Gönderen Konu: toyota corolla eski kasa sahipleri burayaa  (Okunma sayısı 165075 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 238000
  • Model Yılı: '05
  • 14 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Ynt: Ynt: toyota corolla eski kasa sahipleri burayaa
« Yanıtla #2040 : Mart 14, 2012, 14:33:44 »
Rica ederim,faturalarımı atmama huyum vardır mümkün mertebe.Atilla abi bende inşallah günün birinde sizinle tanışıp karşılıklı bir çay içmeyi sohbet etmeyi isterim.Umarım bir gün ya sizin yolunuz Çorum'a düşer yada ben Kastamonu seyahatine çıktığımda siz orada olursunuz. :)
Eşekten şeker esirgenmez ama eşek yaratılışı bakımından otu beğenir..
Emektarlar:99 Passat TDI-98 Fiat Uno 70 S-97 Europa 1.4 RN-2004 Honda Jazz LS-1.6 XLİ 1998-Toyota Corolla 1.4 D-4D Terra Sedan-Honda Civic 2013

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2041 : Mart 14, 2012, 17:32:45 »
Rica ederim,faturalarımı atmama huyum vardır mümkün mertebe.Atilla abi bende inşallah günün birinde sizinle tanışıp karşılıklı bir çay içmeyi sohbet etmeyi isterim.Umarım bir gün ya sizin yolunuz Çorum'a düşer yada ben Kastamonu seyahatine çıktığımda siz orada olursunuz. :)
   inşallah Can kardeşim. ben haziran başından ekim sonuna kadar şarköyde diğer zamanlarda Araç tayım.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 9300
  • Model Yılı: '13
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2042 : Mart 15, 2012, 19:51:23 »
Herkese merhabalar. Sizlere bir sorum olacaktı. 95 model 1.6 xli aracıma klima taktırmayı düşünüyorum. Nasıl bir yol izlememi öneririsiniz?
1995 Toyota Corolla 1.6 XLİ / 2013 Toyota Corolla 1.33 comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #2043 : Mart 16, 2012, 10:15:20 »
Herkese merhaba,     
Aşağıda linki bulunan tarzda 1999 1,6 terra special liftback aracım var, özellikle soğuklarda yaklaşık 4-5 dk. aracın önünden zırıltı sesi geliyor, araç ısınınca ses gidiyor. İlk anda aklıma gelen otamatik jikle sesi diye tahmin ettim ama jikle bu kadar ses çıkarmaz, daha sonra farkettimki yine soğuk havalarda direksiyonu sağa,sola çevirdiğimde aşırı zırıltı sesi geliyor muhtemelen direksiyon pompasından geldiğini düşünüyorum, ayrıca direksiyonum tam randımanlı çalışmıyor diğer araçlara göre sert. Bu tarz bir problem daha önce başına gelen varmı?     
Birde aracımın dört kapı fitillerinde yırtıklıklar var değiştirmeyi düşünüyorum yetkili servis dışında bulabilirmiyim, nette bayağı araştırdım ama bulamadım, normal terraların fitilleri uyarmı?     
"bu araçlarda egr sistemi varmı?
Sorularım fazla oldu ama deneyimli arkadaşların çok olması nedeniyle soruyorum; relantide ön camları ikisini biden kaldırıp tepede sıkıştırıp düğmelere basılı tutunca gösterge ışıkları hafif kararıyor, ayrıca ön kısımdan ses geliyor, arıza ne olabilir?
Aracım İngiliz yapımı."     
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-1999-model-corolla-liftback-luna-special-75816597/detay     

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 197000
« Yanıtla #2044 : Mart 17, 2012, 16:22:27 »
arkadaşlar merhaba bende 98 model xei spesial aldım...bugün yaptığım kontrolde direksiyon hidrolik yağının az kaldığını gördüm..acaba orjinal direksiyon hidroliği nedir bunun...teşekkür.
hayat hep üç buçuk ile dört arasındadır..ya hep üç buçuk atarsın yada dört dörtlük yaşarsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2045 : Mart 17, 2012, 19:49:12 »
arkadaşlar merhaba bende 98 model xei spesial aldım...bugün yaptığım kontrolde direksiyon hidrolik yağının az kaldığını gördüm..acaba orjinal direksiyon hidroliği nedir bunun...teşekkür.
  ATF dexron ll   veya  ATF dexron lll      benim 94 de dexron ll idi  her iki yağıda kullanabilirsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2046 : Mart 19, 2012, 17:26:19 »
Abdullah kardeş senin anlattıgının soruna yakın birsorun bende yaşadım hatta direksiyon belli bir yerde iken ses gelmiyordu heleki soguk havalarda acayip zırıldama yapıyordu dedim heralde ya bilya yada yada pompa gidik bizim neyse birgün tam zırıldama yaparken çıktım aracın dışına dinlemeye başladım daha sonra kaputa elimle bastırdım sesin kesildigini gördüm bıraktım ses geliyordu kaputu açtı iki köşesinde iki tane lastik pabuş var kaput sarsılmasın diye onları çevirerek ayarını yükselttim kaputu kapattım birkaç ince ayar daha yaptım çok şükür ondan sonra bir daha ses duymadım 2-3 ay ses aradım ama sana tavsiyem dedigimi uygula belki seninkide aynıdır.Toyota pompa arızası kolay kolay vermeyen bir araç veya boşata bir parça vardır ondan geliyor olabilir
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2047 : Mart 20, 2012, 09:46:40 »
Arkadaşlar herkese iyi günler. Geçen gün yazmıştım araba lpg de çalışırken enjektörlerden çıt çıt çıt ses geliyor ve fazla yakıyor diye.Dün arabayı ustama götürdüm. Hava filtresini değiştirdik.Oradan usta ile beraber gaz ayarı için bir servise gittik. Servis bilgisayara bağladı.( Bu arada sıralı sistem atiker kit var)Enjektörlerden biri fazla gaz basıyormuş.Usta bilgisayarda o enjektörü kapattığında ses kesiliyordu.Enjektörün değişmesi gerektiğini söyledi.Ayarlarını falan düşürdü fakat yinede ses var. Enjektörün tanesi 180 liraymış. Bana biraz fazla geldi.Böyle bir sorun yaşayan oldu mu? Ve bu enjektörler gerçekten bu kadar pahalı mı? Yardımcı olursanız sevinirim.
İnsanlar başaklara benzer.İçleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2048 : Mart 20, 2012, 10:17:43 »
Yücel kardeş,

Bahsettiğim ses araç relantideyken direksiyon çevrilme esnasında muhtemelen pompadan vınlama gibi ses geliyor, ayrıca direksiyonu tam sağ veya sol yaptığımda devirde oynama oluyor hatta bazen stop etme durumuna bile geliyor, sanayiye götürdüm usta anormal bir durum olamdığını gittiği yere kadar kullanmamı söyledi ama iredeki oynama bana normal gibi gelmedi. Ayrıca babamda efsane 96 gli var bazen o aracıda kullanıyorum onun direksiyonu 2 parmağımla çok rahat çevirebiliyorum ama benim direksiyonu çevirirken zorlanıyorum ayrıca o araçtaki atikliği benim araçta bulamıyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2049 : Mart 20, 2012, 10:23:12 »
Kardeş peki hidrolik direksiyon yagın ne durumda eksilme oluyor mu kontrol ediyormusun .Hidrolik direksiyon kayışı var o nun gerginligi ne durumda eger onda boşluk varsa belki pompaya istedgi gücü vermiyordur.Bunları kontrol etmeni tavsiye ederim.Ben yıllarca kullandım anlattgın gibi bir sorun yaşamadım .Tamir takımını degiştirerek soruna çözüm bulabilirsin belki
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2050 : Mart 20, 2012, 10:35:26 »
yağda eksilme var ama kayış tertibatını kontrol etmedim, kontrol ettirip sana bilgi veririm.
Ayrıca bu blog üzerinde forumda yazılarını uzun zamandır takip ediyorum ama forda geçerek eski bir ford kullanıcısı olarak diyebilirim ki hata yapmışın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2051 : Mart 20, 2012, 13:24:05 »
Valla kardeş hayırlısı diyelim ama gerçekten TOYOTA çok farklı bir araba ama yenilemekte lazım .Ben ford u sadece geçiş olarak görüyorum.Uzun yıllar binecegim bir araç degil fazla degil beliki yaza bile tekrar TOYOTA ya geçerim .Hedefim zaten TOYOTA idi fakat para durumu yetmedi.Gerçekten Toyota nın havası farklı .Ama Allah için Ford daki saglamlık hissi ve fren sistemide TOYOTA da yok.Alışacaz mecbur gerçi aşırı bir memnuniyetsizligimde yok fakat kronik sorunu fazla olan bir araba ford .Ford forumuda okuyorum sorunları bir okusanız gülme kırisine girersiniz yok şuradan su alıyor yok rolanti tutmuyor .yok sahte hararet , yakıt çok yakıyor varya saymakla bitmez .Bir kamyon sensör hataları .valla benim hedefi 2003-2007 arası sedan corolla .

Kendi mevzuma girdim senin konuyı unuttum kardeş.Eger hidrolik te eksiltme varsa kesin keçelerde kaçırma yapıyordur istenilen basıncı vermedigi içinde direksiyonun sertleşiyordur.Tamir takımı degişirse muhtemelen sorun ortadan kalkar .Atilla Amca olaya el atarsa sana daha iyi yardımcı olur diye düşünüyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1995-Toyota Gli
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2052 : Mart 20, 2012, 15:36:28 »
Arkadaşlar herkese iyi günler. Geçen gün yazmıştım araba lpg de çalışırken enjektörlerden çıt çıt çıt ses geliyor ve fazla yakıyor diye.Dün arabayı ustama götürdüm. Hava filtresini değiştirdik.Oradan usta ile beraber gaz ayarı için bir servise gittik. Servis bilgisayara bağladı.( Bu arada sıralı sistem atiker kit var)Enjektörlerden biri fazla gaz basıyormuş.Usta bilgisayarda o enjektörü kapattığında ses kesiliyordu.Enjektörün değişmesi gerektiğini söyledi.Ayarlarını falan düşürdü fakat yinede ses var. Enjektörün tanesi 180 liraymış. Bana biraz fazla geldi.Böyle bir sorun yaşayan oldu mu? Ve bu enjektörler gerçekten bu kadar pahalı mı? Yardımcı olursanız sevinirim.
Murat bir ay önce enjektör arızalandı. atiker sıralı sistem. enjektörü değiştirdim. 150 TL verdim. usta 200 TL'de var dedi. bence fiyat normal.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2053 : Mart 20, 2012, 16:56:48 »
Murat bir ay önce enjektör arızalandı. atiker sıralı sistem. enjektörü değiştirdim. 150 TL verdim. usta 200 TL'de var dedi. bence fiyat normal.
Hüseyin Bey teşekkürler. Yalnız benim anlayamadığım şu. Bu enjektörler tek tek mi değişiyor , yoksa takım halinde mi? Eğer yanlış anlamadımsa usta tek dedi.Atiker in sıralı sisteminde 4 tane ayrı ayrı bobin var. İnternetten baktım dörtlü 100-120 lira civarı fiyatlar var.Tabi tekli , ikili , üçlü ve dörtlü olarak değişik enjektörler var. Yorumlarsanız sevinirim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2054 : Mart 20, 2012, 17:49:20 »
Atikerin enjektörlerinin tanesi 30-40 tl yi geçmemsi lazım hata ve hatta bundan 2 yıl önce bir takımı 80 tl idi çok iyi hatırlıyorum.Tek bir enjektör için çok deli par arızalı enjektörü biliyorsanız kendiniz bile degiştirebilirsiniz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2055 : Mart 21, 2012, 08:56:06 »
Atikerin enjektörlerinin tanesi 30-40 tl yi geçmemsi lazım hata ve hatta bundan 2 yıl önce bir takımı 80 tl idi çok iyi hatırlıyorum.Tek bir enjektör için çok deli par arızalı enjektörü biliyorsanız kendiniz bile degiştirebilirsiniz
Yücel teşekkür ederim.Bende internetten baktım dörtlüsü 100-120 lira . Fiyat bana da pahalı geldi.1 nolu enjektör de sorun var.Kendim değiştiştirecem ama riskli diye çekiniyorum. Birde bunun sonra ayarları falan var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2056 : Mart 21, 2012, 16:01:14 »
Murat abi çekinecek birşey yok .Ama sen gine tedbiri elden bırakma derim .Şunu yapabilirsin bulundugun yerdeki nölge toptancısını internetten atikerin sayfasından ögren vey atiker e telefon et ögren oradan hangi enjektör arızalı ise satın al hatta orada taktır .Ayarıda oraya yaptır .tahminim 30 tl enjektör olsa montaj ve ayar içinde 30 tl alsalar 60 tl ye sorun çözülür

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2057 : Mart 21, 2012, 16:20:36 »
Murat abi çekinecek birşey yok .Ama sen gine tedbiri elden bırakma derim .Şunu yapabilirsin bulundugun yerdeki nölge toptancısını internetten atikerin sayfasından ögren vey atiker e telefon et ögren oradan hangi enjektör arızalı ise satın al hatta orada taktır .Ayarıda oraya yaptır .tahminim 30 tl enjektör olsa montaj ve ayar içinde 30 tl alsalar 60 tl ye sorun çözülür
Yücel alırken bu enjektörlerin hangisi olduğu farkediyor mu?Hepsi aynı değilmi bunların.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 9300
  • Model Yılı: '13
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2058 : Mart 21, 2012, 16:31:44 »
herkese merhabalar. sizlere bir sorum olacaktı ilgilenirseniz çok sevinirim. arabam 95 model 1.6 xli 175000 de. arabamada şöyle bir sorun var: motor soğutma suyu ve radyatör suyu hemen bitiyor her gün su koymak zorunda kalıyorum. radyatör kapağı yeni değişti oradan kaçırmadığı kesin, soğutma suyu kabında da herhangi bi delik çatlak sızdırma yok. arabanın altına falan baktım orada yok. 1 hafta aralıklarla 2 gün su koymayı unuttum. 2 gün de yolda giderken araba stop etti, tüp başı buz gibi olmuş. suyun bitmesiı ile alakalı   
olduğunu söylediler. sizce sorun ne. ne yapmamı önerirsiniz.teşekkürler.
1995 Toyota Corolla 1.6 XLİ / 2013 Toyota Corolla 1.33 comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2059 : Mart 21, 2012, 18:42:59 »
herkese merhabalar. sizlere bir sorum olacaktı ilgilenirseniz çok sevinirim. arabam 95 model 1.6 xli 175000 de. arabamada şöyle bir sorun var: motor soğutma suyu ve radyatör suyu hemen bitiyor her gün su koymak zorunda kalıyorum. radyatör kapağı yeni değişti oradan kaçırmadığı kesin, soğutma suyu kabında da herhangi bir delik çatlak sızdırma yok. arabanın altına falan baktım orada yok. 1 hafta aralıklarla 2 gün su koymayı unuttum. 2 gün de yolda giderken araba stop etti, tüp başı buz gibi olmuş. suyun bitmesiı ile alakalı   
olduğunu söylediler. sizce sorun ne. ne yapmamı önerirsiniz.teşekkürler.
    Furkan yağ çubuğunu çek yağın rengine bak, normalmi yoksa beyazmı? normalse motor sıcakken eksoz borusuna bak dumanla beraber su damlacıkları atıyormu? atması lazım. büyük ihtimalle silindir kapak contası yanmıştır. iyi bir motor ustasına baş vur. yağ çubuğundaki yağın rengi beyazsa yine conta yanıktır.