Gönderen Konu: toyota corolla eski kasa sahipleri burayaa  (Okunma sayısı 165061 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 193000
  • Model Yılı: '96
  • 6 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Ynt: Ynt: toyota corolla eski kasa sahipleri burayaa
« Yanıtla #2340 : Haziran 22, 2012, 13:06:25 »
Atilla amca gelecek hafta yaklaşık 800 kilometrelik bir yola çıkacağım efsanemle yağ değişimine daha 2 bin kilometre var v kayışı direksiyon pompa kayışı sağ arka z rot sol ön tekerlek ve arka tekerlek bilyaları yeni trigeri kontrol ettirip birde rot balans ayarı yaptırmak istiyorum ayarı iyi ama yinede içim rahat etsin başka kontrol ettirmemi tavsiye edeceğin bi durum varmı lastiklerim balatalarımda iyi sadece ön sol diskten ses geliyor balata hafif sürtüyor galiba diskte yamukluk filan yokmuş bilya değişikliğinden olabilirmiş öle dedi usta saygılar
===Denenmiş Denenmez===

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2341 : Haziran 23, 2012, 22:13:11 »
97 gli aracımda 2 şer kez kısa aralıklar ile akis bası değiştirdim ama sonuc hep hüsran oluyor.
Servis akis bası temin etmiyor. Komple akis veriyor. Sag ve sol takımların toplamı yaklaşık 2000 TL tutuyor.
Son care olarak servisten almayı düşünüyorum.
Tecrube ile sabitlediginiz, Farklı ve kalıcı önerileriniz olursa mutlu olurum.
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2342 : Haziran 24, 2012, 08:34:59 »
97 gli aracımda 2 şer kez kısa aralıklar ile akis bası değiştirdim ama sonuc hep hüsran oluyor.
Servis akis bası temin etmiyor. Komple akis veriyor. Sag ve sol takımların toplamı yaklaşık 2000 TL tutuyor.
  selçuk iki taraf mı yoksa bir taraf mı bozuluyor? ne marka kafa kullanıyorsun?
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2343 : Haziran 24, 2012, 14:44:43 »
    Müjdat uğraşma bir çift hella korna alıp tak , ben ae101 e 10 sene önce takmıştım, rav4 e de hellanın en güçlüsünü taktım gayet güzel oldu. japonyada ve avrupada klaksonun fazla ses vermesi istenmiyor, ama uzun yolda bilhassa kornanın güçlü olması avantaj sağlıyor onun için sağlam olmalarına rağmen ben orijinallerini hep söktüm.

Dün gittim G.antep sanayisinde 2 adet parçacıdan SEGER marka Dit sesli korna aldım. 30 tl verdim. Şimdi süper ;)
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2344 : Haziran 24, 2012, 14:45:59 »
Ya bu efsanelerin olsun ae92 lerin olsun kornaları harbiden iğrenç.Değiştirme imkanımız var mı acaba fiatların kornalarını her zaman beğenmişimdir." DAATT " Sesli olanlar :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 533 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2345 : Haziran 24, 2012, 14:47:57 »
Ya bu efsanelerin olsun ae92 lerin olsun kornaları harbiden iğrenç.Değiştirme imkanımız var mı acaba fiatların kornalarını her zaman beğenmişimdir." DAATT " Sesli olanlar :)

Yok hocam DAt sesi iyi değildir. Dit sesi aynı Mercedes ler gibi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2346 : Haziran 24, 2012, 14:52:57 »
Yok hocam DAt sesi iyi değildir. Dit sesi aynı Mercedes ler gibi...

Dit sesini bilmiyorum Müjdat abi ama bizim orjinal kornaların sesini sevemedim gitti :D "düütt" :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2347 : Haziran 25, 2012, 06:51:47 »
   Atilla Amca;
   Arabanın şanzıman yağını değiştirdim. Dediğin gibi mobil 1  75 - 90 koydum.Vites geçişleri biraz rahatladı. Ama bu kalkışlardaki gıyk sesi kesilmiyor. Birde giderken debriyajın üzerine basmadan ayağımı koyduğumda gaza basınca debriyaj titreme yapıp , ayağıma hissedilir derecede vuruyor, gazdan ayağımı çektiğimde titreme yok.Daha önemliside ses yaptıkları için arka fren balatalarını değiştirttim.Hemde iki sefer.Üçüncüsünde kendim balata çaktırdım yumuşak olsun diye.Gene ses yapıyor.Kampanalarıda tornalattım.Genede ses kesilmedi.Frene basınca iğrenç bi ses çıkıyor balatalardan.Dünde yokuş aşağı inerken frenler boşaldı. 2-3 kez pompalamadan fren tutmuyor.Arabayı aldım alalı yüzüm gülmedi.Oysa severek almıştım ama yavaş yavaş soğumaya başladım. Haftanın 2 günü sanayiye uğrar oldum.Hala da bi çözüm bulabilmiş değilim. Ne yapmamı önerirsiniz?
İnsanlar başaklara benzer.İçleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2348 : Haziran 25, 2012, 11:42:34 »
Murat tahminim senin debriyaj bilyası veya baskı arızalı. istersen öyle idare et istersen aisin set alarak değiştir. frenlere gelince arkaya bir takım TRW fren pabucu al, iyi bir frenciye git (sanayilerde fren tamiri yapan yerler var) dot4 fren yağı alarak komple hidroliği değiştirt ,balatayı taktırt. adama frenlerin havasını çok almasını söyle canavar gibi frenlerin olur. kafaya takılacak bir şey yok. iyi tamirci eksikliği ve uyduruk parça hatası var. TRW bulamazsan VALEO da olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '01
  • 73 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2349 : Haziran 25, 2012, 18:35:18 »
Arkadaşlar bu bizim eski kasalarda triger kayış değil mi? Birileri bana zincir falan dedi kafam karıştı??
Toyota Corolla 2001 1.6 SPC AT  (2019-.......)
Toyota Corolla 2000 1.6 XEİ SW  (2012-2019)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2350 : Haziran 25, 2012, 19:28:43 »
kayıştır, servisten alınarak değiştirilir 100 bin km yapar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2351 : Haziran 25, 2012, 20:10:40 »
 Atilla Amca öncelikle teşekkür ederim sorularıma cevap verdiğin için. Bugün işten gelince arabayı çalıştırıp mahallede şöyle bir dolaştım. Dün boşalan fren bugün tutuyor.Bi arkadaşımla konuştum , onunda daha önce başına gelmiş.Sürekli rampa inerken frene sürekli basıldığı için onunda frenleri boşalmış.1-2 saat sonra normale dönmüş. Benimde rampa inerken olmuştu. Ama yinede sanayiye gidip bi kontrol yaptıracam. kafama takıldı. Fren şakaya gelmiyor.Gerekirse dediğin gibi komple fren hidroliğini değiştirecem. Debriyajıda şimdilik böyle idare edelim bakalım nereye kadar gidecek.İnşallah ters bi yerlerde kalmam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 238000
  • 14 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2352 : Haziran 27, 2012, 06:51:26 »
Selçuk bey bende 98 XLİ'de iç akis lalesi (sol) dedikleri parçayı değiştirdim geçen sene,üstünden çıkan orjinaliydi,serviste 285 Tl dediler,sanayide 38 Tl'ye aldım.Ancak şu an yine aynı yerde sıkıntı var kalkışta tık diye bir ses geliyor,parça garantili fakat sökme-takma ve balans ücreti zaten parçadan pahalıya geliyor :) Yaman bir çelişki ama yapacak bir şey yok sanırım :)
Eşekten şeker esirgenmez ama eşek yaratılışı bakımından otu beğenir..
Emektarlar:99 Passat TDI-98 Fiat Uno 70 S-97 Europa 1.4 RN-2004 Honda Jazz LS-1.6 XLİ 1998-Toyota Corolla 1.4 D-4D Terra Sedan-Honda Civic 2013

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2353 : Haziran 27, 2012, 11:45:32 »
iyi günler arkadaşlar benim araç 1997 model gli trigrt seti 100 binde 2006 yılında serviste değişmiş şu an araç 153 binde yani kilometre olarak kayışın daha 47 bin yapar ama sene bazında kayışda yıpranma olacağı için değişmesi lazım sanırım servise gittim birde servis indirim günlerinde olmasın rağman bana 400 ile 450 arası fiyat çıkardılar buda bana çok geldi bende dışarıdan alıp değişireyim diyorum başta atilla abi olmak üzere ne marka alıp taktırayım bu araba triger seti bilyası ve klima ve v kayışıda değişri sanırım sanayide komple 100 tl dediler marka bilmiyorum 100 tlde işçilik istedi usta 200 gibi halledeceğim sanırım ama marka olarak ne takmamı önerirsiniz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2354 : Haziran 27, 2012, 13:14:49 »
iyi günler arkadaşlar benim araç 1997 model gli trigrt seti 100 binde 2006 yılında serviste değişmiş şu an araç 153 binde yani kilometre olarak kayışın daha 47 bin yapar ama sene bazında kayışda yıpranma olacağı için değişmesi lazım sanırım servise gittim birde servis indirim günlerinde olmasın rağman bana 400 ile 450 arası fiyat çıkardılar buda bana çok geldi bende dışarıdan alıp değişireyim diyorum başta atilla abi olmak üzere ne marka alıp taktırayım bu araba triger seti bilyası ve klima ve v kayışıda değişri sanırım sanayide komple 100 tl dediler marka bilmiyorum 100 tlde işçilik istedi usta 200 gibi halledeceğim sanırım ama marka olarak ne takmamı önerirsiniz
    10 sene ömrü vardır değiştirmene gerek yok. dışarıdan alacağın yeniden, üstündeki orijinal daha güvenlidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2355 : Haziran 27, 2012, 14:38:38 »
atilla abi bilgilendirme için çok teşekkür ederim sanayide toyota servisinden ayrılma bir usta var üst karteri söküp triger kayışına bakmıştı diş izleri üts tarafa geçmiş dedi değiştirsek iyi olur dedi ondan sonra servise gittim onlarda 6 sene olmuş değişmesi lazım dedi kafam karıştı anlayacağın gerek yok yani o zaman değiştirmiyeceğim abi çok sağol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2356 : Haziran 27, 2012, 16:18:47 »
benim rav4 ünde 2006 da değişmiş benim baktırdığım servis ustası km dolmamış dedi. bazıları iş çıksın diye vatandaşın parasına göz dikiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2357 : Haziran 27, 2012, 20:01:11 »
  selçuk iki taraf mı yoksa bir taraf mı bozuluyor? ne marka kafa kullanıyorsun?
Abi her ikisinde de sorun yasıyorum
Marka olarak bilindik bir marka değil
Ustanın tavsiyesi ve temini ile alınıyor
Marka olarak tavsiyen var mı? Yoksa orijinal mı alayım?
Bu arada efsaneyi hiç satmayı düşünmüyorum. Bu yüzden yapacagım masraftan kaçmıyorum
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2358 : Haziran 27, 2012, 20:22:13 »
  Atilla Amca başta olmak üzere herkese merhaba;
  Hala arabanın fren işini çözebilmiş değilim.Sanayiden az önce geldim.Arka kampanalardan aşırı bir balata sesi geliyor.2 sefer değiştirdik olmadı. 3. leri kendimiz çaktırdık yumuşak olsun diye.Balatalar ısınana kadar problem yok. Balatalar ısındıktan sonra önce frene basınca , daha sonrada yürürken aşırı bi ses geliyor.Hidrolik yağını Atilla amcanın tavsiyesiyle değiştirdik.Anlayamadığım ısındıkça balata nasıl sıkar. Teker resmen elle zor dönüyor.Saat 5 ten beri sanayideyim ve çözebilmiş değiliz. En sonunda arabayı bırakıp geldim. Zaten getirmeye kalksam arabayla geçtiğim yer alarm veriyor, iğrenç bi ses.Artık arabayla mahalleye girmeye utanıyorum.Takarken hiç sıkılmamış balata 5-6 km dur kalkla gidince resmen kilitleniyor.Böyle bir durum daha önce başına gelen varmı? Yada sorun neden olabilir arkadaşlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 533 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2359 : Haziran 27, 2012, 21:01:49 »
Abi her ikisinde de sorun yasıyorum
Marka olarak bilindik bir marka değil
Ustanın tavsiyesi ve temini ile alınıyor
Marka olarak tavsiyen var mı? Yoksa orijinal mı alayım?
Bu arada efsaneyi hiç satmayı düşünmüyorum. Bu yüzden yapacagım masraftan kaçmıyorum

Abi ben KSC marka Taiwan malı Aks set almıştım. Kısa ve uzun... 350 lira vermiştim. Komplesine... Şimdilik bir sorun yok!