Gönderen Konu: Ynt: Motor Yağı İle İlgili Bütün Sorular ve Cevapları  (Okunma sayısı 152141 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: Ynt: Motor Yağı İle İlgili Bütün Sorular ve Cevapları
« Yanıtla #60 : Haziran 24, 2008, 10:18:31 »
Erol bey,
Bazı büyük firmalar ,mal aldıkları firma ile anlaşarak kendi isimleri için sipariş veriyorlar.Ürün üzerinde sipariş veren firmanın amlemi oluyor.Bu da sanki kendi ürettiği ürünmüş gibi gözüküyor.Örneğin; Carrefourda bunun gibi çok ürün var.Carrefour adı altında satılan beyaz peynir,vestel'e sipariş verilen ve fırstline adı altında satılan buzdolabı ve televizyon gibi.Aynı televizyon Metroda başka isim altında satılıyor.Ama menşei vestel(Yetkililerden aldığım bilgilerdir).Bunun çok örnekleri var.sizin söylediğiniz orjinal motor yağı da Toyota firmasının üretici firmayla yapmış olduğu anlaşmaya göre ambalajlanmış ve bizlere orjinal toyota yağı olarak sunulmuştur.Ürünün üzerinde hangi firma tarafından ve kime üretildiğine dair yazı vardır..Bunlar günümüzün pazarlama ve satış teknikleridir.
98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Haziran 25, 2008, 13:38:23 »
beyler genelde toyota plazalarda orjinal ortak toyotalar için yağ varama ben daha kaliteli daha sessiz daha ii performans veren bi yağ istiyorum diosanız castrol 0-40w mütiş bi yağ gerçi ben yazın 35 derece kışın -40 derecenin yaşandığı bir yerdeyim ama mobil 1 iii castrolde iii seçiminizi kullanıcı el kitabına göre yapın bence ve bu 2 markadanda şaşmayın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Temmuz 11, 2008, 00:47:49 »
yağı yeni değitirdim
mobil 1 gerçekten güzel
önceki yağ delphi markaydı
motorun sesi değişti valla
delphi tavsiye etmem
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Temmuz 15, 2008, 10:53:10 »
az once 30 bin bakımına soktum aracı benden onceki 20 bin bakımı yaptırmadı ve 10 bin bakımınıda 14 binde yapmış

umarım bi sıkıntı olmaz :(

arac corolla HB Dizel

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Temmuz 16, 2008, 23:43:56 »
yok olmaz ne skıntısı olsun ama tavsiye zamanından önce bakı yaptrın ama tam zamannda yada sonra yapmayın beklemyin o ana kadar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #65 : Ağustos 15, 2008, 14:49:54 »
birkaç arkadaşda sormuş 5w-30 öneriliyor diye. bende kitapçıktaki bu öneriyi dinleyerek 5w-30 castrol koydurmuşdum yaklaşık 6000 km oldu. neden herkes 5w-40 uygun diyor kitapçıktan farklı olarak yoksa bizmi yanlış yağ kullanıyoruz. eğerki yanlış yağ kullandıysak bu yakıt giderlerimizi artırmış olabilirmi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #66 : Ağustos 17, 2008, 12:33:02 »
arkadaşlar bu konu hakikaten önemli, bir arkadaşımız tavsiye niteliğinde tüm önerileri özetlerse çok faydalı olacaktır,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 421000
  • Model Yılı: '05
  • 180 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #67 : Ağustos 17, 2008, 12:57:09 »
az once 30 bin bakımına soktum aracı benden onceki 20 bin bakımı yaptırmadı ve 10 bin bakımınıda 14 binde yapmış

umarım bi sıkıntı olmaz :(

arac corolla HB Dizel
yeni nesil disel araçlarda bakım zamannın bildigim kadarıyla çok önemli kirli  hava pis yag kullanılmaması gerekiyo motorun ömrünü ekkiliyo mümkün oldu gu kadar    bakım zamanı geçirmeyin arkadaşlar
2005 corolla 1.6 hb a/t
2002 corolla 2.0 d4d (Dsport)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #68 : Ağustos 22, 2008, 10:11:08 »
merhaba benim aracım 99 1.6 terra  lovato sıralı var  araç 217000de sıfır almıştım ve 173000de lpg taktırdım.enson bakımı 3000 km geçmişti ve yağ lambası yanıp söndü bende  kontrol ettiğimde çubukta yağ yoktu.servise  sorduğumda  bu arabalarda sıkıştırma ve km geçince bu sorun  oluyormuş.başına bu sorun gelen arkadaş varsa cevaplasın.şu an motorda hiçi bir sorun yok eskisi gib

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #69 : Ağustos 23, 2008, 01:53:34 »
5000 kilometrede bir yag degisimi normalde onerilen. 6000 de olsa olur ama normal (mineral) yag daha fazla pek dayanmaz.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 106000
  • Model Yılı: '15
« Yanıtla #70 : Eylül 12, 2008, 18:11:13 »
ben texaco kullanıyorum tavsiye ederim bir sorun çıkmadı bugüne kadar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #71 : Eylül 12, 2008, 18:56:53 »
Texaco marka motor yagina hic rastlamadim ben. Castrol'un yari-sentetik yaglari var, bir de eski araclar icin 'High Mileage' diye yine yari sentetik yaglari var. Mobil1 sentetik yag, cok tercih edilen bir marka.Fiyati da ona gore daha fazla.4 litresi burada 30 dolara varan fiyatlardan satiliyor. Ben en son Valvoline High Mileage yari sentetik yag aldim.Icinde diger yaglara nazaran daha fazla Molibdenyum-disulfide varmis.Okuduguma gore bu, parcalanan, yipranan yagin icinde en son care olarak metal/metal temasindan gelen yipranmayi azaltiyor ve yakit tasarrufuna katkida bulunuyormus. Ne kadar dogru bilemiyorum tabii.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #72 : Eylül 12, 2008, 19:51:27 »
ben daha önce castrol magnatec 10/40 kullanıyordum. son gittiğim usta daha önce toyota servisinde çalışmış birisi ve toyotanın (ozamanlar) mobil ile anlaşıp mobilin film'ini toyota araçlara koyduklarını bu nedenle mobil yağ kullanılmasının uygun olduğunu söyledi ve mobil(esso) 15/40 yağ koydu(araç 96 corolla)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #73 : Ekim 01, 2008, 22:15:58 »
merhaba bende corolla terra 2001 var.yağ eksiltiyor bu bir sorun mu yoksa arabanın özelliğimi teşekkür ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #74 : Ekim 05, 2008, 18:47:55 »
bence bi sorun yağ eksiltmek hiçbir arabanın özelliği değildir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #75 : Ekim 06, 2008, 14:38:24 »
Selamlar,

Arkadaslar en sonunda dun motor yagini ve filtresini kendim degistirdim.Ama bir arkadastan odunc aldigim metal rampalara cikayim derken rampalardan biri kaydi ve arabanin orta yerine geldi.Bir tekerlek rampa uzeri yukarida digeri arabanin orta yerinde, tekerlek altinda degil, arabanin govdesiyle temas halinde :) Kriko kullanarak arabanin o kismini kaldirip rampayi kurtardim.En cok zaman alan bu oldu.Eski motor yaginin akip gitmesi 10-15 dk surdu.En son damla halinde akiyordu.Yag filtresi icin filtre anahtari almistim ama ona gerek kalmadan elimle cikardim ve taktim filtreyi.Yeni yag olarak da Valvoline 5W-30 yari sentetik yag ekledim (3,5 litre kadar).Sizinti var mi diye baktim, goremedim.Bugun bir daha kontrol edecegim. Sukur kimseye muhtac olmadan kendi basima yagi ve filtreyi degistirdim.Ucuza da geldi sayilir.En azindan 'acaba yagi gercekten degistirdiler mi' suphesi duymayacagim. Simdi sira eski yagi, geri donusum yapan bir yere goturup birakmak.Atik yag bedeli isterler mi gorecegiz bakalim :)

Corolla (93-97 arasi) yag degisimini kolaylastiran bir tarzda tasarlanmis.

Yalniz bir sey kaldi aklima takilan, yag bosaltma yerindeki vida/tipa her neyse, onun altinda metal bir somun vardi.Daha once bu somun yerine yumusal metal olmayan bir somun aldim.Her yag degisiminde somunun da degismesi gerektigini okudugum icin.Ama uretildigi madde ayni olmadigi icin somunu degistirmedim.Iyi mi ettim, hata mi yaptim bilmiyorum. Ne dersiniz? 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #76 : Ekim 08, 2008, 16:50:32 »
castrol 5-40w şimdiki yahu  ve gayet iyi ama bişi farkettim aracın devri eski yağa oranla daha yüksek neden anlamadım?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • eRr@yN
« Yanıtla #77 : Ekim 18, 2008, 17:15:26 »
arkadaşlar ben 96 model kullanıyorum ve yağ eksiltme sorunu benim araçta da oluyor. en son yağ değişiminde castrol 15w-40 koydular ama sonradan mobil veya totalin iyi olduğunu duydum. ayrıca 10w-40 daha iyiymiş. merak ettiğim yağ değişiminde 6 ay mı beklemeliyim yoksa 5000 km sonra mı yapmalıyım. kimiside 10.000 km diyor, şaşırdım kaldım. bu arada bende ahmet bey gibi bakımı kendim yapıcam bundan sonra. en azından kafam rahat eder.
96 toyota corolla xl 1.3

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #78 : Ekim 18, 2008, 18:24:35 »
5000 km normal.Eger az kullaniyorsaniz 6 ay da diyebiliriz. (6 ayda 5000 km dolmasa bile).
Ben 3 ayda (ya da 3000 milde/5000 km.de) bir degistiriyorum.Hangisi once gelirse...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #79 : Ekim 24, 2008, 16:13:11 »
Naptınız 5000 km de yağmı değişir. Normal yarı sentetik yağların en az 10000 km de bir değişir. Sentetik yağlar neredeyse 20000 km ye kadar kullanma ömrü vardır.

PS: Büyük bir firmada madeniyağ üretim mühendisiyim. 8-)
Toyotam var derdim yok...