Gönderen Konu: toyota corolla eski kasa sahipleri burayaa  (Okunma sayısı 165093 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
Ynt: Ynt: toyota corolla eski kasa sahipleri burayaa
« Yanıtla #1660 : Aralık 04, 2011, 14:58:20 »
Anıl kardeşim .Bogaz kelebegi gövdesi rolanti sensörü felan temizlendi cumartesi şimdi aracım ilk çalıştırmada şık diye rolanti hızla yükseliyor .Motor ısınıncada rolanti 9 civarına iniyor .Ve nerdeyse motorun çalıştıgını duymuyorum.Ben sadece ilk çalıştırmada 1 dakika kadar motor sogukken rolanti yavaş yavaş yükseliyor du .Rolanti valfi baya baya kirlenmiş ustam pas sökücü ile ilk önce temizledi daha sonra balata sipreyi ile yıkadı daha sonra kuruladı .Şimdi çalıştırıyorum rolanti hemen 1100-1200 devire yükseliyor .

Bu arada arkadaşlar AE101 ciler kesinlikle arabanızın gazını kıstırmayın dün bir halt ettim gazı kıstırdım .90-100 çıktıgım rampayı 60-70 zor çıktım düz yolda da ani fırlamalarda araa resmen agır agır hızlanıyor tamam yakıt çok düşmüş olabilir .Ama hiç memnun degilim gidip geri açtıracam .Ne olur en fazla 10 lira fark eder .Ben arabama eziyet edemem .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1994 xli extra japan
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1661 : Aralık 04, 2011, 15:04:19 »
ah ah benzinli efsanenin yeri baska oluyor gazda ne yazıkı etmeyin arabaya siz susuz durabiliyormusunuz
Gidene yol vermek saygımızdandır Gitmeyenden yol istemekde acil işimiz olduğundandır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • serdar_tanitmis@hotmail.com
  • 6 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1662 : Aralık 04, 2011, 15:42:10 »
ah ah benzinli efsanenin yeri baska oluyor gazda ne yazıkı etmeyin arabaya siz susuz durabiliyormusunuz

+++++10000 onunda canı var yaa:D
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Allah cümleye kaza bela vermesin.
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 38 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1663 : Aralık 04, 2011, 20:32:04 »
Yücel arkadaşım. Bu bogaz kelebegini temizlettiğinde ilk çalışma rölantisinin düzeldiğini yazmışsın. Bu sorunu bende bu soğuk mevsimde yaşıyorum. Soğukta ilk çalıştırmada rölanti çok düşük oluyor hatta 2-5 sn arası ben hafif gaz veriyorum (yoksa stop edecek) o andan sonra gaz pedalını bıraktığımda devir 800-900 arası kalıyor. Motor ısındıkça bir-iki dakika sonra devir 1100-1200 arasına çıkıyor. Bende bu boğaz kelebegini temizletmelimiyim sizce, aynı sorun muydu acaba sizinkide. Birde ben genelde yetkili servise götürüyorum bakımlar için, ancak bu işin işçiliği var gibi yazdığınıza göre, özel oto tamircisine mi götürsem? Ne kadar bir masraftır? Çok soru sordum galiba. :)
2007 Yaris 1.3 Sol M/M
2012 Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Satıldı :(
1996 Corolla 1.6GLİ A/T AC  Satıldı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1664 : Aralık 04, 2011, 20:50:44 »
Faruk abi senin sorun daha da ilerlemiş sanırım .benim araba sabah ilk çalıştırmada 800-900 devir aralıgında çalışıyor du .daha sonra 1-2 dakika içerinde rolanti milim yükseliyor ve havanın sogukluguna göre 1100-1200 devre kadar çıkıyor du.Bu 1-2 yıldır bu şekilde idi ben lpg kaynaklı oldugunu düşünüyordum.1-2 hafta benzinde kullandım denedim gene aynı araştırdım bogaz kelebegi ve rolanti valfi ile alakalı yag bakımına gidince ustama anlattım oda buraların temizlenmesi gerektigini söyledi.Bogaz kelebegini ve rolanti valfini güzelce temizledi.rolanti valfi resmen katranlaşmış pas çözücü felan derken prıl pırıl oldu .taktık şimdi çalıştırıyorum araba çalışır çalışmaz rolanti 1100-1200 e çıkıyor .motor ısınınca 9 a iniyor .Araba nın çalışması bile çok rahatladı.Kesinlikle temizletmeni tavsiye ederim 30 tl gibi ufak bir rakama yaptılar ama bence işin ehli birine yaptırmanı tavsiye ederim
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #1665 : Aralık 04, 2011, 20:56:08 »
Geçmiş olsun arkadaşım. Umarım ucuz bir şekilde atlatırsın.
sağolun Faruk bey inşallah.
Remzi bey öncelikle geçmiş olsun yanlış hatırlamıyor isem bir usta bu motrolar tiriger koparsa dahi en fazla sibop ayarı bozar onun dışında birşey olmaz demişti İnşallah sizin aracınız da öyledir .Sadece sibop ayarı veya siboplarla kurtarırsınız motoru.Eger kopardıgında veya sıyırdıgında hem stop ettiyseniz .Çok fazla sorun teşkil edecegini sanmıyorum .Ama ne kötü 600-700 tl paranız gider .Onla geçmiş olsun
teşekkürler Yücel bey, motora bi zarar vermemiş çok şükür. olay park halindeyken oldu aslında benim hatam, birden fazla devir çevirdim 6500 e kadar anlık birşeydi hemen stop etti o ediş.. zaten bakıma sokacaktım tek ekstrası kapak sökülmesi ve subaplar olacak gibi.
   triger kaç km deydi ve nereden almıştın? geçmiş olsun.
sağol Atilla abi, triger ne zaman değişti kaç kmde bilmiyorum dün servise parçaları almaya gittiğimde baktırdım sistemde en son 140bin bakımına gittiği gözüküyordu ama uzun zaman olduğu kesin. triger sıyırmamış sente atlamış bugün ustaya götürdüm senteyi ayarına getirdik nafile emmeler kaçırıyordu aldık silindir kapağını aşağıya yarın kapakçıya gidecek bakalım ne çıkacak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 38 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1666 : Aralık 04, 2011, 20:58:23 »
Teşekkürler Yücel. İlk fırsatta bir ustaya göstereceğim.
2007 Yaris 1.3 Sol M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #1667 : Aralık 05, 2011, 01:49:55 »
faruk abi konuyla alakasız ama arabadaki sisleri nerden buldun markası falan varmı tam aradığım model yardımcı olursan sevinirim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '00
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1668 : Aralık 05, 2011, 08:46:11 »
Faruk abi senin sorun daha da ilerlemiş sanırım .benim araba sabah ilk çalıştırmada 800-900 devir aralıgında çalışıyor du .daha sonra 1-2 dakika içerinde rolanti milim yükseliyor ve havanın sogukluguna göre 1100-1200 devre kadar çıkıyor du.Bu 1-2 yıldır bu şekilde idi ben lpg kaynaklı oldugunu düşünüyordum.1-2 hafta benzinde kullandım denedim gene aynı araştırdım bogaz kelebegi ve rolanti valfi ile alakalı yag bakımına gidince ustama anlattım oda buraların temizlenmesi gerektigini söyledi.Bogaz kelebegini ve rolanti valfini güzelce temizledi.rolanti valfi resmen katranlaşmış pas çözücü felan derken prıl pırıl oldu .taktık şimdi çalıştırıyorum araba çalışır çalışmaz rolanti 1100-1200 e çıkıyor .motor ısınınca 9 a iniyor .Araba nın çalışması bile çok rahatladı.Kesinlikle temizletmeni tavsiye ederim 30 tl gibi ufak bir rakama yaptılar ama bence işin ehli birine yaptırmanı tavsiye ederim

Yücel Bey herhalde benim araç ta bahsettiğiniz bakımdan istiyor. Sizin bahsettiğiniz şikayetin aynısı bende de var. Ben de bir süre sadece benzinle kullandım ama yine de değişen birşey olmadı.
2000 AVENSİS SOL OTOMATİK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1669 : Aralık 05, 2011, 11:55:18 »
Adnan kardeş 12 yıldır araba bizde oldugu için ne yapıp ne yapmadıgını artık çok iyi biliyorum.Aslında bu sorun ben babamdan devraldıgımda vardı hani çok rahatsız edici bir durum omadıgı için oynatmadım.Kış gelip havalar -4 -5  derece olunca sabahları ilk çalıştırmada rolantide baya sarsılıyor araba daha sonra yavaş yavaş toparlıyor tam rolanti dengesini bulması 1-2 dakikayı buluyor du .Yag bakımına gidince aklıma geldi ustaya durumu anlattım .Sagolsun temizledi 2 gündür kullanıyorum .İlk soguk çalışmada rolanti 1100 de çalışıp akabinde 1200 e çıkıyor daha sonra motor ısınıp hararet ortaya gelince rolanti 9 a inniyor.Sorun yok.

NOT : Temizleme esnasında rolantiyi ayarlayan parça ile kelebek gövdesi arasında bir conta var ustam abi bak bu parçayı kesinlikle ne sökecen nede sprey bulaştıracan dedi piyasada satılmıyormuş ancak sipariş ile geyormuş.Temizletecek arkadaşlar ustalarını eger bilmiyorsa uyarsınlar

ANLADIGIM KADARI İLE AE101 CİLER BU DURUMDAN MÜZDARİPMİŞTİ.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 38 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1670 : Aralık 05, 2011, 14:34:49 »
faruk abi konuyla alakasız ama arabadaki sisleri nerden buldun markası falan varmı tam aradığım model yardımcı olursan sevinirim :)

Alican epey olmuştu onları alalı. Markasını hatırlamıyorum. Ama kaliteli bir şey değildi. Sanayide yedek parça satan dükkanların birinde bulmuştum. Ama pek bir faydasını göremedim. 8 ay önce tamponu yenilenmesi gereken küçük bir kaza yapmıştı eşim. Tampon yenilendiğinde tekrar taktırmadım.
2007 Yaris 1.3 Sol M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • efsane
« Yanıtla #1671 : Aralık 06, 2011, 09:04:21 »
selam arkadaşlar. birşey danışmak istiyorum.
bu triger değişme olayı nedir. sadece  kayış değil sanırım. birde bilya mı ne varmış. bunu açıklayabilecek olan varmı. eger triger koparsa ne gibi sorun açar. ve normalde fiyatı nedir değişmenin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • serdar_tanitmis@hotmail.com
  • 6 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1672 : Aralık 06, 2011, 09:18:27 »
selam arkadaşlar. birşey danışmak istiyorum.
bu triger değişme olayı nedir. sadece  kayış değil sanırım. birde bilya mı ne varmış. bunu açıklayabilecek olan varmı. eger triger koparsa ne gibi sorun açar. ve normalde fiyatı nedir değişmenin.

bence koparmadan değiiştir

sadece kayış olarak değişiyo sanırım
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1673 : Aralık 06, 2011, 09:22:30 »
Triger set olarak degişir.Trigerle beraber  bilyası V kayışı hidrolik direksiyon kayışı hepsi degşir  hatta ve hatta devirdaim motoru kontrol edilir eger degişesi gerekiyosa oda degişir.Tiriger seti 80 km de bir degiştirgi için bunların hepsi toptan degişir .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1674 : Aralık 06, 2011, 09:44:49 »
Triger set olarak degişir.Trigerle beraber  bilyası V kayışı hidrolik direksiyon kayışı hepsi degşir  hatta ve hatta devirdaim motoru kontrol edilir eger degişesi gerekiyosa oda degişir.Tiriger seti 80 km de bir degiştirgi için bunların hepsi toptan degişir .
    ae101 lerde triger seti (kayış +gergi bilyası) kesinlikle servisten orj. alınarak her 100 bin km de değişir. 100bin de değişirseniz hiçbir problem olmaz.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #1675 : Aralık 06, 2011, 16:23:30 »
zamanında değiştirmenizi öneririm ben erteledim durdum hata ettim sonunda ufak bi zorlamada sente atladı şuan tamirde tüm supablar kovanlar değişiyor 400 tl kapak masrafı sadece. ayrıca siz siz olun sakın 6000 devrin üzerine çıkmayın hele ki boşta durduğu yerde büyük risk...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 98 Corolla XEI Special
  • Kan Grubu: AB+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1676 : Aralık 07, 2011, 02:07:20 »

http://www.hepsiburada.com/Liste/ProductDetails.aspx?productId=otctn115732&categoryId=20024688

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 38 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1677 : Aralık 07, 2011, 08:58:39 »
http://www.hepsiburada.com/Liste/ProductDetails.aspx?productId=otctn115732&categoryId=20024688
Evet sanırım bununla aynı. Fiyatıda uygun. Ben sanayide 15 filan vermiştim :) Alican sadece görüntüsü olsun dersen al, işlevsellik bekleme derim.
2007 Yaris 1.3 Sol M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Model Yılı: '08
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1678 : Aralık 07, 2011, 15:17:14 »
Aracıma oto alarm seti taktırmayı düşünüyorum. Bir yerden fiyat aldım, Cyclon için 180 lira, Cartech diye bir marka için de 110 lira fiyat verdi.

Cyclon'un kumandaları kendinden anahtarlı, Cartech'te sadece kumanda var. Bu aldığım fiyatlar normal mi? Daha kaliteli olsun diye 70 lira fazla vermek mantıklı mı? Veya hakikaten bu iki set arasında ciddi bir kalite farkı var mıdır sizce?

Veya alternatif olarak, internetten "Oscar Nobel Oto Alarm Seti 341157" setini 57 liraya alıp, bir elektrikçide 20-30 liraya taktırsam, 80-90 liraya her şeyi mal etsem, yanlış mı yapmış olurum? Çok alışveriş yapılan o malum sitenin (isim vermeyeyim sorun olmaması için) yorumlarına çok güvenemiyorum, çünkü herkesin bildiği gibi olumsuz yorumları pek yayınlamıyorlar.

Bu konuda tecrübesi olanlar paylaşırlarsa sevinirim.
2008 Corolla Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '00
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1679 : Aralık 07, 2011, 15:47:51 »
Arkadaşlar benim jant kapaklarının ikisi kırık birisi de bozuk bir yolda düşmüş. Yani 1 tane sağlam jant kapağı kaldı. Nasıl temin edebilirim acaba? İnternette tanesi 25 TL diyorlar.
2000 AVENSİS SOL OTOMATİK