Gönderen Konu: Ynt: Motor Yağı İle İlgili Bütün Sorular ve Cevapları  (Okunma sayısı 152241 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
Ynt: Ynt: Motor Yağı İle İlgili Bütün Sorular ve Cevapları
« Yanıtla #560 : Mayıs 05, 2010, 21:20:58 »
3 litrenin biraz uzerinde.Degisimi kendiniz yapiyorsaniz 3 litreye yakin ekleyin ve yag cubugundan kontrol edin, azsa tamamlayin.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #561 : Mayıs 05, 2010, 21:46:30 »
Teşekkürler Ahmet bey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #562 : Mayıs 06, 2010, 11:51:19 »
3,7 lt civarında olması lazım. Ama değiştirirken tutupta milimetrik hesap yapmıyoruz, Ahmet abinin dediği yöntem en doğrusu ve güzel olanıdır. 4 lt kutunun içinde biraz yağ kalacak şekilde motora yağı boca edin :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #563 : Mayıs 06, 2010, 15:44:14 »
Arkadaslar 2009 model benzinli corollamı 1 ay icinde 20 bin km bakimina goturecegim
Sormak istedigim Yağ ile ilgili bir iki sorum olacak
1- serviste hangi marka yagi koyuyorlar, bildigim 10W-40 ama markasi ne ve niye aciktan ekliyorlar
2- Ben yagi Mobil 1 New Life 0W-40 yapmak istiyorum, yagi alip gitsem sorun olur mu? Bu yag hakkında ne dusunuyorsunuz?
3- Bu yağ 4 litrelik ama filtrede degisecegi icin yeterli olur mu? Ek 1 lt gerekir mi, motor kac litre aliyor onuda bilmiyorum
4- Sizce bu yagi kullanmaya gerek varmı? Çünkü kaliteli ama biraz pahali, ferrari mercedes arabalarda kullanliyormus genelde

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #564 : Mayıs 06, 2010, 16:11:50 »
merabalar benim bir sorunum ocak benim toyota 1997 xei 1.6 klimalı sorum radyator kapağında su ısındığında kapağın altında su sızıntı yapıyordu ben  aldım tamire götürdüm dediler basıcvar gibi şeyler söylediler aldılar motor kapagını açtılar işte termostat.triger kayışı conta vb gibi şeyleri değiştirdiler 330 tl aldılar neyse çıktım geldim tabi kapagı biraz sıktı şuan kapakta gelmiyor 2 3 hafta oldu şimdi baktım  su eksiliyor 1 iki kere ilave ettim suyu ve aynı  yere gitim anlatım baktılar bişey bulamadılar dediler antifiz kulan 2, 3 içinde birdaha gel bu sorun tekrar olursa ya motur inecek yada petek değişeecek dediler bana bir yol gösterirseniz çok sevinirim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #565 : Mayıs 06, 2010, 16:21:05 »
1- şuan serviste mobil kullanıyorlar benim bildiğim, 10w40 koyarlar size. Şuan mevsim özellikleri bunu gerektiriyor
2- Yağı açıktan alıp gidersen sorun olmaz diye düşünüyorum. Servise telefon açarsınız gitmeden önce. Dayım toptancı ve yağı şu marka satoyor, bundan koymak istiyorum diyerek servise gidebilirsiniz. **Açıktan ekliyorlar çünkü yağı varil varil alıyorlar, daha ucuza geliyor..
3- 4 lt yağ yeterde artar bile
4-bence bu yağı kullanmaya gerek yok. Çok yüksek devir çevirmiyorsanız hiçmi hiç gerek yok. Yani ralli yapmayacaksanız bence gerek yok. Ondan evvel bence açık hava filtresini deneyin, yol tutuş özelliklerini artırmaya bakın falan filan.. bvaşka şeylere para harcayın yani

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #566 : Mayıs 06, 2010, 16:24:07 »
Motor ne diye inecekmiş yahu?

Bu tür sahtekarlara para yedirmeyin. Şunu unutmayınki usta dediğimiz adamlar eskisi gibi artık sanatkar değil esnaf. Yani bu işin her zaman ticaretine bakarlar. Kim olursa olsun bu iş böyledir abi. Benim babam bile usta olsa aynı şeyleri söylerdim.

Bu tacirlere fazla göz yumdurmayın. Madem su sızdırıyor, boruları kontrol edin, devrdaim pompasına baktırın, radyatörü kontrol edin, ardından antifriz ekleyin yola devam edin ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Başkalarının kusurunu örtmekte gece gibi ol"
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #567 : Mayıs 06, 2010, 18:01:03 »

dün praktikerde gördüğüm  bu ürünün fiyatı yanlış mı diye düşünüyordum. internet sitelerinde de aynı ürün var. Almak isteyenlere duyurulur.
http://satis.praktiker.com.tr/Store/productrender.asp?prid=24936&PSKU=113656&MainCategoryid=&Categoryid=180004

teknik özelliklerini de şuradan http://www.mobil.com/Turkey-Turkish/Lubes/PDS/GLXXTRPVLMOMobil_Super_3000_Formula_FE_5W-30.asp ulaşabilirisniz
“Ne söyleyeyim?” diye düşünmek, “Niçin söyledim?” diye düşünmekten hayırlıdır.
Sadi Şirazi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Başkalarının kusurunu örtmekte gece gibi ol"
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #568 : Mayıs 06, 2010, 18:12:35 »
Yine bir 10w 40 yağ için başka bir site http://www.ozenticaret.com.tr/asp/product/481/Mobil-10w40-Motor-Yagi-4-Lt fiyatları güzel.
praktikerde satılan yağ burada biraz daha ucuz http://www.ozenticaret.com.tr/asp/product/588/Mobil-Super-3000-5w30-Motor-Yag-4-Lt
“Ne söyleyeyim?” diye düşünmek, “Niçin söyledim?” diye düşünmekten hayırlıdır.
Sadi Şirazi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 176000
  • Model Yılı: '08
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #569 : Mayıs 06, 2010, 18:21:47 »
İnternet sitelerinde Castelol Mag. 10w40 yağlar 60-64 tl aralığında görüyorum. Yağ değştirme servisleri işçilik dahil 60 tl yazıyor. otoparçacıdan 45 tl ye aldım. (kartal oto sanayı)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #570 : Mayıs 06, 2010, 18:56:51 »
Arkadaslar 2009 model benzinli corollamı 1 ay icinde 20 bin km bakimina goturecegim
Sormak istedigim Yağ ile ilgili bir iki sorum olacak
1- serviste hangi marka yagi koyuyorlar, bildigim 10W-40 ama markasi ne ve niye aciktan ekliyorlar
2- Ben yagi Mobil 1 New Life 0W-40 yapmak istiyorum, yagi alip gitsem sorun olur mu? Bu yag hakkında ne dusunuyorsunuz?
3- Bu yağ 4 litrelik ama filtrede degisecegi icin yeterli olur mu? Ek 1 lt gerekir mi, motor kac litre aliyor onuda bilmiyorum
4- Sizce bu yagi kullanmaya gerek varmı? Çünkü kaliteli ama biraz pahali, ferrari mercedes arabalarda kullanliyormus genelde

4 litre yeter, 0W-40 Mobil 1 iyi bir sentetik yag.15-20bin km.ye kadar dayanir, ozellikle uzun yolda surus orani fazlaysa.
Ben de Mobil 1 0W-40 kullaniyorum.
merabalar benim bir sorunum ocak benim toyota 1997 xei 1.6 klimalı sorum radyator kapağında su ısındığında kapağın altında su sızıntı yapıyordu ben  aldım tamire götürdüm dediler basıcvar gibi şeyler söylediler aldılar motor kapagını açtılar işte termostat.triger kayışı conta vb gibi şeyleri değiştirdiler 330 tl aldılar neyse çıktım geldim tabi kapagı biraz sıktı şuan kapakta gelmiyor 2 3 hafta oldu şimdi baktım  su eksiliyor 1 iki kere ilave ettim suyu ve aynı  yere gitim anlatım baktılar bişey bulamadılar dediler antifiz kulan 2, 3 içinde birdaha gel bu sorun tekrar olursa ya motur inecek yada petek değişeecek dediler bana bir yol gösterirseniz çok sevinirim

Buyuk ihtimalle tek ihtiyaciniz olan yeni bir radyator kapagiydi.Bu vesileyle bakim yapilmis, hayirli olsun. Ama planli olmadigi icin masraf cikardi size tabii.

dün praktikerde gördüğüm  bu ürünün fiyatı yanlış mı diye düşünüyordum. internet sitelerinde de aynı ürün var. Almak isteyenlere duyurulur.
http://satis.praktiker.com.tr/Store/productrender.asp?prid=24936&PSKU=113656&MainCategoryid=&Categoryid=180004

teknik özelliklerini de şuradan http://www.mobil.com/Turkey-Turkish/Lubes/PDS/GLXXTRPVLMOMobil_Super_3000_Formula_FE_5W-30.asp ulaşabilirisniz

Bu Super 3000 ise sentetik bir yag, fiyati da uygun.
Ama resimde FE diyor.Acaba eski bir ambalaj oldugu icin mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #571 : Mayıs 07, 2010, 10:45:27 »
Sanırım viskosite değerinden anlam çıkartmayı kolaylaştırmak amacıyla hepsine isim takıyorlar. O kalınlık derecesinin avantajını ön plana çıkartan bir isim...
"new life" "peak life" "extended life" gibi "FE" de her halde Fuel economy...
Yalnız "fully synthetic" ibaresinde ısrar edin.. Önünde yazmıyor.. Umarım arkasında yazıyordur.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #572 : Mayıs 10, 2010, 15:56:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #573 : Mayıs 10, 2010, 20:44:06 »
Sanırım viskosite değerinden anlam çıkartmayı kolaylaştırmak amacıyla hepsine isim takıyorlar. O kalınlık derecesinin avantajını ön plana çıkartan bir isim...
"new life" "peak life" "extended life" gibi "FE" de her halde Fuel economy...
Yalnız "fully synthetic" ibaresinde ısrar edin.. Önünde yazmıyor.. Umarım arkasında yazıyordur.

Fuel Economy yaziyormus, okumamisim. :)

Bu soruyu baska bir yerde daha gorup cevap verdigimi hatirliyorum.
Radyator kapagini degistirseydiniz sorunu buyuk ihtimalle cozerdi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Rampada Görüşelim (İnerken değil Çıkarken) :)
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #574 : Mayıs 10, 2010, 20:45:34 »
çok ortadan ve odun bi soru olabilir ama ekonomik sürüş için nasıl bi yağ ???
ToYoToYoTa ToYoToYoTa Sigara İçirmem İçinde Asla ToYoTA.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #575 : Mayıs 10, 2010, 20:46:40 »
çok ortadan ve odun bi soru olabilir ama ekonomik sürüş için nasıl bi yağ ???
0-30 veya 5-30 araca göre 0-20 vs vs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #576 : Mayıs 10, 2010, 20:54:48 »
Kamil dogru soylemis.Ekonomik olmasina olur da, gidilen yol hep cok kisa mesafe, sehir ici ise ince yag motoru geregi gibi koruyamayabilir.Uzun yolda, zorlu kullanimda da zaten ince olan yag viskozitesini daha cabuk kaybediyor, daha da inceliyor.Aslinda ince ile kalin arasi o kadar da buyuk hissedilir derecede bir yakit tuketim farki yok.Su an kullandigim yag Mobil 1 0W-40, 5W-30 kullanidigim zamandan daha cok degil, hatta daha az yakiyor nedense.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Mehmet Kayhan İŞÇİ
« Yanıtla #577 : Mayıs 11, 2010, 13:48:52 »
2007 model 1.6 terra aracımın kullanım kılavuzunda 5w-30 yarı sentetik yağ kullanılması önerilir ibaresini gördükten sonra bugün aklımdaki tüm sorular yanıtını buldu yarı sentetik önerilen motorlara tam sentetik konulabiliyormuş daha iyi olduğu söylendi, bende Mobil 1 ESP Formula 5W-30 tam sentetik motor yağı koydum aracıma 20.000 - 25.000 arası km garantisi veriyor mobil. biraz kullandıktan sonra eğer fark görürsem yazarım. saygılarımla
Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #578 : Mayıs 11, 2010, 14:23:39 »
2007 model 1.6 terra aracımın kullanım kılavuzunda 5w-30 yarı sentetik yağ kullanılması önerilir ibaresini gördükten sonra bugün aklımdaki tüm sorular yanıtını buldu yarı sentetik önerilen motorlara tam sentetik konulabiliyormuş daha iyi olduğu söylendi, bende Mobil 1 ESP Formula 5W-30 tam sentetik motor yağı koydum aracıma 20.000 - 25.000 arası km garantisi veriyor mobil. biraz kullandıktan sonra eğer fark görürsem yazarım. saygılarımla
Hemşerim yaz geliyor, havalar Osmaniye'de çok sıcak olacak. hele bir de yazın Zorkun'a falan çıkacak olursanız 30 numara yağ sizi ve arabazını biraz üzebilir ;)
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Rampada Görüşelim (İnerken değil Çıkarken) :)
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #579 : Mayıs 12, 2010, 20:36:41 »
5 / 40castrol koydum motor d 4 benzinli  nekadar km sonra değiştirmeliyim
ayrıca benzinli dizel yada çeşitli motor tipleri için farklı yağları nası tesbit ederiz mesela vwti d4 fsi gibi?
ToYoToYoTa ToYoToYoTa Sigara İçirmem İçinde Asla ToYoTA.....