0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Atilla Amca başta olmak üzere herkese merhaba; Hala arabanın fren işini çözebilmiş değilim.Sanayiden az önce geldim.Arka kampanalardan aşırı bir balata sesi geliyor.2 sefer değiştirdik olmadı. 3. leri kendimiz çaktırdık yumuşak olsun diye.Balatalar ısınana kadar problem yok. Balatalar ısındıktan sonra önce frene basınca , daha sonrada yürürken aşırı bir ses geliyor.Hidrolik yağını Atilla amcanın tavsiyesiyle değiştirdik.Anlayamadığım ısındıkça balata nasıl sıkar. Teker resmen elle zor dönüyor.Saat 5 ten beri sanayideyim ve çözebilmiş değiliz. En sonunda arabayı bırakıp geldim. Zaten getirmeye kalksam arabayla geçtiğim yer alarm veriyor, iğrenç bir ses.Artık arabayla mahalleye girmeye utanıyorum.Takarken hiç sıkılmamış balata 5-6 km dur kalkla gidince resmen kilitleniyor.Böyle bir durum daha önce başına gelen varmı? Yada sorun neden olabilir arkadaşlar.
Abi her ikisinde de sorun yasıyorumMarka olarak bilindik bir marka değilUstanın tavsiyesi ve temini ile alınıyorMarka olarak tavsiyen var mı? Yoksa orijinal mı alayım?Bu arada efsaneyi hiç satmayı düşünmüyorum. Bu yüzden yapacagım masraftan kaçmıyorum
Murat Bey,Eğer teker zor dönüyorsa sizin disklerin göbeğine dar gelmiş diskler... Ayrıca TRW Balata ve Diskleri alırsanız bir sorun olmaz. Komple TRW alın derim... Siz ustasına düşmemişsiniz bence.... Nasıl fren işini halledemezler yahu
Selçuk SPİDAN marka aks kafası ara bulursan harika olur, avrupa arabaların OEM parçalarını üreten fabrika. öncelikle tamircini değiştirmeni tavsiye ederim takmasını bilmiyor. bende taiwan malı iki dış kafa alıp taktırmıştım, 10 bin km sonra sol taraf bozuldu, bende bayrampaşa cezaevi caddesindeki (kardeşimin kayınbiraderi) Güven oto Sabri kahveciden en iyi olarak SPİDAN dış kafa alıp Kastamonuya gittim. orada bozuk tarafı söken kuzenim Aykut körüğün hiç yağının olmadığını söyledi. öbür tarafa baktık sapasağlam, ama körüğün içi yağ dolu. aynı mal bir taraf bozuk bir taraf sağlam demekki iki değişik kalfa taktı işi bilmeyeninki bozuldu.
abi bilgiler için çok teşekkürler.ustamdan bende çok memnunum diyemeyeceğim...aks kafasını değiştirirken, eskisini oksijen kaynağı ile kesip söküyor. Bu durum normalmi sence?
Selçuğum ben oksijenle sökene hiç rastlamadım. sen önce ustanı değiştir sonrada kafaları değiştirtirken aksları tornada kontrol ettir, ısıtıp eğmiş olabilirler.
Tamamdir abi, izmitte nami güzel bir usta duydum olmazsa oraya gideceğim.Tornada salgı olup olmadıgını kontrol edeceğiz, değil mı?
Aracım 1.6 Gli 1997 Model. LPG'li ( LPG sıralı sistem değil) 1 LT LPG ile 6,5 Km yol yapabiliyor. Aynı aracı olan bazı arkadaşlarım 9 KM aşağısına düşmediğini ifade ediyorlar. Sizce yakıt tüketimi 6,5 KM normal mi ?
Arkadaşlar arabamın fren sistemini komple değiştirsem kaç'a mal olur disk ve arka balatalar?
96 model gli aracıma gecen gün klima gazı koydurttum buzdolabı gazı.60 tl ye . ne kadar gider bu klima gazları kullanmaya bağlı biliyorum da takriben ?