Gönderen Konu: toyota corolla eski kasa sahipleri burayaa  (Okunma sayısı 165122 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
Ynt: Ynt: toyota corolla eski kasa sahipleri burayaa
« Yanıtla #1040 : Mayıs 13, 2011, 18:09:00 »
Çok sağol Atilla abi, Veka marka Akis kafası (lalesi) bulabildim Çorum'da,1+1 sene garantili yine,parçacı tridan marka olanı bulamadı 2 yıldır Veka getirtiyorum dedi.Taktırsam sorun olur mu? Orjinal parçalar dehşet pahalı :(
  taktır ,kafanın iyice yağlanmasına dikkat ettir.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1041 : Mayıs 13, 2011, 22:56:20 »
Pazartesi günü arabayı teslim aldım. Alır almaz LPG beynini de değiştirdim. Şu an mükemmel durumda. Yakıtta da inanılmaz azalma oldu. İlk aldığım zamanlardaki gibi kontağa dokunur dokunmaz çat diye çalışıyor. Stop etme ve diğer sorunların hiçbiri kalmadı. Sökülüp dağılmışken triger kayışını ve diğer kayışları da değiştirdim. Devirdaim ve bazı hortumlar da değişti. Şu an çok iyi Allah'a şükür :)

Yaklaşık 3 ay evvel efsane sabahları çalışıyor ama hararet ortaya gelinceye dek ayağımı pedaldan çekince stop ediyordu.Tekrar çalıştırmak istediğimde Gazda da benzindede uzun marşlar neticesi güç bela çalışıyor ama aynı şekilde ayağımı gazdan çekince stop.Neyse bir sabah yine çalıştırdım bir baktım alltan kahverengi bir sıvı yerleri ıslamış.İnceledim yağ değil.Antifriz.Hortumları kontrol etttim.Sağlam.Çektim bir tamirciye .Devir daim değişecek dedi.Stop etme neden dedim.Boğaz kelebeği temizlendi,adaptasyonu yapıldı.Olmadı ısı müşürü değişti.Ertesi sabah aynı.Son olarak devirdaimi değiştirdim.Şükür bitti.Ne önemli bir parça imiş devirdaim.
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #1042 : Mayıs 14, 2011, 17:17:58 »
9 aydır 97 Corolla XEİ kullanıyorum.

Şehirdışında 200 km'yi 57 tl'ye katettim, gerçi yolun yarısını yağmurda geçtim ama nasıl yakıt tüketimi bu modellerde?

Benzin zamlarından sonra lpg kullanmayı düşünmeye başladım. Denizli'de Mutlu Otogaz'a uğradım, Atiker de iyidir ama Lovato tavsiye ederiz dediler, 1.350 tl imiş, % 30-40 tasarruf sağlar, 20-25 kuruş yakar kilometrede dediler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1043 : Mayıs 14, 2011, 17:21:03 »
9 aydır 97 Corolla XEİ kullanıyorum.

Şehirdışında 200 km'yi 57 tl'ye katettim, gerçi yolun yarısını yağmurda geçtim ama nasıl yakıt tüketimi bu modellerde?

Benzin zamlarından sonra lpg kullanmayı düşünmeye başladım. Denizli'de Mutlu Otogaz'a uğradım, Atiker de iyidir ama Lovato tavsiye ederiz dediler, 1.350 tl imiş, % 30-40 tasarruf sağlar, 20-25 kuruş yakar kilometrede dediler.
   uzaktan geç yanlarına uğrama. senin yakışın gayet iyi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1044 : Mayıs 15, 2011, 16:55:12 »
Saygıdeğer Atilla abi
96 model 1.3 xe corollam var
ikinci el oto satım sitelerinde satış ilanını giren araç sahiplerinin, aracımın emsali araçlarının ilan özellikleri arasında "yakıtta cimri" , "lpg şehir içi 190 kuruş yakıyor" gibi değerler giriyor olduklarını okuyorum
benim aracım lpg ile şehir içi 60 tl ile 193 km yapıyor yani ortalam km de 300 krş

acaba benim aracım mı çok yakıyor yoksa ilan sahipleri mi abartıyor yoksa ikiside mi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1045 : Mayıs 15, 2011, 17:12:20 »
Saygıdeğer Atilla abi
ikinci el oto satım sitelerinde satış ilanını giren araç sahiplerinin, aracımın emsali araçlarının ilan özellikleri arasında "yakıtta cimri" , "lpg şehir içi 190 kuruş yakıyor" gibi değerler giriyor olduklarını okuyorum
benim aracım lpg ile şehir içi 60 tl ile 193 km yapıyor yani ortalam km de 300 krş

acaba benim aracım mı çok yakıyor yoksa ilan sahipleri mi abartıyor yoksa ikiside mi ?
lpg ile 30 kuruş ?? aşırı fazla, benzin ile 30 kuruş yakan 1.3 sahipleri mevcut.. bence kullanım tarzınızı sorgulamanız lazım
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1046 : Mayıs 15, 2011, 19:00:48 »
Bülent arabanın benzin yakışını en fazla etkileyen unsurlar buji, hava filtresi, avans ayarı ve garbüratör hava (karışım) ayarı. birde Türkayın dediği gibi kullanım şekli. buji ve hava , yağ filtrelerini servisten almak lazım. servistede avans ayarını , karışım ayarını kontrol ettirirsen faydasını göreceğini zannediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1047 : Mayıs 15, 2011, 21:37:06 »
Atilla abi ilginize teşekkür ederim ilk fırsatta bunları kontrol ettireceğim (en azından yaptığım kıyas karşılığı aldığım cevap ile arabamda bir aksilik olduğunu anlamış oldum)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAMURAY artık yok.Yeni gözde 2006 e12 sol granit g
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1048 : Mayıs 16, 2011, 10:14:37 »
Atilla abim saygılar nasılsın?
birşey sormak istiyorum sana
geçen gün motor yağ değişimini yaptrdım aracın
fakat değişimden sonra mıdır,yoksa benmi yeni farkettim ,seyir halinde gaz verdiğim zaman tısssss diye inceden bir ses geliyor
bu yağ değişimine bağlı birşey olabilirmi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1049 : Mayıs 16, 2011, 10:19:55 »
Hakkı yağ filtresini servistenmi aldın? yan sanayi veya çakma toyota filtre ise filtreden olabilir. tamircine götür sesi dinlet.       http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=5598.new;topicseen#new   Vedatın tamircisine de götürebilirsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAMURAY artık yok.Yeni gözde 2006 e12 sol granit g
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1050 : Mayıs 16, 2011, 10:27:41 »
evet abi servisten aldım orjinal,filtreden olacağını sanmıyorum
sağol abi, bi baktırayım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • efsane
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #1051 : Mayıs 16, 2011, 11:20:39 »
Bülent arabanın benzin yakışını en fazla etkileyen unsurlar buji, hava filtresi, avans ayarı ve garbüratör hava (karışım) ayarı. birde Türkayın dediği gibi kullanım şekli. buji ve hava , yağ filtrelerini servisten almak lazım. servistede avans ayarını , karışım ayarını kontrol ettirirsen faydasını göreceğini zannediyorum.
atilla abi avans ayarı nasıl yapılıyor. nereden yapılıyor.  1,6 xei 1996

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1052 : Mayıs 16, 2011, 12:38:40 »
atilla abi avans ayarı nasıl yapılıyor. nereden yapılıyor.  1,6 xei 1996
   Hakan bizim arabalarda avans ayarı ihtiyacı yok. avans ayarı distribütörden yapılır, tesbit civatası gevşetilip distr. sağa veya sola döndürülerek yapılır. tevzi makarasının dönüş yönünde çevrilirse rötar, aksi yönde avans olur. bilgisayara bağlanınca avans ayarının doğru olup olmadığı gözükür. ama enjektörlü ve ECU lu arabalarda avansla oynanmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • efsane
« Yanıtla #1053 : Mayıs 16, 2011, 13:18:24 »
teşekkürler atilla abi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 238000
  • Model Yılı: '05
  • 14 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1054 : Mayıs 16, 2011, 18:02:48 »
Tekrardan teşekkür ederim Atilla Abi.Haftasonu Çorum-İstanbul-Çorum gidip geldim başka tereddütlerimde çıktı,en kısa zamanda detaylı bir şekilde yazıp tüm arkadaşların yorumuna sunacağım.
Eşekten şeker esirgenmez ama eşek yaratılışı bakımından otu beğenir..
Emektarlar:99 Passat TDI-98 Fiat Uno 70 S-97 Europa 1.4 RN-2004 Honda Jazz LS-1.6 XLİ 1998-Toyota Corolla 1.4 D-4D Terra Sedan-Honda Civic 2013

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #1055 : Mayıs 16, 2011, 18:09:36 »
Saygıdeğer Atilla abi

bülent bey ben ankarada 1.3 efsane ile kilometrede 29 kuruş yakıyorum size tavsiyem atilla amcanın söylediği elemanları kontrol ettirmeniz. şuan her km'de zarar ediyorsunuz.

Ayrıca bugün bir arkadaşımın arabasını ustaya götürdük usta lpgli araçları haftada 1gün benzin ile kullanın ömrünü uzatırsınız dedi.
93AE101(sw) 89100km =)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1056 : Mayıs 16, 2011, 20:41:37 »
Sayın Volkan TANINMIŞ
29 kuruşu benzinde ve Ankaranın şehiri içi trafiğinde yakıyorsanız ,benim trafiği olmayan bir güneydoğu ilinde lpg de yakıyor olmam aracımla ilgili bir problem olduğunu gösteren değerli bir karşılaştırmadır ilginize çok teşekkür ederim.ilk fırsatta aracımı kontrol ettireceğim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • efsane
« Yanıtla #1057 : Mayıs 17, 2011, 09:18:44 »
benzinin 4 lırayı gectıgı bu gunde sehır içinde bu yakıt ınanılmaz iyi.
bülent bey ben ankarada 1.3 efsane ile kilometrede 29 kuruş yakıyorum size tavsiyem atilla amcanın söylediği elemanları kontrol ettirmeniz. şuan her km'de zarar ediyorsunuz.

Ayrıca bugün bir arkadaşımın arabasını ustaya götürdük usta lpgli araçları haftada 1gün benzin ile kullanın ömrünü uzatırsınız dedi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 238000
  • Model Yılı: '05
  • 14 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1058 : Mayıs 17, 2011, 13:36:20 »
benzinin 4 lırayı gectıgı bu gunde sehır içinde bu yakıt ınanılmaz iyi.
Bence de Hakan Bey,
Basit hesapla fabrika verisi olarak şehirlerarası 5,3 Litre (90 Km sabit hızda 100 Km'de) yakıt tüketen bir araç zaten 4,2 Tl/Lt olan benzini kullanıyorsa 0,223 Tl şehirlerarası tüketime sahiptir.Şehir içi benzinli bir araç için 29 Kuruş gayet ekonomik.
Eşekten şeker esirgenmez ama eşek yaratılışı bakımından otu beğenir..
Emektarlar:99 Passat TDI-98 Fiat Uno 70 S-97 Europa 1.4 RN-2004 Honda Jazz LS-1.6 XLİ 1998-Toyota Corolla 1.4 D-4D Terra Sedan-Honda Civic 2013

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • efsane
« Yanıtla #1059 : Mayıs 18, 2011, 10:07:03 »
yinede yol durumu, yük, hız  yokuş v.s dikkate alınıp tekrar ölçüm yapılmalı.