0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar herkese Merhaba ;Benim araba beni çıldırtmak üzere lütfen yardım.Geçen hafta gidip Milangazdan gazı fulledim.Şehir içi 130 km. yol yapıp tekrar aynı pompadan gaz aldım.19 litre gaz aldı.Buda yaklaşık 50 lira tuttu.Arabamı günlük gidiş dönüş 16 km. kullanıyorum.İlk çalışmalardaki benzinide hesaplarsak yaklaşık 40 kuruş yakıyor. Bu rakam çok değil mi? Bujiler ve kablolar yeni.Yalnız tüpte çalışırkeb çıt çıt çıt diye bir ses geliyor enjektörlerin oradan. Tüp aldesa ve bunun normal olduğunu söylüyorlar.Bana yardımcı olabilirmisiniz. Ne yapmam gerekiyor. Yoksa arabaya binemeyeceğim bu gidişle.
Serviste Buji, Buji kablosu, Hava ve Yağ filtreleri fiyatı nedir? Bilgisi olan var mı?
buji fiatları aşağı yukarı piyasa ile aynıdır,hava filtresi 40 lira gibi, yağ filtresi 17-18 lira dır. buji kablosu çok nadir bozulan bir parçadır bakımlarda filan değişmez ancak bozulunca değişir.
arabanın buji ve hava filtresini servisten alarak değiştir ondan sonra yakıt durumunu incele .Atilla Amca bujiler yeni, hava filtresini değiştirmedim ama hava tutup temizlemiştim , zaten çok pis değildi.Birde geçen gün yazmıştım, yolda gaza yüklendiğimde devir saati bir anda 3000-3500 devirlere fırlıyor ancak hızda buna paralel bir hızlanma yok daha yavaş hızlanıyor. Acaba baskı, balatayı değiştireyim mi? [/quote Murat piyasadan alınan buji hava ve yağ filtrelerine hiç güvenmem. benim rav4 ü aldığımda eski sahibi 100 km de 50 lira yakıyor dedi, hemen servise gittim hava yağ filtreleri ve bir takım buji aldım , istanbuldan yola çıkmadan hava filtresini hemen benzincide değiştirdim,( üstündeki daha yepyeniydi üstünde toz yoktu). orj. filtre ile benzin yakışı 35 liraya düştü. gelelim debriyaja........ arabayı 4 e tak sağ ayağının topuğu ile frene çok kuvvetli olarak bas, sol ayaklada debriyaja basıyorsun, sağ ayağının ucuylada gaza yüklen 4000-4500 devirde debriyajı aniden bırak. eğer araba hemen stop ederse debriyaj sağlam, yok motor bir süre çalışmaya devam ederse debriyaj ölmüştür hemen aisin dayko set alıp değiştir.
Atilla abi;Yağ radyatörü meselesini bugün hallettim. Bunları sormamda ki sebep de şu;Arabada düşük devirlerde gaza basarken ve gazdan çektiğimizde, mesela 1 den 2 ye aldığımızda bile hemen hissediliyor. Bugün usta bindi baktı falan... Şundandır birşey diyemedi. Elektrik arızası olduğunu söyledi. Sırasıyla buji, buji kablosu, distrübütör vs. değiştirip denemek lazım dedi... arızayı bulana kadar bunları sırasıyla değiştirmeye kalksam ocağıma incir ağacı dikecek... fiyatlarıda bu yüzden merak ettim sordum...
Alıntı yapılan: (Gizli Üye) - Mart 13, 2012, 15:54:29 arabanın buji ve hava filtresini servisten alarak değiştir ondan sonra yakıt durumunu incele .Atilla Amca bujiler yeni, hava filtresini değiştirmedim ama hava tutup temizlemiştim , zaten çok pis değildi.Birde geçen gün yazmıştım, yolda gaza yüklendiğimde devir saati bir anda 3000-3500 devirlere fırlıyor ancak hızda buna paralel bir hızlanma yok daha yavaş hızlanıyor. Acaba baskı, balatayı değiştireyim mi? [/quote Murat piyasadan alınan buji hava ve yağ filtrelerine hiç güvenmem. benim rav4 ü aldığımda eski sahibi 100 km de 50 lira yakıyor dedi, hemen servise gittim hava yağ filtreleri ve bir takım buji aldım , istanbuldan yola çıkmadan hava filtresini hemen benzincide değiştirdim,( üstündeki daha yepyeniydi üstünde toz yoktu). orj. filtre ile benzin yakışı 35 liraya düştü. gelelim debriyaja........ arabayı 4 e tak sağ ayağının topuğu ile frene çok kuvvetli olarak bas, sol ayaklada debriyaja basıyorsun, sağ ayağının ucuylada gaza yüklen 4000-4500 devirde debriyajı aniden bırak. eğer araba hemen stop ederse debriyaj sağlam, yok motor bir süre çalışmaya devam ederse debriyaj ölmüştür hemen aisin dayko set alıp değiştir. Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim Atilla Amca. Hafta sonu dediklerini yapacağım. Yoksa bu araba benim iflahımı kesecek
arızanın ne olduğunu anlayamadım, nasıl bir arıza iyice tarif edersen iyi olur.
Murat Bey doğrudur,Atilla abi başta olmak bir çok arkadaşın tavsiyesi ile hava-yağ filtreleri ile bujileri servisten alıp dışarıda değiştiriyorum.Toyota Yetkili Servisi Çorum Şamlıoğlundan aldığım Kasım 2011 faturasına göre fiyatlar ve ürünler şöyle;Yağ filtresi(90915YZZJ1)=16,39Tl.Hava Filtresi(1780102030)=36,44Tl.4 Adet Buji(9091901164)=29,64Tl.Fiyatlara Kdv. dahil değildir.Ve tahminimce şu an 2-3 Tl. zam gelmiştir.Ayrıca parçaları servisten almanız durumunda her türlü etkinlikte sizide sms yolu ile haberdar ederek davet ediyorlar,4 martta ücretsiz check up randevusuna çağırdılar ve araçta hiçbir şey bulamayınca,80.000 Bakımını yaptırmam gerektiğini söylediler.Oysaki ben dışarda 77.000 Km'de hepsini yaptırmıştım ona rağmen fiyat sorma gereği duydum;Motor yağı,debriyaj ve fren hidroliği,şanzıman yağı,hava,yağ ve benzin filtresi,bujilerle birlikte 590 Tl. (1Lt motoryağı hediye)