0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
buyur gel kardeş,her zaman başımın üstünde yerin var,temelli mi alcan yoksa samurayı ?
Bu viteslerin dişli geçemsi olayını hala aşamadım.Debriyaj alt merkezi ve hidrolikte degişti fakat geneden vitesler dişli geçiyor .Şöyle yumuşak yumuşak bir geçmiyor .Nedendir anlamadım ama sanırım baskı balataya degiştiren usta beceremedi .şanzıman yagı yeni -baskı balata seti yeni orjinal - debriyaj merkezi yeni -hidrolik yeni ) ama hala vitesler dişli geçiyor deli olacam .Anlamıyorum geriye ne kaldı .Ustama sordum baskı balatayı takan becerememiş abi ondan boşa ugraşma degişmedikçe düzelmez ayarını yapamamış diyor
sus sus selcuk duymasın
fark etmez olmadı onunkini alırım abii =))
Cam fanus arıyrum. Bulan haber versın. Hakı oglanın sıgabılecegı kadar buyuk olsun olur mu?
o vermez hakioğlanı
abi araç stop halinde iken vitesler şıkır şıkır geçiyor hiçbir sıkıntı yok ama hareket halinde iken o rahatlık yok .Alenen dişli geçiyor aracı nerdeyse hiç devirsiz kullanmam fazla zorlamam 2500 -3000 devir arası vites degiştiririm.Şimdi debriyaj kavrama noktası ile alakalı bir durum mu bilmiyorum.Hidrolik debriyajların çalışmam mantıgı nedir .üste kavrar altta ayırır mı .yoksa tabanda kavrar .yukarda ayırır mı benim debriyaj tabana yakın mesafede kavrıyor. ayırm aolayını bilmiyorum fakat hafta sonu kardeşim debriyaja bastı bende merkeze baktım merkez kolu ileri dogru itiyor bu esnada sanırım ayrılmış oluyor içerde ne durumda ayrılıyor bilmiyorum.Sanırım ustamın anlatmaya çalıştıgı ayar bu ayar olmalı .
Atilla abi,senden ufacık bir ricam olacak;Rav 4 ile Efsane Kasa Corollanın artılarını ve eksilerini paylaşırmısın.Aynı segmentte olmadığını biliyorum tabii ki ama ortalama bir vatandaş olarak bunu merak ediyorum,ne bileyim vergisinden tut,parça-yakıt tüketimi,performans (şehir içi-dışı) gibi durumları sence nasıl.Bu konularda müsait zamanda (acelesi yok) detaylı bir paylaşımda bulunursan çok sevinirim.
Etme sercanım kaskosuz gezıyoruz zaten
Ne bıleyım sercanım, aldıgımda zaten gemıde calısıyordum araba hep garajda yatıyordu. Ihtıyac hıssetmedım 11 senedır. Ilk kez 3 hafta once yaptıgım kazada lazım oldu ama kazadan dogan masrafta zaten 800 tl tuttu. 3 haftadır hakı oglan yok, bu haftada olmayacak. Ancak onumuzdekı hafta sonu gelecek. Bereket ıyı bır cekıc ustası buldumda kesmeden, bıcmeden eskı usullerle dogrulttu hakı oglanı