Gönderen Konu: toyota corolla eski kasa sahipleri burayaa  (Okunma sayısı 165090 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • /][
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 162000
  • Model Yılı: '97
  • 6 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: Ynt: toyota corolla eski kasa sahipleri burayaa
« Yanıtla #1760 : Aralık 29, 2011, 22:09:37 »
bende atiker fast sistem var.benzin enj. süresi 3,3 ile 3.6 ms arasında değişiyor.en azından benim değerlerim hep bu seviyede en son bugün kalibrasyon yaptım.püf noknası lpg ye aldığındada aynıms leri yakalaman lazım.yani gaza geçtiğindebenzin  ms artıyorsa fakir karışım, azalıyorsa zengin karışım var demektir.
97 xei stw atiker sıralı lpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1761 : Aralık 30, 2011, 10:37:22 »
Atiker lpg sistmein varsa başın zaten dertte demektir bende aynı durumdan müzdaripim.BRC -LOVATO gibi markalar bu tip ayarları hem otmatik hemde sürekil yapğıyor araç bir sefer ayar yapıldıgında bir daha yapılmıyor.
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 16 EFSANE 08
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #1762 : Aralık 30, 2011, 13:42:46 »
doğrudur atiker fast sistem kullanıyorum.. ama önemli olan atiker değil benim duyduğum araçların benzin enjektör süreleri 2-3 ms arası benimki biraz fazla gibi geldi...yani benzinde fazla yakınca haliyle gaz da da fazla yakar....öğrenmek istediğim bizim araçlarımızın rolanti de benzin enjektör süresi ne kadar... yani benim aracın ecu su resetlendi ama aynı yani benzin enjektör süresi değişmedi..benzin enjektör süresi düşerse yakıtı da etkiler... aslında belkide normaldir de ben çok ilgilendiğim için bana çok gibi geliyor..olabilir..
1996 GLİ otomatik 1.6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1763 : Aralık 30, 2011, 18:08:07 »
Arkadaşlar ne kadar dogru yaptım bilmiyorum ama dün WÜRTH Enjektör temizleyici aldım .Zaten yarının üzerinde olan depomun üzerine koydum.Ve depoyu üstünüde fulledim yani benzinim yıllar sonra full depoda .Lpg sistemini kapattım benzinden kullanıyorum.Ustam enjektör temizligi benzin sistmeinin temizligi yanma odası temizligi için çok faydalı bir ürün oldugunu söyledi bakalım kullanmaya başladık.Benim merak ettgim efsaneler hiç tüp takılmasa benzinde tüketimi şehir içi ne olur kullananlar varsa yorumlarsa sevinirim .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 16 EFSANE 08
« Yanıtla #1764 : Aralık 30, 2011, 18:39:29 »
96 gli otomatik ruhsatta 66.5 kw yazıyor
on-onbeş gün önce ölçtüm 1lt benzin ile 10.5 km gitti şehir içi ama aşırı dur kalk yok normal kullanım...
bence en az 12-13 gitmeli ama bir yıldır bakımyaptırıyorum ilgileniyorum ama yakıt deişmedi ..
1996 GLİ otomatik 1.6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1765 : Aralık 31, 2011, 14:06:36 »
Otomatik bir araç için normal gibi görünüyor tabi bakımları yapılsa daha farklı olur diye düşünüyorum .Birde sürekli benzinde mi kullanıyorsunuz yoksa araç lpg limi .Eger lpg varsa vewde uzun zamandır lpg de kullanıyorsanız benzin enjektörleri kurum yapacagından yakıt artar benim gibi katkı katarak bir müddet benzinde kullanırsanız temizlenir vede yakıtınız düşer

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 96 Corolla GLİ
    • www.bereketli44.meb.k12.tr
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1766 : Ocak 01, 2012, 14:41:07 »
Sevgili Efsane kullanan arkadaslarım.
aracımda LOVATO normal LPG takılı. özellikle kış geldi geleli çok yakıyor.
 30 lira ile şehir içi 80 km gittim. sizce normal mi ? yakıyor
tüp ayarını yaptırdım . Buna ragmen hala çok yakıyor.
Sorun ne olabilir ?
Ne önerirsiniz?
Usta şoför arkadaslardan cevap bekliyorum...
Malatya/Yazıhan-Bereketli KÖyü İlköğretim Okulu
www.bereketli44.meb.k12.tr

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1767 : Ocak 02, 2012, 12:00:37 »
Ben kendiminkine çok yakıyor diyordum benden daha çok yakanlar varmış.İbrahim Kardeş şimdi söyle söyleyim benim araç kış başında 20 tl ile 70-80 km gidiyordu .34-35 tl ye 120 km felan ancak gidiyordu.3-4 def ayara gittim degişen birşey olmadı.Kullanım şeklim zaten 3000 devri çok nadir geçiririm.Ama 270-290 krş yakıyordu arba daha yaktıgı benzinde cabası.Ben çok uzun süredir shell den gaz alıyordum.Baktım artım arabada ayarda sorun yok lpg yi degiştireyim dedim.Milangaz ı tavsiye ettiler katkısız oldugu için yakıtım 0,228 seviyelerine düştü.Ama şunu söyleyim katkılı otogaz performansı daha iyi ama yakıt çok tüketiliyor.En güzeli milangaz  kullan yakıtın düşer .Tabi ateşleme sistemin felan iyiyse

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1768 : Ocak 02, 2012, 17:18:44 »
Kış aylarında ölçüm yapmak çok mantıklı değil! Kış aylarında yakıtta az da olsa artış olur. Bu da normaldir.
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • /][
  • Kilometre: 162000
  • Model Yılı: '97
  • 6 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1769 : Ocak 02, 2012, 20:17:07 »
bende atiker var 30 krş civarı yakıyor ş.içi.ama çok yoğun köprü trafiği değil anadolu tarafı trafiği
97 xei stw atiker sıralı lpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 96 Corolla GLİ
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1770 : Ocak 02, 2012, 21:48:53 »
Ben kendiminkine çok yakıyor diyordum benden daha çok yakanlar varmış.İbrahim Kardeş şimdi söyle söyleyim benim araç kış başında 20 tl ile 70-80 km gidiyordu .34-35 tl ye 120 km felan ancak gidiyordu.3-4 def ayara gittim degişen birşey olmadı.Kullanım şeklim zaten 3000 devri çok nadir geçiririm.Ama 270-290 krş yakıyordu arba daha yaktıgı benzinde cabası.Ben çok uzun süredir shell den gaz alıyordum.Baktım artım arabada ayarda sorun yok lpg yi degiştireyim dedim.Milangaz ı tavsiye ettiler katkısız oldugu için yakıtım 0,228 seviyelerine düştü.Ama şunu söyleyim katkılı otogaz performansı daha iyi ama yakıt çok tüketiliyor.En güzeli milangaz  kullan yakıtın düşer .Tabi ateşleme sistemin felan iyiyse

aygaz alıyordum hep. bazı arkadaslar katkılı diye alma dediler.<şimdi sizde öyle dediniz bende bi düşünce alır :)
2 kere gaz ayarı yaptırdım bende buna ragmen çok yakıyor.acaba beyninde mi sıkıntı var bilmiyorum ki.
milangaz mı kullansam artık ???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1771 : Ocak 03, 2012, 09:07:57 »
Valla İbrahim sana şöyle söyleyim benim bu katkılı gazlarda gördügüm birşey daha var araç vuruntulu çalışıyor .Motor çok ısınıyor vede vuruntulu çalışıyor.Vuruntulu çalışma biliyorsun yakıt oktanı ile alaklı bir durum .Sana şiddetle tavsiyem Milangaz dan alman yönünde olur.Katkısız 93 oktan ama inan km yi iyi yapıyor .Ben şu aralar motor açılsın diye benzinde biniyorum ama benzin alana kadar hep milandan aldım  ben memnun kaldım sende kalırsın.Çok nadirende olsa milandada az km yapma olayı oluyor ama çok nadir .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '00
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1772 : Ocak 03, 2012, 09:16:46 »
Arkadaşlar ne kadar dogru yaptım bilmiyorum ama dün WÜRTH Enjektör temizleyici aldım .Zaten yarının üzerinde olan depomun üzerine koydum.Ve depoyu üstünüde fulledim yani benzinim yıllar sonra full depoda .Lpg sistemini kapattım benzinden kullanıyorum.Ustam enjektör temizligi benzin sistmeinin temizligi yanma odası temizligi için çok faydalı bir ürün oldugunu söyledi bakalım kullanmaya başladık.Benim merak ettgim efsaneler hiç tüp takılmasa benzinde tüketimi şehir içi ne olur kullananlar varsa yorumlarsa sevinirim .
Yücel Kardeş bu enjektör temizleyici uygulamanın sonucu ne oldu? Bir de 1 depo benzin ile şehiriçi ne kadar gidiyor bunu da yazarsan çok memnun olurum.
2000 AVENSİS SOL OTOMATİK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1773 : Ocak 03, 2012, 10:51:30 »
Adnan henüz 90 km felan kullandım.Şu anki izlenimlerim ilk başlarda inan araç lpg de daha iyi gidiyor kanısına varmıştım.Ama araba 12 yıldır bizde oldugu için geçmişini iyi biliyorum .Benzinde şu an daha seri bir hale geldi bakalım yavaş yavaş açıldıgını hissediyorum.Würth de çalışan arkadaşım ilk depoda hemen farkı göremezsin demişti zaten .Bundan sonra katkısız bir depo daha kullan dedi ondan sonraki depona katkı katarsın dedi o zaman iyice açılır araba dedi .Bakalım deniyoruz km re olarak şöyle söyleyim depoyu fulledim km yi sııfrladım şu an 90 km civarı sanırım ilk çeyrek çizgisinin üzerine geldi sayılır.Zaten heseplayacam eger 350-360 felan yakarsa benzinde binecem .Neden diyecek olursan zaten şu an şehir içi 250-260 bin yakıyor aylık ne kötü 50 liralıkta benzin gidiyo.benim arba 1 depo lpg ile 26-27 litre alıyo 230-250 km arası gidiyor . toplam aylık 500-600 km civarı yapıyorum 120-130 lpg 50 benzin . 180  .zaten 360 bine felan geliyor sıralı lpg sistemleri benzinde kullandıgı için .kış aylarında soguk motor canavar gibi yakıyor .Bakalım benzin cazip gelirse benzine devam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TODAY TOMORROW TOYOTA
  • Model Yılı: '95
  • 10 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1774 : Ocak 05, 2012, 08:07:28 »
arkadaşlar aracımın gösterge kısmı tozlu ve aydınlatma da cılız yanıyor forumda araştırdım ama kafama takılanlar var yardımlarınızı bekliyorum

1-orjinal ampüller 3,5 wat mış bunu 5 wat yapsak takılan kısmı eritme deformasyon yaparmı

2-forumda araştırdığım kadarıyla mtec t10 ürünü güzel deniyor kullanan yada başka bir ampül önerisi olan ışığı kadranın her tarafına eşit yayacak km sayacı okunur şekilde olacak

3-ampülü değiştirirsek ışık şiddetini açma kısma düğmesini devre dışı bırakırmı

cevaplarınız için şimdiden teşekkürler arkadaşlar
1995  Corolla  1.6 16v  114 hp  xei  a/c  zavoli sıralı lpg    ~ N A M-I   D İ Ğ E R   E F S A N E ~

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '00
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1775 : Ocak 05, 2012, 09:41:36 »
Yücel Kardeş sağolasın. Gaz ile ilgili hiçbir ayarı değiştirmeden uzun yola çıkınca araç 7.5-8 litre tüketirken aynı ayar ile şehiriçinde 15-16 litre tüketiyor. Yarım depo benzin aldım. İyi giderse kış çıkıncaya kadar benzinde devam edeceğim.
2000 AVENSİS SOL OTOMATİK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1776 : Ocak 05, 2012, 11:10:16 »
arkadaşlar aracımın gösterge kısmı tozlu ve aydınlatma da cılız yanıyor forumda araştırdım ama kafama takılanlar var yardımlarınızı bekliyorum

1-orjinal ampüller 3,5 wat mış bunu 5 wat yapsak takılan kısmı eritme deformasyon yaparmı

2-forumda araştırdığım kadarıyla mtec t10 ürünü güzel deniyor kullanan yada başka bir ampül önerisi olan ışığı kadranın her tarafına eşit yayacak km sayacı okunur şekilde olacak

3-ampülü değiştirirsek ışık şiddetini açma kısma düğmesini devre dışı bırakırmı

cevaplarınız için şimdiden teşekkürler arkadaşlar
      Mustafa kardeş ben bu ampullerle çok uğraştım sana tecrübemi anlatayım. mtec  ampul az ışık veriyor, osram cool blue ampuller güzel ışık veriyor ama biraz ışığı sarımtrak kalıyor. ben senin yerinde olsam servisten teflon şapkalı orijinal ampullerinden alırdım. diğer 5 wattlık ampuller, 9,6 watt yerine 15 watt ampul olması göstergede sıcaklıktan dolayı, ışık ayar düğmeside içinden geçen fazla akım yüzünden uzun vadede hasar verir.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 96 Corolla GLİ
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1777 : Ocak 05, 2012, 11:50:41 »
yücel kardeşim çok sağol yorumların için.
milangaz kullanıp görmek istiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1778 : Ocak 05, 2012, 15:01:11 »
Atilla abi eski efsaneci olarak sana birşey sormak istiyorum yanılmıyorsam senin efsane benzinli idi hiç lpg takılmamıştı.Benzin tüketim degerlerin nasıldı .Mesela şehir içi kaç litre uzun yolda kaç litre tüketiyordu. Ben 10 gün kadar önce depoyu fulledim km yi sıfırladım birde würth kattım enjektör temizleyici arabamın marş süresi biraz uzundu vede ilk çalıştıktan sonra biraz titreyerek çalışıyordu.Ustam benzin enjektörlerin çalışmadıgından kurum yapmış ve düzenli çalışmıyordur dedi bakalım şu an 100 km oldu ilk çeyrek çizgisine indi. Sanırım bir depo benzinle 300 km ancak yapacak . Ama şöyle bir karar aldım eger aracım 360-370 krş felan yakarsa kesinlikle artık lpg de binmem .10 km rede 8,5-9 litreye razıyım anlayacagın .Bakalım hayırlısı.SENDEN YORUMUNU BEKLİYORUM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1779 : Ocak 05, 2012, 16:57:36 »
Atilla abi eski efsaneci olarak sana birşey sormak istiyorum yanılmıyorsam senin efsane benzinli idi hiç lpg takılmamıştı.Benzin tüketim degerlerin nasıldı .Mesela şehir içi kaç litre uzun yolda kaç litre tüketiyordu. Ben 10 gün kadar önce depoyu fulledim km yi sıfırladım birde würth kattım enjektör temizleyici arabamın marş süresi biraz uzundu vede ilk çalıştıktan sonra biraz titreyerek çalışıyordu.Ustam benzin enjektörlerin çalışmadıgından kurum yapmış ve düzenli çalışmıyordur dedi bakalım şu an 100 km oldu ilk çeyrek çizgisine indi. Sanırım bir depo benzinle 300 km ancak yapacak . Ama şöyle bir karar aldım eger aracım 360-370 krş felan yakarsa kesinlikle artık lpg de binmem .10 km rede 8,5-9 litreye razıyım anlayacagın .Bakalım hayırlısı.SENDEN YORUMUNU BEKLİYORUM
  Yücelim geçtiğimiz yaz satmadan önce yumuşak kullanımla max 110-120 ile 32-33 lira yakıyordu uzun yolda. normal bir şehir içi 40 lira gibi yakar.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/