Gönderen Konu: toyota corolla eski kasa sahipleri burayaa  (Okunma sayısı 165071 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Allah cümleye kaza bela vermesin.
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 38 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
Ynt: Ynt: toyota corolla eski kasa sahipleri burayaa
« Yanıtla #2120 : Nisan 07, 2012, 23:48:05 »
Merhaba abilerim ve arkadaşlar. Bugün inegöl TüvTürk'te aracımın muayenesini yaptırdım. 2014 nisanına kadar yola devam Allah'ın izniyle. Muayene öncesi servise filan götürmedim. (en son 3 ay servis yüzü görmüştü araç) Yeni yönetmelik gereği gaz sızdırmazlık raporu ile gitmedim. Hafif kusur olarak onu yazmışlar. Bir de Motor yağ kaçakları var demişler. Ancak aracımda hiç yağ eksiltme yapmıyor. Bu yağ kaçakları bu yaş bir araç için normal gibime geliyor. Atilla Amca sizce de normal midir?
2007 Yaris 1.3 Sol M/M
2012 Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Satıldı :(
1996 Corolla 1.6GLİ A/T AC  Satıldı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2121 : Nisan 07, 2012, 23:57:59 »
Merhaba abilerim ve arkadaşlar. Bugün inegöl TüvTürk'te aracımın muayenesini yaptırdım. 2014 nisanına kadar yola devam Allah'ın izniyle. Muayene öncesi servise filan götürmedim. (en son 3 ay servis yüzü görmüştü araç) Yeni yönetmelik gereği gaz sızdırmazlık raporu ile gitmedim. Hafif kusur olarak onu yazmışlar. Bir de Motor yağ kaçakları var demişler. Ancak aracımda hiç yağ eksiltme yapmıyor. Bu yağ kaçakları bu yaş bir araç için normal gibime geliyor. Atilla Amca sizce de normal midir?
   normaldir Faruk o kadar kusur kadı kızında olur.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 38 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2122 : Nisan 08, 2012, 00:13:33 »
   normaldir Faruk o kadar kusur kadı kızında olur.
Teşekkürler Atilla amca. Banada aynen söylediğin gibi geliyor. Atilla amca birşey soracaktım, 3 ay evvel motor yağ ve filitresini değiştirdim. Daha önceleri Castrol magnatec 10w40 kullanıyordum. Son değişimde castrol edge 5w40 koydurdum. Aracım soğuk havalarda sabah motor soğukken ilk çalıştırmada benden gaz vermemi ve bunu 30-40sn kadar hafif şekilde gaz vererek beslememi istiyor. Yoksa stop ediyor. 1dk dan sonra bir daha stop etmiyor. Rolantide ilk dakikada yükselmiyor. 2.dk'da filan rolanti 1200 filan oluyor. Isındıktan sonra tekrar 1000'lere düşüyor. Daha önceki yagda da yine benden gaz vermemi isterdi ancak bu 10-15sn geçmezdi. Birde ilk çalıştırmada araç benzinle çalışıyor. Motor sıcaklığı 35 dereceden sonra gaza geçiyor. Ben bir motor öğretmeni arkadaşıma bu durumu gösterdiğimde aracı Gaz butonuna basılı tutarak çalıştırdı. Motor soğuktu. Araç gazla çalışmış oldu. Ben bunu bilmiyordum. Bu durumda stop etme durumu olmadı. Problemsiz bir rolantide çalıştı. Şimdi havalar ısındı. Bu durum çok olmuyor. Bu durumun sebebinin yağ ile bir ilgisi olabilir mi? Kelebek temizliği yaptırmalı mıyım? Eğer yaptırmam gerekli ise bu işi kime yaptırmalıyım?
2007 Yaris 1.3 Sol M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2123 : Nisan 08, 2012, 00:27:57 »
yağla alakası yok, boğazkelebeği temizliği iyi olur. serviste veya enjektör servilerinde temizlet.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2124 : Nisan 08, 2012, 00:37:07 »
ae101 kasaların altına baktığınızda kesinlikle yağ lekesinden ibare bulamazsınız benim araç öyle ben servise her gidişimde servisdeki formen maşallah diyor iğne ucu kadar yağ lekesi yok ve ben çok ae101 gördüm liftte onlardada yok ama 2004 2007 2008 model corollarda formen bana bizzat gösterek ufak tefek yağ lekeleri oluyor ben arada bir değiştirsem falan diyorum formen hemen bana kızıyor gerek yok bu araçdaki sorunsuzluk hiçbir model corollada yok diye o öyle dedikçe ben aracımı daha çok seviyorum ve şu anda sorusuz bir birçinde kullanıyorum daha kullanmaya devam edeceğim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 38 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2125 : Nisan 08, 2012, 00:38:50 »
Teşekkür ederim Atilla Amca. Bir daha ki serviste yaptıyım nasip olursa. 10bin km den sonra bu castrol edge 5w40 yağa devam mı edeyim. Yoksa Castrol magnatec 10w40 mı kullanıyım? Bu gece kafanı ağrıtıyorum ama bağışla Atilla Amca. Allah hayırlı uzun ömürler versin sana inşallah.
2007 Yaris 1.3 Sol M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2126 : Nisan 08, 2012, 20:56:37 »
Atilla amca ae101de enjektör temizleyici   kullansak zararı olurmu araç 240.000 km de bu zamana kadar hiç kullanmadık kullanmamızı öneririmisiniz herhangi bir zararı olurmu acaba..
-Farklı olmaya çalıştıkça,farklı yönlerini kaybediyor insanlar ..'

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2127 : Nisan 09, 2012, 01:13:51 »
Teşekkür ederim Atilla Amca. Bir daha ki serviste yaptıyım nasip olursa. 10bin km den sonra bu castrol edge 5w40 yağa devam mı edeyim. Yoksa Castrol magnatec 10w40 mı kullanıyım? Bu gece kafanı ağrıtıyorum ama bağışla Atilla Amca. Allah hayırlı uzun ömürler versin sana inşallah.
  ful sentetik 5w40 teknelojiyi kullanmak lazım. dahada iyisi mobil1 0w40.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2128 : Nisan 09, 2012, 01:15:13 »
Atilla amca ae101de enjektör temizleyici   kullansak zararı olurmu araç 240.000 km de bu zamana kadar hiç kullanmadık kullanmamızı öneririmisiniz herhangi bir zararı olurmu acaba..
çok faydası olur, würth veya stp kullan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • efsane
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #2129 : Nisan 09, 2012, 13:06:35 »
çok faydası olur, würth veya stp kullan.

atilla abi bişey soracaktım.
benim araba 130 000 km de.
ben 97000 de aldım.
aldıgım kısı triger kayısını değiştiğini söyledi ama kac km de degıstıgını soylememıstı.
ben bu trıger kayısı ısıne taktım . ne yapmalıyım ?
sana sorularım :
1. bu adam bu kayısı değiştiyse tahmını kac km de degısmıstır. ( ılk sahıbı) . onun tahmınen kaç km de değiştiğini varsayabılırız.
     su anda 130 000 de oldugu ıcın trıgerı degısmelımıyım.
2. trıgerı kontrol ettırsem değişip değişmediği yada değişmesi gerektiğini usta anlarmı.
3. değişmem gerekırse eger. soyle bır kararım var.
    ınternette bır magazada ve ist / aksaraydakı bır parcacıda
ÜRÜN MENŞEİ: E.U
KAYIŞ DAYCO - BİLYALAR GMB

bu markalardakı urunu 65 ve 90 tl ye buldum.  130 tl diyorlar daico kayısa.
takmayada 130 dıyorlar.
yanı toplamda 260 tl gıdıyor.
senın dedıgın alı ustaya da sordum bu fıyatı verdı.
ne dersın bu konu hakkında bır onerın varmı  abi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Ankara'dan selamlar
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 230000
  • Model Yılı: '02
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2130 : Nisan 09, 2012, 13:56:47 »
Atilla abi ve diğer toyota Dostlarım, merhaba..
Ankara'da orjinal TRW balata  ararken Şaşmaz sanayiinde Yeni Dörtnal Toyota servisine rastladım.
Forumda daha önce de ismini duymuştum.Balataları ve önde diskleri de buradan tedrik ederek bakımlarını da burada yaptırdım.

Buradaki ustaların hemen hepsi söylediklerine göre 2003 yılına kadar İskitler'de Toyota yetkili servisinde çalışmışlar. Daha sonra iş yeri sahibi bayiliği bırakınca kendileri işyerlerini açmışlar. Mekanik olarak sadece TOYOTA marka araçlara bakıyorlar ve bütün parçalar orjinali ile aynı. hatta benim Servsiten aldığım Denso yap filtresi Çin Malı idi. buradakiler ise Japon Malı. Piyasa da bulunmayan parçaları da Servisten temin ediyorlarmış.(ör: buji kablosu) gibi...
Diğer motor, şanzıman ve hidrolik yağları sizin söylediklerinizle aynı.(dexron, mobil 10,40 vss.).

Aracıma 1 yıldır biniyorum aldıktan sonra Motor yağı dışında herhangi bir bakım-tamir yaptırmamıştım.
ön Diskler de daha önce hiç değişmemiş ve onları da değiştirdim.
bujileri, hava ve yağ filtresini servisten almıştım.

Aracın rölantisi, sesi ve frenlemesinde ciddi farklar oluştu. tabii ki çekişinde de.. Uzun zamandır herhangi bir masraf çıkarmayan aracıma bakımların maliyeti de aşağıdaki gibi oldu tabii...:)

BUJİLER            36,00 TL
HAVA FİLTRESİ   48,00 TL
YAĞ FİLTRESİ   10,00 TL
ÖN BALATA   60,00 TL
ARKA BALATA   60,00 TL
ÖN DİSKLER   120,00 TL
ŞANZ. YAĞI   90,00 TL
HİDROLİK           10,00 TL
D. YAĞI           30,00 TL
ARKA Z ROT   25,00 TL
İŞÇİLİK           75,00 TL
                   578,00 TL

Bilgi Vermek istedim.
görüşmek ümidiyle...
2002 1.6 COROLLA TERRA VVT-I AC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 210000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2131 : Nisan 09, 2012, 14:43:25 »
efsaneyi yollara ilk çıktığı yere (deriindere toyota) getirdim şimdi. 1.6 arabanın 1 depo benzinle 370 km gitmesi nasıl oluyor anlamak için :D 2 sene önce de olmuştu aslında. Avans ayarı yapılmıştı yine burada. Şimdi ben avansın yanında debriyajdan da şüpheleniyorum. benim de etkim büyük ama 450km'nin altına düşmemiştim ehliyeti ilk aldığım zamalarda. :) şuan çay kahve içip bilgisayarlarından internete giriyorum :D arada sıkıldıkça galerideki araçlara bakıyorum. lacivert 2012 corolla ve auris çok güzel göründü gözüme :)

Olay yerinden aktaracaklarım bu kadar :D :D :D
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
'98 Toyota Corolla 1.6 XLi Gümüş Gri (2008-2014) (Satıldı)'05 Honda Civic LS Füme (2014-2015) (Satıldı)
'94 Mercedes Benz C180 Elegance Siyah (2015-2018) (Satıldı)
Now / '08 Megane 1.5 dCi AT Plat. Gri (2018-.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2132 : Nisan 09, 2012, 15:31:39 »
Evet, avans ayarı (65 TL), Hava filtresi (55TL), 4 adet buji (60TL) fiyat çıktı. hava filtresi ve bujiler kalsın dedim. şimdi buji için ne önerirsiniz?
'98 Toyota Corolla 1.6 XLi Gümüş Gri (2008-2014) (Satıldı)'05 Honda Civic LS Füme (2014-2015) (Satıldı)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2133 : Nisan 10, 2012, 08:48:27 »
Murat sana tavsiyem bujileri ve hava filtresini servisten orjinal al. ben hava filtresini dışarıdan 15 tl gibi rakamlara alıyordum ama sık sık da değişiyordum zevk olsun diye :D son olarak servisten aldım ve çekişte bariz bir fark oldu. bujileride 5000 km önce dışarıdan birebirini almıştım. ama göründüğü gibi değil onu da ilk fırsatta değişecem. arkadaşlar yakıtla alakalı ve önemli motor parçalarını servisten almak lazım bence..
saygılar..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Ankara'dan selamlar
  • Kilometre: 230000
  • Model Yılı: '02
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2134 : Nisan 10, 2012, 09:53:20 »
Bujileri servisten almak lazım.

ben geçen hafta tanesini 9 tl ye almıştım Ankara Toyan dan
2002 1.6 COROLLA TERRA VVT-I AC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2135 : Nisan 10, 2012, 21:50:47 »
Servisten çıkmadan önce Tunç abimle konuştum ve densoları aldım. 6,5TL tane fiyatı. 4 tane buji + 34TL değişim ücreti yazılmış faturaya. Arabanın sesi bile acayip değişti. Gaz tepkisi de bayağı kötüymüş. O da gayet iyi durumda şuanda. Yakıt sarfiyatını da depo bittiğinde göreceğiz :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2136 : Nisan 13, 2012, 01:02:34 »
Forumda bikaç konu buldum ama yeterli olmadı..
 2-3 gündür km sayacım yerinde sayıyor. Devir ve hız ibrelerinde sorun yok sadece numaratör işlemiyo. mesafe sayacı zoraki dönüyo gibi ama gerçek mesafeyi göstermiyo...
 Bunda ne sorun vardır ve tamiri mümkün müdür? Bilgi edinmeden tamirciyede gitmedim.
TALİHSİZ TOYOTACI - Corolla 1.6 XEi Special

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 238000
  • Model Yılı: '05
  • 14 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2137 : Nisan 13, 2012, 08:35:22 »
Forumda bikaç konu buldum ama yeterli olmadı..
 2-3 gündür km sayacım yerinde sayıyor. Devir ve hız ibrelerinde sorun yok sadece numaratör işlemiyo. mesafe sayacı zoraki dönüyo gibi ama gerçek mesafeyi göstermiyo...
 Bunda ne sorun vardır ve tamiri mümkün müdür? Bilgi edinmeden tamirciyede gitmedim.
Hüseyin bey,benzer durum toyota olmasa da,eski aracımda başıma gelmişti,direkt olarak bir elektrikçiye gittim,çorum da araç elektriği-elektroniği konusunda hatırı sayılır bir firma ,gösterge panelini sök-tak yaparken arka kısımdaki incecik bir çizgi yırtıldığı için tüm gösterge paneli bozuldu,daha sonra güç bela hallettirdim.Daha sonra öğrendim ki bu işi en iyi tv tamircileri ve takograf ayarı yapan yerler yaparmış.O yüzden size diyeceğim şu ki;elektrik-elektronik konusunda referans alarak bilhassa detay işçiliği iyi olan bir yere gösterin.Eminim ki,Atilla abimizde bu konuda fikir bildirir konuyu okuyunca,hemşeri olmanız sebebiyle Kastamonu'da bildiği yer olabilir kanımca.
Eşekten şeker esirgenmez ama eşek yaratılışı bakımından otu beğenir..
Emektarlar:99 Passat TDI-98 Fiat Uno 70 S-97 Europa 1.4 RN-2004 Honda Jazz LS-1.6 XLİ 1998-Toyota Corolla 1.4 D-4D Terra Sedan-Honda Civic 2013

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2138 : Nisan 13, 2012, 20:25:50 »
Hüseyin bey,benzer durum toyota olmasa da,eski aracımda başıma gelmişti,direkt olarak bir elektrikçiye gittim,çorum da araç elektriği-elektroniği konusunda hatırı sayılır bir firma ,gösterge panelini sök-tak yaparken arka kısımdaki incecik bir çizgi yırtıldığı için tüm gösterge paneli bozuldu,daha sonra güç bela hallettirdim.Daha sonra öğrendim ki bu işi en iyi tv tamircileri ve takograf ayarı yapan yerler yaparmış.O yüzden size diyeceğim şu ki;elektrik-elektronik konusunda referans alarak bilhassa detay işçiliği iyi olan bir yere gösterin.Eminim ki,Atilla abimizde bu konuda fikir bildirir konuyu okuyunca,hemşeri olmanız sebebiyle Kastamonu'da bildiği yer olabilir kanımca.
   Cancağızım önerilerine aynen katılıyorum, bu tip arızalar elektronikçi işi, hemşerim Hüseyin kardeşime maalesef Kastamonuda önereceğim yer yok daha doğrusu bilmiyorum. İstanbulda olsa meslekdaşlarımdan birini tavsiye edebilirdim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2139 : Nisan 13, 2012, 23:34:22 »
Atilla abi; elekronikci olarak bu konuda gidecek biyer gerçekten yok. Tanıdığım elektronikci var ama bu işlere zaman bile ayıramaz...
Bu km sayacının sistemi nasıldır siz bilirsiniz. Durumu daha iyi izah etmeye çalışıyım da bi öneriniz olabilir belki..
 Sayaç tamamen durmuş değil. mesela bugün 35 km falan yol yaptım ama sayaç  3-4 km ilerledi sadece.. böyle bir durumda nasıl bi arızası olabilir? En azından bu konuda bilgi sahini olabilirsem iyi olur...
TALİHSİZ TOYOTACI - Corolla 1.6 XEi Special