0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Lovato kaç yıldır takılı.Benim Landirenzo marka beyin 3 yılda bitti.Diyaframın sertleşmiş olbilir.Siboblar sıkı ise çok yakabilir.10-11 litre lpg yakman gerekli.26-28 kuruşa denk gelir.Aracın 10 kuruş daha fazla yakıyor.
Atilla abi daha önceden de söylemiştin AE101 ler sibop ayarı bozmaz diye .Bu lpg kaynaklı sibop sıkması oluyor sanırım ve eger müdehale edilmezse sibop yanmasına neden oluyor.Bu sibobun sıkı oldugu nasıl anlaşılır araçta ne gibi belirtileri olur .Benim aracımda herhangi bir sibop şıkırtısı yok.Fakat araç uzun sürewdir lpg kullanımından mıdır anlmaadım böyle bir akıcılık yok gibi.Şimdi 1 depo benzin aldım 130 km felan oldu aracın çekişi gidişi baya degişti .Artık gaz tepkimeleri felan çok farklılaştı.Eger sibop gevşekte şıkırtı sesi yapar tamam bunu anladım.Eger sıkıysa ne yapar motor soguk - sıcak ne gibi tepkimeler olur .Mesela ben dikkat ediyorum benim araxım motor sogukken daha seri ve atılgan gidiyor ısınınca da iyi ama o sogukkenki serilik yok.Birde benzinde kullandıgım halde motor çok ısınıyor .Hararet ibresi ortada sıkıntı yok .motor böyle farklı bir sesle çalışıyor gibi oluyor .Bazende öyle bir oluyor ki kulagımı dayasam ses çıkmıyor arabadan .ATİLLA ABİ SENDEN BENİM ANLAYACAGIM ŞEKİLDE CEVAP VERMENİ RİCA EDERİM .Kusura bakma bazen sorularım la yoruyorum seni.
Anıl kardeşim valla şu an ustamı buldum ne şıkırtım kaldı ne tıkırtım .Çok şükür Allah herkese dertsaiz tasasız günler nasip etsin
mehmet kardeşim lpg beyninmi bi göstersem acaba ?birde özellikle sabahlaRı çok gaz istiyo.ayagımı çeker çekmez stop ediyor. 5dk. falan abartısız. bu normal mi.jiklede mi bi sıkıntı var acaba?
Bütün bakımlardan sonra sogukta hala hafiften dişli geçen viteslerimin şanzıman yagınıda bugün degiştiriyorum mobil 75/90 full sentetik yag koyduruyorum .Biraz pahalı ama ne yapalım artık .2,5 litre felan alıyor şanzıman 1 kutusu 38 tl .3 kutu alacaz.Ben daha önce bor katmıştım şanzıman size tavsiyem kesinlikle orjinal şanzıman yagının dışına çıkmayın kesinlikle vitesle ilgili sorunlar yaşıyorsunuz..
Aynı sorunu benzinde de yapıyorsa rölanti valfindendir.Sadece lpg de ise lpg beyni değişecektir.
Efsaneciler.Geçen gün yoldaki su birikintisi içindeki çukura sert bir giriş çıkış yaptım.Bu gün jant kapağının olmadığını farkettim.Sadece kapak olsa iyi 8 aylık ön tekerim (toyo marka) yanaktan balonlamış.Arkadaki 4 yıllık Fulda da bir şey yok.Değiştirmek gerek.Toyo marka Made in Japan,ancak ilk çukurda balonlaması canımı sıktı.Bu lastiği uzun süre kullananlar var mı?Lastikçi Goodyear 175 -65- 14 duragrip e 130 tl fiyat çekti.Yorumlarınızı bekliyorum.