Gönderen Konu: toyota corolla eski kasa sahipleri burayaa  (Okunma sayısı 165070 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 9300
  • Model Yılı: '13
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Ynt: toyota corolla eski kasa sahipleri burayaa
« Yanıtla #2160 : Nisan 24, 2012, 16:18:09 »
herkese iyi günler. 5 gündür süren bu suskunluğu bir soru ile bozmak istedim. aracım 95 model 1.6 xli. radyatör suyuma bu zamana kadar antifriz konulmamış. ustam bu zamandan sonra koyarsak sana masraf çıkarır dedi ben de antifriz koymaktan vazgeçtim. sizin görüşleriniz nelerdir? ikinci bir sorum daha olacak; arabam ile çok yavaşlayınca 15-20 km hıza düşünce ön tekerleklerin oradan gıyk gıyk gıyk diye bir ses geliyor hızlanana kadar hızımı arttırınca kesiliyor,  bu ses nereden geliyor acaba?
1995 Toyota Corolla 1.6 XLİ / 2013 Toyota Corolla 1.33 comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2161 : Nisan 24, 2012, 17:18:40 »
herkese iyi günler. 5 gündür süren bu suskunluğu bir soru ile bozmak istedim. aracım 95 model 1.6 xli. radyatör suyuma bu zamana kadar antifriz konulmamış. ustam bu zamandan sonra koyarsak sana masraf çıkarır dedi ben de antifriz koymaktan vazgeçtim. sizin görüşleriniz nelerdir? ikinci bir sorum daha olacak; arabam ile çok yavaşlayınca 15-20 km hıza düşünce ön tekerleklerin oradan gıyk gıyk gıyk diye bir ses geliyor hızlanana kadar hızımı arttırınca kesiliyor,  bu ses nereden geliyor acaba?
     antifrizi hemen koymak lazım aksi halde daha büyük zararlar seni bekler. önce motor suyunu tamamen boşalt yenisu koy(temiz yağmur suyu veya saf su) biraz çalıştırıp tekrar boşalt. sonra 3 lt iyi marka Shell olabilir antifrizi koy üstüne yine saf su koy motoru 15-20 dakika çalıştırıp eksiğini tamamlayın. öndeki ses aks bilyalarından olabilir.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2162 : Nisan 24, 2012, 17:38:19 »

Ustanız doğru söylemiş, aracınızda sürekli su kullanıldı ise radyatörünüz yada soğutma aksamınızda paslanmaya sebep olmuş olabilir.Antifriz konulması halinde antifriz'in pas sökücü etkisi ile paslanan yerde yada yerlerde delik oluşabilir ve ummadık bir anda sizi yolda bırakabilir.

Bahsettiğiniz ses düşük hızlarda ileri-geri silkelenme halinde oluşuyorsa salıncak burçlarınızdan olabilir (orijinalde salıncak burçları ayrı gelmez, salıncak ile kompledir), diğer yürütülebilecek tahminler uzun bir liste olacağı için ön takımınızı ve frenlerinizi kontrol ettirmenizde fayda var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2163 : Nisan 24, 2012, 20:24:34 »
televizyonlarda bir ara kim doğru söylüyor? programı vardı. işte size seçim imkanı, kim doğru söylüyor?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2164 : Nisan 25, 2012, 16:52:03 »
ön tekerleklerden gelen ses için frenler ve ön düzeni kontrol ettirmem gerekiyor ama bu antifriz işine kafam karıştı doğrusu :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2165 : Nisan 25, 2012, 18:14:21 »
Alıntı yapılan: (Gizli Üye)
   Furkan hocam kafa karışıklığın devam ederse, silindir kapağın, motor bloğun, devirdaimin içindeki kanatların, hortum flanşların velhasıl alimünyum aksamın oksitten dolayı kıtır kıtır kırılıp kopacak hale gelirse üzülecek çok zamanın olur. aluminyum motorlar kesinlikle antifrizsiz kullanılmaz bu motorlarda pas yalnızca emniyet tapalarında oluşur, antifriz konunca üzerlerindeki pas erir bir incelme ve delik oluşursa su kaçırır ve dışardan tesbit edilir, gidermeside çok basittir 5-10 liralık tapa yenilenir, ama aluminyum aksamdaki oksitin giderilmesi çok çok pahalıya patlar. TV deki gibi gel sen bana inan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '01
  • 73 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2166 : Nisan 25, 2012, 18:21:49 »
Bende merak ediyorum arabamda antifriz varmı yokmu diye nasıl belli olur olup olmadığı??
Toyota Corolla 2001 1.6 SPC AT  (2019-.......)
Toyota Corolla 2000 1.6 XEİ SW  (2012-2019)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2167 : Nisan 25, 2012, 23:19:28 »
[quote author=Furkan Bostancı (2      Furkan hocam kafa karışıklığın devam ederse, silindir kapağın, motor bloğun, devirdaimin içindeki kanatların, hortum flanşların velhasıl alimünyum aksamın oksitten dolayı kıtır kıtır kırılıp kopacak hale gelirse üzülecek çok zamanın olur. aluminyum motorlar kesinlikle antifrizsiz kullanılmaz bu motorlarda pas yalnızca emniyet tapalarında oluşur, antifriz konunca üzerlerindeki pas erir bir incelme ve delik oluşursa su kaçırır ve dışardan tesbit edilir, gidermeside çok basittir 5-10 liralık tapa yenilenir, ama aluminyum aksamdaki oksitin giderilmesi çok çok pahalıya patlar. TV deki gibi gel sen bana inan.

atilla amca söylediklerin içimi rahatlattı çok teşekkür ederim ilgilendiğin için. sana inandım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 238000
  • Model Yılı: '05
  • 14 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2168 : Nisan 26, 2012, 07:22:01 »
Atilla abi valahi ben de bocalamada kalmıştım Furkan hocamın antifiriz konusu hakkında,açıklama cidden güzel ve anlaşılır olmuş. :alkis:
Eşekten şeker esirgenmez ama eşek yaratılışı bakımından otu beğenir..
Emektarlar:99 Passat TDI-98 Fiat Uno 70 S-97 Europa 1.4 RN-2004 Honda Jazz LS-1.6 XLİ 1998-Toyota Corolla 1.4 D-4D Terra Sedan-Honda Civic 2013

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2169 : Nisan 26, 2012, 07:38:17 »
Atilla abi valahi ben de bocalamada kalmıştım Furkan hocamın antifiriz konusu hakkında,açıklama cidden güzel ve anlaşılır olmuş. :alkis:
sağol Canım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2170 : Nisan 26, 2012, 16:14:43 »
Bende merak ediyorum arabamda antifriz varmı yokmu diye nasıl belli olur olup olmadığı??

2 şekilde anlaşılır. 1) Radyatör kapağını açıp elinizle gözünüzle suyun rengi mavi ise antifiriz var demek.
2) antifiriz ölçüm aleti var. Onu suya tutarsınız radyatörde ne derecede antifiriz olduğuu anlarsınız.
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2171 : Nisan 26, 2012, 16:27:28 »
ya da boş ver antifirizi falan salla gitsin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2172 : Nisan 26, 2012, 16:29:32 »
2 şekilde anlaşılır. 1) Radyatör kapağını açıp elinizle gözünüzle suyun rengi mavi ise antifiriz var demek.
2) antifiriz ölçüm aleti var. Onu suya tutarsınız radyatörde ne derecede antifiriz olduğuu anlarsınız.
Müjdat bey,bende birşey eklemek isterim,shell istasyonlarında ücretsiz ölçüm yapıyorlar ve kaç dereceye kadar dayanabileceğini söylüyorlar.(-10,-15 vs diye)
Emektarlar:99 Passat TDI-98 Fiat Uno 70 S-97 Europa 1.4 RN-2004 Honda Jazz LS-1.6 XLİ 1998-Toyota Corolla 1.4 D-4D Terra Sedan-Honda Civic 2013

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 22000
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2173 : Nisan 26, 2012, 16:29:49 »
ya da boş ver antifirizi falan salla gitsin

Hııııı :( O da nasıl oluyor? Ne kadar sallarsan salla ... :D
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2174 : Nisan 27, 2012, 07:04:56 »
     antifrizi hemen koymak lazım aksi halde daha büyük zararlar seni bekler. önce motor suyunu tamamen boşalt yenisu koy(temiz yağmur suyu veya saf su) biraz çalıştırıp tekrar boşalt. sonra 3 lt iyi marka Shell olabilir antifrizi koy üstüne yine saf su koy motoru 15-20 dakika çalıştırıp eksiğini tamamlayın. öndeki ses aks bilyalarından olabilir.
Atilla Abı, antifriz su karışımını dışarıda bir kova icinde karıştırıp sisteme sonra ıkmal yapsa daha iyi olmaz mı?
Bende bu kadar senedir (12 yıl) sistemi komple hiç boşaltmadım. Sadece gerektiği kadar ıkmal yaptım.
Sistemdeki suyu tamamen değiştirecek olsam önce radyator tamir edici kimyasal uygulayıp sonra antifriz ikmali yaparım.
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2175 : Nisan 27, 2012, 07:30:59 »
Atilla Abı, antifriz su karışımını dışarıda bir kova icinde karıştırıp sisteme sonra ıkmal yapsa daha iyi olmaz mı?
Bende bu kadar senedir (12 yıl) sistemi komple hiç boşaltmadım. Sadece gerektiği kadar ıkmal yaptım.
Sistemdeki suyu tamamen değiştirecek olsam önce radyator tamir edici kimyasal uygulayıp sonra antifriz ikmali yaparım.
Selçuk bey,Çorum Shell'de yağ değişimine bakan arkadaşın bu konuda bana bir uyarısı olmuştu,o çatlakları gideren radyatör tamir edicilerden koyup çok sıkıntı yaşamıştı,detaylarını tekrar kendisinden öğrenip size bildiririm.Ama bana asla atmamamı kendi sıkı sıkı tembihlemişti geçen sene arabamı ilk aldığımda (ki kendisi de kendi opel vectrası dahil tüm müşteri araçlarında bunu uyguluyor)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2176 : Nisan 27, 2012, 10:39:24 »
Selçuk bey,Çorum Shell'de yağ değişimine bakan arkadaşın bu konuda bana bir uyarısı olmuştu,o çatlakları gideren radyatör tamir edicilerden koyup çok sıkıntı yaşamıştı,detaylarını tekrar kendisinden öğrenip size bildiririm.Ama bana asla atmamamı kendi sıkı sıkı tembihlemişti geçen sene arabamı ilk aldığımda (ki kendisi de kendi opel vectrası dahil tüm müşteri araçlarında bunu uyguluyor)
   sana kesinlikle katılıyorum , radyatöre kesinlikle katkı koymamak lazım, aksi halde radyatörde ve kalorifer peteğinde tıkanma yapar.                       
  Selçuk arabanın soğutma sıvısını her sene, olmazsa iki senede bir mutlaka değiştirmek lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2177 : Nisan 27, 2012, 19:58:33 »
İsim gereği radyator tamir edici kimyasal uygulamasını bir çok motorda yaptım ve yaptırdım. Hiç bir sorun yasamadım. Sanırım markası secimi önemli
Atilla Abı, soğutma suyu sistemini ne zaman boşaltmaya niyetlendiysem her seferinde donma derecesinin uygun olması nedeni ile değiştirmedim. Antifriz ve yağ tedarikçimiz olan opet ile görüştüğümde antifrizin özelliğini kaybetme gibi bir durumunu olmadıgını söylediklerinden hiç değiştirmedim.
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2178 : Nisan 27, 2012, 20:48:31 »
Selçuk kardeşim ben bunca yıllık sürücüyüm hidroliğin ve soğutma sıvısının değişmesi gerektiğini 16-17 yıl önce corollamın el kitabından öğrendim. antifrizin donmama özelliğinden başka oksit önleyici özelliği öne çıkar. dikkat edersen antifriz eskidikçe rengi siyahlaşır. sebebi herhalde içindeki oksit molekülleri olsa gerekir, eriyik doyunca anti oksidan özelliği kalmıyor ki toyota değişmesini istiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2179 : Nisan 27, 2012, 20:53:44 »
şimdi rav4 ün kitabına baktım, 40000 km veya 24 ay hangisi önce olursa soğutma sıvısı değişecek, ilgilenenlerin bilgisine.