahmin ediyorum.Gri renkli soket içi sarı ..ayrıca kelebek boğazını ben daha önce kendim temizlemiştim... ama kutup başını sökmemiştim..olmazsa kutup başını akşamdan sökerim..sabahta kelebek boğazını temizler takarım..ilginiz için şimdiden saolun..
Atilla Abi, tıkırtı sesi ilk defa geldiğinde ben de aks kafalarından şüphe ettim. ilk olarak aks körüklerini kontrol ettim. yırtık, delik, çatlak vs yok. körükler sağlam. körüklerin kelepçeleri kontrol ettim yağ da kaçırmamış. demek ki zamanla aşınmış ne diyelim başka ihtimal gözükmüyor.
Atilla Abi. söylediğin spidan marka aks kafalarına bir internet sitesinde buldum corolla için iki farklı dış aks kafası buldum. birisi 70 diğeri 82 lira oldukçada hesaplı geldi. ancak ürünlerin desteklediği modellerde yurt dışında satılan corolla modellleri ( toyota corolla saloon, corolla liftback gibi) yazıyordu. bizim Türkiyedekiler gibi (corolla xe, xli, gli) gibi yazmıyor. ayrıca iki ürünün de capları ve diş sayıları birbirinden farklıydı. emin olmadığım için almadım.izmir özel toyota servisini aradım. (hangi markaysa) orjinal aks kafası için 275 lira istediler. iki adet 550 lira. işçilik dahil 650 lira. sizce bu fiyatı vermeye değer mi?
Atilla amca,Yukarıda benm sorunuma da cevap verebilir misiniz?
Müjdat servisten al. düşen parçanın büyüklüğünü biliyormusun? ben olsam radyatörü söktürüp, ters çevirip silkeliyerek parçayı çıkartırdım.
linkini verirsen inceleriz
1 cm çapında yaya bağlı yuvarlak düğmey gibibir parça Ustalar bir şey olmaz dedi.
http://www.otostart.com/index.php?option=com_otostart&task=urun&syf=TOYOTA-AKS-KAFASI-DIS-22306-SPIDAN-8&ref=s