0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba abilerim ve arkadaşlar. Bugün inegöl TüvTürk'te aracımın muayenesini yaptırdım. 2014 nisanına kadar yola devam Allah'ın izniyle. Muayene öncesi servise filan götürmedim. (en son 3 ay servis yüzü görmüştü araç) Yeni yönetmelik gereği gaz sızdırmazlık raporu ile gitmedim. Hafif kusur olarak onu yazmışlar. Bir de Motor yağ kaçakları var demişler. Ancak aracımda hiç yağ eksiltme yapmıyor. Bu yağ kaçakları bu yaş bir araç için normal gibime geliyor. Atilla Amca sizce de normal midir?
normaldir Faruk o kadar kusur kadı kızında olur.
Teşekkür ederim Atilla Amca. Bir daha ki serviste yaptıyım nasip olursa. 10bin km den sonra bu castrol edge 5w40 yağa devam mı edeyim. Yoksa Castrol magnatec 10w40 mı kullanıyım? Bu gece kafanı ağrıtıyorum ama bağışla Atilla Amca. Allah hayırlı uzun ömürler versin sana inşallah.
Atilla amca ae101de enjektör temizleyici kullansak zararı olurmu araç 240.000 km de bu zamana kadar hiç kullanmadık kullanmamızı öneririmisiniz herhangi bir zararı olurmu acaba..
çok faydası olur, würth veya stp kullan.
Forumda bikaç konu buldum ama yeterli olmadı.. 2-3 gündür km sayacım yerinde sayıyor. Devir ve hız ibrelerinde sorun yok sadece numaratör işlemiyo. mesafe sayacı zoraki dönüyo gibi ama gerçek mesafeyi göstermiyo... Bunda ne sorun vardır ve tamiri mümkün müdür? Bilgi edinmeden tamirciyede gitmedim.
Hüseyin bey,benzer durum toyota olmasa da,eski aracımda başıma gelmişti,direkt olarak bir elektrikçiye gittim,çorum da araç elektriği-elektroniği konusunda hatırı sayılır bir firma ,gösterge panelini sök-tak yaparken arka kısımdaki incecik bir çizgi yırtıldığı için tüm gösterge paneli bozuldu,daha sonra güç bela hallettirdim.Daha sonra öğrendim ki bu işi en iyi tv tamircileri ve takograf ayarı yapan yerler yaparmış.O yüzden size diyeceğim şu ki;elektrik-elektronik konusunda referans alarak bilhassa detay işçiliği iyi olan bir yere gösterin.Eminim ki,Atilla abimizde bu konuda fikir bildirir konuyu okuyunca,hemşeri olmanız sebebiyle Kastamonu'da bildiği yer olabilir kanımca.