0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Abi efsanelerin teknik özelliklerinde hıza duyarlı hidrolik direksiyon yazıyor. Araç hareket etmediği zaman hidrolik yaptırdığın için direksiyonu çevirmen kolay olacak ama yüksek hızlarda çok fazla yumuşayıp tehlike yaratacaktır. Benim aklıma ilk bu geldi. Ama yine de tecrübeli birisine danışmak gerek
Muratcım, Yalnız bende hidrolik direksiyon hiç yok! Sadece mekanik direksiyon var...
Ben de öyle dedim zaten abicim. Hidrolik olanlarınki hıza duyarlı. Sen normal sistem taktığında hıza duyarlı olmayacak. Bu da yüksek hızlarda direksiyonun çok fazla yumuşak olmasına neden olacak
Sevgili Efsane sahipleri ve Atilla amca,Benim araçta hidrolik direksiyon yok maallesef Çoğu zaman bunu takmıyorum aracım sorunsuz olduğundan... Lakin geçenlerde bir abimin Renault Toros2u vardı. O Mersin sanayisinde direksiyon mafsalının oraya çift boru yaptırtmış sanki hidrolik direksiyon gibi gayet yumuşak...Böyle bir şey mümkün mü? Buna benzer bir uygulama yaptırtan ya da duyan var mı?Hidrolik direksiyonu olduğum yerde direksiyon çevirirken dert ediyorum aslında Yoksa aracım sorunsuz olduğundan aklıma gelmiyor...Ne yapmamı önerirsiniz? Hidrolik pomapası, kutusu filan tüm parçaları alıp taktırayım dedim ustalar düzen tutmaz dedi... Sizce?
Anladım Murat Aslında haklısın... Ben sadece böyle bir şey sağlıklı mı acaba dedim... ?
Atilla amca sana birşey sormak istiyorum. 2008 model 103 binde 102 beygir benzinli jetta. Yağ koyacağız Castrol 5w40 mı koyalım yoksa 10w40 ?
Atilla abi bir şey soracaktım benim 1997 gli 157 binde servis 160 bin bakımında şanzıman yağının değişeceğini söyledi biraz pahalı dedi ben şimdi dışarıda mobil tam sentetik şanzıman yağı veya castrol yarı sentetik şanzıman yağlarından hangisini kullanayım yoksa servise gidip fiyatı ne olursa olsun servisin koyacağı şanzıman yağınımı koydurayım ne tavsiye edersin benim şanzımanda yazın vites geçişleri çok yumuşak ama kışın baya zor geçiyor bazen cartlayarak geçiyor abi tavsiyelerini bekliyorum
Castrol 75-90 Dişli yağı kullan 2 litre yeter... Sizin daha önce 75-80 konmuştur dolayısıyla kışın cartlar
Atilla amca, bizim efsanenin ön tampon kendini biraz saldı. farların altları ve köşelerde bayağı açıklık var. İçinden küçük bikaç parça plastik çıkarmıştık. Sanırım tamponları tutan ayaklardı. Bu parçalar tamponla birleşik mi yoksa ayrı mı ? Bu sorunu nasıl hallederim ?