Gönderen Konu: toyota corolla eski kasa sahipleri burayaa  (Okunma sayısı 165091 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • usdm corolla
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Ynt: toyota corolla eski kasa sahipleri burayaa
« Yanıtla #1720 : Aralık 17, 2011, 13:52:04 »
Arkadaşalr iyi günler,

Benim Efsaneden son zamanlarda viraj dönerken ya da sağa sola dönerken takır takır sesler geliyor. Ben eğilip alta baktım. Rot körükleri bitmiş pozisyonda... Başka ne olabilir. Bilgisi olan ya da başına gelen var mı?

Körükler ne kadar?

aks bası degısecek gıbı gorunuyor arabanızda.... yan sanayıler 50 lıra cıvarı orjınalı bulmak zor...servıs komple satılıyo gecende fıyat aldım 1800 lıra;) burda bi ustam var 425 veya 475 lıra tam hatırlamıyorum yurt dısından orjınal aks kafası getırıyor..... bende degıstırdım orjınal olmadıgı ıcın 10000 de bır degısmesı gerekıyo nerdeyse, dagılıyo hemen.... koruklere gelıncede servıste 178 lıra olarak fıyat aldım dıs aks kafası korugunun..;)ustam 80 lıra olarak satıyor aynı kourugu...bu arada orjınal olmazsa baya sorun yasıcaksınız degısmesıne ragmen ses yapıyo hafıften....:(
..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1721 : Aralık 17, 2011, 17:25:32 »
Değerli ae-101 kullanıcıları ne zaman yağmur yağsa veya arabayı yıkatsam cam fitilinin ordan kapının içine su girmesi sonucu kapı iç döşemesi ıslanarak döşeme ve kapı arasından kapı eşiklerine su akıyor ve kapı döşemesi ıslandığı ,içine su aldığı için şişmiş durumda. bu olayı (Kapı içine su girmesi ,kapı eşiklerine damlaması ,döşemenin ıslanması ) araçlarında gözlemleyen ae101 ciler varmı ? kapı içindeki naylonun yırtılması neden olabilirmi ?
-Farklı olmaya çalıştıkça,farklı yönlerini kaybediyor insanlar ..'

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1722 : Aralık 18, 2011, 23:09:20 »
aks bası degısecek gıbı gorunuyor arabanızda.... yan sanayıler 50 lıra cıvarı orjınalı bulmak zor...servıs komple satılıyo gecende fıyat aldım 1800 lıra;) burda bi ustam var 425 veya 475 lıra tam hatırlamıyorum yurt dısından orjınal aks kafası getırıyor..... bende degıstırdım orjınal olmadıgı ıcın 10000 de bır degısmesı gerekıyo nerdeyse, dagılıyo hemen.... koruklere gelıncede servıste 178 lıra olarak fıyat aldım dıs aks kafası korugunun..;)ustam 80 lıra olarak satıyor aynı kourugu...bu arada orjınal olmazsa baya sorun yasıcaksınız degısmesıne ragmen ses yapıyo hafıften....

Coşkun bey desenize bu aks işi ocağıma incir ağacı dikecek! Orjinali daha ucuza olmaz mı?
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 98 Corolla XEI Special
  • Kan Grubu: AB+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1723 : Aralık 19, 2011, 00:51:11 »
selam arkadaşlar 1996 gli  ae101 kaza toyatam var kasko yaptırmayı düşünüyorum oluyormu ve nekadardır bilgi verirmisiniz
arabamın sigortasını yaptırdığım yer bana 1600 tl fiyat çekti yuhhh dedim bende :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • serdar_tanitmis@hotmail.com
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1724 : Aralık 19, 2011, 10:29:00 »
arabamın sigortasını yaptırdığım yer bana 1600 tl fiyat çekti yuhhh dedim bende :D

niye o kadar pahalı ki ?
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 238000
  • 14 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1725 : Aralık 19, 2011, 13:45:27 »
niye o kadar pahalı ki ?

Yaşa göre bir yıpranma payı uyguluyor şirketler o yüzden,yeni aldığınız sıfır corollanın kaskosunu 800'e başlatıyorsanız,yeni aldığınız 13-14 yaşında bir corollayı 1500-1600 Tl civarında kaskolatabilirsiniz.Arkadaşım geçen sene 91 model 190 E mercedese fiyat aldığında 2300 Tl civarı bir fiyat çıkardılar.Arabayı 12.500 Tl'ye almıştı,gerisini siz hesap edin.
Benim aracımda kaskolu,önceki aracımdan zeyil yaptırmıştım,bu sene de (3 senelik hasarsızlığım var) 500-550 Tl. arası ödeyeceğim inşallah.
Eşekten şeker esirgenmez ama eşek yaratılışı bakımından otu beğenir..
Emektarlar:99 Passat TDI-98 Fiat Uno 70 S-97 Europa 1.4 RN-2004 Honda Jazz LS-1.6 XLİ 1998-Toyota Corolla 1.4 D-4D Terra Sedan-Honda Civic 2013

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • usdm corolla
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1726 : Aralık 19, 2011, 14:08:31 »
Coşkun bey desenize bu aks işi ocağıma incir ağacı dikecek! Orjinali daha ucuza olmaz mı?
bende cok arastırdım orjınalı uygun fıyata ama bulamadım... basıma bela oldu sol aks kafası....:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • usdm corolla
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1727 : Aralık 19, 2011, 14:09:38 »
niye o kadar pahalı ki ?
10 yasını gecen aaclarda bole rakamlar cıkıyo... ben 2002 de yaptırdım o gunden berıde allaha sukur bı kaza fılan yasamadım suan 420 lıra oduyorum....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1728 : Aralık 19, 2011, 16:05:06 »
10 yasını gecen aaclarda bole rakamlar cıkıyo... ben 2002 de yaptırdım o gunden berıde allaha sukur bı kaza fılan yasamadım suan 420 lıra oduyorum....

hmm o zaman bu durumda coğu arac yaptıramaz dimi
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1729 : Aralık 19, 2011, 16:46:10 »
Frena basınca Ön taraftan bir gayırtı sesi geliyor . Ve bu ses git gide artıyor .2 ay önce başladı.ilk önce ara yapıyordu.Şimdi sürekli hale gelmeye başladı.
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 22000
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1730 : Aralık 19, 2011, 16:59:03 »
Frena basınca Ön taraftan bir gayırtı sesi geliyor . Ve bu ses git gide artıyor .2 ay önce başladı.ilk önce ara yapıyordu.Şimdi sürekli hale gelmeye başladı.

Yücel Bey, Balata-disk diyecem amma bu işin ehli değilim :(
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1731 : Aralık 19, 2011, 17:06:19 »
disklerden kaynaklanabilir abi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1732 : Aralık 19, 2011, 21:52:40 »
bende cok arastırdım orjınalı uygun fıyata ama bulamadım... basıma bela oldu sol aks kafası....:)
  spidan aks kafası alın rahat edin.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1733 : Aralık 20, 2011, 10:39:52 »
Arkadaşlar hepinizde ae101 kasa var .Benim kafa birşey takılıyor .Bütün bakımları yapılı olmasına ragmen marşı çevirdigimde araba bazen 2 çevirmede bazen 3-4 çevirmede çalışıyor .Çok nadiren de olsa şık demeden çalışıyor .Ama eskiden daha kontagı çevir çevirmeme arası çalışırdı.Sizde durum nasıl.Ben bütün eteşleme sistemini yeniledim.Filitreler temiz bogaz kelebegi temiz herşey normal anormal başka bir durum var .Acaba diyorum sibop ayarımı bozuk onada dokundurmak istemiyorum .Çogu zaman arabanın çalıştıgını bile duymuyorum .Sibop ayarı ile ilgili bir durum olsa araba sarsıntılı çalışır çekişi düşer .Öyle bir surum yok .Dün bir kişinin yazısında kontagı açtıgında enjektörelerin kaçırdıgını kontagı açar açamaz hemen marşa basıırsa hemen çalışacagını söyledi .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1734 : Aralık 20, 2011, 10:42:26 »
ewwet enjektörler kacırabilir abi bnde öle bi sorun vardı marş dinamosu değiştirdim ilk masrta alıyordu.. belki dinamonunun kömürleri bitmiş olabilir seninkinin abi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1735 : Aralık 20, 2011, 10:45:10 »
Valla ustalara gösterdim birkaç kez kimis normal dedi kimisi bir sürü sebep saydı .Marş dinamosonun kömürleri aklıma gelmiyor degilde adam gibi usta bulmak lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1736 : Aralık 20, 2011, 10:47:13 »
oda biraz zor işte abi en iyisi takımları al başla bence abi ama mars dinamosunuda yapar kötü bi elektirkçide abi ya yapcam işçilik yok çünkü o kadar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • AE101--EFSANESİ
« Yanıtla #1737 : Aralık 20, 2011, 22:08:14 »
Arka tarafın alçaklığı konusunda hem fikiriz amartisörleri değiştirirken ustam istersen takoz atalım demişti ben yürürünü etkiler diye kabul etmemiştim, sizlerinde dediği gibi özellikle bozuk yollarda sıkıntı oluyor ama bu sorunlar eski kasa honda cıvıclerde de var, hatta ben eski arabam 1,3 xl  de bagajı fazla yüklemekten lpg rekoruna yakın bir yerden boruyu ezdirip kırmıştım, son olarak bu frenlerin zayıflığı konusunda ne yapılabilir paylaşırsanız sevinirim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #1738 : Aralık 21, 2011, 01:01:20 »
merhaba arkadaşlar, yeni bir araçalmayı düşünüyorum; 1996 model gli buldum 200.000 de otomatik vites. daha önce hiç kullanmadığım bir araç kafamda bazı soru işaretleri var yardımcı olursanız sevinirim. 1-)bu modellerde otm şanzıman sorun çıkartma olasılığı yüksekmi çıkarsada nekedar gibibir rakama tamirat yapılabilinir.2-)200.000 km çokmu bu araçlar için 3-)bu model araç japon kasa araçmı yoksa bizim montajmı?4-)yedek parça sıkıntısı varmı ??
SERDAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1739 : Aralık 21, 2011, 09:56:28 »
Ben sanayide 648 binde otomatik gli  gördüm.Sahibi ile görüştüm ilk sahibiymiş sürekli uzun yol ve şehir içi aktif kullanıyormuş.600 binde şanzıman yapıldı diyor .motora daha anahtar degmedi diyor.Tabi bu adam sürekli orjinal parçayla bakımlarını yaptırıyor . Şimdi bu tip araçlarda bakım çok önemli hor kullanılmış bir otomatik şanzıman her daim baş agrıtır.Şu nu söyleyim genel anlamada piyasadaki en sorunsuz otomatik şanzıman ve en çok tutula ootmatik şanzıman toyota ve honda arbalarının şanzumanlarıdır .Tavsiyem eger araba temizse iyi bir şanzumancıya gösterip sorunu çözmeniz