Gönderen Konu: toyota corolla eski kasa sahipleri burayaa  (Okunma sayısı 165106 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Ynt: toyota corolla eski kasa sahipleri burayaa
« Yanıtla #1380 : Eylül 20, 2011, 00:01:06 »
Atılla abı akıs basında sag sol fark edıyormu bılmıyorum ama bana sol lazım. Bana yarıyorsa alırım tabı. Su ara hergune yakın 90 km yol yapıyor araba dedıgın tarıhe kadar degısmek zorunda kalmazsam haberını beklıyorum.
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1381 : Eylül 20, 2011, 09:48:50 »
Atilla abi O malum olaydan sonra arka motor kulagını orjinali ile degiştirdim.şanzıman yagını ise 75 -90 orjinal fabrikasyon yagını koydurdum.Zaten serviste yaptırmıştım.Servis başka yerde bu yagı bulamazsın diye söylemiştir servisteki ustam abi bu olaydan ötürü belki dişlilerinde aşınma olduysa malum ikm side yerinde arabanın bor katkı maddesi katalım hem dişli aşınmalarını önler hemde şanzıman uzun ömürlü olur dedi.Şimdi şöyle birşey var abi daha önce götürdügüm yerler bu debriyaj pedal ayarı ile felan da oynadılar acaba diyorum onla mı alakalı bir durum .Birde geçen motoru silerken dikkatimi çekti şamzumanın hemen üst tarafında debriyaj alt merkezi sanırım o parçanın körük kısmı var oranın dibinden yag tarzı birşey damlamış şanzumana oradanda karter muhafazasına inmiş öyle damlama kuruma tarzı degil hala ıslak tı acaba bizim merkez bozulduda keçeden mi kaçırıyor dedim pazar oldugu için gösteremedim de viteslerde dişli geçince kıllanmaya başladım .Özellikle yüksek devirde vitesler daha dişli geçiyor alt devirler 2000 -2500 de vites degiştirirseniz bunu daha az hissediyorsunuz.ama ıznız 40 dah olsa 3-2 yapmaktan tırsıyorum çünki sanki debriyajsız vites degiştiriyormuşum gibi yapıyor araba .Ya lanet olsun baskıyı degiştirdigim güne başka bişey demiyorum.Kız gibi araba resmen piç ettiler bıraktılar sökülmedik ellenmedik yeri kalmadı .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1382 : Eylül 20, 2011, 12:24:33 »
Atılla abı akıs basında sag sol fark edıyormu bılmıyorum ama bana sol lazım. Bana yarıyorsa alırım tabı. Su ara hergune yakın 90 km yol yapıyor araba dedıgın tarıhe kadar degısmek zorunda kalmazsam haberını beklıyorum.
aks başında sağ sol fark etmez. ben ikisinide değiştirip taiwan malı taktırmıştım. 2 sene sonra biri bozuldu bende uzun aramalar sonucu avrupa arabaların orijinali olan aklımda yanlış kalmadıysa SPİDAN marka bir takım alıp kastamonuya gittim, orada söktürünce birinin bozulduğunu , takarken içine yağ koymadıklarını gördük. öbürü gıcır gıcırdı ve yağıda vardı. onun için bir kafa bende kaldı.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1383 : Eylül 20, 2011, 12:27:46 »
Atilla abi O malum olaydan sonra arka motor kulagını orjinali ile degiştirdim.şanzıman yagını ise 75 -90 orjinal fabrikasyon yagını koydurdum.Zaten serviste yaptırmıştım.Servis başka yerde bu yagı bulamazsın diye söylemiştir servisteki ustam abi bu olaydan ötürü belki dişlilerinde aşınma olduysa malum ikm side yerinde arabanın bor katkı maddesi katalım hem dişli aşınmalarını önler hemde şanzıman uzun ömürlü olur dedi.Şimdi şöyle birşey var abi daha önce götürdügüm yerler bu debriyaj pedal ayarı ile felan da oynadılar acaba diyorum onla mı alakalı bir durum .Birde geçen motoru silerken dikkatimi çekti şamzumanın hemen üst tarafında debriyaj alt merkezi sanırım o parçanın körük kısmı var oranın dibinden yag tarzı birşey damlamış şanzumana oradanda karter muhafazasına inmiş öyle damlama kuruma tarzı degil hala ıslak tı acaba bizim merkez bozulduda keçeden mi kaçırıyor dedim pazar oldugu için gösteremedim de viteslerde dişli geçince kıllanmaya başladım .Özellikle yüksek devirde vitesler daha dişli geçiyor alt devirler 2000 -2500 de vites degiştirirseniz bunu daha az hissediyorsunuz.ama ıznız 40 dah olsa 3-2 yapmaktan tırsıyorum çünki sanki debriyajsız vites degiştiriyormuşum gibi yapıyor araba .Ya lanet olsun baskıyı degiştirdigim güne başka bişey demiyorum.Kız gibi araba resmen piç ettiler bıraktılar sökülmedik ellenmedik yeri kalmadı .
debriyajın alt merkezini değiştirt pahalı değil 40-50 gibi, komple hidroliğini değiştirtip güzelce havasını aldır. yağ akıttığına göre bir problem var. bakalım vites sorunu düzelecekmi sonra konuşalım.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1384 : Eylül 20, 2011, 13:06:59 »
Parasında degilim abi inan vallaha sanayiye gidip ustalarla ugraşmaktan yoruldum.Ustaya geçen gittigimde dedim bak usta bu arabanı vitesleri sert ve dişli geçiyor dedim.Bana volan dan baskı balatayı takan becerememiş ama titretme felan yok abi kavrama iyi dedim .Yok dinlemedi usta debriyaj ayarına felan bir bak istersen dediysemde dinletemedim.Geçen de tesadüfen gördüm
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1385 : Eylül 20, 2011, 15:52:00 »
Yücel çok uğraştın AE101 le arkadaşım Kemal abinin dediği  gibi sat istersen artık şu aracı valla kendini dertli ettin bu kolay kaçış yolu biliyorum ama senin açtığın başlıkları ve sorunları takip ediyorum ateşleme bobininden distiribitöre alarm sistemine debriyaja şimdi de şanzıman diyorsun harap ettin kendini ben 14 yıl kullandım AE101i amortisörleri helozen yayları debriyajı  ekzosu ve fren sistemi ile ilgili sorunları boy göstermeye başladığı için sattım çünki sanayi ye girdim mi çıkamayacağımı biliyordum hevesini kırmak veya aracını kötülemiyorum ama AE101 kullanıcısı bile azaldı forumda  Atilla amcadan başka teknik konuda yardımcı olan bile pek kalmamış.Ne olur beni yanlış anlama.Toyota yeniden AE101 üretsin yine gider alırım ama.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • (Toyota Corolla 1996-Volkswagen Jetta 2008)
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1386 : Eylül 20, 2011, 15:55:26 »
Yücel çok uğraştın AE101 le arkadaşım Kemal abinin dediği  gibi sat istersen artık şu aracı valla kendini dertli ettin bu kolay kaçış yolu biliyorum ama senin açtığın başlıkları ve sorunları takip ediyorum ateşleme bobininden distiribitöre alarm sistemine debriyaja şimdi de şanzıman diyorsun harap ettin kendini ben 14 yıl kullandım AE101i amortisörleri helozen yayları debriyajı  ekzosu ve fren sistemi ile ilgili sorunları boy göstermeye başladığı için sattım çünki sanayi ye girdim mi çıkamayacağımı biliyordum hevesini kırmak veya aracını kötülemiyorum ama AE101 kullanıcısı bile azaldı forumda  Atilla amcadan başka teknik konuda yardımcı olan bile pek kalmamış.Ne olur beni yanlış anlama.Toyota yeniden AE101 üretsin yine gider alırım ama.
+1 Artık eskimeye başladı ae101 ler.
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1387 : Eylül 20, 2011, 18:15:35 »
Acı gerçegin bende çok iyi farkındayım fakat bunu babama anlatamıyorum .Üzülmesinide hiç istemiyorum.Adamcagazın eski arabası oldugu için mi bilmem ne zaman müşteri çıktı satacam felan desem hemen başlıyor yeni arbalarda ne buluyorsun bu araba ölmez iyide baba bak sanayiden çıkamıyorum diyorum sen masraf ediyorsun bende olsa hiçbirşey çıkarmaz diyor.Bilmiyorum artık ne yapacagımıda şaşırmış durumdayım .geçenlerde degerinin üzerinde fiyat veren oldu aslında verecektim ama babamı aradım gene bi boy fırça yedik .Malesef üzerine katıp yüksel model almak gibi bir imkanım da yok .Bütün agır masraflarına yaptırdım aslında .Bu saaten sonrada satmanın anlamı yok en azından 1 senede daha bineyim diyorum bakalım hayırlısı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1388 : Eylül 20, 2011, 20:13:16 »
Yazık gul gıbı efsaneyı ıs bılmezlerde sakatla sonrada ozurlu eskı muamelesı yap ;) saka bır yana 11 senedır ustundeyım senın sorunlarını yasamadım. 150000 km deyım egzoz ve baskı balata hala orjınalı. Bence farklı usta arayısına gırmelısın. Umarım en kısa surede sorunları cozer agız tadıyla bınersın efsanene.
He son olarakta EFSANELER olmez ;) :D
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #1389 : Eylül 20, 2011, 20:31:54 »
aynen 420 binde bizimki ama ne zaman motor ister orasını bilmiyorum
Toyota Corolla 1.4 D4D 90 Hp Plus Line 2007 / Toyota Corolla 1.6 114 Hp GLİ 1993 Sercan TORUN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAMURAY artık yok.Yeni gözde 2006 e12 sol granit g
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1390 : Eylül 21, 2011, 09:20:48 »
He son olarakta EFSANELER olmez ;) :D

bence de.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1391 : Eylül 21, 2011, 09:21:48 »
selçuğum baskı balatanın orj oldugunu nasıl anlarım ben? merak ettim !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #1392 : Eylül 21, 2011, 12:55:06 »
çakmasımı varki  :o :o :o :o bizim e12 42 binde bitirdi  :(
Toyota Corolla 1.4 D4D 90 Hp Plus Line 2007 / Toyota Corolla 1.6 114 Hp GLİ 1993 Sercan TORUN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1393 : Eylül 21, 2011, 13:36:01 »
çakmasımı varki  :o :o :o :o bizim e12 42 binde bitirdi  :(

öyle değil,hiç değişmişmidir diye merak ettim,yoksa fabrika cıkısımı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1394 : Eylül 21, 2011, 13:59:27 »
Efsane ölmez o noktada sıkıntı yok 15 yaşında hala 15 -16 bin ediyorsa ölmediginin göstergesidir.Sene 99 da aldık bu arabayı harbi kız gibi arbaydı 12 yıldır felan bizi biniyoruz.Allah için Hiç büyük masraf açmadı. Geçen sene Babam Köy için gford connect aldı bende esane hastası oldugum için baba bana ver dedim 10 bin liraya aldım babamdan .Babam hem emekli hemde yeni bir araç oldugundan dolayı bu araca yag bakımı hariç para harcamamış.Ben aldım triger setinden baskı balatasına amartisöründen lpg sistemine eksz sistemine kadar herşeyini elden geçirdim.Araba aldıgım günle alakası bile kalmadı Fakat yaşı itibari ile artık masraf çıkartıyor .Bakalım nereye kadar dayanırız buna bilemiyorum ama şimdilik biniyoruz.Şu da var bu şekliyle belki başkasına ver 5 sene anahtar vurdurmadan biner ama bende bazı takıntılar var ondan dolayı para harcıyorum sanırım.Bakalım hayırlısı bu gidişle daha 1-2 sene biner gibiyim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Allah cümleye kaza bela vermesin.
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 38 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1395 : Eylül 27, 2011, 21:53:21 »
Araba işi biraz şans biraz kısmet. Bakıyorsun 10-15 sene normal bakımları ile tık demeden çalışanı var. Bir başka araç daha sıfır km sorunları çıkıyor. Garantili ama insan verdiği para ile rezil oluyor. AE101 ler eskidi diyen arkadaşlar doğru söylerler. Benim araç 15 yaş 223bin de. Hamdolsun diyorum. Allah olmayanlara versin araba nimetini. Arada bir çıkartıyor masraf ama olacak. Buna şükür deyip biniyorum. Ama yinede yaşına göre daha az sorun çıkartan araçlar diye düşünüyorum. Ben her sese kulak kesilip dinlemiyorum artık. Malum araçlarımız yaşlandı  ::) Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim.
2007 Yaris 1.3 Sol M/M
2012 Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Satıldı :(
1996 Corolla 1.6GLİ A/T AC  Satıldı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1396 : Eylül 28, 2011, 10:14:37 »
Ah faruk abi birde ben şu seslere aşina olup dinlemesem çok güzel olacak amma dinliyorum işte ne yapayım.O sebeptende aracın derdi tasası bitmiyor gibime geliyor .Bir de tüp yüzünden araçtan sogudum oda bir gerçek nerden taktırdım bilmiyorum gittim atiker sıralı sistem taktırdım lanet olsun ayar yaptırıyorum iyi güzel araba sessiz çalışıyor ondan sonra 1-2 ay sonra ayar mı bozuluyor ne oluyor anlamıyorum araba böyle garip bir çalışma halini alıyor benzine alıyorum benzin de de çig benzin kokusu geliyor ateşleme sistemi komple elden geçti bujisinden kablosuna disitiribitörüne kadar .Valla ne yalan söyleyim hani manifolt delinmemiş olsa direk söktürüp benzinde binecem arabay o kadar kınagı geldi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1397 : Eylül 28, 2011, 10:34:31 »
Ah faruk abi birde ben şu seslere aşina olup dinlemesem çok güzel olacak amma dinliyorum işte ne yapayım.O sebeptende aracın derdi tasası bitmiyor gibime geliyor .Bir de tüp yüzünden araçtan sogudum oda bir gerçek nerden taktırdım bilmiyorum gittim atiker sıralı sistem taktırdım lanet olsun ayar yaptırıyorum iyi güzel araba sessiz çalışıyor ondan sonra 1-2 ay sonra ayar mı bozuluyor ne oluyor anlamıyorum araba böyle garip bir çalışma halini alıyor benzine alıyorum benzin de de çig benzin kokusu geliyor ateşleme sistemi komple elden geçti bujisinden kablosuna disitiribitörüne kadar .Valla ne yalan söyleyim hani manifolt delinmemiş olsa direk söktürüp benzinde binecem arabay o kadar kınagı geldi

tüpsüz efsane candır :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 96 Corolla GLİ
    • www.bereketli44.meb.k12.tr
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1398 : Eylül 28, 2011, 11:02:20 »
katılıyorum.. tüplü efsane hem arabayı hem sürücüyü yoruyor
Malatya/Yazıhan-Bereketli KÖyü İlköğretim Okulu
www.bereketli44.meb.k12.tr

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 96 Corolla GLİ
    • www.bereketli44.meb.k12.tr
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1399 : Eylül 28, 2011, 11:05:11 »
sabah kalktığımda sol park lambası yerinden oynamış gördüm. elimle yokladım sanırım biri oynatmış yerinden.yerine taktırmak zormudur.kaportacıyamı gitsem ??
arkada 1.6 yazısını soysuzun biri bıçakla kazıyarak çıkarmış.çok pis duruyo izi. 1.6 yazısını bulabilirmiyim?

bir sorum daha olacak
ön torpido kapagı açma yeri çıkmış açılmıyor.kime yaptırayım??
Malatya/Yazıhan-Bereketli KÖyü İlköğretim Okulu
www.bereketli44.meb.k12.tr