Gönderen Konu: toyota corolla eski kasa sahipleri burayaa  (Okunma sayısı 165087 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 238000
  • Model Yılı: '05
  • 14 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Ynt: Ynt: toyota corolla eski kasa sahipleri burayaa
« Yanıtla #1800 : Ocak 09, 2012, 08:16:36 »
Yücel bey,güle güle kullanın,bütün bu işlemler için ne gibi bir ücret ödediğinizi öğrenebilirmiyim? Bende genel bir kontrol yaptırmak istiyorum,o açıdan merak ettim.
Eşekten şeker esirgenmez ama eşek yaratılışı bakımından otu beğenir..
Emektarlar:99 Passat TDI-98 Fiat Uno 70 S-97 Europa 1.4 RN-2004 Honda Jazz LS-1.6 XLİ 1998-Toyota Corolla 1.4 D-4D Terra Sedan-Honda Civic 2013

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1801 : Ocak 09, 2012, 11:22:31 »
Arkadaşlar sagolun varolun .Gerçekten çok büyük bit ikileme girmiştim nerdeyse satmak üzereydim.Ama araba resmen fısırfısır oldu hele çalışması ilk mar olayı daha kontagı çevir çevirme arası şık çalışıyor .Performansta şuan gayet tatmin edici ustam bir müddet daha benzinle kullan iyice açılır dedi.Bakalım kullana bildigim kadar kullanmaya çalışacam.Ama şu bir gerçek benzinle binme zor zanaat henüz 250 km felan oldu yarım depo çizgisinin hemen altın duruyor ibre Tahminimce 250 km rede 20 litre felan tüketti belki daha fazla .Yani 100 liralık benzin alsa 0,400 civarı yakmış olacak .Şehir içi normal sanırım .Neyse ki çok şükür arabam eski düzenine döndü.Arkadaşlar size tavsiyem kesinlikle orjinal parça ve iyi bir usta bulmadan aracınıza dokundurmayın.Yoksa benim gibi iki defa para harcamak zorunda kalırsınız
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 96 Corolla GLİ
    • www.bereketli44.meb.k12.tr
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1802 : Ocak 09, 2012, 11:54:22 »
Lovato kaç yıldır takılı.Benim Landirenzo marka beyin 3 yılda bitti.Diyaframın sertleşmiş olbilir.Siboblar sıkı ise çok yakabilir.10-11 litre lpg yakman gerekli.26-28 kuruşa denk gelir.Aracın 10 kuruş daha fazla yakıyor.

mehmet kardeşim lpg beyninmi bi göstersem acaba ?
birde özellikle sabahlaRı çok gaz istiyo.ayagımı çeker çekmez stop ediyor. 5dk. falan abartısız. bu normal mi.
jiklede mi bi sıkıntı var acaba
?
Malatya/Yazıhan-Bereketli KÖyü İlköğretim Okulu
www.bereketli44.meb.k12.tr

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1803 : Ocak 09, 2012, 13:37:32 »
Atilla abi daha önceden de söylemiştin AE101 ler sibop ayarı bozmaz diye .Bu lpg kaynaklı sibop sıkması oluyor sanırım ve eger müdehale edilmezse sibop yanmasına neden oluyor.Bu sibobun sıkı oldugu nasıl anlaşılır araçta ne gibi belirtileri olur .Benim aracımda herhangi bir sibop şıkırtısı yok.Fakat araç uzun sürewdir lpg kullanımından mıdır anlmaadım böyle bir akıcılık yok gibi.Şimdi 1 depo benzin aldım 130 km felan oldu aracın çekişi gidişi baya degişti .Artık gaz tepkimeleri felan çok farklılaştı.Eger sibop gevşekte şıkırtı sesi yapar tamam bunu anladım.Eger sıkıysa ne yapar motor soguk - sıcak ne gibi tepkimeler olur .Mesela ben dikkat ediyorum benim araxım motor sogukken daha seri ve atılgan gidiyor ısınınca da iyi ama o sogukkenki serilik yok.Birde benzinde kullandıgım halde motor çok ısınıyor .Hararet ibresi ortada sıkıntı yok .motor böyle farklı bir sesle çalışıyor gibi oluyor .Bazende öyle bir oluyor ki kulagımı dayasam ses çıkmıyor arabadan .ATİLLA ABİ SENDEN BENİM ANLAYACAGIM ŞEKİLDE CEVAP VERMENİ RİCA EDERİM .Kusura bakma bazen sorularım la yoruyorum seni.
  Yücel abi bu bahsettiğiniz şıkırtı sanki böyle civata ve somun arasında kalmış pul şıkırtısı gibi bir sesmi ?
-Farklı olmaya çalıştıkça,farklı yönlerini kaybediyor insanlar ..'

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1804 : Ocak 09, 2012, 16:36:31 »
Anıl kardeşim valla şu an ustamı buldum ne şıkırtım kaldı ne tıkırtım .Çok şükür Allah herkese dertsaiz tasasız günler nasip etsin
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • serdar_tanitmis@hotmail.com
  • 6 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1805 : Ocak 09, 2012, 16:39:49 »
Anıl kardeşim valla şu an ustamı buldum ne şıkırtım kaldı ne tıkırtım .Çok şükür Allah herkese dertsaiz tasasız günler nasip etsin
amin birde senin ustandan nasip etsin abi :)
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #1806 : Ocak 11, 2012, 11:29:07 »
mehmet kardeşim lpg beyninmi bi göstersem acaba ?
birde özellikle sabahlaRı çok gaz istiyo.ayagımı çeker çekmez stop ediyor. 5dk. falan abartısız. bu normal mi.
jiklede mi bi sıkıntı var acaba
?
Aynı sorunu benzinde de yapıyorsa rölanti valfindendir.Sadece lpg de ise lpg beyni  değişecektir.
Söylesem tesiri yok.sussam gönül razı değil,
                                                          FUZULİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1807 : Ocak 11, 2012, 11:47:41 »
Bütün bakımlardan sonra sogukta hala hafiften dişli geçen viteslerimin şanzıman yagınıda bugün degiştiriyorum mobil 75/90 full sentetik yag koyduruyorum .Biraz pahalı ama ne yapalım artık .2,5 litre felan alıyor şanzıman 1 kutusu 38 tl .3 kutu alacaz.Ben daha önce bor katmıştım şanzıman size tavsiyem kesinlikle orjinal şanzıman yagının dışına çıkmayın kesinlikle vitesle ilgili sorunlar yaşıyorsunuz..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1808 : Ocak 11, 2012, 14:20:07 »
Bütün bakımlardan sonra sogukta hala hafiften dişli geçen viteslerimin şanzıman yagınıda bugün degiştiriyorum mobil 75/90 full sentetik yag koyduruyorum .Biraz pahalı ama ne yapalım artık .2,5 litre felan alıyor şanzıman 1 kutusu 38 tl .3 kutu alacaz.Ben daha önce bor katmıştım şanzıman size tavsiyem kesinlikle orjinal şanzıman yagının dışına çıkmayın kesinlikle vitesle ilgili sorunlar yaşıyorsunuz..
    2 kutu al  mobilube1 SHC 75w90
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1809 : Ocak 11, 2012, 15:50:17 »
Atilla abi 3 kutu almış babam aynen dedgin gibi resmini internetten aldım babamla gönderdim .Dedim bunun aynısı olacak .şanzıman sıcakken boşaltmışlar 25-30 dakika daha iyice boşalaa kadar beklemişler .2,5 litresini kullanmışlar yarım litre kalmış oda bagajda saklayacam altın gibi valla. uzun pazarlık sonucunda 3 kutusunu 90 tl almış.Biraz önce aradım araba acayip rahatladı diyo vites geçişleri daha 5-10 km rede çok fark etti dedi o takılmalar felan kalmadı dedi.Usta 2-3 gün kullan iyice rahatlar demiş.Abi onu bunu bilmem ne varsa orjinalde var bor felan hikaye.Bakalım kendim test edecem .Dha motora da koyacaktım iyikine koymamışım .Atillla abi enjektör temizliginden sonra arabanın çalışması düzeldi sıkıntı yok fakat .Sanki yakıt arttı gibi oldu nedendir .Yaptırdıgım yeri aradım abi 2 enjektör alenen tıkalıydı digerleride yetersiz püskürtüyordu.Şu an hepsi eşit şekilde sorunsuz püskürtüyor daha önceden yakıtı fazla tüketmiş olabilir enjektör temizliginden sonra yakıt sistemin daha düzenli çalışır yakıtın tam tersine düşmesi lazım dedi.Kış şartları ve Ankara gibi bir yerde yaşadıgımız için yakıt artmış olabilir diye düşünüyorum .Yaklaşık 300 kmrede çeyregin biraz üzerinde duruyor ibre yabi tam depo ile maksimum 400 km felan ancak yapar.yorumunu rica ederim .Senin sözünün dışına çıkmam bir daha .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1810 : Ocak 11, 2012, 17:39:44 »
Yücel 2.5 litre almaması lazım, 2.1 litre fabrika değeri içindede bir miktar kaldığından 2 kilo tam yetiyor. benim korkum içinde çok yağ olursa keçelerden kaçırır ,prizdirek ten kaçırırsa debriyaj balatasını yağlar ve öldürür. arabanın çalışması düzeldiğine göre sorun yok bir süre sonra motor rejime girer yakıt düşer. birde sen çekiş kontrol filan derken gaza fazla yükleniyorsundur. normalde tam ful depo 450-500 yapar ankara şehir içi çok tıkalı olmayan trafikte. uzun yolda  100-110 la 6.5 7 litre yakarsın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1811 : Ocak 11, 2012, 18:00:46 »
Atilla abi Ustam bilinçsiz biri degil gerçekten yılların toyota cısı .Ben ne kadar kullanıldıgını bilmiyorum.Babamın telefonda söyledigini aktardım dediginiz gibide olmuş olabilir .Sadece yagın yarısı arttı dedi tabi tam olarak ne kadar bende bilmiyorum.Yakıt konusunda bakalım ileriki günler belli eder dayanabilidigim kadar benzine devam .Yakıtı da bir süre sonra düşerse çok güzel olacak bakalım hayırlısı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 96 Corolla GLİ
    • www.bereketli44.meb.k12.tr
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1812 : Ocak 11, 2012, 19:04:50 »
Aynı sorunu benzinde de yapıyorsa rölanti valfindendir.Sadece lpg de ise lpg beyni  değişecektir.

evet benzinde de yapıyor.
gün içinde 3-4 saat kullanmasam yine gaz istiyor bir süre.
çok canımı sıktı bu. yazın sorun yoktu. kış gelince başladı
Malatya/Yazıhan-Bereketli KÖyü İlköğretim Okulu
www.bereketli44.meb.k12.tr

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1813 : Ocak 11, 2012, 21:01:42 »
Yücel abi ben mobil 75-90 tam sentetik dişli yağını çok aradım ankarada bulamadım (Servise bakmadım) sen nerden aldın adres alabilirmiyim. bulamadığım için yaklaşık 15.000km önce baskı balatayı deiştirirken şanzıman indi die mecburen başka marka bi japon 75-90 dişli yağı aldım. Pekte sorun yok ama arada 1.vites geri viteste sertlik oluyo yağdan olduğunun düşünüyorum. Yardımcı olursan sevinirim şimdiden teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1814 : Ocak 12, 2012, 17:22:44 »
Anıl sana çok basit şekilde adresi tarif edeyim Şaşmaz sanayi sitesiden aldım.ERTEX firmasını bilirsin onun eski binasının oldugu sokaga dön .Orada bir sürü yedek parçacı var zaten genel ford parçacısı sokagın ortasın birde benzinlik var.Benizinligin yenınd İKİLER ford var .Onun tam karşısında MOBİL bayisi var Ankarada tek burası yetkili satıcı.Bende istanbul mobil i aradım oradan Ankara distiribitörünü ögrendim ondan aldım telefon ve adresini megerse benim yıllardır yag aldıgım mobilci Ankara nı tek yetkili dagıtıcısıymış.Böyle uzun saçlı Amerikan yerlilerine benzeyen bir sahibi var . Ben kutusunu 30 liradan aldım ama çok eskiden beri oradan alışveriş yaparım.Zaten başka hiçbir yerde de bulamazsın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1815 : Ocak 12, 2012, 17:31:32 »
Teşekkürler yücel abi. Benim baskı balata bilyası her zaman değil ama kalkışlada iğrenç bir ses yapıyo onu deiştirmek için şanzıman indirildiğinde yağınıda deiştircem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1816 : Ocak 12, 2012, 17:50:05 »
hadi bakalım kolay gelsin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #1817 : Ocak 13, 2012, 19:04:47 »
Efsaneciler.Geçen gün yoldaki su birikintisi içindeki çukura sert bir giriş çıkış yaptım.Bu gün jant kapağının olmadığını farkettim.Sadece kapak olsa iyi 8 aylık ön tekerim (toyo marka) yanaktan balonlamış.Arkadaki 4 yıllık Fulda da bir şey yok.Değiştirmek gerek.Toyo marka Made in Japan,ancak ilk çukurda balonlaması canımı sıktı.Bu lastiği uzun süre kullananlar var mı?Lastikçi Goodyear 175 -65- 14  duragrip e  130 tl fiyat çekti.Yorumlarınızı bekliyorum.
Söylesem tesiri yok.sussam gönül razı değil,
                                                          FUZULİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1818 : Ocak 13, 2012, 19:33:16 »
Efsaneciler.Geçen gün yoldaki su birikintisi içindeki çukura sert bir giriş çıkış yaptım.Bu gün jant kapağının olmadığını farkettim.Sadece kapak olsa iyi 8 aylık ön tekerim (toyo marka) yanaktan balonlamış.Arkadaki 4 yıllık Fulda da bir şey yok.Değiştirmek gerek.Toyo marka Made in Japan,ancak ilk çukurda balonlaması canımı sıktı.Bu lastiği uzun süre kullananlar var mı?Lastikçi Goodyear 175 -65- 14  duragrip e  130 tl fiyat çekti.Yorumlarınızı bekliyorum.
   Mehmet TOYO aslında iyi markadır. çukura demekki çok sert girmişsin. arka ön taraf gibi ağır değildir. lastik tek değişmez çift olarak değişir, sen mecburen aynı lastikten alacaksın veyahut iki tane başka lastik.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #1819 : Ocak 13, 2012, 20:01:34 »
Atilla abi 2 gun once 94 model 224000km de otom. GLİ toyota sahıbı oldum.Fakat alırken on takımda zaman zaman ozellıkle bozuk yola gırdıgımde lakur lukur dıye ses geldıgını anladım fakat sahıbı sanzımancı ya baktırdıgını soyledı bende ıtımat ettım.Dun aksam arkadasıma goturdum kendısı servıs te calısıyor.Aracı lıft ıle kaldırdı ve dıfransıyele gıren ıkı ader mılı salladı ve aynı sesı duyduk ve bosluk oldugunu soyledı .Bu sorun ıcın sanzımanın ındırılecegını ve cıkma kopmle dıfransıyel alınacagını yada sanzıman ındıkten sonra bazen bu bosluklara şim beslenerek sorunun cozulebıldıgını ama boslugun fazla oldugu ıcın degısmesı gerektıgını soyledı.Toplam 1500 TL ye sorunun cozulecegını soyledı.Bu durum ıle ılgılı bana soyleyebılcek herhangı bır tavsıyen varmıdır.Tesekkurler