0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Atilla abi direksiyonun alt kısımlarında stabilize yola girice tıkırtı sesi geliyor.Direksiyonu sıkı da tutsam gene de geliyor..Sanki pedalların orada bir yerlerden ses geliyor .2 tane ön takımcıya gittim Ön takımda en ufak birşey yok dediler .Senin bilgin vardır bu konuda veya diger ae101 ci arkadaşlarımın bilgisi vardır yardımcı olursanız sevinirm
o zaman 15 hatta 20 bin km ye kadar götürür onlar seni,tuzlu muzlu ama !
eh darısı senin başına diyelim o zaman
kolay gelsin bende93 corolla 1.6 xl var sorunum su araba ilk calistiginda rolantisi birza dusuk oluyo ama yag lambası yanmıyor motor ısınınca normal rolanti devresinde yag lambası yanıyor neden olabilir bide bu araclarda sekman varmıdır
yaşıtımdaki bütün çocuklar modifiyeli araba seviyo ben babamın 93 beyaz corollasını çok yakıyo ama napalım gülü seviyoruz dikenıne katlanıyoruz
bijon somunları,rotil,rotbaşları ve aks kafalarını kontrol ettirmek lazım. çocuklar her zaman yazıyorum böyle bir sorunla karşılaşınca zaman kaybetmeyin derhal bir tamirciye gidin eğer sorun çözülemezse forum kanalıyla yardım isteyin. o şekilde gezerseniz hem kendinizi hemde başkalarını tehlikeye atarsınız.
atilla abi akis başları tıkırdamaya başladığında değiştirmesek çok büyük bir soruna ya da tehlikeye mahal vermiş olur muyuz?akis başını sökmek için pres bile işe yaramadı. oksijen kaynağı ile patlatıp çıkarttılar yerinden. sanki ibedibillah ordan çıkmaz sadece bozulan rulmanın sesinden ibaret bir sorun kalır gibi geldi bana. sağ akis başını değiştirmiştim, şimdi soldan geliyor onu değiştireceğim. gönlüm orjinal parçada ama uçuk fiyatlarla geliyor servis. sağ sol komple aks servisten alacağıma arabayı satıp üstüne az daha koyup rav 4 alırım neredeyse
Arkadaşlar benim Toyota da bu debriyaj konusunda bir türlü başım dertten kurtulmadı .Sorunum şu araç boşta iken viteslerim şıkır şıkır geçiyor fakat hareket halinde iken alenen dişli geçiyor .Mesela 3 vites gidiyorsunuz hızınız düştü vites düşürüp hızlanmak istediniz 2 ye geçerken alenen sert çekmeniz gerekiyor yoksa sanki önüne bir engel varmış gibi takılıyor .Veya 1 vites kalktınız 5 devire kadar bastınız 2 ye geçerken alenen sert geçiyor bu üst viteslerde de aynı ama 2 ve 3 vites de dah çok hissediliyor .Sanki bana ayırmada bir problem varmış gibi geliyor çübkü bazen çift debriyaj yapıyorum o zaman çok yumuşak geçiyor .Debriyaj baskı balatası orjinali ile degişti , motor takozları degişti. şanzıman yagı degişti ayrıca bor şanzıman katkısı koyuldu. Ama hala viteslerim dişli geçiyor Sizce neden olabilir debriyaj hidrolik debriyaj sanırım hidrolik seviyesine felan nereden bakılıyor bilmiyorum veya hava felan yapabiliyor mu ? Yardımcı olursanız sevinirim arabadan sogudum vallahi .