0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Çok sağol Atilla abi, Veka marka Akis kafası (lalesi) bulabildim Çorum'da,1+1 sene garantili yine,parçacı tridan marka olanı bulamadı 2 yıldır Veka getirtiyorum dedi.Taktırsam sorun olur mu? Orjinal parçalar dehşet pahalı
Yaklaşık 3 ay evvel efsane sabahları çalışıyor ama hararet ortaya gelinceye dek ayağımı pedaldan çekince stop ediyordu.Tekrar çalıştırmak istediğimde Gazda da benzindede uzun marşlar neticesi güç bela çalışıyor ama aynı şekilde ayağımı gazdan çekince stop.Neyse bir sabah yine çalıştırdım bir baktım alltan kahverengi bir sıvı yerleri ıslamış.İnceledim yağ değil.Antifriz.Hortumları kontrol etttim.Sağlam.Çektim bir tamirciye .Devir daim değişecek dedi.Stop etme neden dedim.Boğaz kelebeği temizlendi,adaptasyonu yapıldı.Olmadı ısı müşürü değişti.Ertesi sabah aynı.Son olarak devirdaimi değiştirdim.Şükür bitti.Ne önemli bir parça imiş devirdaim.
9 aydır 97 Corolla XEİ kullanıyorum.Şehirdışında 200 km'yi 57 tl'ye katettim, gerçi yolun yarısını yağmurda geçtim ama nasıl yakıt tüketimi bu modellerde?Benzin zamlarından sonra lpg kullanmayı düşünmeye başladım. Denizli'de Mutlu Otogaz'a uğradım, Atiker de iyidir ama Lovato tavsiye ederiz dediler, 1.350 tl imiş, % 30-40 tasarruf sağlar, 20-25 kuruş yakar kilometrede dediler.
Saygıdeğer Atilla abi96 model 1.3 xe corollam var ikinci el oto satım sitelerinde satış ilanını giren araç sahiplerinin, aracımın emsali araçlarının ilan özellikleri arasında "yakıtta cimri" , "lpg şehir içi 190 kuruş yakıyor" gibi değerler giriyor olduklarını okuyorumbenim aracım lpg ile şehir içi 60 tl ile 193 km yapıyor yani ortalam km de 300 krşacaba benim aracım mı çok yakıyor yoksa ilan sahipleri mi abartıyor yoksa ikiside mi ?
Bülent arabanın benzin yakışını en fazla etkileyen unsurlar buji, hava filtresi, avans ayarı ve garbüratör hava (karışım) ayarı. birde Türkayın dediği gibi kullanım şekli. buji ve hava , yağ filtrelerini servisten almak lazım. servistede avans ayarını , karışım ayarını kontrol ettirirsen faydasını göreceğini zannediyorum.
atilla abi avans ayarı nasıl yapılıyor. nereden yapılıyor. 1,6 xei 1996
bülent bey ben ankarada 1.3 efsane ile kilometrede 29 kuruş yakıyorum size tavsiyem atilla amcanın söylediği elemanları kontrol ettirmeniz. şuan her km'de zarar ediyorsunuz. Ayrıca bugün bir arkadaşımın arabasını ustaya götürdük usta lpgli araçları haftada 1gün benzin ile kullanın ömrünü uzatırsınız dedi.
benzinin 4 lırayı gectıgı bu gunde sehır içinde bu yakıt ınanılmaz iyi.