Gönderen Konu: toyota corolla eski kasa sahipleri burayaa  (Okunma sayısı 165069 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
Ynt: Ynt: toyota corolla eski kasa sahipleri burayaa
« Yanıtla #2140 : Nisan 14, 2012, 00:09:46 »
Atilla abi; elekronikci olarak bu konuda gidecek biyer gerçekten yok. Tanıdığım elektronikci var ama bu işlere zaman bile ayıramaz...
Bu km sayacının sistemi nasıldır siz bilirsiniz. Durumu daha iyi izah etmeye çalışıyım da bir öneriniz olabilir belki..
 Sayaç tamamen durmuş değil. mesela bugün 35 km falan yol yaptım ama sayaç  3-4 km ilerledi sadece.. böyle bir durumda nasıl bir arızası olabilir? En azından bu konuda bilgi sahini olabilirsem iyi olur...
hatırımda kaldığına göre km sayacını küçük bir motor hareket ettiriyor. motorda veya motor sürücüsünde arıza olmalı. motor yataklarındaki yağ kurumuş olabilir, iyi bir usta yağlı kontak spireyle yatakları temizleyebilir.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2141 : Nisan 14, 2012, 20:07:21 »
 merhabalar o göstergecinin işi elektronik arıza yok göstergede ben ilk aldığım zaman söktüm elektronik arızası olsa km saatide çalışmaz üst km saati çalışıyor alt sıfırlanan yer çalışmıyor benimkindede aynı sorun var 9km'den sonra gitmiyor yeni aldığımda komple söküp dağıttım ampullerin bir kısmı ve uzun far lambası yanmıyordu arkasındaki şerit kopmuş lehimledim alt km sıfırlama düğmesini biraz kendime doğru çekince çalışmaya başladı söküp ince ayarlama yaptım belli bi zaman sonra tekrar arızalandı elektronikten anlarım ama dört dörtlük değil iyi bi gösterge tamircisi sorununuzu halleder geçmiş olsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2142 : Nisan 14, 2012, 21:09:14 »
çok faydası olur, würth veya stp kullan.
Atilla amca her zaman yardımcı olup sorularımızı yanıtladığın için çok teşekkürler,şüphesiz bu forumda senin yararlı bilgilerinden faydalanmayan  üye yoktur. Sana sormak istediğim bir konu daha var. aracın subapları lpg dolayısı ile yandığı için değişti performans baya arttı ve arabanın çekişi çok güzel ancak rölentide biraz sesli çalışıyo. enjektörlerin temiz olmaması rölentide sesli çalışmasına sebep olabilirmi veya hangi sebeplerden dolayı motor rölentide sesli çalışır acaba. enjektör temizleyici kullanmanın rölentide sesinin azalmasına yardımcı olurmu.birde aısın marka orjinal baskı balata ile aracın balatsı değiştirilmiştii araç kalkışlarda ses yapıyor balatada hata var yenisiyle değiştirilecek baltanın hatalı olmasıda rölentide sesli çalışmasına sebep olabilirmi cevap için şimdiden çok teşekkürler.
-Farklı olmaya çalıştıkça,farklı yönlerini kaybediyor insanlar ..'

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '23
  • 5 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2143 : Nisan 16, 2012, 15:28:39 »

buluşma var dediler geldik...

https://www.facebook.com/JDM.COROLLAE101

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2144 : Nisan 16, 2012, 18:48:56 »
Atilla Amca,

Aklıma bir şey takıldı. Hava Filtresi, Yağ filtresi ve Bujiler servisten alınınca daha mı iyi oluyor? Yoksa dışarıdan alınca daha mı iyi oluyor? Yani dışarıdan alınan ile servisten alınan arasındaki bariz fark ney?

Yani servisten alınca motor sesi azalıyor mu? Daha güçleniyor mu afsanemiz? Bunu hiç kontrol ettiniz mi?
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 238000
  • 14 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2145 : Nisan 17, 2012, 12:00:45 »
Atilla Amca,

Aklıma bir şey takıldı. Hava Filtresi, Yağ filtresi ve Bujiler servisten alınınca daha mı iyi oluyor? Yoksa dışarıdan alınca daha mı iyi oluyor? Yani dışarıdan alınan ile servisten alınan arasındaki bariz fark ney?

Yani servisten alınca motor sesi azalıyor mu? Daha güçleniyor mu afsanemiz? Bunu hiç kontrol ettiniz mi?
Müjdat bey Atilla abiye sormuşsunuz ama bende sürekli servisten alıyorum yağ+hava filtresi ve bujileri.Bende aynı soruyu sorduğumda hava filtresinin gözeneklerinden bile fark ettiğini duymuştum,performansa aşırı fark edilir etkisi olmaz diye düşünüyorum.Ancak motorun selameti açısından iyi olur sanırım,bujilerin ise performansa ve yakıta etkisi daha yüksektir diye biliyorum eski aracımdan.Yağ filtresinde ise orjinallerde by-pass sistemi var (serviste sormuştum) yani yağ filtresi herhangi bir sebeple (pislik vs) tıkansa bile bir başka kanaldaki diyafram tarzı zar patlayarak yağlamayı filtresiz olarak yapıyor (yağ ikaz lambası yanıyor) ,bu da şu anlama geliyor;motor yağlamaya devam ettiği için kuru çalışma olayı olmuyor ve büyük masraflar açmıyor.Yanlışım var ise lütfen arkadaşlar düzeltsin,bunlar sadece benim aklımda kalanlar.
Eşekten şeker esirgenmez ama eşek yaratılışı bakımından otu beğenir..
Emektarlar:99 Passat TDI-98 Fiat Uno 70 S-97 Europa 1.4 RN-2004 Honda Jazz LS-1.6 XLİ 1998-Toyota Corolla 1.4 D-4D Terra Sedan-Honda Civic 2013

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 533 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2146 : Nisan 17, 2012, 21:24:47 »
Müjdat bey Atilla abiye sormuşsunuz ama bende sürekli servisten alıyorum yağ+hava filtresi ve bujileri.Bende aynı soruyu sorduğumda hava filtresinin gözeneklerinden bile fark ettiğini duymuştum,performansa aşırı fark edilir etkisi olmaz diye düşünüyorum.Ancak motorun selameti açısından iyi olur sanırım,bujilerin ise performansa ve yakıta etkisi daha yüksektir diye biliyorum eski aracımdan.Yağ filtresinde ise orjinallerde by-pass sistemi var (serviste sormuştum) yani yağ filtresi herhangi bir sebeple (pislik vs) tıkansa bile bir başka kanaldaki diyafram tarzı zar patlayarak yağlamayı filtresiz olarak yapıyor (yağ ikaz lambası yanıyor) ,bu da şu anlama geliyor;motor yağlamaya devam ettiği için kuru çalışma olayı olmuyor ve büyük masraflar açmıyor.Yanlışım var ise lütfen arkadaşlar düzeltsin,bunlar sadece benim aklımda kalanlar.

Çok teşekkür ederim Can Bey,

Yani hem orjinal parça hem de yan sanayi kullanıp aradaki farkı denetleyen oldu mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2147 : Nisan 18, 2012, 00:38:05 »
Atilla amca her zaman yardımcı olup sorularımızı yanıtladığın için çok teşekkürler,şüphesiz bu forumda senin yararlı bilgilerinden faydalanmayan  üye yoktur. Sana sormak istediğim bir konu daha var. aracın subapları lpg dolayısı ile yandığı için değişti performans baya arttı ve arabanın çekişi çok güzel ancak rölentide biraz sesli çalışıyo. enjektörlerin temiz olmaması rölentide sesli çalışmasına sebep olabilirmi veya hangi sebeplerden dolayı motor rölentide sesli çalışır acaba. enjektör temizleyici kullanmanın rölentide sesinin azalmasına yardımcı olurmu.birde aısın marka orjinal baskı balata ile aracın balatsı değiştirilmiştii araç kalkışlarda ses yapıyor balatada hata var yenisiyle değiştirilecek baltanın hatalı olmasıda rölentide sesli çalışmasına sebep olabilirmi cevap için şimdiden çok teşekkürler.
  Anılcığım senin sibopları değiştiren usta sibop ayarını yapamamış. motor onun için sesli çalışıyor debriyajdan veya enjektör den ses yapmaz. sibop ayarını serviste yaptır, dışarıda iyi yapacak usta bulamazsın çünki bunlar şim ile ayarlanır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2148 : Nisan 18, 2012, 00:44:06 »
ARKADAŞLAR BENDE 1994 1.3 XL VAR. MOTORUMUN KMSİ 280.000 YAĞ EKSİLTME VAR. ARACA MOTOR SİLK BENZERİ KATKI MADDESİ KOYARSAM FAYDA SAĞLAR MI? BİR DE ARAÇLA İLGİLİ ÖNERİLERİNİZ NELERDİR. BAKIM VB İŞLEMLERİ HANGİ SIKLIKLA YAPAYIM. SAYGILAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2149 : Nisan 18, 2012, 00:55:23 »
ARKADAŞLAR BENDE 1994 1.3 XL VAR. MOTORUMUN KMSİ 280.000 YAĞ EKSİLTME VAR. ARACA MOTOR SİLK BENZERİ KATKI MADDESİ KOYARSAM FAYDA SAĞLAR MI? BİR DE ARAÇLA İLGİLİ ÖNERİLERİNİZ NELERDİR. BAKIM VB İŞLEMLERİ HANGİ SIKLIKLA YAPAYIM. SAYGILAR
Hasan kardeşim önce forum kurallarına uyarak küçük harf kullanalım. kesinlikle katkı filan kullanma. çok eksiltme varsa mobil1 10w60 extended life yağ kullan fayda görürsün.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 238000
  • 14 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2150 : Nisan 18, 2012, 08:38:50 »
Çok teşekkür ederim Can Bey,

Yani hem orjinal parça hem de yan sanayi kullanıp aradaki farkı denetleyen oldu mu?
Rica ederim.
Gözlemlediğim kadarıyla şöyle ki piyasadaki toyotaların abartısız %80-85'i yan sanayi parçalarla bakımları yaptırıyor,çok büyükte şikayeti olan yok gördüğüm kadarıyla,aracın uzun vadedeki sağlığı açısından tabii ki orjinal parça kullanmak en iyisi.Ancak orjinal ile yan sanayi arasında bu kadar fahiş fiyat farkları olması sebebiyle (Örnek:iç aks lalesi yan sanayi 38 Tl.Orjinal 255 Tl.) ekonomik açıdan birçok kişi orjinalden uzak duruyor.
Eşekten şeker esirgenmez ama eşek yaratılışı bakımından otu beğenir..
Emektarlar:99 Passat TDI-98 Fiat Uno 70 S-97 Europa 1.4 RN-2004 Honda Jazz LS-1.6 XLİ 1998-Toyota Corolla 1.4 D-4D Terra Sedan-Honda Civic 2013

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • efsane
« Yanıtla #2151 : Nisan 18, 2012, 09:59:01 »
bir sayfa önce bir soru sormuştum. ama herhalde gözden kaçtı.
bilgisi olan arkadaşlara ;

benim araba 130 000 km de.
ben 97000 de aldım.
aldıgım kısı triger kayısını değiştiğini söyledi ama kac km de degıstıgını soylememıstı.
ben bu trıger kayısı ısıne taktım . ne yapmalıyım ?
sana sorularım :
1. bu adam bu kayısı değiştiyse tahmını kac km de degısmıstır. ( ılk sahıbı) . onun tahmınen kaç km de değiştiğini varsayabılırız.
     su anda 130 000 de oldugu ıcın trıgerı degısmelımıyım.
2. trıgerı kontrol ettırsem değişip değişmediği yada değişmesi gerektiğini usta anlarmı.
3. değişmem gerekırse eger. soyle bır kararım var.
    ınternette bır magazada ve ist / aksaraydakı bır parcacıda
ÜRÜN MENŞEİ: E.U
KAYIŞ DAYCO - BİLYALAR GMB

bu markalardakı urunu 65  tl ye buldum.

özel serviste
  130 tl diyorlar daico kayısa.
takmayada 130 dıyorlar.
yanı toplamda 260 tl gıdıyor.

ne dersıniz bu konu hakkında bır onerıniz varmı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2152 : Nisan 18, 2012, 10:13:11 »
Hasan kardeşim önce forum kurallarına uyarak küçük harf kullanalım. kesinlikle katkı filan kullanma. çok eksiltme varsa mobil1 10w60 extended life yağ kullan fayda görürsün.
Atilla Bey büyük harften dolayı özür dilerim. yardımınız için çok teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2153 : Nisan 18, 2012, 10:21:10 »
Atilla bey ben araçta 10 40 yağ kullanıyordum. bu 10 60 yağın farkı nedir? teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2154 : Nisan 18, 2012, 10:25:36 »
Atilla bey ben araçta 10 40 yağ kullanıyordum. bu 10 60 yağın farkı nedir? teşekkürler.
kullanınca anlayacaksın ama yinede bir ipucu vereyim.     http://www.toyotadostlari.com/2011/04/05/motor-yagi-tercihleri/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • efsane
« Yanıtla #2155 : Nisan 18, 2012, 11:38:11 »
atilla abi cevap yokmu ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 533 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2156 : Nisan 18, 2012, 19:44:03 »
bir sayfa önce bir soru sormuştum. ama herhalde gözden kaçtı.
bilgisi olan arkadaşlara ;

benim araba 130 000 km de.
ben 97000 de aldım.
aldıgım kısı triger kayısını değiştiğini söyledi ama kac km de degıstıgını soylememıstı.
ben bu trıger kayısı ısıne taktım . ne yapmalıyım ?
sana sorularım :
1. bu adam bu kayısı değiştiyse tahmını kac km de degısmıstır. ( ılk sahıbı) . onun tahmınen kaç km de değiştiğini varsayabılırız.
     su anda 130 000 de oldugu ıcın trıgerı degısmelımıyım.
2. trıgerı kontrol ettırsem değişip değişmediği yada değişmesi gerektiğini usta anlarmı.
3. değişmem gerekırse eger. soyle bır kararım var.
    ınternette bır magazada ve ist / aksaraydakı bır parcacıda
ÜRÜN MENŞEİ: E.U
KAYIŞ DAYCO - BİLYALAR GMB

bu markalardakı urunu 65  tl ye buldum.

özel serviste
  130 tl diyorlar daico kayısa.
takmayada 130 dıyorlar.
yanı toplamda 260 tl gıdıyor.

ne dersıniz bu konu hakkında bır onerıniz varmı ?

Kardeş ben bir hafta önce Özel Toyota servisinden taktırdım triger seti. Kayış: Dayco Bilyalar : GMB takması dahil 200 TL'ye mal oldu. Biraz indirim yapsınlar bu ne yahu :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • efsane
« Yanıtla #2157 : Nisan 19, 2012, 08:37:29 »
doğru söylüyorsun. önce fiyat çekiyorlar. pazarlık yapınca hakkını verıyorsun. pazarlık yapmayı bilmiyorsan fiyatı gecırıyor ustalar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2158 : Nisan 19, 2012, 12:27:24 »
atilla abi cevap yokmu ?

Hakancığım ne cevap istiyorsun anlamadım. ben triger setini daima servisten alırım, emekli olduğum halde. ve kendi tamircime taktırırım , uzun yolda gece gündüz araba kullanırım piyasadan ucuz mal alıpta stresli araba kullanamam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • efsane
« Yanıtla #2159 : Nisan 19, 2012, 16:55:19 »
haklısın abi servıse taktırıp rahat kafayla bınmek en ıyısı.