0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaslar 2009 model benzinli corollamı 1 ay icinde 20 bin km bakimina goturecegim Sormak istedigim Yağ ile ilgili bir iki sorum olacak1- serviste hangi marka yagi koyuyorlar, bildigim 10W-40 ama markasi ne ve niye aciktan ekliyorlar2- Ben yagi Mobil 1 New Life 0W-40 yapmak istiyorum, yagi alip gitsem sorun olur mu? Bu yag hakkında ne dusunuyorsunuz?3- Bu yağ 4 litrelik ama filtrede degisecegi icin yeterli olur mu? Ek 1 lt gerekir mi, motor kac litre aliyor onuda bilmiyorum4- Sizce bu yagi kullanmaya gerek varmı? Çünkü kaliteli ama biraz pahali, ferrari mercedes arabalarda kullanliyormus genelde
merabalar benim bir sorunum ocak benim toyota 1997 xei 1.6 klimalı sorum radyator kapağında su ısındığında kapağın altında su sızıntı yapıyordu ben aldım tamire götürdüm dediler basıcvar gibi şeyler söylediler aldılar motor kapagını açtılar işte termostat.triger kayışı conta vb gibi şeyleri değiştirdiler 330 tl aldılar neyse çıktım geldim tabi kapagı biraz sıktı şuan kapakta gelmiyor 2 3 hafta oldu şimdi baktım su eksiliyor 1 iki kere ilave ettim suyu ve aynı yere gitim anlatım baktılar bişey bulamadılar dediler antifiz kulan 2, 3 içinde birdaha gel bu sorun tekrar olursa ya motur inecek yada petek değişeecek dediler bana bir yol gösterirseniz çok sevinirim
dün praktikerde gördüğüm bu ürünün fiyatı yanlış mı diye düşünüyordum. internet sitelerinde de aynı ürün var. Almak isteyenlere duyurulur.http://satis.praktiker.com.tr/Store/productrender.asp?prid=24936&PSKU=113656&MainCategoryid=&Categoryid=180004teknik özelliklerini de şuradan http://www.mobil.com/Turkey-Turkish/Lubes/PDS/GLXXTRPVLMOMobil_Super_3000_Formula_FE_5W-30.asp ulaşabilirisniz
Sanırım viskosite değerinden anlam çıkartmayı kolaylaştırmak amacıyla hepsine isim takıyorlar. O kalınlık derecesinin avantajını ön plana çıkartan bir isim..."new life" "peak life" "extended life" gibi "FE" de her halde Fuel economy...Yalnız "fully synthetic" ibaresinde ısrar edin.. Önünde yazmıyor.. Umarım arkasında yazıyordur.
çok ortadan ve odun bi soru olabilir ama ekonomik sürüş için nasıl bi yağ
2007 model 1.6 terra aracımın kullanım kılavuzunda 5w-30 yarı sentetik yağ kullanılması önerilir ibaresini gördükten sonra bugün aklımdaki tüm sorular yanıtını buldu yarı sentetik önerilen motorlara tam sentetik konulabiliyormuş daha iyi olduğu söylendi, bende Mobil 1 ESP Formula 5W-30 tam sentetik motor yağı koydum aracıma 20.000 - 25.000 arası km garantisi veriyor mobil. biraz kullandıktan sonra eğer fark görürsem yazarım. saygılarımla