Gönderen Konu: toyota corolla eski kasa sahipleri burayaa  (Okunma sayısı 165120 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
Ynt: Ynt: toyota corolla eski kasa sahipleri burayaa
« Yanıtla #1100 : Mayıs 30, 2011, 14:36:50 »
dün arabayı yıkadım bir güzel yeni aldıgım bosch oto yıkama makinesi ile herkese tavsiye ederim bu arada.çok güzel bir makine.az suyla çok iş yapıyor .Bu eksoz olayına bakalım dedim kardeşimle beraber neyse arbaları çalıştırdık.benim eksoza elimi uzattım böyle çok az bir hava geliyor ciddi bir üfleme yok .Kardeşimin aracın eksozu yeni degişti birde ona baktık alenen üflüyor .Neyse babam araba çalışırken sen gaz ver dedi son susturucuya alttan 5-6 kere vurdu tekrar baktıgımda daha iyi üfledigini fark ettim birde köyden gelirken çekiş çok güzeldi motor ısınıncada performans  çok fazla düşmedi iyiydi .Arabayı stop etmeden baktım üflemei gayet iyileşmişti.sanırım son susturucumda bir tıkanıklık söz konusu
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • efsane
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #1101 : Mayıs 31, 2011, 10:05:43 »
haftasonu arabayı yıkayıp cila çektim. içinide cifle temizledim. davlumbaza varıncaya  kadar bütün siyah aksamları parlattım. fakat nazar değdi.
pazar günü sınavdan dönerken sağ cam tam kapanmadı 10 cm kala duruyordu. söktüm kapı döşemesini yağladım v.s düzeldi sorun. ama kapı açma kolunda  (içerdeki) bir sorun oluştu.
kapı kapalıyken kolu çekiyorsun kapı açılıyor ve bırakınca kol eski haline gelmiyor yayı geri çekmiyor.
söktüm yayı gördüm ama geri çekmesi için o yayın ucu nereye takılacak tam bulamadım.
bu konuda yaşanmış tecrübesi yada bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1995-Toyota Gli
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1102 : Mayıs 31, 2011, 10:28:30 »
arkadaşlar, toyotamın saati araç çalışmazken duruyor, geri kalıyor. bu bir haftadır böyle. bu saatin ayrı bir pili mi var acaba? teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1103 : Mayıs 31, 2011, 12:15:38 »
Ayrı bir pili yok.akü kutup başını çıkardıgınızda dahi saat sıfırlanıyor.Kanımca sigortasında felan bir anormallik olabilir.Veya birr temasszılık durumu olabilir
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1995-Toyota Gli
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1104 : Mayıs 31, 2011, 13:30:25 »
sağol Yücel, sigortasına bir bakayım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1105 : Mayıs 31, 2011, 19:41:12 »
Hakkı bey, ne zahmetı canııım.
Buyrun mıchelınlerı beraber test edelım dıyecegım ama.... :)
Efsane kasalar ıcın benım kullandıklarım arasında en ıyısı mıchelın oldu ;)
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAMURAY artık yok.Yeni gözde 2006 e12 sol granit g
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1106 : Mayıs 31, 2011, 22:59:25 »
Hakkı bey, ne zahmetı canııım.
Buyrun mıchelınlerı beraber test edelım dıyecegım ama.... :)
Efsane kasalar ıcın benım kullandıklarım arasında en ıyısı mıchelın oldu ;)

tahmin edebiliyorum memnuniyetinizi selcuk bey
heleki lastikleri değiştirdikten 1 gün sonra uzun yolda test etme fırsatını bulunca,tırın plkasındaki sinekleri sayacak kadar yakınlaşmışsınızdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #1107 : Haziran 01, 2011, 00:00:58 »
  Arkadaslar bi kac sorum var 93 model corolla gli var oncelikle kasa tipini nasl ogrenebilrim? diger sorumsa benzin gostergesi kontagi kapattıktan sonrada aynı seklde gostermeye devam ediyor cozumu nedir? arabaya 5 kisi bindigimde kavislerde altının yere surtme sorunu var cozum olarak amortisor degisimi soylenmis genel olarak bunun maliyeti nedir ? arka camın birinin motorunda sorun varmis yeni motoru nerden bulurum bi kac yere sordum bulamadm? cevaplarınız icin simdiden tesekkurler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1108 : Haziran 01, 2011, 00:09:11 »
  Arkadaslar bi kac sorum var 93 model corolla gli var oncelikle kasa tipini nasl ogrenebilrim? diger sorumsa benzin gostergesi kontagi kapattıktan sonrada aynı seklde gostermeye devam ediyor cozumu nedir? arabaya 5 kisi bindigimde kavislerde altının yere surtme sorunu var cozum olarak amortisor degisimi soylenmis genel olarak bunun maliyeti nedir ? arka camın birinin motorunda sorun varmis yeni motoru nerden bulurum bi kac yere sordum bulamadm? cevaplarınız icin simdiden tesekkurler
    senin kasa AE101,  benzin göstergesi kontak kapalıda olsa  gösterir bu arabaların özelliği. amortisörleri KYB alıcaksın japon olanını bulursan iyi olur. 4-5 yüz arası olur tahminim. cam motorunu çıkmacılara bak.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • 4 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1109 : Haziran 01, 2011, 09:32:46 »
Herkese selamlar.. GLİ aracımıza lastik alammız gerekiyor.. Hangi lastik ebatı kullanıyor bu araçlarda birde lastik fiyatları nedir.. Teşekkürler şimdiden

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #1110 : Haziran 01, 2011, 10:28:29 »
   senin kasa AE101,  benzin göstergesi kontak kapalıda olsa  gösterir bu arabaların özelliği. amortisörleri KYB alıcaksın japon olanını bulursan iyi olur. 4-5 yüz arası olur tahminim. cam motorunu çıkmacılara bak

Cok tesekkur ederim abi ben yeni kullanmaya basladım bilgisizligimi bagıslayın sorularım oldukca sizi rahatsz edecem artık.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1111 : Haziran 01, 2011, 15:34:53 »
son susturucu orjinali varmıodır fiyatı hakkında bilgi verebilecek arkadaşım varmı.ayrıca muadil olarak western diye bir marka var en iyi yan sanayi diyorlar dün fiyat aldım 100 -120 arası fiyat veriyorlar.Eksoz çıkışına elimi uzattım inanın çok az bir hava geliyor böyle baya baya az .kardeşim kendi arbasınınkini yeni degiştirdi dedim bende de sendeki problemler var bakalım dedim araçlar an yana çekili çalıştırdık ikisini de onun eksoza elimi uzattım abi fön makinesi gibi üflüyor benimkine baktık bilgisayar fanı gibi bile üflemiyor bir iki alttan vurdum kardeşim ara gazı verdi tıkanıklı varsa bir nebze açılırmı diye biraz açıldı ama o kadar degil o bile çekişi biraz fark ettirdi .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1112 : Haziran 01, 2011, 18:53:11 »
son susturucu orjinali varmıodır fiyatı hakkında bilgi verebilecek arkadaşım varmı.ayrıca muadil olarak western diye bir marka var en iyi yan sanayi diyorlar dün fiyat aldım 100 -120 arası fiyat veriyorlar.Eksoz çıkışına elimi uzattım inanın çok az bir hava geliyor böyle baya baya az .kardeşim kendi arbasınınkini yeni degiştirdi dedim bende de sendeki problemler var bakalım dedim araçlar an yana çekili çalıştırdık ikisini de onun eksoza elimi uzattım abi fön makinesi gibi üflüyor benimkine baktık bilgisayar fanı gibi bile üflemiyor bir iki alttan vurdum kardeşim ara gazı verdi tıkanıklı varsa bir nebze açılırmı diye biraz açıldı ama o kadar degil o bile çekişi biraz fark ettirdi .
     Yücel sana ne yapacağını anlatmıştım. bir daha anlatayım, WD 40 ilacı susturucunun hemen arkasındaki flanştaki civatalara iyice sık, yarım saat bekle, lokma veya spesyal anahtar(yıldız) civataları sök , susturucuyu yerinden çıkar, eksoz borusunu bir telle sabitle ki düşmesin . bu şekilde kullan çekiş düzelirse iyi bir eksozcuya git yeni bir susturucu taktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1113 : Haziran 02, 2011, 10:25:58 »
Atilla abi dedigini ancak köyde felan yaparın heralde .Ama abi şöyle bir mantık yürütüyorum araba 14 yaşında 215 bin km re yol yapılmış .Geçen yaz orta susturucuyu degiştirdim içi dagılmıştı artık.Ve o şekilde bir süre binilmiş makelelerde okudugum kadarıyla orta susturucunun dagılması durumunda o şekeilde binilmye devam edilirse son susturucuyu tıkıyormuş.Bakalım eksozcuya göstermekte fayda var sanırım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1114 : Haziran 02, 2011, 10:33:22 »
arkadaşlar benim efsaneyi satıyorum yerine RAV4 alacağım. bizim Araç Kastamonu dağları ve yaylaları meşhur olduğundan tabiata açılmak için RAV4 e ihtiyaç var. benim araba 224 binde merkezi kilit ,alarm ön camlar otomatik, orj. sunroof, klima, orj. alaşım jant kazasız belasız orijinal japon 1994 XLİ EXTRA bordo renkli birkaç parçası boyalı bir arabadır. trigeri yenidir orj servisten 190 tl ye alınmıştır. fiatı 14 bin liradır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1115 : Haziran 02, 2011, 10:37:15 »
Atilla abi dedigini ancak köyde felan yaparın heralde .Ama abi şöyle bir mantık yürütüyorum araba 14 yaşında 215 bin km re yol yapılmış .Geçen yaz orta susturucuyu degiştirdim içi dagılmıştı artık.Ve o şekilde bir süre binilmiş makelelerde okudugum kadarıyla orta susturucunun dagılması durumunda o şekeilde binilmye devam edilirse son susturucuyu tıkıyormuş.Bakalım eksozcuya göstermekte fayda var sanırım
   tabi be evladım iyi bir eksozcu senin derdine deva olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1116 : Haziran 02, 2011, 13:32:56 »
Abi nasıl kıyacan efesaneye  ayrılmaz ikili gibiydiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1117 : Haziran 02, 2011, 14:11:42 »
Abi nasıl kıyacan efesaneye  ayrılmaz ikili gibiydiniz.
   Yücelim 4x4 RAV4 alacağım, pek ayrılık sayılmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1995-Toyota Gli
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1118 : Haziran 02, 2011, 16:33:40 »
Atilla abi şimdiden hayırlı olsun.  benim toyotanın zaman saati, araç stop edince duruyor. çalıştığı zaman durduğu yerden devam ediyor. ustalardan bir çare bulamadım abi, elektrikçiye gittim bu saat bozulmuştur, kontağa bağlamayalım direk çalışsın, dedi. o zaman da aküyü bitirme sorunu olur. kontağı açınca saatte sorun yok. şimdiden teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • (Toyota Corolla 1996-Volkswagen Jetta 2008)
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1119 : Haziran 02, 2011, 16:38:46 »
Kontağı yerinden çıkardığınızda ekran yerinden gidip saat çalışmıyorsa normaldir. Kontağa anahtarı takıp çevirince çalışmıyorsa anormaldir
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah