Gönderen Konu: toyota corolla eski kasa sahipleri burayaa  (Okunma sayısı 165089 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
Ynt: Ynt: toyota corolla eski kasa sahipleri burayaa
« Yanıtla #1740 : Aralık 21, 2011, 18:11:05 »
Arkadaşlar benim AKS başlarına bağlı körükler aşağıdaki gibidir. Viraj dönerken takır takır vurma sesi geliyor... :( :( :o

Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Allah cümleye kaza bela vermesin.
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 38 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1741 : Aralık 21, 2011, 23:12:53 »
merhaba arkadaşlar, yeni bir araçalmayı düşünüyorum; 1996 model gli buldum 200.000 de otomatik vites. daha önce hiç kullanmadığım bir araç kafamda bazı soru işaretleri var yardımcı olursanız sevinirim. 1-)bu modellerde otm şanzıman sorun çıkartma olasılığı yüksekmi çıkarsada nekedar gibibir rakama tamirat yapılabilinir.2-)200.000 km çokmu bu araçlar için 3-)bu model araç japon kasa araçmı yoksa bizim montajmı?4-)yedek parça sıkıntısı varmı ??
Benim aracın aynısını hatta km side yakın. Benimkini mi buldunuz yoksa  :D
230binde 6 senedir ben kullanıyorum. Çok memnunum. Hatta bir sonraki aracım büyük ihtimal tam otomatik olacak. Aracımı 2006'da ilk aldığımda şanzıman yağını yetkili serviste değiştirmiştim. 60bin km sonra yetkili servis tavsiyesi ile bir kez daha değiştirdim. Bakımları emin ellerde yapılmış olmasına dikkat edin. Mutlaka yetkili servise götürüp expertiz raporu çıkarttırın. Bunun sonucuna göre karar verin derim.
2007 Yaris 1.3 Sol M/M
2012 Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Satıldı :(
1996 Corolla 1.6GLİ A/T AC  Satıldı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • efsane
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #1742 : Aralık 22, 2011, 13:02:20 »
Arkadaşlar benim AKS başlarına bağlı körükler aşağıdaki gibidir. Viraj dönerken takır takır vurma sesi geliyor... :( :( :o

ne yaptın hacım. arabayı yolda mı buldun. değişsene körükleri kaç para tutacak sanki.
toz pislik ne varsa girer içeri.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1743 : Aralık 22, 2011, 16:01:49 »
Hayır içinde yag kalmayınca bu seferde aks kafaları bozulacak daha büyük sıkıntı.Normalde 50 liralıkmarıza çıkacak 200-300 liralık arızaya .Bence vakit kaybetmeden bir an önce degiştirin.Sökülünce aks kafalarını güzelce temizletin.Bol kaucuk gresle bereaber yeni lastik körüklerini takın .Varsa bozulma az da olsa egale etmiş olursunuz
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 533 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1744 : Aralık 22, 2011, 18:31:49 »
Hayır içinde yag kalmayınca bu seferde aks kafaları bozulacak daha büyük sıkıntı.Normalde 50 liralıkmarıza çıkacak 200-300 liralık arızaya .Bence vakit kaybetmeden bir an önce degiştirin.Sökülünce aks kafalarını güzelce temizletin.Bol kaucuk gresle bereaber yeni lastik körüklerini takın .Varsa bozulma az da olsa egale etmiş olursunuz

Doğru kardeş de:) Ben Gaziantep'teki sanayide kimseyi bilmiyorum. Burada görev icabı bulunuyorum. 20 Ocaka kadar idare etmem gerek! Mersin'de ustama yaptıracağım. Direksiyorunu iyice sağa kırdım öyle çektim bu fotoları :)  Efsaneciler görsün akslara ve körüklere dikkat etsinler diye... :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • herkese selam 93 model 1,6 gl corolla kullanıcısıyım
« Yanıtla #1745 : Aralık 24, 2011, 23:18:45 »
selam  arkadaşlar benim arabam 93 model ae101 1,6 gl karbüratörlü 162 binde ön fren disklerini değiştirmek istiyorum. fakat ebatlarını bulamadım kitapçığında yazmıyor. internet sitelerinde enjeksiyonluyla karbüratörlülerin ebatları biraz farklı gösteriyor. enjeksiyonlu olanların disk çapları birazdaha büyük.. onlardan alsam uyarmı.. bi sorun çıkarırmı yada frenlemede bi artısı olurmu.. cvplarınızı bekliyorum bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan.. şimdiden teşekkürler hepinize..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • herkese selam 93 model 1,6 gl corolla kullanıcısıyım
« Yanıtla #1746 : Aralık 24, 2011, 23:22:24 »
selam  arkadaşlar benim arabam 93 model ae101 1,6 gl karbüratörlü 162 binde ön fren disklerini değiştirmek istiyorum. fakat ebatlarını bulamadım kitapçığında yazmıyor. internet sitelerinde enjeksiyonluyla karbüratörlülerin ebatları biraz farklı gösteriyor. enjeksiyonlu olanların disk çapları birazdaha büyük.. onlardan alsam uyarmı.. bi sorun çıkarırmı yada frenlemede bi artısı olurmu.. cvplarınızı bekliyorum bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan.. şimdiden teşekkürler hepinize..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 533 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1747 : Aralık 24, 2011, 23:28:18 »
selam arkadaşlar benim arabam 93 model ae101 1,6 gl karbüratörlü 162 binde ön fren disklerini değiştirmek istiyorum. fakat ebatlarını bulamadım kitapçığında yazmıyor. internet sitelerinde enjeksiyonluyla karbüratörlülerin ebatları biraz farklı gösteriyor. enjeksiyonlu olanların disk çapları birazdaha büyük.. onlardan alsam uyarmı.. bi sorun çıkarırmı yada frenlemede bi artısı olurmu.. cvplarınızı bekliyorum bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan.. şimdiden teşekkürler hepinize..

Bence kendi orjinali neyse onu taktır sonrasında frenlemede sorun yaşayabilirsin... Bir servisten orjinal parçasını al. Dışarda taktı bence ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1748 : Aralık 25, 2011, 00:01:21 »
Bence kendi orjinali neyse onu taktır sonrasında frenlemede sorun yaşayabilirsin... Bir servisten orjinal parçasını al. Dışarda taktı bence ;)
  katılıyorum sorun yaşayabilirsin.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #1749 : Aralık 26, 2011, 01:39:06 »
oncelikle  s.a

biliorum suan burada baska geyik muhabbetrleri yapilior olmasi gerekior ancak bu bnm icin onemli bi konu ufak bi soru sadece

ae101 corolla sahibiyim...aracşmşn seffaf( jdm ) farlari blunmakta ...bir iki tanidik kesinlikle girme o farlara diyorlar...acikcasi bende tam tersi bu farlari istiyorum...

1-farlar mercekli oldugu icin zxenonda veya orjinalde buzlu camdan daha kotu gosteriomus
2-farlar araca tam uymuyormus bu nedenlede panjurda islem yapilmasi gerekiormus

bana bu 2 sorunun cvp ozelikle kullanan kısıler verebilirmi acaba ?

ogrenci oldugum icin 200 farlar+150 karatma
350 tl zor toparladim..simdi bole biseyde duyunca ogrenci olarak bu parayı veripte problem yasamak istemiorum...yardimci olursaniz cok ama cok sevinirim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • serdar_tanitmis@hotmail.com
  • 6 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1750 : Aralık 26, 2011, 12:50:56 »
1.sorunu cevabım sacma mercekli fada xenon daha iyi yansıtır ben xenon aldım farlar orjınal merceksiz oldugundam sislere takmak zorunda kaldım..
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1751 : Aralık 26, 2011, 13:48:34 »
Arabalarınızın orjinali bozmayın.Emin olun fabrikası daha iyi olacagını bilseydi öyle üretirdi .Şunu yapabilirsiniz .Modigiye tip farlar var normal farın aynısı yanlız far camı düz desensiz.Birde zenon atarsın ışıgı çok fazla dagatmaz .Güzel olur.Normal far a zenon uygulaması yaparsan ışık çok kuvvetli oldugundan vede far canı ışıgı dagıtma özelliginde oldugundan tam bir fiyasko olur
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • usdm corolla
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1752 : Aralık 26, 2011, 14:55:39 »
oncelikle  s.a

biliorum suan burada baska geyik muhabbetrleri yapilior olmasi gerekior ancak bu bnm icin onemli bi konu ufak bi soru sadece

ae101 corolla sahibiyim...aracşmşn seffaf( jdm ) farlari blunmakta ...bir iki tanidik kesinlikle girme o farlara diyorlar...acikcasi bende tam tersi bu farlari istiyorum...

1-farlar mercekli oldugu icin zxenonda veya orjinalde buzlu camdan daha kotu gosteriomus
2-farlar araca tam uymuyormus bu nedenlede panjurda islem yapilmasi gerekiormus

bana bu 2 sorunun cvp ozelikle kullanan kısıler verebilirmi acaba ?

ogrenci oldugum icin 200 farlar+150 karatma
350 tl zor toparladim..simdi bole biseyde duyunca ogrenci olarak bu parayı veripte problem yasamak istemiorum...yardimci olursaniz cok ama cok sevinirim...

Uploaded with ImageShack.us

bu farladanmı bahsedıyosunuz.... xenon kullanıldıgında aydınlatma okadar kotu degıl.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1753 : Aralık 26, 2011, 17:18:49 »
Evet bunlardan bahsediyorum.Bu farla beraber zenon kullanırsanız iyi bir ışık kalitesi yakalayacagınıza iananıyorum .Tabi bir kullanan bulup yorumunu alsanaız daha iyi olur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #1754 : Aralık 26, 2011, 21:12:00 »
bende resimdeki farlardan kullanıyorum sarı ampulde ve xenonda güzel gösteriyor. orjinal farlara göre orjinal panjurundan yarım cm kadar dışarıda kalıyor iç tarafı bellide olmuyo pek. tek sorunu çanakların far ayar cıvataları ayara gelmiyo karartırken açıldığında camı takmadan ayarını yaptır öyle taksınlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #1755 : Aralık 27, 2011, 11:54:57 »
arkadaşlar herkese selamlar öncelikle.

bir ay kadar önce 98 xei toyata aldım. toyotayı daha önce hiç kullanmadığım için teknik bilgim az. sizlerden bu konuda öğrenecek çok şeyim var...

şimdilik aracım hakkında tek şikayetim aracın yere yakın oluşu. garaja giriş çıkışlarda sorun yaşıyorum. araştırdığım kadarıyla çoğu kişi aracın ekseninin bozulmasını sebep göstererek takoz atılmasını önermiyor. ama takoz atılmasının bir sakıncasının olmadığını takoz atarak aracını kullandığını söyleyenlerde var.

bu sorun hakkındaki önerileriniz nelerdir?
bir de araca takoz atılırsa takoz helozon yaylarını altına mı üstüne mi atılıyor.

toyota ailesine şimdiden teşekkürler. saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '00
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1756 : Aralık 27, 2011, 13:38:12 »
Sami Bey, aracınızı kazasız kullanmanızı dileyerek başlayayım. Ben 2.5 sene önce aracımı almıştım. Aynı şikayet bende de vardı. Bazı çevrem kesinlikle takoz attırma diyordu. Haziran ayında bakıma götürdüğümde ustamın da ısrarı üzerine arkalara attırdım. Takoz attırdıkdan sonra aşağı yukarı 20.000 km oldu. Şu ana kadar hiçbir şikayetim de olmadı. Arabada beş kişi olsak dahi artık kasisten geçerken altı yere sürtmüyor.
2000 AVENSİS SOL OTOMATİK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1757 : Aralık 27, 2011, 14:44:17 »
Bende 97 xli sahibiyim aracımın arkası o kadar çökük duruyordu ki şöyle ifade edeyim arka lastik neredeyse çamurlugun içinde gibiydi ustayla ölçtük 1 parmak mesafe vardı.Usta ısrar etti. 5 cm lik takoz attı sanırım kalınlıgı tahminimce o kadardı. aracın şimdi arkası elini yanlama sokacak kadar yükseldi yani tekerle çamurluk arası 7 cm felan olmuştur hem araç çok güzl duruyor hemde sürtme sorunu ortadan kalktı .Tek kötü yanı aracın esnekli biraz kayboldu.Onun dışında hiçbir sorun yaşamadım aksine memnunu arka çökükken aracın önü havada gidiyordu rampalar yüklü kalkmak felan imkansızda lastikler çok fazla boşa dönüyordu .Şimdi süper oldu fren mesafem bile güzelleşti kesinlikle şiddetle tavsiye ederim .Veya sana şunu söyleyim arka helezonların zamanla pısmıştır arka tarafın esnekligi gitmesin diyorsan iki tane arkaya helezon al taktır hem arka taraf yükselir hemde esnekli kaybolmaz tersine daha konforlu olur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #1758 : Aralık 28, 2011, 07:32:03 »
Yol tutuş ve savrulmada sıkıntı yaşayabilirsiniz.
Söylesem tesiri yok.sussam gönül razı değil,
                                                          FUZULİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 16 EFSANE 08
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #1759 : Aralık 29, 2011, 13:50:57 »
herkese selam arkadaşlar...
96 otomatik 1,6 corolla :benzin enjeksiyon süresini bilen yada lpg de ayar yaparken hatırlayan varmı benim kinin süreleri 3,5---4,5  arası rolanti de
bana çok gibi geldi....konuyu bilen varmı veya daha düşük olması gerekmezmi... konu hakkında bilgisi olan veya deneyimi olan varsa yazarmısınız...
ayrıcı geçen hafta sonu kelebek boğazını söktüm temizledimz ve taktım... çok bi fark yok ama içi fena kurum bağlamıştı... temizlenmiş oldu....
1996 GLİ otomatik 1.6