0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
sağol,teşekkür ederim ama seneler çok çabuk geçiyor Hakan,benim oğlum 1974 lü bakıyorum saçlarda tektük beyaz görüyorum.
5w40 castrol edge aldım. Toyota'nın sayfasından bakarak aldım. Umarım faydalı olur.
Hakan, 0w40 Mobil1'i niye tercih etmedin.
Abi araç eski. hep 10-40 kullanılmış. Birden 0a inmeye gözüm korktu. 1-2 değişim sonra inebilirim. Bu arada f1den sonra toyota nasıl?
10 yıl f1 kullanınca buna alışmak biraz zor, f1'in yoldaki kararlılığı bunda yok. Benim bunu alma sebebimde aşşağı yukarı senin sebeplere benziyor, içişleri bu sıralarda iyice araba sevdalısı oldu bir müddet iyice alışsın diye otomatik alalım dedik, otomatik içinde Corolla daha akıllıca göründü ayrıca 2. elide daha iyi yarın satışa çıkarsan hemen gidiyor.
Osman kardeşim bu f1 ne ki?
sağol Hakancığım.
10-40 yerine dahamı iyi,avantajlı, motoru daha mı iyi koruyabilir
Arkadaşlar ben yeni bir "Toyotacı"yım. 3 ay önce LPG'li yeni kasa 2002 Corolla aldım. Doğrusu konforu, performansı çok güzel. Ancak geçenlerde yağını bir kontrol edeyim dedim. Yağ eksilmiş alt çizgiye gelmişti. Ama henüz daha 3000 km yapmıştım. 2 lt. yağ ilave ettirdim. Oto yağcısı "bu vvt motorlar eksiltir normaldir" dedi. Ancak ben pek inanmadım tamirciye götürdüm. "sekmanlar değişmeli" dedi. Araba henüz 122.000de eksozdan duman falan çıkarmıyo çekişi de iyi. Arabanın kitapçığında da " azami 1000 kmde 1lt yağ eksiltebilir" yazıyor. Kafam iyice karıştı. 3000 kmde 2 lt yağ eksiltmesi fazla bence. Arabayı alırken bir ustaya göstermiştim "iyi" demişti. Şimdi böyle bir problem canımı sıktı. Sizce ne yapmalıyım. Sekman değiştirmeli miyim? Yoksa yağı komple değiştirip tekrar mı kontrol etmeliyim? Sekman değişmesi gerekse (yani yağ yaksa) eksozdan mavi duman çıkarmaz mı? Bor Power kullansam faydası olur mu? Tecrübelerinizi paylaşırsanız memnun olurum... Teşekkürler...
Salih kardeşim birde bp 20/50 yağ dene bu yağ mineral olduğundan 5000 km de değişir unutma.
Abi zararı olmaz mı genelde 10-40 konuluyor zannedersem. Gerçi Aydın sıcak oluyor pek sıfır altına düşmez sıcaklık ama. Diğer Corollalarda 10-40ta eksilme yapmıyor da benimkinde yapıyosa bi problem ´var demekki. Çok severek almıştım Corollayı ilk defa da Toyota kullandım ve çok memnundum. Bu yağ eksiltme yüzünden arabadan da soğudum. Abi sizce neden bu kadar yağ eksiltiyodur. Gerçekten sekmanların mı değişmesi lazım. Yağ yakınca mavi duman çıkmaz mı eksozdan?