0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar ne kadar dogru yaptım bilmiyorum ama dün WÜRTH Enjektör temizleyici aldım .Zaten yarının üzerinde olan depomun üzerine koydum.Ve depoyu üstünüde fulledim yani benzinim yıllar sonra full depoda .Lpg sistemini kapattım benzinden kullanıyorum.Ustam enjektör temizligi benzin sistmeinin temizligi yanma odası temizligi için çok faydalı bir ürün oldugunu söyledi bakalım kullanmaya başladık.Benim merak ettgim efsaneler hiç tüp takılmasa benzinde tüketimi şehir içi ne olur kullananlar varsa yorumlarsa sevinirim .
Sevgili Efsane kullanan arkadaslarım.aracımda LOVATO normal LPG takılı. özellikle kış geldi geleli çok yakıyor. 30 lira ile şehir içi 80 km gittim. sizce normal mi ? yakıyortüp ayarını yaptırdım . Buna ragmen hala çok yakıyor.Sorun ne olabilir ?Ne önerirsiniz?Usta şoför arkadaslardan cevap bekliyorum...
Mustafa kardeş ben bu ampullerle çok uğraştım sana tecrübemi anlatayım. mtec ampul az ışık veriyor, osram cool blue ampuller güzel ışık veriyor ama biraz ışığı sarımtrak kalıyor. ben senin yerinde olsam servisten teflon şapkalı orijinal ampullerinden alırdım. diğer 5 wattlık ampuller, 9,6 watt yerine 15 watt ampul olması göstergede sıcaklıktan dolayı, ışık ayar düğmeside içinden geçen fazla akım yüzünden uzun vadede hasar verir.
Atilla A bi.Aracım silindir kapak contasını yaktı.Japon conta alıp değiştirdim.Ama siboblar şıkır şıkır dizel gibi çalışıyor.Gevşek zannedersem.Sibob ayarı yapılıyor mu?Neler söylersin?
Atilla abi,bende komple ön konsol,sol taraftaki ayar düğmesi ve gösterge tablosuna şerit led döşettim,çok ince bir işçilikle yapıldı ve çok orjinal durdu.Elektrikçi arkadaşım cidden titiz çalıştı.Tek sorunum;ayar düğmesi o kadar etkili çalışmıyor,çok az farkettiriyor artırıp-azaltma durumu.Fotoğraflarını hafta sonu çekip paylaşmayı planlıyorum.
Can ledler az akım çektiği için potansiyometre (ışık ayar düğmesi) etkisiz kalır. ampullerin soketlerinin girdiği yerdeki ampul uçlarına kablo lehimliyerek pedal bölgesine 5 wattlık t10 ampul yerleştirirsen ayar kumanda eder.ve şık olur.
Mehmet bütün bu conta ve sibop yakmanın sebebi LPG, sen silindir kapağını tekrar söktür sibopları kontrol ettir yanık varsa değiştirt yoksa taşlat , mümkünde contayı orijinal koydur , sibopları iyi bir uzman tamirciye en iyisiservise ayarlat. toyotanın sibop ayarı özeldir ayar vidasıyla değil ayar şimleri ile yapılır. dışarıda o şimlerin bulunacağını sanmıyorum.
bende bir ay kadar önce trigerin sente atlaması sebebiyle supabları bükmüştüm. yapıldı herşeyi orjinaliyle değişerek, şuanda aynı Mehmet beyin dediğin gibi sesli çalışıyor tamircim 1000 km olunca getir ayarını yapalım dedi şimli olduğunu ondan duydum bende. Atilla abi bu şim nasıl birşey ayarın herhangi bi ölçüsü yokmu (emme 25 egzos 35) gibi yoksa tek bi ayar mı oluyor merak ettim.
Atilla abi daha önceden de söylemiştin AE101 ler sibop ayarı bozmaz diye .Bu lpg kaynaklı sibop sıkması oluyor sanırım ve eger müdehale edilmezse sibop yanmasına neden oluyor.Bu sibobun sıkı oldugu nasıl anlaşılır araçta ne gibi belirtileri olur .Benim aracımda herhangi bir sibop şıkırtısı yok.Fakat araç uzun sürewdir lpg kullanımından mıdır anlmaadım böyle bir akıcılık yok gibi.Şimdi 1 depo benzin aldım 130 km felan oldu aracın çekişi gidişi baya degişti .Artık gaz tepkimeleri felan çok farklılaştı.Eger sibop gevşekte şıkırtı sesi yapar tamam bunu anladım.Eger sıkıysa ne yapar motor soguk - sıcak ne gibi tepkimeler olur .Mesela ben dikkat ediyorum benim araxım motor sogukken daha seri ve atılgan gidiyor ısınınca da iyi ama o sogukkenki serilik yok.Birde benzinde kullandıgım halde motor çok ısınıyor .Hararet ibresi ortada sıkıntı yok .motor böyle farklı bir sesle çalışıyor gibi oluyor .Bazende öyle bir oluyor ki kulagımı dayasam ses çıkmıyor arabadan .ATİLLA ABİ SENDEN BENİM ANLAYACAGIM ŞEKİLDE CEVAP VERMENİ RİCA EDERİM .Kusura bakma bazen sorularım la yoruyorum seni.
REmzi o söylediğin rakamlar, sibop iticileri ile piyanolar arasındaki boşluktur. eski arabalarda bu boşluk ayar vidası ile ayarlanıp kontra somunuyla sabitlenirdi. toyota bir yenilik yaparak bu boşluğu ayar pullarıyla(şim) ayarladı ve böylece motorun sibop ayarı ihtiyacını ortadan kaldırdı. benim efsane 220 bindeydi 94 model sibop ayarı olmamıştı. kullanıcı el kitabında sibop boşlukları yazar, umumiyetle eksoz rakamı daha büyüktür.
Gözün aydın Yücel kardeşim. Epeydir canını sıkan sorunların çözülmüş. İyi günlerde kazasız belasız kullan inşallah.