Gönderen Konu: toyota corolla eski kasa sahipleri burayaa  (Okunma sayısı 165108 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
Ynt: Ynt: toyota corolla eski kasa sahipleri burayaa
« Yanıtla #1360 : Eylül 10, 2011, 10:22:59 »
abi ben onu bilmem atilla amcanın dedigi gibi bende arabaya yan sanayi yag filitresi aldım taktırdım.yag degişiminde orjinal taktıracagım.Çünkü aynı atilla amcanın dedigi gibi özellikle soguk havalarda yag lambası geç sönüyor artı araba kışın çalışınca biraz geç toparlıyor gibime geliyor yaglama net olmayınca motor ilk çalışmada ki krosyon aşınmalar artıyor.Hava filiteside eminimki büyük etkendir.Ben yag bakımında kesinlikle hepsini orjinal takacam.
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1361 : Eylül 10, 2011, 10:25:10 »
Atilla abi direksiyonun alt kısımlarında stabilize yola girice tıkırtı sesi geliyor.Direksiyonu sıkı da tutsam gene de geliyor..Sanki pedalların orada bir yerlerden ses geliyor .2 tane ön takımcıya gittim Ön takımda en ufak birşey yok dediler .Senin bilgin vardır bu konuda veya diger ae101 ci arkadaşlarımın bilgisi vardır yardımcı olursanız sevinirm
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #1362 : Eylül 10, 2011, 19:58:09 »
kolay gelsin bende93 corolla 1.6 xl var sorunum su araba ilk calistiginda rolantisi birza dusuk oluyo ama yag lambası yanmıyor motor ısınınca normal rolanti devresinde yag lambası yanıyor neden olabilir bide bu araclarda sekman varmıdır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1363 : Eylül 10, 2011, 20:58:41 »
Atilla abi direksiyonun alt kısımlarında stabilize yola girice tıkırtı sesi geliyor.Direksiyonu sıkı da tutsam gene de geliyor..Sanki pedalların orada bir yerlerden ses geliyor .2 tane ön takımcıya gittim Ön takımda en ufak birşey yok dediler .Senin bilgin vardır bu konuda veya diger ae101 ci arkadaşlarımın bilgisi vardır yardımcı olursanız sevinirm
   hava filtresi tahmin ettiğinden çok etkili. direksiyondaki tıkırtının iki sebebi vardır, tıkırtı burçları ve direksiyon mili mafsalları. tamircine bunları kontrol ettir.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1364 : Eylül 12, 2011, 15:23:00 »
o zaman 15 hatta 20 bin km ye kadar götürür onlar seni,tuzlu muzlu ama !
eh darısı senin başına diyelim o zaman ;)
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAMURAY artık yok.Yeni gözde 2006 e12 sol granit g
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1365 : Eylül 12, 2011, 15:29:52 »
eh darısı senin başına diyelim o zaman ;)

aynen kardeş 15ooo den aşağı değişmem,tabi samuraya veda etmezsem ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #1366 : Eylül 12, 2011, 22:11:39 »
selam efsaneciler ne güzel bi başlık olmuş uzamış gitmiş :) efsane manyağı olarak bu başlığa ilk mesajımı yazıyım dedim hiçbir sıkıntım yok ama :) aracımı yaz başında aldım yaklaşık 4000 km yol yaptım ş.içi ve ş.dışı olmak üzere ne yağ ne de su ekledim tık demedi Maşallah. gerçekten bambaşka bir araç boşuna hayal etmemişim yıllardır herşeyin en iyisini hakediyor ve en iyisini yapmaya çalışıyorum. resim paylaşamıyorum şuan ama hak kazandığımda ilk işim sizlerle paylaşmak olacak.  hepinizin tekeri düz bassın inşallah...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1367 : Eylül 12, 2011, 23:09:02 »
kolay gelsin bende93 corolla 1.6 xl var sorunum su araba ilk calistiginda rolantisi birza dusuk oluyo ama yag lambası yanmıyor motor ısınınca normal rolanti devresinde yag lambası yanıyor neden olabilir bide bu araclarda sekman varmıdır
   Erhan kardeş önce servisten bir yağ filtresi al hava filtreside alırsan iyi olur, servis dediğim yetkili servis. mobil1 peaklife 5w50 yağda alıp güzelcene değiştirt arabanı kullan bakalım bir sorun kalacakmı? sekman her arabada vardır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #1368 : Eylül 15, 2011, 23:50:22 »
merhabalar arakadslar abiler ben mustafa 27 yaşındayım ve öğretmenin 93 1.3 corolla aldım yeni ilk göz agrısı olarak ve bana biraz fazla yakıyormus gibi gliyor uzun yolda 175-180 yakacagın soyluyorlar ama 230 gibi yakıyor acaba yüksek devirde mi kullanıyorum diye düşünmekteyim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #1369 : Eylül 16, 2011, 13:57:09 »
yaşıtımdaki bütün çocuklar modifiyeli araba seviyo ben babamın 93 beyaz corollasını  çok yakıyo ama napalım gülü seviyoruz dikenıne katlanıyoruz
Toyota Corolla 1.4 D4D 90 Hp Plus Line 2007 / Toyota Corolla 1.6 114 Hp GLİ 1993 Sercan TORUN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAMURAY artık yok.Yeni gözde 2006 e12 sol granit g
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1370 : Eylül 16, 2011, 14:01:37 »
yaşıtımdaki bütün çocuklar modifiyeli araba seviyo ben babamın 93 beyaz corollasını  çok yakıyo ama napalım gülü seviyoruz dikenıne katlanıyoruz

gülü seven dikenine katlanır,yada tüp takar :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #1371 : Eylül 16, 2011, 14:23:09 »
tüp sevmiyorum ben antika yapıcam onu chevroletleler gibi
Toyota Corolla 1.4 D4D 90 Hp Plus Line 2007 / Toyota Corolla 1.6 114 Hp GLİ 1993 Sercan TORUN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #1372 : Eylül 18, 2011, 21:02:16 »
Merhaba

14.09.2011 Tarihi itibari ile 1996-1.3 XL 152.000 beyaz bir corolla alarak sizin aranıza katılmış bulunmaktayım.

Yalnız aracı 65-70 kullandım bugün önden sesler gelmeye başladı...düz yolda giderken lokur-lokur ses geliyor...Direksiyonu az sağa veya sola çevirirsem ses kesiliyor...acaba ön takım veya direksiyon kutusu mu ?

Önerisi veya tecrubesi olan varsa yardımcı olabiilir mi?

Saygılarımla
96 1.3 xl klima+tüp+ön cam otom.

Saygılarımla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1373 : Eylül 19, 2011, 08:12:42 »
Hayırlı olsun Allah kaza bela vermesın.
Izahınızdan sorununuz rot basları gıbı geldı bana.
Efsane kaslarda on takımda bozulan tek parca bıldıgım kadarıyla. 1 rot bası fıyatı 20-50 tl arası degısıyor. Servıste rot bası olarak yok komple rot olarak verılıyor. O da 1000 tl ustunde fıyata sahıp.
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1374 : Eylül 19, 2011, 09:40:20 »
Efsane kolay kolay öntakım bozmaz ama alenen derin bir çukura süratli bir şekilde girildiyse ancak öyle .İyi bir ön takımcıya götürün size ne oldugunu söylecektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1375 : Eylül 19, 2011, 10:28:57 »
bijon somunları,rotil,rotbaşları ve aks kafalarını kontrol ettirmek lazım. çocuklar her zaman yazıyorum böyle bir sorunla karşılaşınca zaman kaybetmeyin derhal bir tamirciye gidin eğer sorun çözülemezse forum kanalıyla yardım isteyin. o şekilde gezerseniz hem kendinizi hemde başkalarını tehlikeye atarsınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1376 : Eylül 19, 2011, 17:55:13 »
bijon somunları,rotil,rotbaşları ve aks kafalarını kontrol ettirmek lazım. çocuklar her zaman yazıyorum böyle bir sorunla karşılaşınca zaman kaybetmeyin derhal bir tamirciye gidin eğer sorun çözülemezse forum kanalıyla yardım isteyin. o şekilde gezerseniz hem kendinizi hemde başkalarını tehlikeye atarsınız.
atilla abi akis başları tıkırdamaya başladığında değiştirmesek çok büyük bir soruna ya da tehlikeye mahal vermiş olur muyuz?
akis başını sökmek için pres bile işe yaramadı. oksijen kaynağı ile patlatıp çıkarttılar yerinden. sanki ibedibillah ordan çıkmaz sadece bozulan rulmanın sesinden ibaret bir sorun kalır gibi geldi bana. sağ akis başını değiştirmiştim, şimdi soldan geliyor onu değiştireceğim. gönlüm orjinal parçada ama uçuk fiyatlarla geliyor servis. sağ sol komple aks servisten alacağıma arabayı satıp üstüne az daha koyup rav 4 alırım neredeyse :D
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1377 : Eylül 19, 2011, 18:24:23 »
Arkadaşlar benim Toyota da bu debriyaj konusunda bir türlü başım dertten kurtulmadı .Sorunum şu araç boşta iken viteslerim şıkır şıkır geçiyor fakat hareket halinde iken alenen dişli geçiyor .Mesela 3 vites gidiyorsunuz hızınız düştü vites düşürüp hızlanmak istediniz 2 ye geçerken alenen sert çekmeniz gerekiyor yoksa sanki önüne bir engel varmış gibi takılıyor .Veya 1 vites kalktınız 5 devire kadar bastınız 2 ye geçerken alenen sert geçiyor bu üst viteslerde de aynı ama 2 ve 3 vites de dah çok hissediliyor .Sanki bana ayırmada bir problem varmış gibi geliyor çübkü bazen çift debriyaj yapıyorum o zaman çok yumuşak geçiyor .Debriyaj baskı balatası orjinali ile degişti , motor takozları degişti. şanzıman yagı degişti ayrıca bor şanzıman katkısı koyuldu. Ama hala viteslerim dişli geçiyor Sizce neden olabilir debriyaj hidrolik debriyaj sanırım hidrolik seviyesine felan nereden bakılıyor bilmiyorum veya hava felan yapabiliyor mu ? Yardımcı olursanız sevinirim arabadan sogudum vallahi .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1378 : Eylül 19, 2011, 22:37:21 »
atilla abi akis başları tıkırdamaya başladığında değiştirmesek çok büyük bir soruna ya da tehlikeye mahal vermiş olur muyuz?
akis başını sökmek için pres bile işe yaramadı. oksijen kaynağı ile patlatıp çıkarttılar yerinden. sanki ibedibillah ordan çıkmaz sadece bozulan rulmanın sesinden ibaret bir sorun kalır gibi geldi bana. sağ akis başını değiştirmiştim, şimdi soldan geliyor onu değiştireceğim. gönlüm orjinal parçada ama uçuk fiyatlarla geliyor servis. sağ sol komple aks servisten alacağıma arabayı satıp üstüne az daha koyup rav 4 alırım neredeyse :D
  Selçuk akıs kafasında çok boşluk olursa dağılma riski oluşur o zamanda yolda kalırsın. bende bir tane avrupa akıs kafası var istersen sana satarım ama ekimin sonunu beklemen lazım. ben 75 liraya almıştım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1379 : Eylül 19, 2011, 22:43:04 »
Arkadaşlar benim Toyota da bu debriyaj konusunda bir türlü başım dertten kurtulmadı .Sorunum şu araç boşta iken viteslerim şıkır şıkır geçiyor fakat hareket halinde iken alenen dişli geçiyor .Mesela 3 vites gidiyorsunuz hızınız düştü vites düşürüp hızlanmak istediniz 2 ye geçerken alenen sert çekmeniz gerekiyor yoksa sanki önüne bir engel varmış gibi takılıyor .Veya 1 vites kalktınız 5 devire kadar bastınız 2 ye geçerken alenen sert geçiyor bu üst viteslerde de aynı ama 2 ve 3 vites de dah çok hissediliyor .Sanki bana ayırmada bir problem varmış gibi geliyor çübkü bazen çift debriyaj yapıyorum o zaman çok yumuşak geçiyor .Debriyaj baskı balatası orjinali ile degişti , motor takozları degişti. şanzıman yagı degişti ayrıca bor şanzıman katkısı koyuldu. Ama hala viteslerim dişli geçiyor Sizce neden olabilir debriyaj hidrolik debriyaj sanırım hidrolik seviyesine felan nereden bakılıyor bilmiyorum veya hava felan yapabiliyor mu ? Yardımcı olursanız sevinirim arabadan sogudum vallahi .
debriyajda arıza olsa durduğun zaman vitese çok zor geçer ve cartlama yapar. şanzımana ne yağ koymuştun? katkı koymakla hata yapmışsın. hatırımda kaldığına göre şanzıman kulağını çıkma takmıştınız. bütün kulakları kontrol ettir. motorun arka tarafında küçük bir yağ haznesi olacak lastik kapağı var debriyaj yağı orda .