0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
atilla abi araca 80 bim kmde iken şanzıman yağı değişmiş şimdi 160 binde tekrar değişecek dendi yani servis ne yağ koydu bilemiyorum sen şimdi full sentetik mobil şanzıman yağımı kullanayım atilla abi ve diğer arkadaşlarıma bilgilendirme için şimdiden teşekkür ederim
Atilla abi yardımların için çok teşekkür ederim mobilube 75-90 şanzıman yağını bulup en kısa sürede koyduracağım abi
Ertan hangi semtte oturuyorsun?
Atilla amca,Debriyaj Baskı Balata değişince volan dişlisinin de taşlanması gerekiyor mu? Volan taşlamanın bir sıkıntısı var mı sonraları için ?
selamlar... foruma yeni üye oldum... başarılı ve faydalı bir forum....bende 97 model xei klimalı var. 147 binlerde... aracı alalı 8-9 ay kadar oldu.. memleketim sakaryadan aldım. ancak meslek gereği şuan diyarbakırdayım... biraz takıntılıyımdır... arabanın hiç bir yerinden ses gelmesine dayanamam.. aldığımdan bu yana alt takım fren bakımı arka amortisör direksiyon kutusu derken baya masraf yaptım (yaklaşık 1500tl)... ancak buradaki en büyük sıkıntı işçilik kalitesi.. maalesef düzgün bir ustaya denk gelemedim diyarbakırda.. arabamın direksiyon kutusu iki kez farklı kişiler tarafından açılıp tamir edildi (yada bana tamir edildiği söylendi ) en son yaptırdığım kişi sorunun yüzde 99 bittiğini ancak tekrarlarsa direksiyon kutusunun değişmesi gerekeceğini belirtti. maalesef halen daha direksiyon yağı eksiltiyor aracım. tatildeyken baktırdım incelettim herhangi bir kaçırma akıntı olmadığı söylendi. bende defaaten kontrol ettim herhangi bir yağ kaçağı sızıntısı yok.. yaptırdıktan sonra bir süre alışana kadar yağ seviyesinde azalma olacağı falan söylendi ama nedense inanmadım..en son yağ eklediğimde yağ kutusunun dibi köpürmüş vaziyette ve çok az yağ vardı. son yaptırdığımdan sonra bide arada sırada hareket halindeyken direksiyonu özellikle sağa doğru çevirdiğimde "tık" diye bir ses (sanki bir parça biryerden kurtuluyormuş gibi ses geliyor). bu sesinde öndüzenden olmadığı (çünkü her şey yenilendi (ön amortisörler hariç)) söylendi. bu sesin direksiyon kutusu yada amortisör bilyasından olabileceği söylendi.. halen devam eden bu yağ eksiltme ve "tık" diye gelen ses sorunlarının giderilmesi ve giderilmez ise bu haliyle verebileceği zararlar hakkında bilgisi ve tecrübesi olanlar paylaşırsa çok sevinirim... galiba çok fazla yazdım ancak bir efsane hastası olarak yaşadıklarım beni çok üzdü ve aracımdan soğuttu ancak aracımı satmakta pek istemiyorum... şimdiden teşekkürler.....
Atilla amca,Ben bujileri, hava filtresini, yağ f,ltresini hiç orjinal almadım. 25 LT alıyor benim 32'lik tankım. 25 litre ile 310 km yol gidiyorum şehir dışı 99 Km sabit hızla Orjinal yedek parça alsam bu değer sizce artar mı?