0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arakadaşlar 95 xei aracım var. 10w 40 yağ kullanırdım. En son gittiğimde bilgisayardan baktılar, 95 corolla fabrika çıkışından 20w-50 (5000km) koyuluyormuş. Ustayla konuştum, aracında lpg yoksa 10w 40 da olur ama çok sıcak havalarda yeterli olmayabilir, problem olmaz dedi, istersen 10- 40 koyalım dedi. Bize gelen ae101 lere biz hep 20w 50 koyuyoruz dedi. 20w 50 olsun dedik. 10w 40 a göre motor sesi azaldı, km mi doldurdum yakın zamanda yağ değişimine gidicem, yine 20w 50 mi koysam? Yazın hava sıcaklığından dolayı rahattı, kışın motor ısınması yağ koyu olduğundan biraz daha geç olucak gibi bi düşüncem var, sizinde fikirlerinizi almak istedim. Aracın kitapçığından baktığıma göre 20w- 50 görünüyor. Belkide ozamanlar 10bin km lik yağlar yoktu!
Allah Allah 5W-40 bence yeter de artar bile. Kocaeli icin.20W-50, kamyon mu bu? Yakit tuketimini arttirir, motoru zorlar.Olmaz.
Ahmet kardeşim kalın yağ zararlı diye bazılarında yanlış bir düşünce oluşmuş.bu yağı incelemen için linkini yolluyorum. http://www.castrol.com/castrol/productdetailmin.do?categoryId=9010164&contentId=7019162
Mesela, yukarıda linki verilen sayfanın üreticisi Toyota corolla için (VVT-i, 2002 sonrası) şu şekilde tavsiyede bulunuyor;Tavsiye edilen yağ: MAGNATEC A1 5W-30Alternatif tavsiyeler; <-29°C arası >38°C, 5W-30; -18°C arası >38°C, 10W-30; -12°C arası >38°C, 15W-40; -7°C arası >38°C, 20W-50Yukarıda belirtilen değerler için kışlık değeri 5W daha küçük seçmek daha garanti olacaktır.Her otomobil veya yağ üreticisi bu şekilde tavsiyelerde bulunur, bize düşen listeye bakıp, uygun olanı seçmek
Erenciğim 20w50 hiçbir zaman sorun olmaz.ancak ihtiyaca göre yağ kullanmak lazım.şimdi arabam seninki gibi yeniyse motor daha uzun süre dayansın,daha ömürlü olsun diye 5w40 kullanırım.benimki gibi 224 binde olsa bile yağ yakmıyorsa 10w40 yarı sentetik kullanırım.ama arabam yağ yakma derecesine gelen aşınmış bir motora sahipse o zaman kesinlikle 20w50 kullanırım.Alperen ne diyor? motor sesim azaldı diyor,çünkü viskozite daha yüksek yani kalın olduğundan motordaki yatak boşluklarını alarak hem grankın ve yatakların ömrünü uzatır hemde yağ yakmasını.
97 corollam var araba soğukken yağ lambası 3-5 saniye geç sönüyor bazende bayağı sürdükten sonra (15-25km)yağ lambası pır pır yanıp sönüyor bu neden yapıyor büşür ve filtreyi yeni değiştirdim düzelmedi ama orjinalleri ile değiştirmedim yan sanayisiydi.son çare yağ pompası diyorlar oda biraz masraflı.
bende bilhassa kışın soğuk havalarda aracımı tek marşta çalıştırmam kısa bir iki marş yapıp öyle çalıştırırım. soğuk havalarda ilk çalışmada benimde yağ ışığım 2-3 saniye sonra sönüyor. Hava sıcaklığına bağlı yağ vizikositesinin azalması olarak yorumladığımdan üstünde durmadığım bir konu.