0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Atılla abı akıs basında sag sol fark edıyormu bılmıyorum ama bana sol lazım. Bana yarıyorsa alırım tabı. Su ara hergune yakın 90 km yol yapıyor araba dedıgın tarıhe kadar degısmek zorunda kalmazsam haberını beklıyorum.
Atilla abi O malum olaydan sonra arka motor kulagını orjinali ile degiştirdim.şanzıman yagını ise 75 -90 orjinal fabrikasyon yagını koydurdum.Zaten serviste yaptırmıştım.Servis başka yerde bu yagı bulamazsın diye söylemiştir servisteki ustam abi bu olaydan ötürü belki dişlilerinde aşınma olduysa malum ikm side yerinde arabanın bor katkı maddesi katalım hem dişli aşınmalarını önler hemde şanzıman uzun ömürlü olur dedi.Şimdi şöyle birşey var abi daha önce götürdügüm yerler bu debriyaj pedal ayarı ile felan da oynadılar acaba diyorum onla mı alakalı bir durum .Birde geçen motoru silerken dikkatimi çekti şamzumanın hemen üst tarafında debriyaj alt merkezi sanırım o parçanın körük kısmı var oranın dibinden yag tarzı birşey damlamış şanzumana oradanda karter muhafazasına inmiş öyle damlama kuruma tarzı degil hala ıslak tı acaba bizim merkez bozulduda keçeden mi kaçırıyor dedim pazar oldugu için gösteremedim de viteslerde dişli geçince kıllanmaya başladım .Özellikle yüksek devirde vitesler daha dişli geçiyor alt devirler 2000 -2500 de vites degiştirirseniz bunu daha az hissediyorsunuz.ama ıznız 40 dah olsa 3-2 yapmaktan tırsıyorum çünki sanki debriyajsız vites degiştiriyormuşum gibi yapıyor araba .Ya lanet olsun baskıyı degiştirdigim güne başka bişey demiyorum.Kız gibi araba resmen piç ettiler bıraktılar sökülmedik ellenmedik yeri kalmadı .
Yücel çok uğraştın AE101 le arkadaşım Kemal abinin dediği gibi sat istersen artık şu aracı valla kendini dertli ettin bu kolay kaçış yolu biliyorum ama senin açtığın başlıkları ve sorunları takip ediyorum ateşleme bobininden distiribitöre alarm sistemine debriyaja şimdi de şanzıman diyorsun harap ettin kendini ben 14 yıl kullandım AE101i amortisörleri helozen yayları debriyajı ekzosu ve fren sistemi ile ilgili sorunları boy göstermeye başladığı için sattım çünki sanayi ye girdim mi çıkamayacağımı biliyordum hevesini kırmak veya aracını kötülemiyorum ama AE101 kullanıcısı bile azaldı forumda Atilla amcadan başka teknik konuda yardımcı olan bile pek kalmamış.Ne olur beni yanlış anlama.Toyota yeniden AE101 üretsin yine gider alırım ama.
He son olarakta EFSANELER olmez
çakmasımı varki bizim e12 42 binde bitirdi
Ah faruk abi birde ben şu seslere aşina olup dinlemesem çok güzel olacak amma dinliyorum işte ne yapayım.O sebeptende aracın derdi tasası bitmiyor gibime geliyor .Bir de tüp yüzünden araçtan sogudum oda bir gerçek nerden taktırdım bilmiyorum gittim atiker sıralı sistem taktırdım lanet olsun ayar yaptırıyorum iyi güzel araba sessiz çalışıyor ondan sonra 1-2 ay sonra ayar mı bozuluyor ne oluyor anlamıyorum araba böyle garip bir çalışma halini alıyor benzine alıyorum benzin de de çig benzin kokusu geliyor ateşleme sistemi komple elden geçti bujisinden kablosuna disitiribitörüne kadar .Valla ne yalan söyleyim hani manifolt delinmemiş olsa direk söktürüp benzinde binecem arabay o kadar kınagı geldi