Gönderen Konu: toyota corolla eski kasa sahipleri burayaa  (Okunma sayısı 165058 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
Ynt: Ynt: toyota corolla eski kasa sahipleri burayaa
« Yanıtla #2360 : Haziran 27, 2012, 21:04:19 »
  Atilla Amca başta olmak üzere herkese merhaba;
  Hala arabanın fren işini çözebilmiş değilim.Sanayiden az önce geldim.Arka kampanalardan aşırı bir balata sesi geliyor.2 sefer değiştirdik olmadı. 3. leri kendimiz çaktırdık yumuşak olsun diye.Balatalar ısınana kadar problem yok. Balatalar ısındıktan sonra önce frene basınca , daha sonrada yürürken aşırı bir ses geliyor.Hidrolik yağını Atilla amcanın tavsiyesiyle değiştirdik.Anlayamadığım ısındıkça balata nasıl sıkar. Teker resmen elle zor dönüyor.Saat 5 ten beri sanayideyim ve çözebilmiş değiliz. En sonunda arabayı bırakıp geldim. Zaten getirmeye kalksam arabayla geçtiğim yer alarm veriyor, iğrenç bir ses.Artık arabayla mahalleye girmeye utanıyorum.Takarken hiç sıkılmamış balata 5-6 km dur kalkla gidince resmen kilitleniyor.Böyle bir durum daha önce başına gelen varmı? Yada sorun neden olabilir arkadaşlar.

Murat Bey,

Eğer teker zor dönüyorsa sizin disklerin göbeğine dar gelmiş diskler... Ayrıca TRW Balata ve Diskleri alırsanız bir sorun olmaz. Komple TRW alın derim... Siz ustasına düşmemişsiniz bence.... Nasıl fren işini halledemezler yahu  :(
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2361 : Haziran 27, 2012, 23:17:47 »
  Atilla Amca başta olmak üzere herkese merhaba;
  Hala arabanın fren işini çözebilmiş değilim.Sanayiden az önce geldim.Arka kampanalardan aşırı bir balata sesi geliyor.2 sefer değiştirdik olmadı. 3. leri kendimiz çaktırdık yumuşak olsun diye.Balatalar ısınana kadar problem yok. Balatalar ısındıktan sonra önce frene basınca , daha sonrada yürürken aşırı bir ses geliyor.Hidrolik yağını Atilla amcanın tavsiyesiyle değiştirdik.Anlayamadığım ısındıkça balata nasıl sıkar. Teker resmen elle zor dönüyor.Saat 5 ten beri sanayideyim ve çözebilmiş değiliz. En sonunda arabayı bırakıp geldim. Zaten getirmeye kalksam arabayla geçtiğim yer alarm veriyor, iğrenç bir ses.Artık arabayla mahalleye girmeye utanıyorum.Takarken hiç sıkılmamış balata 5-6 km dur kalkla gidince resmen kilitleniyor.Böyle bir durum daha önce başına gelen varmı? Yada sorun neden olabilir arkadaşlar.
  frenlerinde hava var veya ana merkezde bir sorun var. kitlenince arka fren merkezlerinin üzerindeki hava rekorlarından birini gevşet. hidrolik veya köpük fışkıracakmı bak. fışkırma varsa fışkırma bitene kadar bekle sonra rekoru sık, öbür tarafada aynısını yap. ses kesilirse ve tekerleğin sıkılığı giderse: eğer köpük fışkırdıysa frenlerin iyice havasını aldır yok köpüksüz hidrolik fışkırdıysa P VALFI ve anamerkezi kontrol ettir.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2362 : Haziran 27, 2012, 23:31:02 »
Abi her ikisinde de sorun yasıyorum
Marka olarak bilindik bir marka değil
Ustanın tavsiyesi ve temini ile alınıyor
Marka olarak tavsiyen var mı? Yoksa orijinal mı alayım?
Bu arada efsaneyi hiç satmayı düşünmüyorum. Bu yüzden yapacagım masraftan kaçmıyorum
  Selçuk SPİDAN marka aks kafası ara bulursan harika olur, avrupa arabaların OEM parçalarını üreten fabrika. öncelikle tamircini değiştirmeni tavsiye ederim takmasını bilmiyor. bende taiwan malı iki dış kafa alıp taktırmıştım, 10 bin km sonra sol taraf bozuldu, bende bayrampaşa cezaevi caddesindeki (kardeşimin kayınbiraderi) Güven oto Sabri kahveciden en iyi olarak SPİDAN dış kafa alıp Kastamonuya gittim. orada bozuk tarafı söken kuzenim Aykut körüğün hiç yağının olmadığını söyledi. öbür tarafa baktık sapasağlam, ama körüğün içi yağ dolu. aynı mal bir taraf bozuk bir taraf sağlam demekki iki değişik kalfa taktı işi bilmeyeninki bozuldu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2363 : Haziran 28, 2012, 06:49:27 »
   Atilla Amca gözümün önünde 4 tekerdende frenlerin havasını aldılar.Hava kalmadı.Daha önce hiç olmayan bi sorun balata değişiminden sonra oluyor.O kafama takıldı. Balataları değiştirdiğim günden beri huzur bulamadım.
İnsanlar başaklara benzer.İçleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2364 : Haziran 28, 2012, 06:52:07 »
Murat Bey,

Eğer teker zor dönüyorsa sizin disklerin göbeğine dar gelmiş diskler... Ayrıca TRW Balata ve Diskleri alırsanız bir sorun olmaz. Komple TRW alın derim... Siz ustasına düşmemişsiniz bence.... Nasıl fren işini halledemezler yahu :(
Müjdat Bey sorun arka kampanalarda, disklerde sorun yok.En kötü balata bile böyle ses yapmaz sanırım. Kağnı gıcırtısı gibi..Arabaya binmeye utanıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2365 : Haziran 29, 2012, 08:11:52 »
  Arkadaşlar tekrar herkese merhaba;
  Bugün içimde bir huzur var. Dün arabamı sanayiden aldım.Sanayiye giderken hiç ümidim yoktu. Kendi kendime servise gidip bi kontrol ettireyim, gerekirse balataları orjinalleriyle değiştireyim diye düşünüyordum.Fakat gittiğimde arabayı herşeyi hazır bulunca şaşırmadım değil.Usta gitmiş balatacıya, başında durarak en yumuşağından , gözünün önünde balata çaktırmış.Balataları takıp arabayı bizzat test etmiş , hemde iki sefer.Bana da abi bi dolaş dedi.Bende giderken bakarım dedim , çay kahve muhabbeti.Tabi bu arka balataların sıkmasında bizim payımız çokmuş.İnsan arabanın huyunu bilmeyince herşey başına geliyor.Ben arka balatalardan ses geliyor mu diye kontrol ederken bir kaç kez el frenini çekip bırakmıştım.Birde arabayı genç yeğene vermiştim.Hani bu gençlerde el freni ile dönme merakı var ya.Bunların el freni otomatik kuruyormuş sanırım.(Ustanın yalancısıyım, Atilla Amca daha iyi bilir)Usta özellikle söyledi giderken el frenini çekip bırakma diye. Araba hareket halindeyken çekiğ bırakıldıkça balatalar daha fazla sıkıyormu ve sonunda tekerler kilitleniyormuş.Ben tekerlerin kilitlendiğine bizzat şahit oldum ama el freninden olduğunu bilmiyordum tabiki.Neyse öğrenmiş olduk.Bana ve ustama biraz eziyet oldu ama öğrenmenin sınırı yok.Ustaya da üzüldüm, adam işi gücü bırakıp benim arabayla uğraşıyor.Hayatımda böyle birşey görmedim diyor.Balatacı ile tartışıyoruz, adam 30 yıllık balatacıyım , çaktığım hiçbir balata geri gelmedi diyor.Tam bir çözümsüzlük.Dün ne kadar mutlu oldum anlatamam. O mutlulukla bindim arabaya 1 saat keyfini çıkardım hiç durmadan.Frenleri ötmeyen bi arabaya binmek ne kadar zevkliymiş ya.

Neyse hepinize yardımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Atilla Amca bu el freninin kurma işi nasıldır. Sizden dinlemek isterim . Teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2366 : Haziran 29, 2012, 09:44:42 »
 Neyse hepinize yardımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Atilla Amca bu el freninin kurma işi nasıldır. Sizden dinlemek isterim . Teşekkürler.

arka fren ayarı yapılan fren merkezinin altında yatay şekilde duran ve üzerinde tırtıklı somunu olan bir vida vardır. bir tarafa çevirirsen pabuçlar üst tarafından birbirinden uzaklaşarak kampanaya sürtmeye başlar, diğer tarafa çevirirsen pabuçlar birbirine yaklaşarak kampanadan uzaklaşır. tamirci bu vidadan frenleri ayarlar. hepiniz bilirsiniz el freni telinin takıldığı 2-3 mm kalınlığına 10-15 cm uzunluğunda ay şekline benzer bir kol vardır. elfrenini çekince sanki ayar vidasını sıkıyormuş gibi ayar vidasıyla pabuç arasından baskı yaparak pabuçları birbirinden uzaklaştırarak kampanayı sıkmalarını sağlar. eğer fren ayarı gevşek ise bu kol üzerindeki yaylı lama ayar vidasının üstündeki tırtıkları iterek fren ayarını sıkıştırır. eğer fren ayarı normal ise o lamanın hareket mesafesi tırtığı itipte vidayı sıkmasına yetmez üstünde kayar. takılması ve ayarı iyi yapılmış frenlerde yürürkende dururkende el frenini kullanmak balataları sıkmaz. arka frenlerin ayarının düştüğünü hissettiğiniz yani pedalın aşağıda tuttuğu zamanlarda el frenininizi 4-5 kere çok sıkı çekip bırakırsanız fren ayarı otomatik olarak yerine gelir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2367 : Haziran 29, 2012, 10:33:29 »
  Selçuk SPİDAN marka aks kafası ara bulursan harika olur, avrupa arabaların OEM parçalarını üreten fabrika. öncelikle tamircini değiştirmeni tavsiye ederim takmasını bilmiyor. bende taiwan malı iki dış kafa alıp taktırmıştım, 10 bin km sonra sol taraf bozuldu, bende bayrampaşa cezaevi caddesindeki (kardeşimin kayınbiraderi) Güven oto Sabri kahveciden en iyi olarak SPİDAN dış kafa alıp Kastamonuya gittim. orada bozuk tarafı söken kuzenim Aykut körüğün hiç yağının olmadığını söyledi. öbür tarafa baktık sapasağlam, ama körüğün içi yağ dolu. aynı mal bir taraf bozuk bir taraf sağlam demekki iki değişik kalfa taktı işi bilmeyeninki bozuldu.
abi bilgiler için çok teşekkürler.
ustamdan bende çok memnunum diyemeyeceğim...
aks kafasını değiştirirken, eskisini oksijen kaynağı ile kesip söküyor. Bu durum normalmi sence?
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2368 : Haziran 29, 2012, 10:48:10 »
abi bilgiler için çok teşekkürler.
ustamdan bende çok memnunum diyemeyeceğim...
aks kafasını değiştirirken, eskisini oksijen kaynağı ile kesip söküyor. Bu durum normalmi sence?

Selçuğum ben oksijenle sökene hiç rastlamadım. sen önce ustanı değiştir sonrada kafaları değiştirtirken aksları tornada kontrol ettir, ısıtıp eğmiş olabilirler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #2369 : Haziran 29, 2012, 13:20:01 »
Aracım 1.6 Gli 1997 Model. LPG'li ( LPG sıralı sistem değil)  1 LT LPG ile 6,5 Km yol yapabiliyor. Aynı aracı olan bazı arkadaşlarım 9 KM aşağısına düşmediğini ifade ediyorlar. Sizce yakıt tüketimi 6,5 KM normal mi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2370 : Haziran 29, 2012, 22:51:35 »
Selçuğum ben oksijenle sökene hiç rastlamadım. sen önce ustanı değiştir sonrada kafaları değiştirtirken aksları tornada kontrol ettir, ısıtıp eğmiş olabilirler.
Tamamdir abi, izmitte nami güzel bir usta duydum olmazsa oraya gideceğim.
Tornada salgı olup olmadıgını kontrol edeceğiz, değil mı?
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2371 : Haziran 30, 2012, 05:51:20 »
Tamamdir abi, izmitte nami güzel bir usta duydum olmazsa oraya gideceğim.
Tornada salgı olup olmadıgını kontrol edeceğiz, değil mı?
  evet kardeşim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '01
  • 73 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2372 : Haziran 30, 2012, 21:27:46 »
Arkadaşlar arabamın fren sistemini komple değiştirsem kaç'a mal olur disk ve arka balatalar?
Toyota Corolla 2001 1.6 SPC AT  (2019-.......)
Toyota Corolla 2000 1.6 XEİ SW  (2012-2019)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #2373 : Temmuz 01, 2012, 18:53:03 »
Aracım 1.6 Gli 1997 Model. LPG'li ( LPG sıralı sistem değil)  1 LT LPG ile 6,5 Km yol yapabiliyor. Aynı aracı olan bazı arkadaşlarım 9 KM aşağısına düşmediğini ifade ediyorlar. Sizce yakıt tüketimi 6,5 KM normal mi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '01
  • 73 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2374 : Temmuz 01, 2012, 18:59:43 »

Hocam değerler az gerçekten 10 litre ile 100km yapman lazım bence ben benzin ile 100km de 10litre yakıyordum arabama lpg taktırdım bakalım yakıt değişmezse iyi olacak :-)
Toyota Corolla 2001 1.6 SPC AT  (2019-.......)
Toyota Corolla 2000 1.6 XEİ SW  (2012-2019)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2375 : Temmuz 01, 2012, 19:55:20 »
Arkadaşlar arabamın fren sistemini komple değiştirsem kaç'a mal olur disk ve arka balatalar?

Takriben 250-300 tl arası olur :)
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1995-Toyota Gli
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2376 : Temmuz 03, 2012, 14:55:53 »
Atilla Abi! benim araç (95 gli) viraja girdiğinde sola dönerken çok süratli olmasam bile savuruyor, dün fazla bir viraj olmasa da araç savruldu ve zor topladım. bunun nedeni ne olabilir acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 96 Corolla GLİ
    • www.bereketli44.meb.k12.tr
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2377 : Temmuz 03, 2012, 15:16:32 »
96 model gli aracıma gecen gün klima gazı koydurttum buzdolabı gazı.
60 tl ye .
ne kadar gider bu klima gazları kullanmaya bağlı biliyorum da takriben ?
Malatya/Yazıhan-Bereketli KÖyü İlköğretim Okulu
www.bereketli44.meb.k12.tr

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2378 : Temmuz 03, 2012, 19:45:47 »
96 model gli aracıma gecen gün klima gazı koydurttum buzdolabı gazı.
60 tl ye .
ne kadar gider bu klima gazları kullanmaya bağlı biliyorum da takriben ?
Kullanımla hiç alakası yok
Kapalı bir sisteme basılan gazın eksilmesi ancak atmosfere kaçırılması ile mümkün olur
97 gli aracımın en eskimiş yeri klima butonudur. Elimi hiç esirgemem sürekli kullanirim.
Daha hiç gaz takviyesi yaptırmadım
Tavsiyem azotla bir kacak testi yaptirmanizdir.
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2379 : Temmuz 03, 2012, 19:48:44 »
Bu bizim araçların Gazi a134 diye hatırlıyorum
Buzdolabında freon22 kullanılır genelde
Umarım yanlış gaz ikmali yapmamislardir.
Aklınızda soru işareti kalırsa klimayı bir bilen görmeden kullanmayın derim
Pruva Neta