Gönderen Konu: toyota corolla eski kasa sahipleri burayaa  (Okunma sayısı 165094 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
Ynt: Ynt: toyota corolla eski kasa sahipleri burayaa
« Yanıtla #1640 : Aralık 01, 2011, 12:01:44 »
kardeş çok iyi biliyorum ki konya bir ae101 toyota cenneti adamlar toyota hayranı .Araban çok yakmıyor kardeş olayı şöyle degerlendir .az yakıp çok kaçan bir araç gördün mü hiç .Ben hiç görmedim bizim şirketin 1,4 huyundai var motor düşük yeni araba olmasına ragmen inan 230-240 bin lira yakıyor.daha bu araba 1.4  bizim arçalarımız 15 yaşını geçmiş araçlar tabiki  bir aşınma söz konusu onuda bırak bizim arlarımız 1,6 motora sahip .Sence daha az yakması mümkün mü.Şimdi birde olayı şu yönden degerlendir.fabrika verisi şehir içi ne diyo 9,8 litre felan 10 litre zaten lpg gaz yakıt olduugndan benzine göre 2-3 litre fazla yakar. bu da 12 -13 litreye denk gelir benim aracım 11,5-12 litre yakıyor gayet normal tüketim .Bence birileri yalan söylüyor. Yada gazı çok kıstırmış arabası gaz dahi yemiyor .Ben abbamdan biliyorum arabam babam da iken düz sistem brc vardı üzerinde neyse ben aldım la maşallah araba harbi kokluyo ama 4 devri ya görüyo ya görmüyo üst devirlere çıkarmak mümkün degil neden gaz kısık araba çekmiyor.Otobana çıktım 140 ı geçmiyor araba ram aşagı tam gaz 150 diyo daha gitmiyo.Ha allah için az yakıyo.Sonra gittim sıralı sistem baglattım.Şimde arabam benzinde neyse gazda da öyle gidiyo şimdi otobanda arbada 5 tane büyük adamla rampa yukarı 160 ile çıkıyorum düz yolda zaten 200 ü vuruyo.
.
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #1641 : Aralık 01, 2011, 12:20:34 »
Yazın bogaz kelebegını temızletmıstım, 30 TL almıslardı.

Temızletmenızı tavsıye ederım, cekıs gercekten hıssedılır sekılde artıyor, yakıt da bı degısıklık farkedemedım ben, ama rolantım dusuktu temızlıkten once arac tıtrıyordu, temızlıkten sonra oyle bı sorunum kalmadı.

Ek olarak 25-26 kurus yakıta cok dıyenler, gıtsın dızel alsınlar, yazıktır gunahtır, 13-18 yaslarında arabalar, gazın lıtresı 2.40 cıvarlarında, mevsım kıs. Bu arabalar daha ne yaksın..
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #1642 : Aralık 01, 2011, 14:38:18 »
ya bide ani kalkışlarda yada ışıklardan kalkarken birden hızlı kalktığın zaman motor kısmında ses geliyo şanzıman yada balatalardan şüpheleniuodum ustasına götürdüm adam önemli değil fabrikasyon hatası dedi ama bana biraz başından savmış sibi geldi ilerde bu sorunun daha büyük sorun açmasından korkuyorum sizce nedir yada aranızda bu sorunu yaşayanlar varmı?

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1643 : Aralık 01, 2011, 14:39:49 »
Motor ön takozun da vardır bir anormallik ani kalkışlarda veya ani geri manevralarda takır tıkırtı tarzında ses gelir
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #1644 : Aralık 01, 2011, 15:08:18 »
takır tukurdan çok bi demiri diğerine sürttünde çıkan ses gibi cıyaklıyo :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • serdar_tanitmis@hotmail.com
  • 6 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1645 : Aralık 01, 2011, 15:20:17 »
kayış sesi misalimi  ;) :)
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1646 : Aralık 01, 2011, 15:38:58 »
Ciyaklama sesi debriayj bilyanızdan gelebilir.Veya diger kayış ve bilya gurubundan gelebilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TODAY TOMORROW TOYOTA
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '95
  • 10 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1647 : Aralık 01, 2011, 16:02:23 »
aydınlatıcı bilgiler için teşekkürler arkadaşlar...
1995  Corolla  1.6 16v  114 hp  xei  a/c  zavoli sıralı lpg    ~ N A M-I   D İ Ğ E R   E F S A N E ~

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 238000
  • Model Yılı: '05
  • 14 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1648 : Aralık 02, 2011, 20:57:11 »
Bugün daha önce yetkili servisten aldığım yağ filtresi(19,34 Tl)+hava filtresini (43 Tl) taktırdım,yağı Shell'de değiştirdim (10/40),50 Tl (4 Litre) artanı ayırdılar kenara,bir 10.000 Km daha rahatım şu an tek sıkıntım,Lpg sisteminin (sıralı sistem lovato) geç devreye girmesi kısa mesafede hep benzinle kullanıyorum resmen.Müsait zamanda yetkili servise gösterip yine paylaşırım.Ayrıca autokingte mini onarım 2 kapı altı ve koltuktaki sigara yanığını gidermek için 8 aralığa rendevu aldım daha sonrada tamponları boyatıp park sensörü ile sis farlarını taktıracağım.
Eşekten şeker esirgenmez ama eşek yaratılışı bakımından otu beğenir..
Emektarlar:99 Passat TDI-98 Fiat Uno 70 S-97 Europa 1.4 RN-2004 Honda Jazz LS-1.6 XLİ 1998-Toyota Corolla 1.4 D-4D Terra Sedan-Honda Civic 2013

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '23
  • 5 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1649 : Aralık 03, 2011, 09:32:01 »
Merhaba.Aracım 95 model corolla 1,3xl. Aracımda kalkış yaparken takırtı ve titreme var.Ustama gösterdim arka ve ön motor takozları kopmuş dedi ve baskı balata değişimi gelmiş dedi.Bende şimdiden malzemelerini aldım nasip olursa haftaya ağır bakımım var.Malzemeler ve fiyatları şöyle.

Ön motor takozu:30tl
Arka motor takozu:40tl
Baskı balata seti (AISIN):190tl
Şanzıman yağı 2 litre shell 75/90:30tl
Hava filtresi(fil):10tl
Yağ filtresi(fil):6tl
Benzin filtresi(orjinal):16tl
Bujiler(NGK):20tl
Motor yağı(MOBİL 20/50)4Litre:30tl
Viraj demiri lastikleri ve tandır kolu lastikleri:20tl
Bor power yağ katkısı:50tl

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • serdar_tanitmis@hotmail.com
  • 6 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1650 : Aralık 03, 2011, 12:10:44 »
komple bakım iyidir yaa  :)
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1651 : Aralık 03, 2011, 15:21:39 »
Saadettin bey size şu söyleyim.Ön arka motor takozunu orjinal almanızı tavsiye ederim sırf bu sebepten dünyanın parası çıkmıştı cebimden .Nerdeyse arabayı satacaktım.Orjinal olmayan özellikle arka motor kulagı şanzıman sesine sebep oluyor .

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1652 : Aralık 03, 2011, 15:29:06 »
Bende bugün bakımdan geçtim.

MOBİL 10/40 yag           : 50
ORJİNAL YAG FİLİTRESİ  : 15
ORJİANL HAVA FİLİTRESİ : 15
BOGAZ KELEBEGİ VE ROLANTİ AYARLAYICISI TEMİZLİGİ  VE GENEL KONTROLLER :30     TOPLAM HEPSİ  110 TL

ONDAN SONRA İYİ BİR LPG SERVİSİ TAVSİYESİ İLE LPG AYARI YAPTIRDIM.:30

Ustam da aynı aracı kullanıyor yakıtını sordum  190-200 civarı yakıyor şehir içi dedi .Bende valla ustam ben 250 felan yakınca seiniyorum dedim.270-280 yakıyor dedim.Yok abi ne yaptın sen dedi benzinden binsen daha iyi dedi.Bir adres verdi oraya git selamımı söyle dedi gittim.Kel kafalı manyak tipli bir arkadaş geldi buyrun diye dedim böyle böyle bilgisayar felan taktı abi bunun gazını çok açık bu araba çok fazla yakar dedi dedim sıkıntı o zaten araba 270-280 bin yakıyor dedim.Adam güzel bir ayar yaptı bakalım 220 -230 bin civarına düşer abi dedi bakacaz . Çekiş çok hafif düştü ama genel anlamda iyi inşallah bakalım yakıt düşerse yazarım sizede

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '23
  • 5 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1653 : Aralık 03, 2011, 15:47:47 »
Saadettin bey size şu söyleyim.Ön arka motor takozunu orjinal almanızı tavsiye ederim sırf bu sebepten dünyanın parası çıkmıştı cebimden .Nerdeyse arabayı satacaktım.Orjinal olmayan özellikle arka motor kulagı şanzıman sesine sebep oluyor .
Yücel bey nasıl b,r ses yapıyor biraz anlatırmısınız. Ne gibi bir problemden dolayı cebinizden çok para çıktı.Biraz açarsanız sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #1654 : Aralık 04, 2011, 11:11:02 »
tam bakım hazırlıkları yapıp parçaları toparlarken dün gece aracım trigeri sıyırdı arkadaşlar :( subapları ne kadar yakalamıştır bilmiyorum silindir kapağı sökülecek pistonlara zararı olmamıştır inşallah.. daha önce başına gelen varmı ne kadar masraf açar tamda dar zamanda oldu malesef :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1655 : Aralık 04, 2011, 11:39:57 »
tam bakım hazırlıkları yapıp parçaları toparlarken dün gece aracım trigeri sıyırdı arkadaşlar :( subapları ne kadar yakalamıştır bilmiyorum silindir kapağı sökülecek pistonlara zararı olmamıştır inşallah.. daha önce başına gelen varmı ne kadar masraf açar tamda dar zamanda oldu malesef :(
   triger kaç km deydi ve nereden almıştın? geçmiş olsun.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Allah cümleye kaza bela vermesin.
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 38 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1656 : Aralık 04, 2011, 12:06:15 »
Geçmiş olsun arkadaşım. Umarım ucuz bir şekilde atlatırsın.
2007 Yaris 1.3 Sol M/M
2012 Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Satıldı :(
1996 Corolla 1.6GLİ A/T AC  Satıldı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1657 : Aralık 04, 2011, 13:39:15 »
Anıl bey öncelikle geçmiş olsun.Bildigim kadarı ile AE101 kasalarda sibop ayarı pek bozulmuyormuş.Şimdi bende kıllandım 1997 corolla xli var.12 yıldır kullanmaktayız.165 bin km rede felan lpg takıldı şu an 218500 km rede araba .Tabi eski performansı yok.Ama çekişi bana göre hala fena degil.Ama sabah ilk çalışmadaki  marş süresi çalıştıktan sonra 10-15 saniye titreyerek daha sonra yavaş yavaş toparlaması gibi durumlar var .
Peki sizin aracınız da ne gibi belirtiler vardı .Mesela neler yapıyordu araç .Bende ona göre baktırayım sibop ayarına .
Yücel abi araçta seninde bahsettiğin gibi ilk çalıştırma sonrası 10-15 saniye titreyeror ve sonra herşey normaline dönüyodu fakat hararet göstergesi normal seviyeye yarıya geldikten sonra tekrar titreme devam ediyodu ve sanki motor dizelmiş gibi hissediliyordu araç içersinde sibop ayarı yapıldıktan sonra hararet yarıdayken titreme olayı tamamen kalktı ama ilk çalıştırmada s. ayarından önceki kadarda olmasa o durum devam ediyor ama motor sesinden çok kolay bi şekilde anlaşılıyo motorun daha rahat çalıştığı bizim araç tamamen lpg kullanımından dolayı bozmuş sibop ayarını ve sadece 1 tane sibop hasar almış sibop ayarı yapılmadan hem rölentide çalışırken titreme,sanki motorun bir yerlerinde somun pulu kalmış ve titredikçe bozuk para gibi ses çıkarması gibi durumlar vardı onlarda suan tamamen kesilmiş sekilde ve motor daha sessiz çalışıyo gibi performanstada hissedilir derecede bir artış oluyor. gaza basınca motordan gelen o tatlıses daha tok hissediliyo+eksoz sesine kadar değişkenlik gösterdi araç ayardan sonra..
-Farklı olmaya çalıştıkça,farklı yönlerini kaybediyor insanlar ..'

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1658 : Aralık 04, 2011, 13:48:34 »
ya bide ani kalkışlarda yada ışıklardan kalkarken birden hızlı kalktığın zaman motor kısmında ses geliyo şanzıman yada balatalardan şüpheleniuodum ustasına götürdüm adam önemli değil fabrikasyon hatası dedi ama bana biraz başından savmış sibi geldi ilerde bu sorunun daha büyük sorun açmasından korkuyorum sizce nedir yada aranızda bu sorunu yaşayanlar varmı?
alican abi aynı sorun bizde vardı 230.000 de baskı balata deiştirildi daha sonra yaklaşık 1200 km felan yaptıktan sonra o hafif rampalarda,ışıklarda her zaman değil bazen aynı cayıklama sesi gelmeye basladı ustamıza sorduğumuzda balatanın yeni olduğu ve alışana kadar bu sesin çıkacağını söylemişti ve suan ses yok ustannda dediği gibi kesildi. senin baskı balatanın durumu nedir değiştimi felan yada deişmediyse suan ne durumda .
-Farklı olmaya çalıştıkça,farklı yönlerini kaybediyor insanlar ..'

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1659 : Aralık 04, 2011, 14:50:07 »
Remzi bey öncelikle geçmiş olsun yanlış hatırlamıyor isem bir usta bu motrolar tiriger koparsa dahi en fazla sibop ayarı bozar onun dışında birşey olmaz demişti İnşallah sizin aracınız da öyledir .Sadece sibop ayarı veya siboplarla kurtarırsınız motoru.Eger kopardıgında veya sıyırdıgında hem stop ettiyseniz .Çok fazla sorun teşkil edecegini sanmıyorum .Ama ne kötü 600-700 tl paranız gider .Onla geçmiş olsun