0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
salih araban gayet iyidir.bunların birkısmında fabrikasyon olarak bu yağ eksiltme problemi var.benim tahminim segmanlar yumuşak ve çabuk aşınıyor.20/50 kullanırsan yağ eksiltmesi azalır,ilk fırsatta çok iyi bir motorcu bul orijinal standard sekman taktır ayrıca sibob gayd lastiklerini(orj.) değiştir.sana 300-400 e mal olur moralin bozulmasın.20/50 nin motora hiç bir zararı olmaz benim ae 101 in kitabında yağ seçenekleri arasında 20/50 de var.
Mehmetciğim yazdıklarının bir kısmına aynen katılıyorum bir kısmına katılmıyorum.kalın yağın aşınmayı arttırması arttırması söz konusu olamaz.bmw servislerine bak castrolun 10w60 performans yağlarını göreceksin.yağ firmalarının yeni listelerine bak 5w50,10w50 yağların üretime başladığını görürsün.biz eski otomobilciler araba yağ yakmaya başlayınca yağın numarasını arttırırız.sentetik yağlar ilk çıktığında 0w30 du,bunuda soğukta rahat çalışsın diye değil sentetik yağ teknolojisi buna imkan verdiğinden yaptılar.şimdilerde 5w... yağları başardılar.yakında 10w... sentetik yağlarda piyasaya çıkacak.şimdide var ama yaygınlaşacak.
Ercümentim yağların wiskozitesi hiçbir zaman motora zarar verecek kadar yüksek üretilmez.reklam kampanyalarına inanmayın.sen mesela bor a çok meraklısın 20W50 koysan çok daha iyi.çünkü bor zaten viskoziteyi arttırıyor ayrıca zarar verme olasığı yüksek.
inşallah uzun vadede zararını görmezsiniz.
Abi bu gün yetkili servise gösterdim arabayı. Maalesef "Sekmanların değişmesi gerekiyor" dediler. Keşke 300-400'e maal olsa. "En az 2000 TL masraf olur" dediler. Artık bir özel servise yaptıracağım birkaç ay sonra. Orada 800-900'e olur demişlerdi. Ben "Toyota problemsiz, sağlam araba" diye almıştım. Ancak hiçbir arabanın çıkarmadığı problem çıkardı bana. :-( Arabayı bir ilçeden aldığım için servise gösterememiştim alırken. (Güya) bir japon ustasına gösterdim. "Araba iyi, bu arabalar 400-500 bin km'ye kadar problem çıkarmaz" demişti. O usta(!)nın azizliğine uğradım maalesef!...
Salih abicim gerek yok aman diyim bizimkide eksiltiyordu Atilla amcanın dediği gibi ya tam sentetik motor yağı koy yada 10w40 yağın içine bor power koy ama 2000tl bayılmana gerek yok bunlar ilk vvt-i'lardan olduğundan böyle pistonlar segman araları bildiğim kadarıyla geniş ordan yağ geçip yanıyor ama motorlar bitik değil oraları dediğim gibi tam sentetik motor yağı veya 10w40la iblikte bor kapattığı için sakmasına mani oluyor dediğimizi bir uygula sen ne 1000tl nede 2000tl boşuna vericek paran yok eğer olsaydı 2002 model arabaya binmezsin diye düşünüyorum saygılar Ya Ercüment kardeş ben de arabalarda bu yağ eksiltme işine çok takıyorum işte. Araba yağ yaktı mı gıcık oluyorum. Tamir ettirmeyince içim rahat etmeyecek. Ben daha çok aldatıldığıma sinir oluyorum. O "Japoncu usta"nın sözüne kandım valla. Aslında duymuştum 2001-2002 Corollalarda bu problemin olduğunu ama yeni kasalarda yok sanıyordum. Dediğini deneyeceğim ama pek ümidim de yok. Bor power bu kadar mucizevi bişeymi ki?
Alıntı yapılan: (Gizli Üye) - Ekim 23, 2010, 10:10:42Salih abicim gerek yok aman diyim bizimkide eksiltiyordu Atilla amcanın dediği gibi ya tam sentetik motor yağı koy yada 10w40 yağın içine bor power koy ama 2000tl bayılmana gerek yok bunlar ilk vvt-i'lardan olduğundan böyle pistonlar segman araları bildiğim kadarıyla geniş ordan yağ geçip yanıyor ama motorlar bitik değil oraları dediğim gibi tam sentetik motor yağı veya 10w40la iblikte bor kapattığı için sakmasına mani oluyor dediğimizi bir uygula sen ne 1000tl nede 2000tl boşuna vericek paran yok eğer olsaydı 2002 model arabaya binmezsin diye düşünüyorum saygılar Ya Ercüment kardeş ben de arabalarda bu yağ eksiltme işine çok takıyorum işte. Araba yağ yaktı mı gıcık oluyorum. Tamir ettirmeyince içim rahat etmeyecek. Ben daha çok aldatıldığıma sinir oluyorum. O "Japoncu usta"nın sözüne kandım valla. Aslında duymuştum 2001-2002 Corollalarda bu problemin olduğunu ama yeni kasalarda yok sanıyordum. Dediğini deneyeceğim ama pek ümidim de yok. Bor power bu kadar mucizevi bişeymi ki?Yazım niya alıntının içinde çıkmış ya :-(
Deneyeceğim bakalım. 120-130 TL'yi riske atacağım.
Yılda 10.000 km civarı kullanıyorum.