0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
büyük ihtimal radyatör kapağı bozuk, servisten bir tane alarak değiştir.
atilla abi çok sagol yardımın için de yine bir sorum olacak tamirci idda ediyor çok az conta yanmış, diyorki motor suyun içine hava basıyor o havayı atmaya çalışıyor.az yanık olduğundan çekişi değişmiyor. radyatör kapagı eski olunca ne olurki abi.biraz açıklasan
Arkadaşlar herkese Merhaba;3-3,5 aydır bindiğim corolla gli'min debriyajı alarm vermeye başladı.Kalkışlarda gıyk diye bir ses geliyor ve vitesler zor geçiyor.İzmirde bir ustaya gösterdim 100 ü geçince araba bağırır dedi.Geçen hafta arabamla 310 km lik bir yola gittim. Gerçektende araba 110 u geçince bağırıyor ve yüksek hızda giderken ayağımı gazdan çektiğimde araba hafif silkeleme yapıyor. 100 de 3000 devir 120 de 3600 deviri görüyor. Bu normal mi?Sizler bu konuda benden daha deneyimlisiniz 100 de normalde kaç deviri gösterir gli ler? Ama yakıtta bir problem yok gibi , 310 km de klima hep açık ve bagaj dolu 90-110 arası gittim 27 litre lpg yaktı.Gittiğim yerde hiç klima açmadan 330 km yaptım 26 litre gaz aldı.Debriyajı değiştirip değiştirmemekte kararsız kaldım.Sizin fikirleriniz nelerdir? Forumda okuduğum kadarı ile herkes aisin öneriyor. İnternette araştırma yaptım 230 lira fiyat verdiler sete.Ancak üzerinde japon yazmıyormuş,balatanın üzerinde kabartmalı aisin yazıyormuş.Acaba çakma mı?Ne yapacağıma karar veremedim yardımcı olursanız sevinirim.
Atilla Amca çok teşekkür ederim. Yüreğime su serptin. İnşallah debriyajda birşey yoktur.Bugün gidip hemen şanzıman yağını değiştirtecem.Benim kafama devir oranları takılmıştı ,.Çünkü benim 93 model 80 beygirlik tipo da 5. viteste 3000 devirde 120 gösteriyordu ibre.Daha güçlü bir arabada 3000 devirde 100 olunca şüphelenmiştim.Ama sen onlara da normal diyorsun o zaman sorun yok.Yağı değiştireyim belki düzelir.
Atilla Amca 1,5 saat boyunca sanayide 75 w 90 şanzıman yağı aradım.7 tane dükkana girdim. Hiçbirinde hiç bir marka yok.80w90,75w80 ve castrolün p80 midir nedir ondan var.Pahalı olduğu için ve fazla satılmadığı için getirtmiyorlarmış. Servislerde olabilir dediler.
bende burda kaç gün aradım İstanbulda. 80w90 var. 75w90 yok piyasada. az önce servise tel açtım. litresi 35 TL, 2 litre alıyor dedi. yarın alıcam büyük ihtimalle. 1. vites ve geri vitese geçişlerde zorlanıyor şanzıman.
Sercan bey, bana biraz pahalı geldi litresi 35 lira, ya da ben mi yanlış düşünüyorum.
Atilla amca,Benim kornalardan bir tanesi ölmüş Bir adet sol korna almam gerek! Servis bile siparişle getirtiyormuş. Çıkmacılardan bulsam nasıl olur? Ya da bunların sıfırlarını yedek parçacılarda bulabilir miyim?