Gönderen Konu: toyota corolla eski kasa sahipleri burayaa  (Okunma sayısı 165095 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 238000
  • Model Yılı: '05
  • 14 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Ynt: Ynt: toyota corolla eski kasa sahipleri burayaa
« Yanıtla #1620 : Kasım 28, 2011, 17:49:33 »
Can kardeşim benim araçtan gelen sesin bakım ikazı olduğunu öğrendim ,lpg ile ilgili ben 56.000 km de lpg  takıldıktan sonra 10.000 bakımı olan 66.000 bakımını yaptırmamıştım firma ile görüştüm başka bi forumada sorumu yazdım aynı cevabı aldım lpg bakım ikazı bakım yaptırdıktan sonra kesilir diye senin araçta lpg varmı ?
Evet,sıralı sistem Lovato var.4 defa dit sesi geliyor tam olarak.Çok şaşırdım cidden.Sizin Lpg sisteminin markası nedir acaba?
Eşekten şeker esirgenmez ama eşek yaratılışı bakımından otu beğenir..
Emektarlar:99 Passat TDI-98 Fiat Uno 70 S-97 Europa 1.4 RN-2004 Honda Jazz LS-1.6 XLİ 1998-Toyota Corolla 1.4 D-4D Terra Sedan-Honda Civic 2013

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TODAY TOMORROW TOYOTA
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '95
  • 10 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1621 : Kasım 28, 2011, 18:37:03 »
selam arkadaşlar aracım lpg de fazlamı yakıyor acaba km de 250 kr şehir içi ölçümüm lpg nin litresi 2,370 tl yorumlarınızı bekliyorum...

bu arada sıralı sistem zavoli tüp var ayrıca doğru ölçüm olması için benzinden lpg ye geçmesini bekleyip öyle hareket ediyorum

1995  Corolla  1.6 16v  114 hp  xei  a/c  zavoli sıralı lpg    ~ N A M-I   D İ Ğ E R   E F S A N E ~

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1622 : Kasım 28, 2011, 18:50:31 »
selam arkadaşlar aracım lpg de fazlamı yakıyor acaba km de 250 kr şehir içi ölçümüm lpg nin litresi 2,370 tl yorumlarınızı bekliyorum...

bu arada sıralı sistem zavoli tüp var ayrıca doğru ölçüm olması için benzinden lpg ye geçmesini bekleyip öyle hareket ediyorum

Mustafa Bey, bence şehir içi için gayet iyi. Bir de LPG sizin orda pahalı. G.Antep'te 2.22 filan... :) Şehir içi için iyi bence.. :9
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #1623 : Kasım 28, 2011, 19:09:33 »
Yakıt degerlerı normal ;)

Assa yukarı bızımkısıde sehır ıcı 25-27 kurus arası yakıyor..

Gaz : 2.43
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TODAY TOMORROW TOYOTA
  • 10 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1624 : Kasım 28, 2011, 19:47:20 »
arkadaşlar yorumlarınız için teşekkürler genelde 2500 ila 3000 devir arası kullanırım birde havaların soğumasıda etken bir durum
1995  Corolla  1.6 16v  114 hp  xei  a/c  zavoli sıralı lpg    ~ N A M-I   D İ Ğ E R   E F S A N E ~

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Vatanım Gardaş Vatanım
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1625 : Kasım 28, 2011, 20:54:36 »
Evet,sıralı sistem Lovato var.4 defa dit sesi geliyor tam olarak.Çok şaşırdım cidden.Sizin Lpg sisteminin markası nedir acaba?

Benim lpg Atiker kardeş 56.000 de takılmış 57.000 de bakımı yapılmış 66.000 binde tekrar yapılması gerekiyordu ama ben işlerimden dolayı baktıramadım bulunduğum yerde doğru dürüst usta yok atiker serviside yok hangi marka olursa olsun 360 saat araç çalıştıktan sonra mutlaka bakımı yaptırılması gerekiyormuş ayrıca bakım yapıldktan sonra servis o bib sesini resetle kesiyormuş eğer seninde aynı sorun varsa yetkili servise git ben yakında gidecem masrafı 20 yada 30 lira hayırlı sürüşler ha birde aracıım şuan 75.000 km de..
Bir insanın benimdir dediği iki toprağı
vardır;
Biri doğduğu topraktır,diğeri mezarıdır...

Bu vatan benim!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1626 : Kasım 29, 2011, 09:20:12 »
Benim lpg Atiker kardeş 56.000 de takılmış 57.000 de bakımı yapılmış 66.000 binde tekrar yapılması gerekiyordu ama ben işlerimden dolayı baktıramadım bulunduğum yerde doğru dürüst usta yok atiker serviside yok hangi marka olursa olsun 360 saat araç çalıştıktan sonra mutlaka bakımı yaptırılması gerekiyormuş ayrıca bakım yapıldktan sonra servis o bib sesini resetle kesiyormuş eğer seninde aynı sorun varsa yetkili servise git ben yakında gidecem masrafı 20 yada 30 lira hayırlı sürüşler ha birde aracıım şuan 75.000 km de..
Teşekkür ederim Murat bey,bende 65.000'de aldım mart ayında şu an 82.000'de hiç lpg bakımı yaptırmadım,zaten lpg'de 61.800'de 2010 Kasım'da takılmış.Lovatonun kendi uyarısına göre 10.000 km de bir bakım yaptırın diyor.Bayağı geçirmişim süreyi.
Emektarlar:99 Passat TDI-98 Fiat Uno 70 S-97 Europa 1.4 RN-2004 Honda Jazz LS-1.6 XLİ 1998-Toyota Corolla 1.4 D-4D Terra Sedan-Honda Civic 2013

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #1627 : Kasım 30, 2011, 08:45:18 »
Tamam o zaman benım 1.6 ondandır fıyat farkı :) banada stokta yok, sıparısle gelıyor dedıler.

benim araçta 1.6 Selçuk abi karbüratörlü sadece :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #1628 : Kasım 30, 2011, 08:52:17 »
  japonculardan KOYO marka sor bulursan al, olması lazım.
Ben yan sanayısıyle degıstırdım, tavsıye ederım, bı sıkıntısı yok..

teşekkür ederim bugün servisten buji, buji kabloları ve yağ filtresini alıcam kalanları japonculardan bakıcam artık..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1629 : Kasım 30, 2011, 10:05:51 »
teşekkür ederim bugün servisten buji, buji kabloları ve yağ filtresini alıcam kalanları japonculardan bakıcam artık..
  Remzi buji kablosunuda japonculardan alabilirsin,  SEİWA japon malı ve kaliteli yarı fiatına mal olur.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1630 : Kasım 30, 2011, 12:16:17 »
Arkadaşlar cumartesi yag bakımı için servise gidecem.Öncelikle ustamla konuştum ne tutar diye aşagıdaki fiaytları verdi .İşçilik sürekli gittigim yer oldugu için işçilik almayız dedi.Birde sabahları ilk çalıştırmada arabam titreyerek çalışıyor rolanti 0,9 civarlarında duruyor daha sonra 1-2 dakika içinde yavaş yavaş yükseliyor.Ustama durumu anlattım kelebek bogazını birde  rolanti valfini felen temizlenmesi gerektigini söyledi ondan sonra sorunun ortadan kalkacagını belirtti. Toplam herşey dahil 100 tl ye halledilecegini söyledi.Bu bogaz ve rolanti valfinin temizlenmesinde bir sakınca varmı .temizlenmesinden sonra araçta ne gibi degişşiklikler olur .

mobil 10/40 4 litre yag  -  55 tl ( 3,5 litre sini kullanıyor muş )
orjianal yag filitresi  - 15 tl
hava filitresi  -  10 tl
bogaz temizligi  - 25

BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1631 : Kasım 30, 2011, 17:21:12 »
yok mu bana bir cevap
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1632 : Kasım 30, 2011, 18:38:47 »
yok mu bana bir cevap
Yücel bey ben Atilla abimizin sözlerine istinaden yetkili servisten yağ filtresi(19,34 Tl)+hava filtresi (43 Tl) alıyorum,yağı Shell'de değiştiriyorum (10/40),sanırım 50 Tl civarında (4 Litre) işçilik almıyorlar Shell'de,boğaz temizliğini hiç yaptırmadım henüz,o yüzden bir fikrim yok,ancak temizliğin kötüsü olmaz diye düşünüyorum.Temizlendikten sonra paylaşırsanız sevinirim.Merak ettim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1633 : Kasım 30, 2011, 18:43:30 »
Arkadaşlar cumartesi yag bakımı için servise gidecem.Öncelikle ustamla konuştum ne tutar diye aşagıdaki fiaytları verdi .İşçilik sürekli gittigim yer oldugu için işçilik almayız dedi.Birde sabahları ilk çalıştırmada arabam titreyerek çalışıyor rolanti 0,9 civarlarında duruyor daha sonra 1-2 dakika içinde yavaş yavaş yükseliyor.Ustama durumu anlattım kelebek bogazını birde  rolanti valfini felen temizlenmesi gerektigini söyledi ondan sonra sorunun ortadan kalkacagını belirtti. Toplam herşey dahil 100 tl ye halledilecegini söyledi.Bu bogaz ve rolanti valfinin temizlenmesinde bir sakınca varmı .temizlenmesinden sonra araçta ne gibi degişşiklikler olur .                                                                                         Yücel yine hatalar yapıyorsun 10 liraya orj. hava filtresi mi olur. 25 liraya boğaz temizliğide olmaz. yani gerektiği gibi olmaz. iyi bir ustanın yaptığı boğaz temizliği çok faydalı olur, hem çekiş artar hemde yakıt düşer

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #1634 : Kasım 30, 2011, 23:02:04 »
öncelikle merhaba benim bi sorum olacak 96 model xli arabamda lpg de 26 kuruşun altına düşmüyo lpg ustaları gayet normal derken bu kasa aracı kullanan arkadaşlarım fazla diyo sizce nasıl?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • usdm corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1635 : Kasım 30, 2011, 23:35:31 »
öncelikle merhaba benim bi sorum olacak 96 model xli arabamda lpg de 26 kuruşun altına düşmüyo lpg ustaları gayet normal derken bu kasa aracı kullanan arkadaşlarım fazla diyo sizce nasıl?

banada tuketımınız fala geldı...22 fılan yakıyorum sehır ıcınde sehır dısında 20 kuruslarda....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #1636 : Aralık 01, 2011, 00:14:38 »
  Remzi buji kablosunuda japonculardan alabilirsin,  SEİWA japon malı ve kaliteli yarı fiatına mal olur.

artık çok geç Atilla abi :) bugün gittim ellerinde yoktu siparişi geçtim buji ve kabloları yağ filtresini de aldım. aslında forumda senin yazılarını okuyarak kablolarda orjinalde karar kılmıştım neyse bu seferlik denemiş olurum umarım fiyat farkı gibi kalite farkıda vardır. ses sistemi de yapacağım için kabloların kaliteli olmasını istemiştim tesisata çok etkisi oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1637 : Aralık 01, 2011, 00:47:48 »
artık çok geç Atilla abi :) bugün gittim ellerinde yoktu siparişi geçtim buji ve kabloları yağ filtresini de aldım. aslında forumda senin yazılarını okuyarak kablolarda orjinalde karar kılmıştım neyse bu seferlik denemiş olurum umarım fiyat farkı gibi kalite farkıda vardır. ses sistemi de yapacağım için kabloların kaliteli olmasını istemiştim tesisata çok etkisi oluyor.
   güle güle kullan Remzi kabloların orijinal olmasıyla ilgili yazı yazdığımı hatırlamıyorum. orj. pahalı diye tercih etmedim yoksa orj. almakla yinede iyi yapmışsın.

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1638 : Aralık 01, 2011, 11:11:47 »
Arkadaşlar beni yanlış anladınız Hava filitresi zaten orjinal demedim ki yag filitresi orjinal dedim.Sonradan baktım onda zaten 20 lira diye yazmış ben yanlış yazmışım sayafaya.Ustaya güveniyorum şöyleki kendisi TOYON servis müdürü olarak 26 yıl çalışmış ve emekli olmuş bir insa n son derece mütavazi ve çok hoş görülü bir insandır kesinlikle para canlı degildir.Benide kendisi sever zaten .Normal dışardan biri gelse aynı işlemleri 150 liradan aşagı yapmaz .bütün eş dost şirket çalışanları felan onun yanına gittigimiz için bize hayli uygun fiyat veriyor .Ayrıca inanın servislerden gelip araç gösteren insanlar bile var .Ankarada bilindik TOYOTA servislerinde çalışan bir çok iyi usta kendi tarafından yetiştirilmiştir.

Yakıt olayından ben müzdaripim.Kime sorsam 220 -230 dan fazla yakmaması lazım diyor fakat ben hayretle bakıyorum.Ustama götürdüm dedim millete dalga konusu olduk nnedir bu iş dedim.Çıktık yola gaz ayarı yaptık yol ayarı yaptık.Bak kardeş şu an kullandıgın normal olması gereken ayarlar dedi.Ondan sonra ışıklarda dururken parametreleri aşagı çekti yürüdük araba gidiyor ama nerdeyse bana yalvarıyor .bak bu da dedi hani diyorlarya dedi benim arabam 190 -200 yakıyor diyenler varya dedi buda o ayar dedi.İstersen bu şekilde kayıt edeyim dedi.Anlaşıldı ustam dedim performans ayarına geri aldırdım şu an istedigim zamana basıyorum arabam gitmem demiyo.Gitttigini bildigim içinde zorlamıyorum 250 ila 270 lira arası yakıyor lpg olayında istasyon da çok far ediyor .Bayramda iSTANBUL YOLU üzerindeki bir SHELL istasyonundan aldım 28  litre ile şehir içi 250 km yol yaptım.Bayramda felan da gezmek dahil.Hem çekiş performan çok iyiydi hemde yakıt 11,2 litre yakmış şehir içi için çok ideal.Ama ondan önce aldıgım istasyonun gazı ilede 0,295 yakmış diye hesepladım.Sonradan ögrendik ki O istasyon da bir adilik varmış.Eger pompacı çalmazsa lpg kaliteli olursa 245 ila 270 lira arası yakıyor aracım bence şehir içi ve kış şartları için çok iyi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TODAY TOMORROW TOYOTA
  • 10 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1639 : Aralık 01, 2011, 11:26:01 »
Yücel bey yakıt konusunda bende acaba fazlamı yakıyor diye düşünmüştüm benim araçta 250 krş yakıyo sakin kullanımda bu yazdıklarını okuyunca rahatladım doğrusu