0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
iyiymiş,ben sadece hava filtresine servisten alıp 38 lira verdim.maşallah de maşallah,itina ile bakarsan hep böyle olur,seni hiç üzmez bence
Yücel 0,08 A 80 mili amper demektir. 24 saatte 1,920 A çeker 45 amperlik aküyü 24 günde tam sıfır haline getirir. ama 12-13 günde marş basmaz hale gelir. benim bmw 2002 aldığımızdan beri akü sorunu yaşıyordu, 20-25 gün yatarsa akü basmıyordu. iki kere akü aldık hep aynı, en sonunda kendim bakmaya karar verdim. aküden her yer kapalıyken 40 mili amper akım çekldiğini ölçtüm, arayarak takometrenin cereyanının kontaktan değil daimi voltajdan alındığını buldum. kontak voltajına bağladıktan sonra sorun bitti şimdi 6 ay yatsa akü yinede basıyor.senin lpgyi direk cereyana bağlamışlar 30 mili amper orası çekiyor . alarm açıkken 50 mili amper çekmesi normal ama alarm kapalıyken 5- 10 miliamper çekmesi lazım. senin yapacağın alarmın sigortasını söküp lpgnin cereyan ucunu ayırdıktan sonra sıfır akım olduğunu kontrol et. sıfır oluyorsa alarmın sigortasını tak alarm kapalıyken 5-10 mA olmalı . lpg ciye cereyanı kontağa bağlamasını söyle. alarm kapalıyken 50 mA çekiyorsa alarmını kontrol ettir. öf çok yoruldum biraz uyumalıyım.Atilla abi Şimdi son durumu anlatayım.Hafta sonu Alarmı , lpg yi söktüm , teybin kafasını da çıkardım.Aracın kapılarını kilitledim ölçtüm.0,02 amper çekiyor araç hiçbirşey baglı degilken.Daha sonra alarm baglantısını yaptım.Onlada 0,04 amper çekiyor .Lpg yi bagladım onlada 0,08 amper çekiyor yani lpg 0,08 amper çekiyor.Abi benim anlamadıgım bu araba yıllardır bizde Niye önceden böyle birşey yoktu şimdi var anlayamıyorum .Bugün yeni bir akü aldım .Bakalım sonucu görecez ama dedigin gibiyse - 10 güne kalmaz yeni aldıgım aküde boşalacaktır.
Evet benim araç monuel senin aracın otomatik oldugunu bilmiyordum.Abi senin durum şanzıman yagından kaynaklı olabilir diye düşünüyorum.Otomatik şanzumanlarda yag çok önemli diye biliyorum kontrol ettirmeni tavsiye ederim bu arada en sorunsuz otomatik şanzıman toyota araçlarda var sanırım .
evet aynen öyle sorunsuz otomatik şanzumanlar arasında efsaen otomatikler.aldıgımdan beri 1,5 yıldır sorun cıkartmadı hiç,73100 km de şanzıman yağını yetkili serviste değiştirdim,şu anda 76000 de dün akşam yağına baktım,sanki eksilme var gibi eğer öyle ise şanzıman yagından olabilir,dur bakalım hayırlısı
Hayırdır?
Samurayı satısa gelıyor sankı
hakkı bostancı sanayide otomatik şanzımancı Fahri usta var, kalfasıda Burak usta. burak bir tecrübe etsin sana en doğru bilgileri verir.