0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
herkese iyi günler. 5 gündür süren bu suskunluğu bir soru ile bozmak istedim. aracım 95 model 1.6 xli. radyatör suyuma bu zamana kadar antifriz konulmamış. ustam bu zamandan sonra koyarsak sana masraf çıkarır dedi ben de antifriz koymaktan vazgeçtim. sizin görüşleriniz nelerdir? ikinci bir sorum daha olacak; arabam ile çok yavaşlayınca 15-20 km hıza düşünce ön tekerleklerin oradan gıyk gıyk gıyk diye bir ses geliyor hızlanana kadar hızımı arttırınca kesiliyor, bu ses nereden geliyor acaba?
Furkan hocam kafa karışıklığın devam ederse, silindir kapağın, motor bloğun, devirdaimin içindeki kanatların, hortum flanşların velhasıl alimünyum aksamın oksitten dolayı kıtır kıtır kırılıp kopacak hale gelirse üzülecek çok zamanın olur. aluminyum motorlar kesinlikle antifrizsiz kullanılmaz bu motorlarda pas yalnızca emniyet tapalarında oluşur, antifriz konunca üzerlerindeki pas erir bir incelme ve delik oluşursa su kaçırır ve dışardan tesbit edilir, gidermeside çok basittir 5-10 liralık tapa yenilenir, ama aluminyum aksamdaki oksitin giderilmesi çok çok pahalıya patlar. TV deki gibi gel sen bana inan.
[quote author=Furkan Bostancı (2 Furkan hocam kafa karışıklığın devam ederse, silindir kapağın, motor bloğun, devirdaimin içindeki kanatların, hortum flanşların velhasıl alimünyum aksamın oksitten dolayı kıtır kıtır kırılıp kopacak hale gelirse üzülecek çok zamanın olur. aluminyum motorlar kesinlikle antifrizsiz kullanılmaz bu motorlarda pas yalnızca emniyet tapalarında oluşur, antifriz konunca üzerlerindeki pas erir bir incelme ve delik oluşursa su kaçırır ve dışardan tesbit edilir, gidermeside çok basittir 5-10 liralık tapa yenilenir, ama aluminyum aksamdaki oksitin giderilmesi çok çok pahalıya patlar. TV deki gibi gel sen bana inan.
Atilla abi valahi ben de bocalamada kalmıştım Furkan hocamın antifiriz konusu hakkında,açıklama cidden güzel ve anlaşılır olmuş.
Bende merak ediyorum arabamda antifriz varmı yokmu diye nasıl belli olur olup olmadığı??
2 şekilde anlaşılır. 1) Radyatör kapağını açıp elinizle gözünüzle suyun rengi mavi ise antifiriz var demek. 2) antifiriz ölçüm aleti var. Onu suya tutarsınız radyatörde ne derecede antifiriz olduğuu anlarsınız.
ya da boş ver antifirizi falan salla gitsin
antifrizi hemen koymak lazım aksi halde daha büyük zararlar seni bekler. önce motor suyunu tamamen boşalt yenisu koy(temiz yağmur suyu veya saf su) biraz çalıştırıp tekrar boşalt. sonra 3 lt iyi marka Shell olabilir antifrizi koy üstüne yine saf su koy motoru 15-20 dakika çalıştırıp eksiğini tamamlayın. öndeki ses aks bilyalarından olabilir.
Atilla Abı, antifriz su karışımını dışarıda bir kova icinde karıştırıp sisteme sonra ıkmal yapsa daha iyi olmaz mı?Bende bu kadar senedir (12 yıl) sistemi komple hiç boşaltmadım. Sadece gerektiği kadar ıkmal yaptım.Sistemdeki suyu tamamen değiştirecek olsam önce radyator tamir edici kimyasal uygulayıp sonra antifriz ikmali yaparım.
Selçuk bey,Çorum Shell'de yağ değişimine bakan arkadaşın bu konuda bana bir uyarısı olmuştu,o çatlakları gideren radyatör tamir edicilerden koyup çok sıkıntı yaşamıştı,detaylarını tekrar kendisinden öğrenip size bildiririm.Ama bana asla atmamamı kendi sıkı sıkı tembihlemişti geçen sene arabamı ilk aldığımda (ki kendisi de kendi opel vectrası dahil tüm müşteri araçlarında bunu uyguluyor)