Gönderen Konu: toyota corolla eski kasa sahipleri burayaa  (Okunma sayısı 165076 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: Ynt: toyota corolla eski kasa sahipleri burayaa
« Yanıtla #2020 : Mart 11, 2012, 20:49:17 »
Atilla abi;
Daha önce Castrol magnetek 10w 40 kullanmıştım. 1000 km bile yapmadan gitti yağ. Yine aynısını kullanmayı düşünüyordum ama  neden Mobil1 5w 50 önerdiğinizi öğrenebilir miyim?
TALİHSİZ TOYOTACI - Corolla 1.6 XEi Special

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2021 : Mart 11, 2012, 21:10:39 »
hemşehrim 5w50 ful sentetik yağdır motorunun ömrünü uzatır, ufak tefek yağ eksiltmeyi de önler. 15 bin km rahat yapar.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2022 : Mart 11, 2012, 22:08:08 »
Atilla bey;
Bu noktada merak ettiğim... Bu kadar yağ eksilmesine rağmen yağ ışığı yanması gerekmez miydi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2023 : Mart 11, 2012, 22:17:27 »
yağ çubuğunda yarım santim yağ gösteriyorsa motorda 2 kg yağ vardır, zaten tamamı 3.1 kg onun için yağ lambası yanmaz, birde en büyük avantajın yağın yeni olması.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2024 : Mart 13, 2012, 09:41:41 »
Arkadaşlar herkese Merhaba ;
Benim araba beni çıldırtmak üzere lütfen yardım.Geçen hafta gidip Milangazdan gazı fulledim.Şehir içi 130 km. yol yapıp tekrar aynı pompadan gaz aldım.19 litre gaz aldı.Buda yaklaşık 50 lira tuttu.Arabamı günlük gidiş dönüş 16 km. kullanıyorum.İlk çalışmalardaki benzinide hesaplarsak yaklaşık 40 kuruş yakıyor. Bu rakam çok değil mi? Bujiler ve kablolar yeni.Yalnız tüpte çalışırkeb çıt çıt çıt diye bir ses geliyor enjektörlerin oradan. Tüp aldesa ve bunun normal olduğunu söylüyorlar.Bana yardımcı olabilirmisiniz. Ne yapmam gerekiyor. Yoksa arabaya binemeyeceğim bu gidişle.
İnsanlar başaklara benzer.İçleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 238000
  • Model Yılı: '05
  • 14 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2025 : Mart 13, 2012, 14:40:33 »
Benim araba beni çıldırtmak üzere lütfen yardım.Geçen hafta gidip Milangazdan gazı fulledim.Şehir içi 130 km. yol yapıp tekrar aynı pompadan gaz aldım.19 litre gaz aldı.Buda yaklaşık 50 lira tuttu.Arabamı günlük gidiş dönüş 16 km. kullanıyorum.İlk çalışmalardaki benzinide hesaplarsak yaklaşık 40 kuruş yakıyor. Bu rakam çok değil mi? Bujiler ve kablolar yeni.Yalnız tüpte çalışırkeb çıt çıt çıt diye bir ses geliyor enjektörlerin oradan. Tüp aldesa ve bunun normal olduğunu söylüyorlar.Bana yardımcı olabilirmisiniz. Ne yapmam gerekiyor. Yoksa arabaya binemeyeceğim bu gidişle.
Lpg'ye geçtikten sonra gelen çıt çıt sesi muhtemelen sıralı sistem olması sebebiyledir ve bence gayet normaldir.40 kuruşu da benzinle beraber hesapladığınız için o şekilde çıkar,çünkü aracınız soğukken epey bir süre Lpg'ye geçmez (bende de aynı durum var) eğer ısındıktan sonra lpg'ye geçer geçmez yola çıkarsanız Km'de ki yakıt miktarınızın düştüğünü görürsünüz.Çünkü kendimden şöyle bir örnek vermem gerekirse;kış aylarında bulunduğum ilinde hava şartları sebebiyle neredeyse tükettiğim lpg kadar (litre bazında) benzin tüketiyorum,bunun sebebi de hep kısa mesafe olan 3 Km'lik yolda evle iş yerim arasında sabah-öğle-akşam git gel yapmam.
Bu olaydan,yani benzinle çalışmasından muzdaripseniz,karbüratörlülere uygun olan Lpg sistemine çevirebilirsiniz,ancak bu durumunda sıralı sistem kadar sağlıklı olduğunu düşünmüyorum.
Eşekten şeker esirgenmez ama eşek yaratılışı bakımından otu beğenir..
Emektarlar:99 Passat TDI-98 Fiat Uno 70 S-97 Europa 1.4 RN-2004 Honda Jazz LS-1.6 XLİ 1998-Toyota Corolla 1.4 D-4D Terra Sedan-Honda Civic 2013

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2026 : Mart 13, 2012, 15:16:04 »
    arabanın buji ve hava filtresini servisten alarak değiştir ondan sonra yakıt durumunu incele .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2027 : Mart 13, 2012, 15:39:23 »
Serviste Buji, Buji kablosu, Hava ve Yağ filtreleri fiyatı nedir? Bilgisi olan var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2028 : Mart 13, 2012, 15:49:30 »
Serviste Buji, Buji kablosu, Hava ve Yağ filtreleri fiyatı nedir? Bilgisi olan var mı?

buji fiatları aşağı yukarı piyasa ile aynıdır,hava filtresi 40 lira gibi, yağ filtresi 17-18 lira dır. buji kablosu çok nadir bozulan bir parçadır bakımlarda filan değişmez ancak bozulunca değişir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2029 : Mart 13, 2012, 15:54:29 »
    arabanın buji ve hava filtresini servisten alarak değiştir ondan sonra yakıt durumunu incele .
[/quote]

Atilla Amca bujiler yeni, hava filtresini değiştirmedim ama hava tutup temizlemiştim , zaten çok pis değildi.Birde geçen gün yazmıştım, yolda gaza yüklendiğimde devir saati bir anda 3000-3500  devirlere fırlıyor ancak hızda buna paralel bi hızlanma yok daha yavaş hızlanıyor. Acaba baskı, balatayı değiştireyim mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2030 : Mart 13, 2012, 15:57:00 »
Can buralar sizin orası kadar soğuk değil.Araba çalıştıktan sonra 25-30 saniye içinde tüpe geçiyor. Zaten ondan sonra yol alıyorum. Sanırım benzinde kullanmak daha mantıklı olacak

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2031 : Mart 13, 2012, 16:05:39 »
buji fiatları aşağı yukarı piyasa ile aynıdır,hava filtresi 40 lira gibi, yağ filtresi 17-18 lira dır. buji kablosu çok nadir bozulan bir parçadır bakımlarda filan değişmez ancak bozulunca değişir.

Atilla abi;
Yağ radyatörü meselesini bugün hallettim. Bunları sormamda ki sebep de şu;
Arabada düşük devirlerde gaza basarken ve gazdan çektiğimizde, mesela 1 den 2 ye aldığımızda bile hemen hissediliyor. Bugün usta bindi baktı falan... Şundandır bişey diyemedi. Elektrik arızası olduğunu söyledi. Sırasıyla buji, buji kablosu, distrübütör vs. değiştirip denemek lazım dedi... arızayı bulana kadar bunları sırasıyla değiştirmeye kalksam ocağıma incir ağacı dikecek...:) fiyatlarıda bu yüzden merak ettim sordum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2032 : Mart 13, 2012, 16:11:31 »

Atilla Amca bujiler yeni, hava filtresini değiştirmedim ama hava tutup temizlemiştim , zaten çok pis değildi.Birde geçen gün yazmıştım, yolda gaza yüklendiğimde devir saati bir anda 3000-3500  devirlere fırlıyor ancak hızda buna paralel bir hızlanma yok daha yavaş hızlanıyor. Acaba baskı, balatayı değiştireyim mi?   
[/quote                           Murat piyasadan alınan buji hava ve yağ filtrelerine hiç güvenmem. benim rav4 ü aldığımda eski sahibi 100 km de 50 lira yakıyor dedi, hemen servise gittim hava yağ filtreleri ve bir takım buji aldım , istanbuldan yola çıkmadan hava filtresini hemen benzincide değiştirdim,( üstündeki daha yepyeniydi üstünde toz yoktu). orj. filtre ile benzin yakışı 35 liraya düştü.

gelelim debriyaja........ arabayı 4 e tak sağ ayağının topuğu ile frene çok kuvvetli olarak bas, sol ayaklada debriyaja basıyorsun,  sağ ayağının ucuylada gaza yüklen 4000-4500 devirde debriyajı aniden bırak. eğer araba hemen stop ederse debriyaj sağlam, yok motor bir süre çalışmaya devam ederse debriyaj ölmüştür hemen aisin dayko set alıp değiştir. :( :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2033 : Mart 13, 2012, 16:23:57 »
Atilla abi;
Yağ radyatörü meselesini bugün hallettim. Bunları sormamda ki sebep de şu;
Arabada düşük devirlerde gaza basarken ve gazdan çektiğimizde, mesela 1 den 2 ye aldığımızda bile hemen hissediliyor. Bugün usta bindi baktı falan... Şundandır birşey diyemedi. Elektrik arızası olduğunu söyledi. Sırasıyla buji, buji kablosu, distrübütör vs. değiştirip denemek lazım dedi... arızayı bulana kadar bunları sırasıyla değiştirmeye kalksam ocağıma incir ağacı dikecek...:) fiyatlarıda bu yüzden merak ettim sordum...
     arızanın ne olduğunu anlayamadım, nasıl bir arıza iyice tarif edersen iyi olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 238000
  • Model Yılı: '05
  • 14 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2034 : Mart 13, 2012, 16:30:58 »
Murat Bey doğrudur,
Atilla abi başta olmak bir çok arkadaşın tavsiyesi ile hava-yağ filtreleri ile bujileri servisten alıp dışarıda değiştiriyorum.
Toyota Yetkili Servisi Çorum Şamlıoğlundan aldığım Kasım 2011 faturasına göre fiyatlar ve ürünler şöyle;
Yağ filtresi(90915YZZJ1)=16,39Tl.
Hava Filtresi(1780102030)=36,44Tl.
4 Adet Buji(9091901164)=29,64Tl.

Fiyatlara Kdv. dahil değildir.Ve tahminimce şu an 2-3 Tl. zam gelmiştir.
Ayrıca parçaları servisten almanız durumunda her türlü etkinlikte sizide sms yolu ile haberdar ederek davet ediyorlar,4 martta ücretsiz check up randevusuna çağırdılar ve araçta hiçbir şey bulamayınca,80.000 Bakımını yaptırmam gerektiğini söylediler.Oysaki ben dışarda 77.000 Km'de hepsini yaptırmıştım :) ona rağmen fiyat sorma gereği duydum;
Motor yağı,debriyaj ve fren hidroliği,şanzıman yağı,hava,yağ ve benzin filtresi,bujilerle birlikte 590 Tl. (1Lt motoryağı hediye)
Eşekten şeker esirgenmez ama eşek yaratılışı bakımından otu beğenir..
Emektarlar:99 Passat TDI-98 Fiat Uno 70 S-97 Europa 1.4 RN-2004 Honda Jazz LS-1.6 XLİ 1998-Toyota Corolla 1.4 D-4D Terra Sedan-Honda Civic 2013

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2035 : Mart 13, 2012, 16:33:12 »

Atilla Amca bujiler yeni, hava filtresini değiştirmedim ama hava tutup temizlemiştim , zaten çok pis değildi.Birde geçen gün yazmıştım, yolda gaza yüklendiğimde devir saati bir anda 3000-3500  devirlere fırlıyor ancak hızda buna paralel bir hızlanma yok daha yavaş hızlanıyor. Acaba baskı, balatayı değiştireyim mi?   
[/quote                           Murat piyasadan alınan buji hava ve yağ filtrelerine hiç güvenmem. benim rav4 ü aldığımda eski sahibi 100 km de 50 lira yakıyor dedi, hemen servise gittim hava yağ filtreleri ve bir takım buji aldım , istanbuldan yola çıkmadan hava filtresini hemen benzincide değiştirdim,( üstündeki daha yepyeniydi üstünde toz yoktu). orj. filtre ile benzin yakışı 35 liraya düştü.

gelelim debriyaja........ arabayı 4 e tak sağ ayağının topuğu ile frene çok kuvvetli olarak bas, sol ayaklada debriyaja basıyorsun,  sağ ayağının ucuylada gaza yüklen 4000-4500 devirde debriyajı aniden bırak. eğer araba hemen stop ederse debriyaj sağlam, yok motor bir süre çalışmaya devam ederse debriyaj ölmüştür hemen aisin dayko set alıp değiştir. :( :(

Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim Atilla Amca. Hafta sonu dediklerini yapacağım. Yoksa bu araba benim iflahımı kesecek  :) :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2036 : Mart 13, 2012, 16:35:50 »
     arızanın ne olduğunu anlayamadım, nasıl bir arıza iyice tarif edersen iyi olur.

Tam olarak nasıl tarif ediyim bilemiyorum..
Düsük devirlerde giderken, mesela 2. viteste giderken ayağımızı gazdan çektiğimiz anda sarsıntı yapıyo. Tekrar gaza yüklenmeye başladığımızda yine ileri geri arabada sarsıntı yapıyo.. mesela 1. vitesten 2 vitese alıp gaz vermeye başladığımızda yine yapıyo.
Arabayı baygın kullandığımızda bi sarsıntı olur ya onun gibi... Yeterince tarif edebildim mi bilmiyorum..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2037 : Mart 13, 2012, 16:37:04 »
Murat Bey doğrudur,
Atilla abi başta olmak bir çok arkadaşın tavsiyesi ile hava-yağ filtreleri ile bujileri servisten alıp dışarıda değiştiriyorum.
Toyota Yetkili Servisi Çorum Şamlıoğlundan aldığım Kasım 2011 faturasına göre fiyatlar ve ürünler şöyle;

Ayrıca parçaları servisten almanız durumunda her türlü etkinlikte sizide sms yolu ile haberdar ederek davet ediyorlar,4 martta ücretsiz check up randevusuna çağırdılar ve araçta hiçbir şey bulamayınca,80.000 Bakımını yaptırmam gerektiğini söylediler.Oysaki ben dışarda 77.000 Km'de hepsini yaptırmıştım :) ona rağmen fiyat sorma gereği duydum;
Motor yağı,debriyaj ve fren hidroliği,şanzıman yağı,hava,yağ ve benzin filtresi,bujilerle birlikte 590 Tl. (1Lt motoryağı hediye)

Fiyatları verdiğin iyi oldu Can teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2038 : Mart 13, 2012, 16:44:25 »
Murat Bey doğrudur,

Can Bey bilgi için teşekkürler. Serviste bunlarıda pahalıdır diye düşünmüştüm ama piyasayla çok farkı yok bunların. Örneğin bujilerde piyasada bu fiyatlarda... Serviste ücretsiz Check up olayıda bi avantaj. bindiğin arabadan daha emin olur insan...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti