Gönderen Konu: toyota corolla eski kasa sahipleri burayaa  (Okunma sayısı 165120 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
Ynt: Ynt: toyota corolla eski kasa sahipleri burayaa
« Yanıtla #1080 : Mayıs 24, 2011, 12:25:42 »
Teşekkür ederim Atilla Amca. Şimdi başka bir soru sorayım:

Arabayı 1 ay önce 129.000 km'de aldım. Aracı aldığımdan beri arka balataları değişti, p valfinin içindeki aparatlar değiştirilerek tamir edildi, motor yağı değişti, yağ ve hava filtreleri değişti, bujileri değişti.

Aracın geçmişi ile ilgili pek bilgim yok. Araçta mutlaka kontrol ettirmem gereken başka neler var?
  triger seti değişmişmi en mühim bu, fren ve debriyaj hidrolikleri komple değişecek, şanzıman yağı büyük ihtimalle değişmemiştir castrol yarı sentetik 75w90 1 kiloluk kutularda 2 kilo (açık yağ alma) değiştir.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '08
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1081 : Mayıs 24, 2011, 14:46:11 »
  triger seti değişmişmi en mühim bu, fren ve debriyaj hidrolikleri komple değişecek, şanzıman yağı büyük ihtimalle değişmemiştir castrol yarı sentetik 75w90 1 kiloluk kutularda 2 kilo (açık yağ alma) değiştir.

Aracı benden önceki sahibi 2001 yılında 61 bin km'de almış ve trigger setini değiştirmemiş bu süre boyunca. Ondan önceki sahibi yeni değiştirdim demiş ona satarken. Ama sizin bu arabalar için trigger setinin 100 bin km'de değiştiğini söylediğinizi hatırlıyorum. O yüzden 61 bin kilometredeki bir arabanın trigger setinin değişmiş olması pek mantıklı gelmedi bana. Muhtemelen alındığından beri hiç değiştirmemiştir. İlk fırsatta ben değiştireyim bari.

Bir de, bakıma götürdüğüm usta kilometre dolmamış bile olsa 5 senede bir değiştirmek gerektiğini söyledi. Bu konudaki fikriniz nedir?

Bir sorum daha var: Parça değiştireceğiniz zaman resmi servisten alıp kendi ustanıza taktırın diyorsunuz. Parçayı kendisinden almadığınız için usta bu duruma bozulmuyor mu? Ben şimdi mesela alıp Castrol yarı sentetik 75w90 yağı götürsem, benim koyacağım yağa güvenmiyor muysun niye gittin bunu aldın demez mi?
2008 Corolla Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
    • info-akademi
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #1082 : Mayıs 24, 2011, 15:07:18 »
Merhabalar,
1 hafta önce aldığım 1993 1,6 GL A/T Corollam 80 km yi gectikten sonra aracın burnu oynamaya başlıyordu. bu sorun için özel servise götürdüm aracımı AKS lalelerinin değişmesi gerektiğini söyledi tam hatırlamıyorum ama diferansiyelin torna yapılması gerek dedi bunun içinde şanzumanın sökülmesi gerektiğini belirttiler, 500 TL maliyet çıkarttılar fiyat normalmidir ?
Atilla beyin tüm yazılarını okudum fakat 2. el alınan bi araca genel olarak hangi bakımların yapılması gerekir yardımcı olursa sevinirim.
Teşekkürler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1083 : Mayıs 24, 2011, 15:39:43 »
Merhabalar,
1 hafta önce aldığım 1993 1,6 GL A/T Corollam 80 km yi gectikten sonra aracın burnu oynamaya başlıyordu. bu sorun için özel servise götürdüm aracımı AKS lalelerinin değişmesi gerektiğini söyledi tam hatırlamıyorum ama diferansiyelin torna yapılması gerek dedi bunun içinde şanzumanın sökülmesi gerektiğini belirttiler, 500 TL maliyet çıkarttılar fiyat normalmidir ?
Atilla beyin tüm yazılarını okudum fakat 2. el alınan bi araca genel olarak hangi bakımların yapılması gerekir yardımcı olursa sevinirim.
Teşekkürler...
    Onur istanbulun neresindesin?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
    • info-akademi
« Yanıtla #1084 : Mayıs 24, 2011, 16:11:30 »
Beylikdüzü - Şirinevler , ev iş Atilla Bey . . .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1085 : Mayıs 24, 2011, 16:26:03 »
Onur kardeş sana cennet mahallesi kültür merkezi karşısındaki tamirci Bülent ustayı tavsiye ederim. önce bir telefon et selamımı söyle 0532 651 43 52....0212 424 50 62  en güvenilir ve hesaplı bir şekilde her sorununu hallederler abiside Birsen dir biraz konuştuğunu anlamazsın ama (abisinin) gözün arkada kalmaz. parça ihtiyaçların içinde 0212 577 25 15 güven oto Sabri Kahveciyle irtibat kur yeri bayrampaşa cezaevine 200 metre. telefon edersin selamımı söylersin en iyi parçayı en hesaplı temin eder.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
    • info-akademi
« Yanıtla #1086 : Mayıs 24, 2011, 16:38:30 »
Onur kardeş sana cennet mahallesi kültür merkezi karşısındaki tamirci Bülent ustayı tavsiye ederim. önce bir telefon et selamımı söyle 0532 651 43 52....0212 424 50 62  en güvenilir ve hesaplı bir şekilde her sorununu hallederler abiside Birsen dir biraz konuştuğunu anlamazsın ama (abisinin) gözün arkada kalmaz. parça ihtiyaçların içinde 0212 577 25 15 güven oto Sabri Kahveciyle irtibat kur yeri bayrampaşa cezaevine 200 metre. telefon edersin selamımı söylersin en iyi parçayı en hesaplı temin eder.

Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için Atilla Bey. Bakımlar için nereyi önerirsiniz. Birde aracın ufak tefek sorunların var sol ark otomatik cam açılmıyor ve ön kapı açıldığında kapı kolu tekrar yerine gitmiyor yayla ilgili bir problem sanırım bunlarada aynı yerler bakarmı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1087 : Mayıs 24, 2011, 18:21:47 »
Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için Atilla Bey. Bakımlar için nereyi önerirsiniz. Birde aracın ufak tefek sorunların var sol ark otomatik cam açılmıyor ve ön kapı açıldığında kapı kolu tekrar yerine gitmiyor yayla ilgili bir problem sanırım bunlarada aynı yerler bakarmı...
  Onur sana söylediğim yerde her türlü sorunun hallolur. elektrik işlerin için Hüsnü  ustaya yönlendirsinler. çamurluk boya hepsi orada var hepsi benim adamım elektrikçiyede selamımı söylersin kırmızı toyota beyaz 2002 BMW atila abinin selamı var dersin yeter.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1088 : Mayıs 25, 2011, 16:03:15 »
Atilla abi motor ısınınca performan düşüşü neden olur .motor şişiyor diye tabir edili ya aynen öyle benimki .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1089 : Mayıs 25, 2011, 18:38:19 »
Atilla abi motor ısınınca performan düşüşü neden olur .motor şişiyor diye tabir edili ya aynen öyle benimki .
  Yücel arka susturucuyu söktürt o şekilde kullan bakalım ısınınca aynı numarayı yapacakmı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kanser edecek..!
« Yanıtla #1090 : Mayıs 26, 2011, 13:53:17 »
arkadaslar bende kullaniyorum 97 gli, frenlerdeki zirilti insanin moralini bozuyor bir zarari yok diyorlar ama yinede rahatsiz edici.. birde yuksek hiza ciktiim zaman 160in ustune ciktiimda acaip tekerlek sesi geliyor, sanirim o da tekerlerden kaynaklaniyor.. Yakit konusuna geldigim zaman karabukten ankara 220 km giderken hep 160in ustunde gittim 70 liralik benzinle vardim ankaraya/ gelirkende 90 km nin ustune hic cikmadim 50 liralık benzınle geldım 50-60 km yolda karabukte yaptım. çok yaktığı kanısında değılım sonuç ıtıbarıyle... 2003 ten berıde bızde araba, şeytan kulağına hıç sanaiye gtmdk...

Türkiye sınırları içinde hız sınırları şehiriçi 50km/s, şehirlerarası 90km/s, bölünmüş
yollarda 110km/s, otoyollarda 120km/s olarak belirlenmiştir. Lütfen trafik kurallarına uyalım.
Barice LEE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1091 : Mayıs 27, 2011, 20:39:22 »
Benım aracımda 97 glı. Bende lastık sesınden cok uzun zaman muzdarıptım ama mıchelın lastık kullanır kullanmaz sıkayetım sona erdı..
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #1092 : Mayıs 27, 2011, 21:35:33 »
arkadaslar bende kullaniyorum 97 gli, frenlerdeki zirilti insanin moralini bozuyor bir zarari yok diyorlar ama yinede rahatsiz edici.. birde yuksek hiza ciktiim zaman 160in ustune ciktiimda acaip tekerlek sesi geliyor, sanirim o da tekerlerden kaynaklaniyor.. Yakit konusuna geldigim zaman karabukten ankara 220 km giderken hep 160in ustunde gittim 70 liralik benzinle vardim ankaraya/ gelirkende 90 km nin ustune hic cikmadim 50 liralık benzınle geldım 50-60 km yolda karabukte yaptım. çok yaktığı kanısında değılım sonuç ıtıbarıyle... 2003 ten berıde bızde araba, şeytan kulağına hıç sanaiye gtmdk...

Türkiye sınırları içinde hız sınırları şehiriçi 50km/s, şehirlerarası 90km/s, bölünmüş
yollarda 110km/s, otoyollarda 120km/s olarak belirlenmiştir. Lütfen trafik kurallarına uyalım.

Arkadaşım senin araç fabrika verisinden bile az yakıyor.!!!
Söylesem tesiri yok.sussam gönül razı değil,
                                                          FUZULİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAMURAY artık yok.Yeni gözde 2006 e12 sol granit g
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1093 : Mayıs 28, 2011, 11:00:59 »
Benım aracımda 97 glı. Bende lastık sesınden cok uzun zaman muzdarıptım ama mıchelın lastık kullanır kullanmaz sıkayetım sona erdı..

selçuk bey siz michelın dan önce hangi markayı kullanıyordunuz sorması ayıp :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1094 : Mayıs 28, 2011, 16:27:11 »
Arkadaşlar 120 den sonra yolda gezinme ve daha yüksek hılara çıkarsam direksiyonda titreme ve gezinmede artma oluyor.Bu neden oluyor .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1095 : Mayıs 28, 2011, 19:29:17 »
Yücel Bey
2.el aracımı satın alırken sahibi banada 120 yi geçince direksiyonda titreme yaptığını bunun nedenini tekerlekteki kırık katmandan olduğunu söylemişti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #1096 : Mayıs 29, 2011, 01:05:36 »
selam  arkadaşlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1097 : Mayıs 29, 2011, 12:00:30 »
Hakkı bey,
Ayıp olmus ama soyleyeyım :D :D ;)
Ilk goodyear GT2, sonra brıgstone (modelı tam hatırlamıyorum.) Sonra yıne GT2 kullandıktan sonra sımdı mıchelın
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAMURAY artık yok.Yeni gözde 2006 e12 sol granit g
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1098 : Mayıs 29, 2011, 12:09:21 »
Hakkı bey,
Ayıp olmus ama soyleyeyım :D :D ;)
Ilk goodyear GT2, sonra brıgstone (modelı tam hatırlamıyorum.) Sonra yıne GT2 kullandıktan sonra sımdı mıchelın
:D pardon ya kusuruma bakmayın selçuk bey ayıp ettim :D
peki en iyi neticeyi hangi markadan aldınız memnuniyetinizi yazarmısınız bize,size zahmet olmazsa ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #1099 : Mayıs 29, 2011, 21:57:19 »
iyi günler ben forumda yeniyim 10 gün içinde corolla 1.6 xei olursa beyaz renkli alacağım 3 , 4 tanede araç var ilgilendiğim .. öncelikle aracı incelerken nelere dikkat etmeliyim bilgi verirseniz çok iyi olur ... şimdiden teşekkürler ...
1996 Corolla 1.6 XEİ AC