0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Mesut araban kaç km de ve ne marka yağ kullandın?!0w40 mı?
160000km'de yağı 15 gün önce 15-40 koydular 10-40 yokmuş o an iş akşama kalmıştı bişey olmaz en fazla 5000 den sonra yeni koyarsın dedi tamircim.
müşürü değiştirmeden ,filtre ve yağı değiştirmeden öncede ışık pır pır ediyormuydu?
Ahmet bey kardeşim o linkte 5w50 ful sentetikte var ve motorun orta ömründe kullanılmalı diyor.ben bu forumda devamlı olarak km si yüksek motorlarda zararlı olduğunu söylüyorum ama kimseye dinletemiyorum.ful sentetik yağların düşük viskoziteli olması sanki bir özellik diye algılandı hep.aslında teknolojisinin yüksek viskoziteye elverişli olmamasındandı.şimdilerde teknoloji gelişti ve 50-60 viskoziteye erişildi ve bunlar daha pahalı çünkü ihtiyaç daha fazla.motorun iç yapısını bilfiil bilenler grankı,pistonu ,sekmanları ,sibobları söküp takabilenler eski motorlarda ince yağın ne işler çıkarabileceğini az çok bilir.
hayır geç sönüyordu ama pır pır yapmıyordu ilginize teşekkürler işten çıkıyorum cevabına evden bakarım iyi akşamlar[/quotedaha yeni koydurdum 15w 40 arabam tüplğ değiştirsemmi acaba anlamadım şimdi.]
97 corollam var araba soğukken yağ lambası 3-5 saniye geç sönüyor bazende bayağı sürdükten sonra (15-25km)yağ lambası pır pır yanıp sönüyor bu neden yapıyor büşür ve filtreyi yeni değiştirdim düzelmedi ama orjinalleri ile değiştirmedim yan sanayisiydi.son çare yağ pompası diyorlar oda biraz masraflı.
Bugün aracımı özel bir servise götürüp kışlık bakımını yaptırdım. Aracımda Allah'a şükür hiç bi problem yoktu sadece yağ,yağ filtresi ve anfiriz eklendi. Yağ olarak Mobil 1 10/40 yarı sentetik doldurdular. İlk kullanımında aracın çok daha rahat ve sessiz gittiğinin farkına vardım.Mobil 1 kullanmak isteyenlere tavsiye edilir
Fark bukadar netse bende yag degısımınde mobıl 1 kullanayım bakalım