Gönderen Konu: toyota corolla eski kasa sahipleri burayaa  (Okunma sayısı 165060 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • ÜSTÜNE TANIMAM
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
Ynt: Ynt: toyota corolla eski kasa sahipleri burayaa
« Yanıtla #2320 : Haziran 18, 2012, 09:54:50 »
  büyük ihtimal radyatör kapağı bozuk, servisten bir tane alarak değiştir.

atilla abi çok sagol yardımın için de yine bir sorum olacak tamirci idda ediyor çok az conta yanmış, diyorki motor suyun içine hava basıyor o havayı atmaya çalışıyor.az yanık olduğundan çekişi değişmiyor.  radyatör kapagı eski olunca ne olurki abi.biraz açıklasan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2321 : Haziran 18, 2012, 13:23:16 »

atilla abi çok sagol yardımın için de yine bir sorum olacak tamirci idda ediyor çok az conta yanmış, diyorki motor suyun içine hava basıyor o havayı atmaya çalışıyor.az yanık olduğundan çekişi değişmiyor.  radyatör kapagı eski olunca ne olurki abi.biraz açıklasan
  radyatör kapağı eskiyince su eksiltmesi yapar. conta yanık olunca ya motor tekler yada motor yağına su karışır. yağ çubuğunu çıkarınca yağ siyahsa problem yoktur, yağ beyazsa conta yanıktır. corolla kolay kolay conta yakmaz.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2322 : Haziran 19, 2012, 08:12:20 »
Arkadaşlar herkese Merhaba;
3-3,5 aydır bindiğim corolla gli'min debriyajı alarm vermeye başladı.Kalkışlarda gıyk diye bir ses geliyor ve vitesler zor geçiyor.İzmirde bir ustaya gösterdim 100 ü geçince araba bağırır dedi.Geçen hafta arabamla 310 km lik bir yola gittim. Gerçektende araba 110 u geçince bağırıyor ve yüksek hızda giderken ayağımı gazdan çektiğimde araba hafif silkeleme yapıyor. 100 de 3000 devir 120 de 3600 deviri görüyor. Bu normal mi?Sizler bu konuda benden daha deneyimlisiniz 100 de normalde kaç deviri gösterir gli ler? Ama yakıtta bir problem yok gibi , 310 km de klima hep açık ve bagaj dolu 90-110 arası gittim 27 litre lpg yaktı.Gittiğim yerde hiç klima açmadan 330 km yaptım 26 litre gaz aldı.Debriyajı değiştirip değiştirmemekte kararsız kaldım.Sizin fikirleriniz nelerdir?
 Forumda okuduğum kadarı ile herkes aisin öneriyor. İnternette araştırma yaptım 230 lira fiyat verdiler sete.Ancak üzerinde japon yazmıyormuş,balatanın üzerinde kabartmalı aisin yazıyormuş.Acaba çakma mı?
Ne yapacağıma karar veremedim yardımcı olursanız sevinirim.
İnsanlar başaklara benzer.İçleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2323 : Haziran 19, 2012, 09:19:38 »
Arkadaşlar herkese Merhaba;
3-3,5 aydır bindiğim corolla gli'min debriyajı alarm vermeye başladı.Kalkışlarda gıyk diye bir ses geliyor ve vitesler zor geçiyor.İzmirde bir ustaya gösterdim 100 ü geçince araba bağırır dedi.Geçen hafta arabamla 310 km lik bir yola gittim. Gerçektende araba 110 u geçince bağırıyor ve yüksek hızda giderken ayağımı gazdan çektiğimde araba hafif silkeleme yapıyor. 100 de 3000 devir 120 de 3600 deviri görüyor. Bu normal mi?Sizler bu konuda benden daha deneyimlisiniz 100 de normalde kaç deviri gösterir gli ler? Ama yakıtta bir problem yok gibi , 310 km de klima hep açık ve bagaj dolu 90-110 arası gittim 27 litre lpg yaktı.Gittiğim yerde hiç klima açmadan 330 km yaptım 26 litre gaz aldı.Debriyajı değiştirip değiştirmemekte kararsız kaldım.Sizin fikirleriniz nelerdir?
 Forumda okuduğum kadarı ile herkes aisin öneriyor. İnternette araştırma yaptım 230 lira fiyat verdiler sete.Ancak üzerinde japon yazmıyormuş,balatanın üzerinde kabartmalı aisin yazıyormuş.Acaba çakma mı?
Ne yapacağıma karar veremedim yardımcı olursanız sevinirim.
  japon oto parça satıcılarından civardaki en iyi ustanın kim olduğunu öğren. iki litre 75w90 castrol yarı sentetik veya en iyisi ama fiatı iki misli olan mobilube1 ful sentetik şanzıman yağı al, ustaya git gıyk sesini göster. şanzıman yağını değiştirmesini iste. usta debriyajını, debriyaj merkezlerini kontrol etsin, onun tavsiyelerine göre hareket et. sürat motor devri değerleri gayet normal.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2324 : Haziran 19, 2012, 09:45:54 »
Atilla Amca tavsiyen için teşekkürler.Arkadaşlar İzmir Alsancaktaki Toyo özel servisi yazmışlar.20 gün kadar önce oraya gittim.Ali usta yokmuş.Oradaki başka bir usta şöyle bir baktı ve daha önce yazdığım gibi 100 ü geçince bağırır dedi.Şanzıman yağı olarak ben daha önce sizin yazdıklarınızı okuyup 75 w 90 dedim , usta ısrarla 80 w 90 dedi.30 senedir bu yağı koyuyoruz dedi.Ayrıca ben 2 litre dedim usta 3 litre dedi.Nasıl iştir anlamadım. Sanayide başka bir ustaya gösterdim debriyaj zayıf dedi.Ne yapacam anlamadım.Toyota servisine mi inanayım, yoksa sanayideki ustaya mı ? Kafam karıştı.Özellikle yağ konusunda 3 litrede ısrarcı olması canımı sıkmadı değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2325 : Haziran 19, 2012, 19:16:59 »
Murat kesinlikle 75w90 benim dediğim yağları kullanacaksın. iki litre alır Toyo daki o adam bu arabaları bilmiyor, 80w90 koyarsan motor soğukken ve soğuk havalarda şanzıman cartlama yapar , uzun zaman  80w90 kullanırsanda şanzımanı öldürürsün. öküz hiç bilmiyorsa kullanıcı kitabına baksın 2kilo küsuru var ama içinde bir miktar yağ kaldığından tam iki kilo alır. senin gırç dediğin cartlama olabilir, yağ değişince düzelebilir. ama ne olursa olsun yağı değiştir daha önce 80w90 koymuş olabilirler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • /][
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 162000
  • Model Yılı: '97
  • 6 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2326 : Haziran 19, 2012, 21:15:02 »
evet 75-90 yağ koyacaksın iki tane castrol 1 litrelik al tamamdır
97 xei stw atiker sıralı lpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #2327 : Haziran 20, 2012, 01:17:01 »
cCc Toyoda cCc
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2328 : Haziran 20, 2012, 06:28:19 »
Atilla Amca çok teşekkür ederim. Yüreğime su serptin. İnşallah debriyajda birşey yoktur.Bugün gidip hemen şanzıman yağını değiştirtecem.Benim kafama devir oranları takılmıştı ,.Çünkü benim 93 model 80 beygirlik tipo da 5. viteste 3000 devirde 120 gösteriyordu ibre.Daha güçlü bir arabada 3000 devirde 100 olunca şüphelenmiştim.Ama sen onlara da  normal diyorsun o zaman sorun yok.Yağı değiştireyim belki düzelir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2329 : Haziran 20, 2012, 08:19:55 »
Atilla Amca çok teşekkür ederim. Yüreğime su serptin. İnşallah debriyajda birşey yoktur.Bugün gidip hemen şanzıman yağını değiştirtecem.Benim kafama devir oranları takılmıştı ,.Çünkü benim 93 model 80 beygirlik tipo da 5. viteste 3000 devirde 120 gösteriyordu ibre.Daha güçlü bir arabada 3000 devirde 100 olunca şüphelenmiştim.Ama sen onlara da  normal diyorsun o zaman sorun yok.Yağı değiştireyim belki düzelir.
Murat senin arabanın motor devri 6500 sürat 220 böldüğünde 3000 de 100km yaklaşık çıkar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2330 : Haziran 20, 2012, 18:39:21 »
      Atilla Amca 1,5 saat boyunca sanayide 75 w 90 şanzıman yağı aradım.7 tane dükkana girdim. Hiçbirinde hiç bir marka yok.80w90,75w80 ve castrolün p80 midir nedir ondan var.Pahalı olduğu için ve fazla satılmadığı için getirtmiyorlarmış. Servislerde olabilir dediler. Tabii birşey yapamadan geldim.Sıcakta sinirlerim bozulmuş vaziyette . Artık internetten bakacam.Birde Atilla Amca arabanın devir saati 8000'i(6500 den sonra kırmızı)hız ibreside 240 ı gösteriyor.1998 gli spesial.Sanayiye ustaya gittim debriyajı değiştirelim dedi.Valeo iyi dedi. Bende aisin bulup onu takalım dedim.Aisin sete parçacı 250 lira fiyat verdi. Nette 230 lira. Gerekirse yağları falan hepsin i netten sipariş verecem,ama şöyle bir durum var devriyaj en altta kavrıyor.Arabayı 1. vitese takıp el frenini çekip yüklendim gaza , araba kayarak gidiyor.Kafayı yemek üzereyim.Ustalarda mı bi anormallik var yoksa bende mi kıllık var anlayamadım.Bazende canım sıkılıyor kaldığı yere kadar gideyim diyorum. Kaldığı yerde değiştiririm. Başka bi zararı yoksa tabii.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2331 : Haziran 20, 2012, 19:01:49 »
Murat eskiyen kaçıran debriyajın ayarı yükselir yani yukarıda kavrar. kafayı filan yeme     http://www.ozenticaret.com.tr/asp/product/1195/Mobilube-1-SHC-75W-90-1-LT     2 kutu sipariş edip hemen yağı değiştirt.  yeni yağla 2-3 gün kullanınca viteslerin pamuk gibi olacak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2332 : Haziran 20, 2012, 19:04:32 »
ayrıca iyi bir tamirciye debriyajın hidroliğini değiştirtip pedal ayarını kontrol ettir. pedal çok aşağıda kavrıyorsa oda cartlama yapar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2333 : Haziran 21, 2012, 13:01:56 »
Atilla Amca yardımların için teşekkür ederim. Yağ siparişini veriyorum şimdi.Dediğin gibi yağı değiştirip kullanacam. Düzelmezse daha sonra bakarız debriyaja. Nasılsa o zaman aynı yağı tekrar kullanabiliriz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Calm down. The king is back
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 132000
  • Model Yılı: '11
  • 6 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2334 : Haziran 21, 2012, 15:11:45 »
      Atilla Amca 1,5 saat boyunca sanayide 75 w 90 şanzıman yağı aradım.7 tane dükkana girdim. Hiçbirinde hiç bir marka yok.80w90,75w80 ve castrolün p80 midir nedir ondan var.Pahalı olduğu için ve fazla satılmadığı için getirtmiyorlarmış. Servislerde olabilir dediler.
bende burda kaç gün aradım İstanbulda. 80w90 var. 75w90 yok piyasada. az önce servise tel açtım. litresi 35 TL, 2 litre alıyor dedi. yarın alıcam büyük ihtimalle. 1. vites ve geri vitese geçişlerde zorlanıyor şanzıman.
Toyota Avensis 2011 Elegant Extra Multidrive-S

Turbonun kesildiği 4.000 devirden sonra bizim atmosferik hayatımız başlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2335 : Haziran 21, 2012, 16:53:02 »
bende burda kaç gün aradım İstanbulda. 80w90 var. 75w90 yok piyasada. az önce servise tel açtım. litresi 35 TL, 2 litre alıyor dedi. yarın alıcam büyük ihtimalle. 1. vites ve geri vitese geçişlerde zorlanıyor şanzıman.

Sercan bey, bana biraz pahalı geldi litresi 35 lira, ya da ben mi yanlış düşünüyorum.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2336 : Haziran 21, 2012, 17:33:04 »
Sercan bey, bana biraz pahalı geldi litresi 35 lira, ya da ben mi yanlış düşünüyorum.
  Sercan servisin koyduğu yağ yarı sentetik ,dışarıda 20 küsur, özen ticaretteki mob ilube 1 shc 75w90 ful sentetik. bu sayfada linkini verdiğim özen ticarette castrol yarı sentetik ve mobilube1  full sentetik.mobilinkini koyarsanız iki misli km yapar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2337 : Haziran 21, 2012, 17:50:53 »
Teşekkürler Atilla abi bilgilendirme için.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2338 : Haziran 21, 2012, 19:23:42 »
Atilla amca,

Benim kornalardan bir tanesi ölmüş :( Bir adet sol korna almam gerek! Servis bile siparişle getirtiyormuş. Çıkmacılardan bulsam nasıl olur? Ya da bunların sıfırlarını yedek parçacılarda bulabilir miyim?
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2339 : Haziran 22, 2012, 08:04:11 »
Atilla amca,

Benim kornalardan bir tanesi ölmüş :( Bir adet sol korna almam gerek! Servis bile siparişle getirtiyormuş. Çıkmacılardan bulsam nasıl olur? Ya da bunların sıfırlarını yedek parçacılarda bulabilir miyim?
    Müjdat uğraşma bir çift hella korna alıp tak , ben ae101 e 10 sene önce takmıştım, rav4 e de hellanın en güçlüsünü taktım gayet güzel oldu. japonyada ve avrupada klaksonun fazla ses vermesi istenmiyor, ama uzun yolda bilhassa kornanın güçlü olması avantaj sağlıyor onun için sağlam olmalarına rağmen ben orijinallerini hep söktüm.