0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
+1 Artık eskimeye başladı ae101 ler.
arabam 98 ae101 2 ay once 4 adet kyb amortısor alıp taktım bunlar ılk amortısor degısımlerı;) bugune kadarda hıc sıkıntı yasamadım 1 sene oncesıne kadar aracım 10 cm basıktı yıne sorun yasamadım hıc bı yerınden suan da 7 cm basık hala tıkır tıkır... bence bıraz sans meselesı yucel beyınkı aksılıkler bırakmıyor pesını....
Katılıyorum birazda şans meselesi. Benim aracımda Tartarini İtalyan Sıralı Sistem var. Benzinli gibi çekiyor. Hiçte bir problem yaşamadım. Yakıt yönundende eski Broadway imden bile az yakıyor.. Bakımlı Bir Toyotanın yerini emsali hiçbir araç tutmaz. Gerek kalkışı, gerek hızlanışı olsun.. Tek dikkat edilmesi gerekn seriliğinden dolayı yağmurlu havalarda hız yapılmamalı bence...
Zavoli'de favori Lpg sistemlerinden. Lastik olarakta Brigstone Turanza kullanıyorum.. Yeni 5 aylık ama yinede yağmurlu havalarda özellikle kalkışlarda çok az gazla bile patinaj çektiği oluyor zaman zaman. Kalkışlarda 93-97 Corollalar kesinlikle çok seri..
efsaneye 185 65 14 lastik takın. bridgeston B330 evo idealdir. bu arabalarda yüksek hız tipi lastikler patinaj ve kayma açısından randıman vermiyor. corollanın orijinal lastiği bridgestone SF321 dir. karda en ufak bir tümseği bile aşamıyordu goodyear GT2 lastik takınca araba patinaj açısından çok fak etti. B330 yol tutuş açısından çok iyi.
Sahsı fıkrım;Once arka cam onundekılerını kaldırırdım.Sonra on balatalarla arka kampanayı altın sarıya boyardım.Sonra farları ve parkları seffaf olanlarla degıstırırdım.Sonra camlara lazer karartma yapardım.Sonra spoylerı anotomık olanı ıle degıstırırdım.Sıyah marspıyel hıc fena olmaz ama tamponun malzeme ve desenıne benzer olursa guzel olur.On tampon sınyallerıne kırmızı folyo kaplardım.Arka stoplarda sınyal ve gerı vıtes aydınlatması ustune esıt aralıklarla 2mm. Genıslıgınde kesılmıs kırmızı folyoları yapıstırırdım.Abartısı olmayan tercıhen elıps seklınde egzoz ucu takardım.
Arkadaşlar efsanenin sade hali de çok güzel, abartıya kaçmadan yapılan modifiye de. Sahip olduğumuz bu vergisi düşük, masrafı az ve kullanımı rahat olan araçlarımızın kıymetini bilelim. Bakımlarını eksiksiz yaptırmaya devam ettiğimiz sürece efsanelerimiz yıllara meydan okumaya devam edecektir.
Evet bende işe annemin arka cama koydugu şeyleri kaldırmakla başlıycam .)Peki jant konusunda yorum yapacak yokmu? Orjinal çelik jantı var bnde çizik diye cıkarttım taşlatıp onmu kullanmalıyım ?